19-tog je na skupštini.DON_eARL wrote:Pola godine usvajaju.trambusek88 wrote:Čeka usvajanje pravilnika o javnom linijskom prevozu i iće na tender.DON_eARL wrote:Šta se desilo sa inicijativom za uvođenje noćnog prevoza u Sarajevu?
GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- trambusek88
#2776 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
-
goran16v
#2777 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ako je rijec o autobusu, a predpstavljam da jeste onda je ovo prakticno nemoguce jer autobusi, kamioni itd imaju tzv zracne kocnice i rucna tj parkirna kocnica radi binarno, odnosno hvata 100% ili nikako i nemoguce je pomalo kociti.trambusek88 wrote:
Mnogima ne rade kočnice, kao naprimjer onom plavom manu što vozi želj stanica-buća potok. Koče ručnom.
-
goran16v
#2778 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Rade s razlogom, a razlog je taj da se autobusi, kao i sve cime raspolazu, raspadaju, zasta su krivi oni sami, i da ce, ako ga izgasi, autbus izgubiti sav zrak i da ced mu trebati ciganjska godina da ga ponovo napumpa i krene, a pitanje je da li bi bio u stanju ponovo upaliti.zateznistub wrote: Evo citam kako nekima smeta autobus koji stoji i drzi upaljen motor!A pojma sa zivotom nemaju i ne znaju razloge zasto to vozaci, SA RAZLOGOM, rade. Ne samo treba pljuvati i pisati nebulze misleci da su najpametniji...
- zateznistub
#2779 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Vjerujem da je najmanje do vozaca, sjecam se jednog priloga na tv-u o GRAS-u gdje radnici u radionici bukvalno prave rezervne dijelove jer nemaju originalnih. I smatram da ih je najvise unazadio Bimo.goran16v wrote:Rade s razlogom, a razlog je taj da se autobusi, kao i sve cime raspolazu, raspadaju, zasta su krivi oni sami, i da ce, ako ga izgasi, autbus izgubiti sav zrak i da ced mu trebati ciganjska godina da ga ponovo napumpa i krene, a pitanje je da li bi bio u stanju ponovo upaliti.zateznistub wrote: Evo citam kako nekima smeta autobus koji stoji i drzi upaljen motor!A pojma sa zivotom nemaju i ne znaju razloge zasto to vozaci, SA RAZLOGOM, rade. Ne samo treba pljuvati i pisati nebulze misleci da su najpametniji...
- kokuz_sa
#2780 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
pa ovaj novi direktor je ako se ne varam rekao da imaju dijelova vrijednosti 8 miliona maraka..ali da dijelovi ne odgovaraju za njihova vozila
i onda je kazao nesto tipa da je nestalo djelova u vrijednosti 3 miliona maraka..kazao lijepo lik..radnici odnijeli kucama
i onda je kazao nesto tipa da je nestalo djelova u vrijednosti 3 miliona maraka..kazao lijepo lik..radnici odnijeli kucama
-
Mr. Brightside
#2781 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
meni se ne sviđa što će reva uskoro imati dozvolu za uvid u lične dokumente 
-
goran16v
#2782 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Nekoga kome smeta bugija iz auspuha i lokva ulja, npr. obicnom gradjaninu koji to mora da udise kriv je GRAS i ne treba da ga interesuje da li je stanje u GRAS-u takvo zbog Bime, ovog direktora, onog direktora, uprave, radnika, sindikata ili svih zajedno - kriv je GRAS. Sto se tice nvinasaca i postenjaka u GRAS-u, ne sjecam se da se iko bunio dok su im nerealno dizali plate u nebesa, a naplata i rentabilnost bila kao i sad - nikakva, kad su se donacije razvlacile na sve strane, kad se kralo na nabavci rez. dijelova i kad je sve minuse pokrivala vlada KS. Neko je lijepo izracunao da su za novac, koji je GRAS prikazao da je utrosen za nabavku rez. dijelova, mogli kupiti ne-znam-koliko autobusa (mislim cak i vise nego ih imaju) i da je to bilo puno i rentabilnije i logicnije nego da popravljaju stare, ali to je vec problem jer ako kazes da si kupio bus, bus mora da se vidi i da vozi, ali ako kazes da si kupio rez. dijelove onda mozes da varas na razne nacine. To sto su pare za dijelove ili pare od dijelova ugradili u fasade i krovove svojih kuca po sarajevskim padinskim pripizdinama nije nas problem niti je njihovo opravdanje.zateznistub wrote: Vjerujem da je najmanje do vozaca, sjecam se jednog priloga na tv-u o GRAS-u gdje radnici u radionici bukvalno prave rezervne dijelove jer nemaju originalnih. I smatram da ih je najvise unazadio Bimo.
- trambusek88
#2783 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Dijelovi za autobuse Karosa, MAN SL200/SG240/SG242, Štajere, Renaulte PR180, Ikaruse prijeratne, Ikaruse Berlince, TAM-ove 272, Heulize 305, Arne itd..., Sanose. Trolejbuse Škoda, Sanos, Den oudsten, Do prije par godina su imali dijelove za IK-4 koji ne voze od 1985. Dijelovi za vozila za intervencije koja se više ne koriste tipa Yugo, Lada itd...kokuz_sa wrote:pa ovaj novi direktor je ako se ne varam rekao da imaju dijelova vrijednosti 8 miliona maraka..ali da dijelovi ne odgovaraju za njihova vozila![]()
Ali fali vitalnih dijelova za sadašnje autobuse
-
sarajevomd
#2784 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Mr. Brightside wrote:meni se ne sviđa što će reva uskoro imati dozvolu za uvid u lične dokumente
-
Mr. Brightside
#2785 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
tako ministar reče, navodno će revizore poslati na dodatnu obuku valjda u MUP i takosarajevomd wrote:Mr. Brightside wrote:meni se ne sviđa što će reva uskoro imati dozvolu za uvid u lične dokumenteMa odakle ti to ? Ko kod nas osim policije ima dozvolu za uvid u licne dokumente !?
- O'zone
- Globalni moderator
#2786 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
sarajevomd wrote:Mr. Brightside wrote:meni se ne sviđa što će reva uskoro imati dozvolu za uvid u lične dokumenteMa odakle ti to ? Ko kod nas osim policije ima dozvolu za uvid u licne dokumente !?
Usvojen Nacrt zakona: Revizori dobivaju veće ovlasti!?
Uvest će se korištenje jedne karte za više vožnji
Objavljeno 11.06.2012. u 09:53
Vlada Kantona Sarajevo usvojila je Nacrt zakona o javnom prijevozu putnika u KS. Kako je kazao predlagač, ministar saobraćaja Haris Lulić, novi zakon donosi izmjene u organizaciji i funkcioniranju javnog prijevoza, u metodologiji izbora prijevoznika, u metodologiji određivanja mreže linija te osiguravanju kvalitetnijih usluga građanima.
Lulić je istaknuo da novi zakon donosi uvođenje jedinstvenog tarifnog sistema, odnosno mogućnost korištenja jedne karte za više vožnji, kao i vremenski ograničene i posebno čipovane karte.
- Predviđeno je i vraćanje ovlasti revizorima, što znači da će imati pravo uzeti lične podataka uz prethodno obavezno certificiranje i obuku kod nadležnih organa. Nacrt zakona naći će se na prvoj narednoj sjednici Skupštine Kantona 19. juna, nakon čega će uslijediti javna rasprava - rekao je Lulić.
- zateznistub
#2787 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Aha, pa po otvarali univerzitete po travniku a i vecina ih ima svoj kombi, minibus ili autobus pa klepili da imaju za dijelovakokuz_sa wrote:pa ovaj novi direktor je ako se ne varam rekao da imaju dijelova vrijednosti 8 miliona maraka..ali da dijelovi ne odgovaraju za njihova vozila![]()
- kokuz_sa
#2788 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
to je sadasnji direktor grasa kazao na onoj skupstini vlade kantona kad je govorio i prepucavao se sa zaimom backovicemzateznistub wrote:Aha, pa po otvarali univerzitete po travniku a i vecina ih ima svoj kombi, minibus ili autobus pa klepili da imaju za dijelovakokuz_sa wrote:pa ovaj novi direktor je ako se ne varam rekao da imaju dijelova vrijednosti 8 miliona maraka..ali da dijelovi ne odgovaraju za njihova vozila![]()
a to da ce revizori uzimati licne podatke i certificiranje to mogu macku o rep okaciti..za to bi trebalo donosenje zakona na nivou BiH
da se jos nekom da ovlast da moze uzimati licne podatke gradjana..
- cappy_tempo
#2789 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
autobus z. stanica-reljevo krece u 7:20 sa stanice,a dvojica radnika u firmu stizu u 10. kaze busa nikako nije bilo i na kraju u rajlovacki usli pa otisli autom po njih do rajlovca. sta je sad razlog? sunce ruzno pogledalo vozaca? i ne nije im bilo mrsko dolaziti pa svalili na bus
-
goran16v
#2790 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Iznajmio sam nedavno gradski autobus (po cijeni vecoj nego sto bi kostao slican u Centrotransu) i pita me vozac:
- Do kad ce ovo trajat, brzo ce mi se zavrsiti smjena pa da znam hocu li ici na liniju ili cu u remizu?
- Pa zar nije na liniji neki zamjenski bus do je ovaj u najmu?
- Ma jok, nema zamjenskih buseva, jedva pokrivamo linije, kad ispadne jedan nema zamjene. Nekad kad usfali "auta" na prigradsku voznju ili dzenaze saljemo turisticke autobuse.
- Pa sta ce ljudi kad nema busa na liniji?
- E *ebo ga ti, sta cu im ja, nek cekaju!
- Do kad ce ovo trajat, brzo ce mi se zavrsiti smjena pa da znam hocu li ici na liniju ili cu u remizu?
- Pa zar nije na liniji neki zamjenski bus do je ovaj u najmu?
- Ma jok, nema zamjenskih buseva, jedva pokrivamo linije, kad ispadne jedan nema zamjene. Nekad kad usfali "auta" na prigradsku voznju ili dzenaze saljemo turisticke autobuse.
- Pa sta ce ljudi kad nema busa na liniji?
- E *ebo ga ti, sta cu im ja, nek cekaju!
-
Innovation
#2791 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Danas na Vladi KS ce im 100 % jednoglasno svih sedam ministara SDP izglasati prijedlog odluke o izdavanju garancije po kreditima od komercijalnih banaka i kreditora. Blago njima. 
-
sarajevomd
#2792 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Danas je na Socijalnom, malo poslije stanice tramvaj udario nekog klosara. Mislim da ga je zakacio retrovizorom... koliko sam ja uspio primjetit lik je bio pod uticajem nekih opojnih srestava...
- grunt
- Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.
#2793 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
aj ciki,ciki,ciki aj ciki,ciki,ciki
- cappy_tempo
#2794 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
jesi ti nezahvalan. platio si kartu i gratis dobio muziku i opet ne valja 
-
dragonz
#2796 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
nema šanse da to mogu uraditi jer po zakonu to radi policija, a ministar je glup za te stvariMr. Brightside wrote:meni se ne sviđa što će reva uskoro imati dozvolu za uvid u lične dokumente
-
sarajevomd
#2797 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Mozda da nam poznanik odgovori na ovodragonz wrote:nema šanse da to mogu uraditi jer po zakonu to radi policija, a ministar je glup za te stvariMr. Brightside wrote:meni se ne sviđa što će reva uskoro imati dozvolu za uvid u lične dokumente
-
DON_eARL
#2798 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Kupiš kartu i nema potrebe za pokazivanje ličnih dokumenata.Mr. Brightside wrote:meni se ne sviđa što će reva uskoro imati dozvolu za uvid u lične dokumente
Za 3 mjeseca nisam 2 puta pokazao mjesečnu.
-
Jokericious
#2799 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ja nisam niti jednom.DON_eARL wrote:Kupiš kartu i nema potrebe za pokazivanje ličnih dokumenata.Mr. Brightside wrote:meni se ne sviđa što će reva uskoro imati dozvolu za uvid u lične dokumente![]()
Za 3 mjeseca nisam 2 puta pokazao mjesečnu.
- therrarrius
#2800 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Kupio kartu?CollegeGunner wrote:Ja nisam niti jednom.DON_eARL wrote:Kupiš kartu i nema potrebe za pokazivanje ličnih dokumenata.Mr. Brightside wrote:meni se ne sviđa što će reva uskoro imati dozvolu za uvid u lične dokumente![]()
Za 3 mjeseca nisam 2 puta pokazao mjesečnu.![]()