Kvalifikacije za SP 2014

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
perfect_guy

#2776 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by perfect_guy »

sargon wrote:
perfect_guy wrote:
sargon wrote:
Znači nikako ne možemo biti u prvom šeširu, jedino da budemo svjetski prvaci... Jedino možemo biti u drugom..
daleko je još slijedeći mart, ali svakako trenutno stanje nam daje deveto mjesto i prvi šešir AKO ostane ovakav format. Još nisam nigdje našao konačnu informaciju kako će ići uopšte kvalifikacije, obzirom na proširenje broja ekipa na prvenstvu
Po kojoj matematici i gdje si izračunao da se nalazimo na devetom mjestu?
samo iskoristi one elemente koje imaš na linku koji sam stavio (segment new ranking)
MOSALJOZE

#2777 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by MOSALJOZE »

http://nogolopta.blogger.ba/ Pročitaj text pa onda govori o nosiocima.Sve u svemu piše,da moramo pobijediti svih 5 utakmica do kraja kval. ako zelimo biti nosioci
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#2778 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by -LIBERO- »

Odlicno, fajtersko, drugo poluvrijeme Crna Gora- Engleska. :thumbup:
Co0l

#2779 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Co0l »

Ma lose igra Hrvatska i ne govorim to samo zbog ove vecerasnje utakmice.I protiv Srbije su lose odigrali,Srbi im asistirali kod golova.Makedonce su takodjer jedva dobili.Sreca pa imaju Bosanaca i Brazilaca inace ni mrtvi Vels ne bi dobili :-D
mistek

#2780 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by mistek »

Do kraja kvalifikacija, po grupama :D :
A: 1. Belgija, 2. Hrvatska
B: 1. Italija, 2. Bugarska
C: 1. Njemačka, 2. Švedska
D: 1. Holandija, 2. Rumunija (eventualno Mađarska)
E: 1. Švajcarska, 2. neko ko će biti najlošiji drugoplasirani
F: 1. Rusija, 2. Portugal
G: 1. Bosna i Hercegovina, 2. Grčka
H: 1. Engleska, 2. Ukrajina
I: 1. Španija, 2. Francuska

Kroz baraž, dalje idu Francuska, Portugal i Švedska. S kim budu Hrvati, biće najzanimljivije, osim ako to bude Rumunija/Mađarska, to će pocjepati :D
ja71

#2781 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by ja71 »

je li vam palo u uho ono deranje na utakmici CG-ENG ?
tip mi mogao pjevati u heavy metall bandu :lol:
Co0l

#2782 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Co0l »

ja71 wrote:je li vam palo u uho ono deranje na utakmici CG-ENG ?
Ja od onog Marjana nista ne cujem :)
perfect_guy

#2783 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by perfect_guy »

MOSALJOZE wrote:http://nogolopta.blogger.ba/ Pročitaj text pa onda govori o nosiocima.Sve u svemu piše,da moramo pobijediti svih 5 utakmica do kraja kval. ako zelimo biti nosioci
da, sa svih 5 po 1:0 bi bili na oko 32500, ili sa jednim remijem oko 31700, gdje bi u obje varijante po trenutnoj tabeli bili u prvih 9. Naravno i da zavisi šta će ostali uraditi do kraja
Last edited by perfect_guy on 26/03/2013 23:35, edited 1 time in total.
Mezzo-x

#2784 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Mezzo-x »

Fifa lista i SESIRI odlucuju buducnost reprezentacije...............kad si jednom SESIR 1 ili SESIR 2 rahat si.
Vidite Grke.........oni su bili truba do EP2004. Poslije toga su dobili SESIR 1 (ako se ne varam).
Sta se desilo: stalno su na prvenstvima...zasto?.....zato sto dobiju lake protivnike (tipa Luxemburg, Litvaniju itd)...........onda je logicno da ce se kvalifikovati kao prvi, ako ne, onda idu u baraz i opet SESIRIopet dobiju protivnika tipa Crna Gora ili Irska..................prodju i to dodju na svjetsko prvenstvo a tamo opet SESIRI.........i oni logicno dobijaju protivnika tipa S.Arabija, Angola i jednu jaku npr. Mexiko.......prva 2 tima idu dalje i onda je logicno da su uvijek u osmini ili cetvrtini finala............a mi ne mozemo ni kvalifikacije da prodjemo jer smo uvijek u jebenom SESIRUbroj 3,4 ...a u barazu SESIR broj 2......................dosta vise, idemo direktno u Brazil, sada dolazi nase vrijeme......ne moze nam niko nista, jaci smo od sudbine :D :D :D :bih: :bih: :bih:
Last edited by Mezzo-x on 26/03/2013 23:36, edited 1 time in total.
rage_guy

#2785 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by rage_guy »

MOSALJOZE wrote:http://nogolopta.blogger.ba/ Prije nego nas zakucate medju nosioce OBAVEZNO ovaj text pročitati

Hvala
Dobar tekst. :thumbup:
Ali obzirom da ce na EP 2016 ici 24 ekipe sanse su nam odlicne i ako budemo u drugom sesiru.
DonVito

#2786 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by DonVito »

Ova Koka Kola nagredna igra je smijesna.

Evo npr. Danska 4 u grupi za klf. a posle pobjede u Ceskoj i remija protiv Bugarske imat ce 900b a mi 896 bicemo poziciju iza njih tj. 21..

Isto tako da napomenem da protiv Latvije cemo dobiti malo b. i ako budu u TOP100 a igranjem prijateljske se uvijek dobiva upola manje cak protiv Liht. mozes dobiti 20tak bodova ali protiv Omana koji je na FIFA Koka Kola rang. nije u TOP100 gubimo jedno 20tak bodova i u slucaju pobjede.

http://www.fifa.com/worldranking/rankin ... index.html
Last edited by DonVito on 26/03/2013 23:38, edited 2 times in total.
ja71

#2787 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by ja71 »

Co0l wrote:
ja71 wrote:je li vam palo u uho ono deranje na utakmici CG-ENG ?
Ja od onog Marjana nista ne cujem :)
ja maxuz prebacio na al-dzaziru da vidim da li se i tamo cuje
i uvjerio sam se da nije do fejsa nego fakat neki tip urla u mikrofon
Englezi su se vjerovatni pitali "a gdje smo ovo dosli"
citadela

#2788 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by citadela »

sinuhe wrote:Engleska je ima preko 20 godina najslabija od tih velikih fudbalskih ekipa.
Tu se i pravi greska - Engleska se u zadnjih 20 godina ne moze uopce staviti u uzi krug najboljih repretentacija. Nemaju oni sta raditi u krugu reprezentacija kao sto su Njemacka, Spanija, Italija, Francuska, Brazil, Argentina, Holandija, Portugal po onome sta su pokazali. Izuzev mozda SP 2002, pokazali su se previse tragikomicno da bi im se dao takav epitet.
rajv0sa

#2789 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by rajv0sa »

Co0l wrote:Ma lose igra Hrvatska i ne govorim to samo zbog ove vecerasnje utakmice.I protiv Srbije su lose odigrali,Srbi im asistirali kod golova.Makedonce su takodjer jedva dobili.Sreca pa imaju Bosanaca i Brazilaca inace ni mrtvi Vels ne bi dobili :-D
jedva,jedva a tri pobjede :-)
DonVito

#2790 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by DonVito »

Mezzo-x wrote:Fifa lista i SESIRI odlucuju buducnost reprezentacije...............kad si jednom SESIR 1 ili SESIR 2 rahat si.
Vidite Grke.........oni su bili truba do EP2004. Poslije toga su dobili SESIR 1 (ako se ne varam).
Sta se desilo: stalno su na prvenstvima...zasto?.....zato sto dobiju lake protivnike (tipa Luxemburg, Litvaniju itd)...........onda je logicno da ce se kvalifikovati kao prvi, ako ne, onda idu u baraz i opet SESIRIopet dobiju protivnika tipa Crna Gora ili Irska..................prodju i to dodju na svjetsko prvenstvo a tamo opet SESIRI.........i oni logicno dobijaju protivnika tipa S.Arabija, Angola i jednu jaku npr. Mexiko.......prva 2 tima idu dalje i onda je logicno da su uvijek u osmini ili cetvrtini finala............a mi ne mozemo ni kvalifikacije da prodjemo jer smo uvijek u jebenom SESIRUbroj 3,4 ...a u barazu SESIR broj 2......................dosta vise, idemo direktno u Brazil, sada dolazi nase vrijeme......ne moze nam niko nista, jaci smo od sudbine :D :D :D :bih: :bih: :bih:
Sine bila je i Turska u sesiru 1 pa na kakve grane je spala :lol: sve je do kvaliteta tima neces se dugo zadrzati bezobzira na sesir sjebat cete trica iz sesira :mrgreen:

Samo ne znam na kakve veze NORVESKA ubaci u sesir 1 :? ne pamtim kad su zadnji put bili na EP i SP :roll: pa izvukli su smijesnu grupu i opet Albanija, Island ispred njih ajd sto Svica (iz sesira2).. ali Albanija i Island.
Mezzo-x

#2791 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Mezzo-x »

DonVito wrote:
Mezzo-x wrote:Fifa lista i SESIRI odlucuju buducnost reprezentacije...............kad si jednom SESIR 1 ili SESIR 2 rahat si.
Sine bila je i Turska u sesiru 1 pa na kakve grane je spala :lol: sve je do kvaliteta tima neces se dugo zadrzati bezobzira na sesir sjebat cete trica iz sesira :mrgreen:

Samo ne znam na kakve veze NORVESKA ubaci u sesir 1 :? ne pamtim kad su zadnji put bili na EP i SP :roll: pa izvukli su smijesnu grupu i opet Albanija, Island ispred njih ajd sto Svica (iz sesira2).. ali Albanija i Island.
Pa dobro Turska je na EP 2008 dogurala do polufinala (izbacili Hrvate pa igrali bez pola tima protiv Njemacke) ...............sjebali su oni sebe losim trenerima. Vratice se oni.
A za kvalitet se ja ne brinem, mi imamo talenata dovoljno a ako se kvalifikujemo igrace za nas i oni koji bi igrali za Hrvatsku ili Srbiju, cekaj malo , sve u svoje vrijeme.
skenderija04

#2792 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by skenderija04 »

Bolivia - Argentina 1-1

La Paz 3600 nadmorske visine . Ovo je jedna od svari koje FIFA mora razmotriti. Igrace se dok neko ne pukne k'o zvecka.

Image

Image
rajv0sa

#2793 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by rajv0sa »

Mezzo-x wrote:
DonVito wrote:

Pa dobro Turska je na EP 2008 dogurala do polufinala (izbacili Hrvate pa igrali bez pola tima protiv Njemacke) ...............sjebali su oni sebe losim trenerima. Vratice se oni.
Hoce , 2030 :lol: ,karina bili karina ostali ,kakva je to reprezntacija koja postoji od 1923 , a plasira se samo jednom na svjetsko prventstvo :run:
popokatepetl_com

#2794 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by popokatepetl_com »

A ti igraci Bolivije ne igraju na toj nadmorskoj visini? I za njih su isti uslovi a nije bas da su se svi rodili u tom gradu i da ne igraju u klubovima po inostranstvu pa im ta nadmorska visina savrseno odgovara.
Renta

#2795 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Renta »

popokatepetl_com wrote:Odgovorno tvrdim da su reprezentacije i igraci sa otoka prirodni antitalenti za fudbal.

Ne mogu da se ne složim više. Manjak talenta nadoknađuju trkom i borbenošću.
Last edited by Renta on 27/03/2013 00:14, edited 1 time in total.
Logovan

#2796 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Logovan »

Sad odgledah pregled i sve mi se čini da bi mi većinu reprezentacija otresli k'o slinu. :D Veće reprezentacije ili su ispuhale, slabe postale ili se još uvijek "nalaze", zbog novih igrača koji su došli.

Engleska u tri utakmice nije pobijedila Crnu Goru. :lol: Sve remiji. :-) :lol: Belgija je strašna reprezentacija. Sreća pa nismo u istoj grupi. Španija bolja od Francuske ali vala i sretnija. Kakvi su ono penali za Poljsku? :skoljka: Niđe veze ali hajde eto treba malo pomoći protiv velikog San Marina.
MOSALJOZE wrote: Image
:lol: :lol: Pa koji idioti jebo te hahahah :lol: :lol: :lol: :run:
fosil

#2797 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by fosil »

Uš na fukaru...:D
skenderija04

#2798 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by skenderija04 »

popokatepetl_com wrote:A ti igraci Bolivije ne igraju na toj nadmorskoj visini? I za njih su isti uslovi a nije bas da su se svi rodili u tom gradu i da ne igraju u klubovima po inostranstvu pa im ta nadmorska visina savrseno odgovara.
Jedna zemlja igra, a 150 ne igra. Pa i Colombia igra u Barranquilli umjesto u Bogoti iz tog razloga. Sve sto je preko 3000 metara je opasno . Ako se moraju na utakmici nositi boce sa kisikom nesto nije normalno...
cyprus

#2799 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cyprus »

Pa eto jedna interesantna večer...

Hrvati su super prošli, ja sam bio uvjeren da će to bit X, ali ostadoše u relanoj trci za prvo mjesto, iako je Belgija i dalje nešto veći favorit... Kad smo kod Belgije, očekivao sam više od njih večeras... Srbija očekivano, jer su Škoti baš tanki, ali Mihajlović je definitivno kloc...

Malta me prijatno izenadila :mrgreen: Prečka i penal protiv Italije... Doduše, Italijani su relativno tanki i ne bi me čudilo i da ne budu prvi... Bugarska ostvarila veliki remi, ali najlošiji drugi bi mogao biti baš iz ove grupe...

Za najlošijeg drugog je kandidat i ova grupa sa Austrijom, Irskom i Švedskom... Nijemci su sigurni...

Turci su baš za qrac... Mađari nakon duuuugo ciklusa, konačno igraju pristojne kvalifikacije... A za Kiralyija sam mislio da je odavno u penziji, pa kad sam ugledo njega i njegovu trenerku na ekranu, učinilo mi se ko da vidim duha :mrgreen:

A kako bih volio da ovaj Portugal izleti... al neće...

Joj kako su Englezi loši... Crnogorcima svaka čast, zaista je čudno da onako mala država ima takve uspjehe su sportu... A još šatro lijeni :mrgreen:

Španija ne znam kako je igrala, ali nisam mislio da će pobjedit... Ni prvi ni zadnji put, pogriješih...
Lakat Jebić

#2800 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Lakat Jebić »

cyprus wrote:Pa eto jedna interesantna večer...

Hrvati su super prošli, ja sam bio uvjeren da će to bit X, ali ostadoše u relanoj trci za prvo mjesto, iako je Belgija i dalje nešto veći favorit... Kad smo kod Belgije, očekivao sam više od njih večeras... Srbija očekivano, jer su Škoti baš tanki, ali Mihajlović je definitivno kloc...

Malta me prijatno izenadila :mrgreen: Prečka i penal protiv Italije... Doduše, Italijani su relativno tanki i ne bi me čudilo i da ne budu prvi... Bugarska ostvarila veliki remi, ali najlošiji drugi bi mogao biti baš iz ove grupe...

Za najlošijeg drugog je kandidat i ova grupa sa Austrijom, Irskom i Švedskom... Nijemci su sigurni...

Turci su baš za qrac... Mađari nakon duuuugo ciklusa, konačno igraju pristojne kvalifikacije... A za Kiralyija sam mislio da je odavno u penziji, pa kad sam ugledo njega i njegovu trenerku na ekranu, učinilo mi se ko da vidim duha :mrgreen:

A kako bih volio da ovaj Portugal izleti... al neće...

Joj kako su Englezi loši... Crnogorcima svaka čast, zaista je čudno da onako mala država ima takve uspjehe su sportu... A još šatro lijeni :mrgreen:

Španija ne znam kako je igrala, ali nisam mislio da će pobjedit... Ni prvi ni zadnji put, pogriješih...
cekaj, gabor kiralji, trenerka, jel to onaj iz herte? pa on ima 50 godina jbt
Locked