Mrsanje - nacini ?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Pisistratus

#2776 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Pisistratus »

славянин wrote:
skafiskafsnjak wrote:E sad se javlja otvarac teme za pitanje jedno :D

Da li je pametno odmah poslije trcanja raditi trbusnjake/sklekove ili je ipak bolje kad se odmorim? :)
Kada ima vise efekta ? :D
Pretezno ide kardio pa teretana - zasto ne znam jer svako tako radi :mrgreen: to ako forsiras da steses salo i da imas misica.
Ako ides cisto da smrsas onda samo puno trci a cjepaj trbusnjake i sklekove kako ti je volja.

Pojednostavljeno rečeno; nakon 10 minuta aerobnog treninga(trčanje, plivanje, itd..) počinje s lučenjem hormon sreće koji znatno utiče na performans. Nakon 30 minuta tijelo "u akciju" ubacuje masno tkivo koje inače teško sagorijeva, ali u prisustvu vazduha sagorijevanje masnog tkiva se ubrzava. Logično je da ako se baviš aerobnim treningom 30 minuta ili sat, više kisika ulaziti u tijelo, te će i samim time sagorijevanje masti biti efikasnije. Zato se preporučuje rad na mišićima nakon kardio(aerobnog) dijela.
skafiskafsnjak

#2777 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by skafiskafsnjak »

tako i radim, bravo ja :) nego sam pitao da vidim grijesim li :)

Sent from my LG-P880 using Tapatalk 2
svjezi_ustipak

#2778 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by svjezi_ustipak »

ladyblue18 wrote:
zzozdk wrote:
@славянин- a ostalo je stomaka ono salo, ipak se treba njega nekako rijesiti, a nisam ljubitelj tih tegova i slicno, kao ni plocica, samo da smanjim salo i ja zadovoljan :D
Treba ti weight trening, i ne brini neces dobiti plocice tek tako :D
neko za to mora vjezbati. neki (kako ja) se sa tim radjaju :D :D
Pisistratus

#2779 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Pisistratus »

svjezi_ustipak wrote:
ladyblue18 wrote:
zzozdk wrote:
@славянин- a ostalo je stomaka ono salo, ipak se treba njega nekako rijesiti, a nisam ljubitelj tih tegova i slicno, kao ni plocica, samo da smanjim salo i ja zadovoljan :D
Treba ti weight trening, i ne brini neces dobiti plocice tek tako :D
neko za to mora vjezbati. neki (kako ja) se sa tim radjaju :D :D

hahahahah :thumbup:

"Možda je rođen(a) s tim, a možda je to Maybeline!" :o
vivace

#2780 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by vivace »

neki iranski doktor je napisao knjigu lecenje vodom i stvarno uspeva. njegova praksa je pokazala da kad god smo gladni, mi smo ustvari zedni...jer ta dva poriva su slicna. treba piti vodu najmanje 2 litre dnevno i kad ste gladni popijte casu vode. to ce biti za 2 litre ...ne mogu da ga nadjem na googlu a znam da sam mu procitala knjigu i da mi je tada pomogla.
znaci, kad si gladan to znaci da si zedan. prosto.
leo_

#2781 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by leo_ »

vivace wrote:neki iranski doktor je napisao knjigu lecenje vodom i stvarno uspeva. njegova praksa je pokazala da kad god smo gladni, mi smo ustvari zedni...jer ta dva poriva su slicna. treba piti vodu najmanje 2 litre dnevno i kad ste gladni popijte casu vode. to ce biti za 2 litre ...ne mogu da ga nadjem na googlu a znam da sam mu procitala knjigu i da mi je tada pomogla.
hahaha, izvini, ali ja kad sam gladan, gladan sam i nemoj mi šuplju prosipati. :D
azurna_obala

#2782 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by azurna_obala »

leo_ wrote:
vivace wrote:neki iranski doktor je napisao knjigu lecenje vodom i stvarno uspeva. njegova praksa je pokazala da kad god smo gladni, mi smo ustvari zedni...jer ta dva poriva su slicna. treba piti vodu najmanje 2 litre dnevno i kad ste gladni popijte casu vode. to ce biti za 2 litre ...ne mogu da ga nadjem na googlu a znam da sam mu procitala knjigu i da mi je tada pomogla.
hahaha, izvini, ali ja kad sam gladan, gladan sam i nemoj mi šuplju prosipati. :D
ne vjeruj ti ovoj ništa... :oops:
ona ionako samo zabušava :mrgreen:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#2783 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by ladyblue18 »

Leo dehidracija organizma dovodi do osjecaja gladi. Jesi ikada jeo pa za pola sata osjetio da si opet strasno gladan pa opet uzeo jesti a "glad" ne prolazi.
To nije suplja.

Btw vivace koji put pises ovo :lol:
vivace

#2784 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by vivace »

ne znam ni sama ... :lol: ali vidis da ljudi ne znaju ili zaboravljaju kao ja na pr. :oops: :mrgreen:
zilla_

#2785 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by zilla_ »

Da mi bogdom jedemo samo kad smo gladni nikad ne bi bili debeli :lol: Glavni problem svih debelih je što su im oči gladne a ne stomak. Znam to vrlo dobro po sebi... Volim da jedem i šta ja tu mogu :mrgreen:

A kad hoću da smršam karakter sam takav da mogu živjet pola godine bez slatkiša, bez hljeba, žitarica itd... To upravo radim od nove godine i dotjerao sam liniju skoro do idealne.... Al čim dođem do cilja ja ću se opet otet kontroli i sve to nadoknadit pa opet jovo na novo :evil:
Pitarrr82

#2786 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Pitarrr82 »

Nego, kako tebi ide u zadnje vrijeme?
suncica24

#2787 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by suncica24 »

Pisistratus wrote:
славянин wrote:
skafiskafsnjak wrote:E sad se javlja otvarac teme za pitanje jedno :D

Da li je pametno odmah poslije trcanja raditi trbusnjake/sklekove ili je ipak bolje kad se odmorim? :)
Kada ima vise efekta ? :D
Pretezno ide kardio pa teretana - zasto ne znam jer svako tako radi :mrgreen: to ako forsiras da steses salo i da imas misica.
Ako ides cisto da smrsas onda samo puno trci a cjepaj trbusnjake i sklekove kako ti je volja.

Pojednostavljeno rečeno; nakon 10 minuta aerobnog treninga(trčanje, plivanje, itd..) počinje s lučenjem hormon sreće koji znatno utiče na performans. Nakon 30 minuta tijelo "u akciju" ubacuje masno tkivo koje inače teško sagorijeva, ali u prisustvu vazduha sagorijevanje masnog tkiva se ubrzava. Logično je da ako se baviš aerobnim treningom 30 minuta ili sat, više kisika ulaziti u tijelo, te će i samim time sagorijevanje masti biti efikasnije. Zato se preporučuje rad na mišićima nakon kardio(aerobnog) dijela.
Da se tuspasim.
Jer me zbuni ovaj odgovor, pa da pitam :D

Prakticiram ovo: aktivno zagrijavanje (blage vjezbe grupa misica i 10-15min kardio zagrijavanja (traka, steper, biciklo, konopac... zavisno koji dio tijela "radim" taj dan) onda vjezbe snage, i na kraju neki duži interval trčanja (5-6km), sa istezanjem.
Isto je kad su u pitanju trbusnjaci, tj. abdominalne vjezbe.

Zašto? Jer mi prevelik interval zagrijavanja na pocetku "ubije" snagu (i zelju) za pravilan rad vjezbi snage.
Znaci pitanje je: Je li ja to sve pogresno?! :D
Pasiflora

#2788 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Pasiflora »

Evo je, najbolja :D :

Lubenica dijeta: Za 7 dana, 15 kila manje!
Autor A. A. 13. 07. 2013. • 23:22

Od kako je ova tajnovita dijeta zaživjela, postala je pravi hit na Internetu, i sve više ljudi odlučuje se za nju kada želi da se vrati u formu.
Ilustracija / 24sata.info

Ljeto je već praktično stiglo, a vi ste ga dočekali nespremni. Zimska kilaža i dalje je aktuelna, prijatelji upiru prstom u vaš struk i zadirkuju vas, a vi već imate uplaćen aranžman i želite da se pokažete na plaži u najboljem svjetlu. Ne očajavajte, nije kasno! Uz “lubenica dijetu”, ekspresno brzo kile će nestati!

Od kako je ova tajnovita dijeta zaživjela, postala je pravi hit na Internetu, i sve više ljudi odlučuje se za nju kada želi da se vrati u formu. Zašto ne biste i vi?! Pročitajte, smršajte, proširite dalje!

LUBENICA DIJETA:

1. Ponedjeljak
Doručak: Poželite ukućanima dobro jutro, obavjestite ih da ste od danas na fantastičnoj “lubenica dijeti” i pustite ih nek vam zavide.
Ručak: Prošetajte do pijace na drugom kraju grada, kupite dvije najveće lubenice koje nađete, uzmite ih pod mišku i peške se vratite kući.
Večera: Popijte čašu mlake vode.

2. Utorak
Doručak: Aspirin, ako je upala mišića nepodnošljiva, onda dva.
Ručak: Izvedite vaše lubenice u šetnju! Odvedite ih na Kalemegdan i pokažite im znamenitosti, do Kališa idite peške i nosite ih pod miškom.
Večera: Manja šolja nezaslađenog čaja od žalfije. Eventualno povratite.

3. Srijeda
Doručak: Uzmite lubenicu u ruke, ispružite je ispred sebe, uradite 20 čučnjeva.
Ručak: Kotrljajte lubenice uzbrdo od Autokomande, pored “Marakane” do KBC “Dragiša Mišović”, jurite natrag za njima, ručajte 2-3 puta.
Večera: Osmjehnite se sebi u ogledalo. Pozitivan stav je najbolja večera!

4. Četvrtak
Doručak: Lezite na pod, ruke iza glave, lubenica u ruke. Uradite 5 serija po 20 trbušnjaka.
Ručak: Odvedite vaše lubenice da vide toranj na Avali. Nosite ih pod miškom dok se penjete na vrh.
Večera: Kolut paradajza i svježa zelena maslina. Čaša vode i osmijeh!

5. Petak
Doručak: Stanite na vagu, do sada bi trebalo da ste izgubili oko 9 kilograma. Podijelite sa ukućanima radosne vijesti, ali ne i njihov doručak.
Ručak: Njam, njam! Yummy, yummy! Ručak od srijede vam je baš prijao zar ne? Sa sjetom ga se prisjećate… Častite sebe i ponovite ovo gastronomsko iskustvo!
Večera: Razmišljajte o hrani dobrih 15ak minuta.

6. Subota
Doručak: Uhvatite lubenicu nogama, uradite tri serije po deset zgibova. Ako ste i dalje baš gladni, uradite i jednu dodatnu, pa nek ide život!
Ručak: Isjecite prvu lubenicu, pojedite tri košpice. Ostatak odnesite i bacite u djubre, trčećim korakom, na drugi kraj grada.
Večera: Maštajte o tome da ste zgodni i vitki. Plaža, trbušnjaci bakarne boje, more.

7. Nedjelja
Doručak: Pokažite svoju novu liniju ukućanima, natrljajte im na nos to što nisu vjerovali u vas.
Ručak: Načnite i drugu lubenicu, častite se i pojedite parče iz sredine. Ostatak odnesite i bacite u djubre, hodajte na rukama, na drugi kraj grada.
Večera: Bitno je da se večera ne preskače, pa zato – tri badema i list zelene salate. Slobodno po želji začinite vodom, prenosi B92.

Ako ste se pridržavali svih savjeta i niste lagali sebe (jeli čvarke, sladoled, pili pivo i lješkarili), trebalo bi da ste istopili nevjerovatnih 15 kilograma čiste masti! Budite sretni i ponosni, okačite novi status na Fejs i spremite se za gomilu lajkova! A kad stignete na plažu, i nevaljalih pogleda…

(24sata.info)
Pitarrr82

#2789 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Pitarrr82 »

I zdravo za 7 dana smrsati 15kg? :-) Za dva mjeseca poslije toga i ako smrsas toliko vratices 25 :mrgreen:
Lounge Act

#2790 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Lounge Act »

.
Last edited by Lounge Act on 03/01/2015 12:44, edited 3 times in total.
jedna tamo

#2791 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by jedna tamo »

sretno lounge
i ja sam krenula na fitnes(step+pilates) i trudim se da navečer nejedem možda koju voćku i to je to, šetam pa ćemo vidjeti za jedno mjesec..valjda ću smršat bar koju kilu :roll:
pakica_

#2792 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by pakica_ »

Pitarrr82 wrote:I zdravo za 7 dana smrsati 15kg? :-) Za dva mjeseca poslije toga i ako smrsas toliko vratices 25 :mrgreen:
procitaj prvo cijeli post, tersu :lol:
TheMule

#2793 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by TheMule »

Doktor Batman

( Dr. F. Batmanghelidj )
Pasiflora

#2794 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Pasiflora »

pakica_ wrote:
Pitarrr82 wrote:I zdravo za 7 dana smrsati 15kg? :-) Za dva mjeseca poslije toga i ako smrsas toliko vratices 25 :mrgreen:
:suplja: :lol:
Pitarrr82

#2795 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Pitarrr82 »

Pasiflora wrote:
pakica_ wrote:
:suplja: :lol:

:lol: :lol:

Cim sam naslov vidio bilo mi je :-) tako da ostatak i nisam citao, previse je da citam gluposti s takvim naslovom :mrgreen:
ho oponopono

#2796 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by ho oponopono »

...mršanje načini, hmm navuci sebi kakvu brigu za vrat istopićeš se, samo ako ti štitna radi kako treba...plus ako si huja sam/a od sebe đenja kilogramčići! :mrgreen:
neretvanac

#2797 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by neretvanac »

jedna tamo wrote:sretno lounge
i ja sam krenula na fitnes(step+pilates) i trudim se da navečer nejedem možda koju voćku i to je to, šetam pa ćemo vidjeti za jedno mjesec..valjda ću smršat bar koju kilu :roll:
Voce je bolje ostavi za prvi dio dana. Obavezno ga jedi, al bolje je ujutro, nego navecer. Ovo se pogotovo odnosi na voce sa visokim GI, kao sto su banane, ananas, grozdje i smokve.
Lounge Act

#2798 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Lounge Act »

.
Last edited by Lounge Act on 03/01/2015 12:16, edited 1 time in total.
nowyouseeme

#2799 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by nowyouseeme »

ho oponopono wrote:...mršanje načini, hmm navuci sebi kakvu brigu za vrat istopićeš se, samo ako ti štitna radi kako treba...plus ako si huja sam/a od sebe đenja kilogramčići! :mrgreen:
osim ako se ne debljaš kad si u brigama :P

a najbolji način za mršanje...baviti se fizičkim aktivnostima. toliko ljudi hoće da smršaju, a nigdje nikog nafatati kad hoću da ikud skačem, dosadilo mi što svim čime hoću da se bavim moram sama :razz:

ima li ovdje koja cura koja ima biciklo/role, i koja bi se vozala? muškarce ne pitam, jer od njih nema hljeba :oops:
ja ne moram smršati, ali nije na odmet, ako ćemo se družiti :mrgreen:
Lounge Act

#2800 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Lounge Act »

.
Last edited by Lounge Act on 03/01/2015 12:16, edited 1 time in total.
Post Reply