Mene isto. Uhvatim se u po noci kako u snu istezem stopala, ne bi li malo popustila.niko_niko_kao_ja wrote:CherryLips wrote:Jesu vas u trudnoci bolila stopala? Mene zadnjih 10-ak dana lijevo pravo boli,vise kad nekako nezgodno stanem,a pogotovo ujutro kad tek ustanem,sva taban trni....boli vanjski dio pete prema clanku,posebno na dodir...uzas..
da te utjesim mene i danas nakon 5 mjeseci od poroda jos bole![]()
Trudnjače i porodilje online
Moderator: anex
- putujucidzindas
#2776 Re: Trudnjače i porodilje online
- CherryLips
#2777 Re: Trudnjače i porodilje online
A-ha,znaci u trudnoci sve sto inace nije ok je ok 
- otherside
#2778 Re: Trudnjače i porodilje online
uglavnomCherryLips wrote:A-ha,znaci u trudnoci sve sto inace nije ok je ok
-
radenska
#2779 Re: Trudnjače i porodilje online
farbate li se vi dok ste trudne,
Mene sve strah a evo ide i bajram meni glava ko u kokoske one sarene
- otherside
#2780 Re: Trudnjače i porodilje online
ja se ne farbam ni kad nisam trudnaradenska wrote:farbate li se vi dok ste trudne,
vecina tvrdi da nema stete od farbanja za bebu ali ako bas hoces da budes oprezna preskoci prvi trimestar a onda osini po bojama
-
radenska
#2781 Re: Trudnjače i porodilje online
E jos sam zaboravila da vas pitam. Kad odem doktoru uvijek normalno kazem koja sam nedjelja, i nikad ne spominjem da sma npr cetvrti ili peti mjesec.
Kako da ja objasnim svojoj mami i svekrvi koje nisu bas nesto s tim sedmicama koji sam mjesec i kad ulazim u peti
Sad sam 16 +1 ( kad im to kazem njima to nista ne znaci )
Kako da ja objasnim svojoj mami i svekrvi koje nisu bas nesto s tim sedmicama koji sam mjesec i kad ulazim u peti
- otherside
#2782 Re: Trudnjače i porodilje online
evo ti raspored pa im pojasni
1 mjesec: 1-5 nedelja
2 mjesec: 6-9 nedelja
3 mjesec: 10-13 nedelja
4 mjesec: 14-17 nedelja
5 mjesec: 18-21 nedelja
6 mjesec: 22-26 nedelja
7 mjesec: 27-31 nedelja
8 mjesec: 32-36 nedelja
9 mjesec: 37-40 nedelja
1 mjesec: 1-5 nedelja
2 mjesec: 6-9 nedelja
3 mjesec: 10-13 nedelja
4 mjesec: 14-17 nedelja
5 mjesec: 18-21 nedelja
6 mjesec: 22-26 nedelja
7 mjesec: 27-31 nedelja
8 mjesec: 32-36 nedelja
9 mjesec: 37-40 nedelja
-
radenska
#2783 Re: Trudnjače i porodilje online
znaci peti se racuna kad bude 18 + 1
- otherside
#2784 Re: Trudnjače i porodilje online
da. kad udjes u 18.sedmicu to je 5.mjesec trudnoceradenska wrote:znaci peti se racuna kad bude 18 + 1
- Alhemicarkaa
#2785 Re: Trudnjače i porodilje online
radenska wrote:E jos sam zaboravila da vas pitam. Kad odem doktoru uvijek normalno kazem koja sam nedjelja, i nikad ne spominjem da sma npr cetvrti ili peti mjesec.
Kako da ja objasnim svojoj mami i svekrvi koje nisu bas nesto s tim sedmicama koji sam mjesec i kad ulazim u peti![]()
U trudnoći, i sad dok imam dijete otkrila sam neke nove osobine moje mame koje sam mislila da ni u ludilu neće imati
-
radenska
#2786 Re: Trudnjače i porodilje online
Hanume znate li gdje cu u cijeloj BIH nabaviti PROGESTERON ** No links **, nigdje ga nema.
Elem jutros sam isla kod Divanovica, covjek ostao u cudu da mi nisu radili cak ni urinokultutu a 13 dana sam bila u bolnici, da nisu napisali sta su mi radili od krvne slike i da sam prestala primati progeseron ** No links **.
On naravno nece da me primi da se vodim kod njeg jer kaze nece rizika na sebe, ovo je prije bilo ozbiljno sad on nece da odgovara za mene.
I da, Masic stvarno radi privatno u istocnom sarajevu, sad sam zvala.
Koliko je stetan ultrazvuk za bebu znate li.
Elem jutros sam isla kod Divanovica, covjek ostao u cudu da mi nisu radili cak ni urinokultutu a 13 dana sam bila u bolnici, da nisu napisali sta su mi radili od krvne slike i da sam prestala primati progeseron ** No links **.
On naravno nece da me primi da se vodim kod njeg jer kaze nece rizika na sebe, ovo je prije bilo ozbiljno sad on nece da odgovara za mene.
I da, Masic stvarno radi privatno u istocnom sarajevu, sad sam zvala.
Koliko je stetan ultrazvuk za bebu znate li.
- otherside
#2787 Re: Trudnjače i porodilje online
nema dokaza (zasad) koji govore u prilog stetnosti uz na plod.
postoje neke studije koje kazu da se ne bi trebao koristiti doppler u prvom trimestru ali ga vecina ginekologa koristi izmedju 11 i 13 sedmice u sklopu kombiniranog screeninga prvog trimestra.
cekaj, koji progesteron ti treba? utrogestan?
postoje neke studije koje kazu da se ne bi trebao koristiti doppler u prvom trimestru ali ga vecina ginekologa koristi izmedju 11 i 13 sedmice u sklopu kombiniranog screeninga prvog trimestra.
cekaj, koji progesteron ti treba? utrogestan?
-
radenska
#2788 Re: Trudnjače i porodilje online
progesteron ** No links **, one uljane injekcije, ne mogu nigdje da ih nadjem
- otherside
#2789 Re: Trudnjače i porodilje online
probaj u apoteci Dina, CVila.
033 716000. tamo se uvijek moze naci ili naruciti ono sto nema nigdje u gradu
033 716000. tamo se uvijek moze naci ili naruciti ono sto nema nigdje u gradu
-
radenska
#2790 Re: Trudnjače i porodilje online
evo sad zvala jucer prodali zadnju kutiju, nemaju vise, problem neki s galenikom
gdje se radi hormon stitne zlijezde i kolauogram znas li slucajno
- otherside
#2791 Re: Trudnjače i porodilje online
jesi pitala da ti naruce?radenska wrote:evo sad zvala jucer prodali zadnju kutiju, nemaju vise, problem neki s galenikom![]()
![]()
sta kaze divanovic? mozes li piti tablete dok ne dodju te injekcije?
znam da i koagulogram i hormone stitnjace mozes sigurno uraditi u vojnoj i na kosevu.
e sad, za domove zdravlja nisam sigurna.
kako se osjecas?
-
zbunjena2010
#2792 Re: Trudnjače i porodilje online
Kada ste vi pocele sa vjezbama tipa trbusnjaci i sl. nakon porodjaja? Ja sam stezanjem dovela stomak poprilicno u normalu a jucer sam izasla iz ceteresnice. Sada bih voljela poceti lagano sa trbusnjacima da se to sto prije zategne
a isto tako me zanima da li ste prvo isle na kontrolu pa tek onda imale prvi odnos ili ste prvo imale odnos pa na kontrolu
i btw. kakva su iskustva 
a isto tako me zanima da li ste prvo isle na kontrolu pa tek onda imale prvi odnos ili ste prvo imale odnos pa na kontrolu
- otherside
#2793 Re: Trudnjače i porodilje online
sjooo zbunjena, bas si zbunjenazbunjena2010 wrote:Kada ste vi pocele sa vjezbama tipa trbusnjaci i sl. nakon porodjaja? Ja sam stezanjem dovela stomak poprilicno u normalu a jucer sam izasla iz ceteresnice. Sada bih voljela poceti lagano sa trbusnjacima da se to sto prije zategne![]()
![]()
a isto tako me zanima da li ste prvo isle na kontrolu pa tek onda imale prvi odnos ili ste prvo imale odnos pa na kontrolui btw. kakva su iskustva
ja sam pocela s vjezbama 2 mjeseca nakon poroda i svakodnevno ih radila naredna 3 mjeseca. tu sam stala jer mi je bilo dosta a i misici su bili very nice
a za seks vidi s cojekom
iskustva su slicna onim prije poroda ako je isti djuvegija u pitanju
-
radenska
#2794 Re: Trudnjače i porodilje online
Ma sta znam otherside, on kaze da je dobro, ima taj hematom, sreca pa nije prokrvljen i on ce sam izaci ( to ti je smedji iscjedak, nekad ga ima vise nekad manje) i da je to uredu, grlic je dobar po njemu je ovo sve dobro. S tim da mi je rekao eto ako hocu mogu raditi taj triple test, a meni se iskreno nesto i ne radi, ne bih da se moram sekirati do 40te nedjelje.
I da, odnose nisam imala od pocetka trudnoce, tacno sanjam sex
i ne znam kad cu
Ma rekao mi da pijem tablete ali ako nema dovoljno progesterona koji se valjda sam proizvodi onda moze doci do naglog i obilnog krvarenja.
I da, odnose nisam imala od pocetka trudnoce, tacno sanjam sex
Ma rekao mi da pijem tablete ali ako nema dovoljno progesterona koji se valjda sam proizvodi onda moze doci do naglog i obilnog krvarenja.
- otherside
#2795 Re: Trudnjače i porodilje online
imala sam i ja nakav hematom nekad, vidio ga na uz. kontam ja: ako se ti divanovicu ne sekiras, necu ni jaradenska wrote:Ma sta znam otherside, on kaze da je dobro, ima taj hematom, sreca pa nije prokrvljen i on ce sam izaci ( to ti je smedji iscjedak, nekad ga ima vise nekad manje) i da je to uredu, grlic je dobar po njemu je ovo sve dobro. S tim da mi je rekao eto ako hocu mogu raditi taj triple test, a meni se iskreno nesto i ne radi, ne bih da se moram sekirati do 40te nedjelje.
I da, odnose nisam imala od pocetka trudnoce, tacno sanjam sex![]()
![]()
i ne znam kad cu
![]()
![]()
![]()
ne bih ni ja na tvom mjestu radila taj triple, pogotovo ne na Kosevu.
poznajem nekoliko zena koje su morale na amniocentezu zbog loseg triple-a a sve prije i kasnije bilo u redu.
ocito je taj test bas nepouzdan.
ako vec hoces da radis, onda idi privatno u neku lab.na Ilidzi.
-
zbunjena2010
#2796 Re: Trudnjače i porodilje online
otherside wrote:sjooo zbunjena, bas si zbunjenazbunjena2010 wrote:Kada ste vi pocele sa vjezbama tipa trbusnjaci i sl. nakon porodjaja? Ja sam stezanjem dovela stomak poprilicno u normalu a jucer sam izasla iz ceteresnice. Sada bih voljela poceti lagano sa trbusnjacima da se to sto prije zategne![]()
![]()
a isto tako me zanima da li ste prvo isle na kontrolu pa tek onda imale prvi odnos ili ste prvo imale odnos pa na kontrolui btw. kakva su iskustva
![]()
ja sam pocela s vjezbama 2 mjeseca nakon poroda i svakodnevno ih radila naredna 3 mjeseca. tu sam stala jer mi je bilo dosta a i misici su bili very nice![]()
a za seks vidi s cojekom![]()
![]()
iskustva su slicna onim prije poroda ako je isti djuvegija u pitanju
ma nemam ja sta sa njim gledati hahahahahha tu nema gledanja, tu se prelazi na djelo
a ne rece jesi li isla prije toga na kontrolu
- otherside
#2797 Re: Trudnjače i porodilje online
jesamzbunjena2010 wrote:
![]()
![]()
![]()
ma nemam ja sta sa njim gledati hahahahahha tu nema gledanja, tu se prelazi na djelo![]()
![]()
a ne rece jesi li isla prije toga na kontrolu
poceo me masic mezetiti nesto oko seksa, ja skontala nakon 10 minuta o cemu on prica
-
zbunjena2010
#2798 Re: Trudnjače i porodilje online
E pa problem je sto Masica vise nemaotherside wrote:jesamzbunjena2010 wrote:
![]()
![]()
![]()
ma nemam ja sta sa njim gledati hahahahahha tu nema gledanja, tu se prelazi na djelo![]()
![]()
a ne rece jesi li isla prije toga na kontrolu![]()
poceo me masic mezetiti nesto oko seksa, ja skontala nakon 10 minuta o cemu on prica
-
radenska
#2799 Re: Trudnjače i porodilje online
Ima bona kako nema, eno ga privatno radi 40 KM pregled 
-
zbunjena2010
#2800 Re: Trudnjače i porodilje online
Ma gdje bona? Ja cula on u MUP-ovoj ambulanti poslije Bajrama