I najjača mi je ona "SDP je izazvao homogenizaciju Hrvata na izborima"
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- ultima_palabra
#2776 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
HDZ ima hrpu nekakvih zahtjeva, ali ja nikako ne vidim šta to oni nude da bi im se izašlo u susret
Dakle šta to "predstavnici hrvatskog naroda imaju ponuditi Bošnjacima/Bosancima"? Ja bih rekao vrlo malo...
Kao "homogeniziralo" se 300 hiljada ljudi (ne računam tu Hrvate Sarajeva, Tuzle, Zenice i sl. gradova) i sad se mi trebamo zabrinuti
Da ne govorim o tome da su oni ionako uvijek plebiscitarno glasali za HDZ...
-
hajducka travica
#2777 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ma kud se dade covjek zurbriggen8 poslije ovog videa.
- Bosnolog
#2778 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma Corto zeli da se vrati jopet u SDP ,ON ce se najvjerovatnije vratiti nakon sto ispuca sve buntovnicke kritike i dok pomiri vlastite unutrasnje naboje i emocije i svede sve zajeb racune,..Njemu je njteze pobjediti i smiriti samog sebe,....Eksplozivne i emocijama nosene osobe cesto naprave pogresne zivotne(bracne) odluke i poteze,Sabur je iz dzeneta(raja)izasao sto se dokazalo mnogo puta,....Skontao je to Corto,covjeku treba pomoci da se vrati tamo gdje mu je ostala dusa,Odlazak iz SDP i pristupanje NS-i je bila inat buntovnicka odluka,mada on to nece ovdje nikada javno priznati......plain vanilla wrote:Ne znam sta vam smeta Corto![]()
..za razliku od vecine pljuvaca po SDP-u on bar kaze za koga je glasao, dok ostali samo pljuckaju bez da imaju ikakvo svoje misljenje..kao njihova je privatna stvar za koga su glasali..da ne navodim nickove..zna se na koga mislim
-
hajducka travica
#2779 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Crkni kurvestijo.Kako to da bolji dio ima problema?Objavljeno: 13.03.2011 - 16:49
Radojičić: Srpska ne može sjediti skrštenih ruku
Igor Radojičić
Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (RS) Igor Radojičić rekao je da je realno da izvanredna sjednica parlamenta S na kojoj bi bilo razmotreno dosadašnje procesuiranje ratnih zločina počinjenih nad Srbima i ponašanje visokog predstavnika u BiH bude održana krajem ožujka, te da Srpska ne može gledati skrštenih ruku sve što se događa.
Radojičić je naglasio da takva sjednica neće dodatno podići tenzije u BiH, jer su one ionako visoke.
"Uhićenje generala Divjaka u Austriji i sve što je potom, tim povodom, činjeno u Sarajevu, zaključno s vađenjem iz kantonalne blagajne 500.000 eura za plaćanje kaucije, dovelo je situaciju do točke usijanja", objasnio je Radojičić.
On je naglasio da se politički vrh iz reda bošnjačkog naroda uključio da u ime cijele BiH, dakle i u ime RS, a bez njene dozvole, intervenia za jednog čoveka koji je optužen za ratne zločine. "To nije prvi put, jer smo imali sličan scenario i kod uhićenja Ejupa Ganića u Londonu. Na to se mora reagirati", rekao je Radojičić za novosadski "Dnevnik".
On je upozorio da BiH ima ozbiljnih problema u svom funkcionianju, i to nije, kako je naglasio, od jučer niti je posljedica ovih događanja.
"Zbog nategnutih bošnjačko-hrvatskih odnosa u Federaciji ni šest mjeseci nakon izbora nije konstituiran jedan dom parlamenta niti je izabrana nova vlada. Sad se došlo do toga da su se proteklih dana izravno SAD i EU uključile u formiranje te vlade. Dakle, mnogo je unutarnjih neslaganja, sustavnih, političkih, i izuzetno je visoko unutarnje nepoverenje... I teško je reći koliko to može trajati, jer se ta vrsta tenzija ne rješava preko noći. Naprotiv, prije će biti da će se situacija dalje komplicirati", naglasio je Radojičić.
Prema njegovom mišljenju, sve to će opterećujuće utjecati na dalje euro-korake BiH, jer ne samo što Vijeće ministara radi u tehničkom mandatu u veoma ograničenom kapacitetu, već i parlament BiH ne funkcionia, iako su izbori bili još u listopadu.
"Sve institucije RS su nakon izbora uspostavljene i one rade u svom kapacitetu. Naravno, imamo puno problema tamo gdje ne funkcioniraju institucije BiH, jer `gore` se prikupljaju porezi, tamo se vodi vanjska politika, tamo se ostvaruju međunarodni kontakti. Blokirana su nam sredstva od MMF-a i Svjetske banke, jer taj novac ide preko Sarajeva... Trpimo zbog toga veliku štetu, ali činimo sve što možemo kako bismo održali političku i ekonomsku stabilnost", rekao je Radojičić.( Srna)
- Co0l
#2780 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ako je ovo tacno dabogda jos zadugo ne konstituisali vlast na drzavnom nivouhajducka travica wrote:Crkni kurvestijo.Kako to da bolji dio ima problema?Objavljeno: 13.03.2011 - 16:49
Igor Radojičić
Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (RS) Igor Radojičić rekao je da je realno da izvanredna sjednica parlamenta S na kojoj bi bilo razmotreno dosadašnje procesuiranje ratnih zločina počinjenih nad Srbima i ponašanje visokog predstavnika u BiH bude održana krajem ožujka, te da Srpska ne može gledati skrštenih ruku sve što se događa.
Radojičić je naglasio da takva sjednica neće dodatno podići tenzije u BiH, jer su one ionako visoke.
"Uhićenje generala Divjaka u Austriji i sve što je potom, tim povodom, činjeno u Sarajevu, zaključno s vađenjem iz kantonalne blagajne 500.000 eura za plaćanje kaucije, dovelo je situaciju do točke usijanja", objasnio je Radojičić.
On je naglasio da se politički vrh iz reda bošnjačkog naroda uključio da u ime cijele BiH, dakle i u ime RS, a bez njene dozvole, intervenia za jednog čoveka koji je optužen za ratne zločine. "To nije prvi put, jer smo imali sličan scenario i kod uhićenja Ejupa Ganića u Londonu. Na to se mora reagirati", rekao je Radojičić za novosadski "Dnevnik".
On je upozorio da BiH ima ozbiljnih problema u svom funkcionianju, i to nije, kako je naglasio, od jučer niti je posljedica ovih događanja.
"Zbog nategnutih bošnjačko-hrvatskih odnosa u Federaciji ni šest mjeseci nakon izbora nije konstituiran jedan dom parlamenta niti je izabrana nova vlada. Sad se došlo do toga da su se proteklih dana izravno SAD i EU uključile u formiranje te vlade. Dakle, mnogo je unutarnjih neslaganja, sustavnih, političkih, i izuzetno je visoko unutarnje nepoverenje... I teško je reći koliko to može trajati, jer se ta vrsta tenzija ne rješava preko noći. Naprotiv, prije će biti da će se situacija dalje komplicirati", naglasio je Radojičić.
Prema njegovom mišljenju, sve to će opterećujuće utjecati na dalje euro-korake BiH, jer ne samo što Vijeće ministara radi u tehničkom mandatu u veoma ograničenom kapacitetu, već i parlament BiH ne funkcionia, iako su izbori bili još u listopadu.
"Sve institucije RS su nakon izbora uspostavljene i one rade u svom kapacitetu. Naravno, imamo puno problema tamo gdje ne funkcioniraju institucije BiH, jer `gore` se prikupljaju porezi, tamo se vodi vanjska politika, tamo se ostvaruju međunarodni kontakti. Blokirana su nam sredstva od MMF-a i Svjetske banke, jer taj novac ide preko Sarajeva... Trpimo zbog toga veliku štetu, ali činimo sve što možemo kako bismo održali političku i ekonomsku stabilnost", rekao je Radojičić.( Srna)
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2781 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
presuđena zločinka se dovozi službenim avionom...
ne kontam kako neko ovog Radojičića smatra ok likom
pa vidi li lik šta priča 
ne kontam kako neko ovog Radojičića smatra ok likom
-
hajducka travica
#2782 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ovaj put sam ulozio na SDP, kazao Prezidentu,da mu je i Bog bio na njegovoj strani i da ima sad ogromnu/historijsku odgovornost prema BiH i Bih gradjanima.Ako neuspije,onda nastupa potop,ko nezna plivati nek sebi na vrijeme obezbijedi camac.plain vanilla je napisao/la:Ne znam sta vam smeta Corto
..za razliku od vecine pljuvaca po SDP-u on bar kaze za koga je glasao, dok ostali samo pljuckaju bez da imaju ikakvo svoje misljenje..kao njihova je privatna stvar za koga su glasali..da ne navodim nickove..zna se na koga mislim
- mO k3
#2783 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ako meni je usijano pod nogama odma cu da uradim nesto protiv toga.( moje subjektivno misljenje)Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (RS) Igor Radojičić rekao je da je realno da izvanredna sjednica parlamenta S na kojoj bi bilo razmotreno dosadašnje procesuiranje ratnih zločina počinjenih nad Srbima i ponašanje visokog predstavnika u BiH bude održana krajem ožujka, te da Srpska ne može gledati skrštenih ruku sve što se događa.
Igore crnogorac zasto ne sazovete odma izvanrednu sjednicu parlamenta zasto da se ceko 18 + dana??
Spika na dodikov nacin
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#2784 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ne znam kako se samo ti pronadje u ovim mojim rijecimahajducka travica wrote:Ovaj put sam ulozio na SDP, kazao Prezidentu,da mu je i Bog bio na njegovoj strani i da ima sad ogromnu/historijsku odgovornost prema BiH i Bih gradjanima.Ako neuspije,onda nastupa potop,ko nezna plivati nek sebi na vrijeme obezbijedi camac.plain vanilla je napisao/la:Ne znam sta vam smeta Corto
Nije na tebe bilo adresirano, nego na dezurne pljuvace i po SDP i po glasacima SDP, dok istovremeno skrivaju za koga su glasali..ali ih to ne smeta da od Zlaje cekaju promjene
-
hajducka travica
#2785 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
s cijim avionom?Chmoljo wrote:presuđena zločinka se dovozi službenim avionom...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ne kontam kako neko ovog Radojičića smatra ok likompa vidi li lik šta priča
i hocemo li ovdje postirati samo one sto nam hvalospjeve pisu?
treba se vise pozabaviti sa ovima sto Bih ne vole.
ako ih necemo citati,onda necemo znati sta nam misle.
Radojicic za mene nije pozitivan lik,jer znam dosta toga sta se frajer izlajao.
- Alfons Kauders
#2786 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
sta zadugo... nikadCo0l wrote:Ako je ovo tacno dabogda jos zadugo ne konstituisali vlast na drzavnom nivouCo0l wrote: Crkni kurvestijo.Kako to da bolji dio ima problema?
pola godine bez vlasti... i hajde da vidimo kome sta fali?
radim, hodam, zivim, spavam, zderem, pijem... ja ne vidim neku razliku... a vi?
- nosara
#2787 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
sta zadugo... nikadAlfons Kauders wrote:Ako je ovo tacno dabogda jos zadugo ne konstituisali vlast na drzavnom nivouCo0l wrote: Crkni kurvestijo.Kako to da bolji dio ima problema?
pola godine bez vlasti... i hajde da vidimo kome sta fali?
radim, hodam, zivim, spavam, zderem, pijem... ja ne vidim neku razliku... a vi?
-
hajducka travica
#2788 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
RS 2008. skoro postala nezavisna!
Datum: 13/03/2011
Republika Srpska bi već sada bila neovisna država, a BiH srljala u novi sukob da je Ured visokog predstavnika bio zatvoren s istekom mog mandata 2008. godine, kazao je u ekskluzivnoj ispovijesti za “Dnevni avaz” njemački političar, biznismen i profesor Kristijan Švarc-Šiling (Christian Schwarz-Schilling).
Njegov skoro dvodecenijski angažman u Bosni i Hercegovini predmet je i knjige koja je nedavno objavljena na njemačkoj jeziku pod naslovom “Bosna u fokusu”, a koju je napisao njemački novinar Erih Ratfelder (Erich Rathfelder).
Nije zažalio
Šiling je u razgovoru za naš list u svojoj otmjenoj rezidenciji u Sarajevu otvoreno govorio o motivima zbog kojih se kao uspješan ministar u njemačkoj vladi 1992. godine potpuno okrenuo BiH i zbog čega, kako kaže, nikada nije zažalio što je postao visoki predstavnik, iako mu je to bio najteži posao u životu.
Mnogi smatraju da je Šiling, koji je došao poslije Pedija Ešdauna (Paddy Ashdown), “posljednjeg pravog visokog predstavnika”, postao simbol neaktivnosti OHR-a, zbog toga što je znatno rjeđe koristio bonske ovlasti. On navodi da su mu u startu ruke bile vezane, jer je međunarodna zajednica htjela što prije staviti ključ u bravu OHR-a.
- Nije mi žao što sam došao kao visoki predstavnik, iako mi je jasno rečeno da se od mene očekuje da zatvorim OHR. Tada je u međunarodnoj zajednici vladala iluzija da se situacija popravila i da je sazrelo vrijeme da se povuče OHR. Međutim, sada je jasno da bi to bilo katastrofalno. RS bi već sada bila neovisna, a pitanje je kakve bi bile reakcije i do kakvog sukoba bi došlo. Šta bi uradili Bošnjaci i Hrvati – kaže Šiling.
Prema njegovim riječima, imao je težak zadatak uvjeriti međunarodnu zajednicu da to ne čini, a istovremeno vršiti pritisak na bh. političare da postignu bilo kakav napredak.
- Niko ne zna koliko sam puta bio u Vašingtonu, Londonu, Parizu i govorio da se međunarodna zajednica ne može povući dok se ne napravi funkcionalna država. Prigovarali su mi da previše putujem, ali morao sam ih uvjeriti da ne čine takav korak – priča Šiling.
Na koncu je, kaže, uspio i to uz veliku pomoć bivše državne tajnice SAD Medlin Olbrajt (Madeleine Albright) i bivšeg diplomate Ričarda Holbruka (Richard Holbrooke) koji su javno upozorili na lošu situaciju u BiH i spriječili odlazak OHR-a 2008. godine.
Šiling ističe kako je njegovo zalaganje za sudbinu BiH uvijek stvar principa. Iako je bio uspješan poslovni čovjek, nikada, kaže, nije došao u iskušenje da političku poziciju iskoristi za vlastiti biznis. Zbog toga, iako je, kako kaže, imao ponuda, u BiH nije želio tražiti profit niti započinjati biznis.
Kaže kako nisu tačne informacije da je jedan od najbogatijih Nijemaca, te da uzima velike profite od prodaje GSM licence Kini, u čemu je učestvovao tokom svoje karijere.
- Sve svoje kompanije sam prodao kada sam ušao u politiku. Naravno, osigurao sam sebi i porodici egzistenciju, ali nisam bogat koliko se priča. Jesam bio reformator telekomunikacijskog sektora u Njemačkoj, ali nije tu bilo profita. Imali smo porodični posao i firmu za proizvodnju baterija, koja i danas radi i ima nekoliko stotina zaposlenih – kaže Šiling.
Žestoka rasprava
Nedavno je, otkrio je za naš list, dobio jasnu potvrdu da ima i jevrejsko porijeklo po majci, a da su njeni rođaci bili žrtve holokausta. Njegovi roditelji su krili porijeklo štiteći sebe i svoju porodicu.
- Nemam nikakvih porodičnih veza sa BiH niti sam ranije ostvarivao kontakte. Zapravo, prvi put sam čuo šta se događa u BiH 1992. godine dok sam bio na ljetovanju u Francuskoj. Pročitao sam članke Roja Gatmana (Roy Gutman) o zločinima koji se dešavaju u Evropi. Nisam ni sanjao da je moguće da se nešto takvo ponovi u Evropi – navodi on.
Tražio je od Njemačke da reagira i zaustavi agresiju na BiH. Imao je, kako veli, žestoku raspravu na sjednici savezne vlade, čiji je bio član. No, tadašnji Berlin je imao druge argumente.
- Govorili su mi da Njemačka ne može učiniti ništa, zbog historijskih razloga. Srbi su imali jake veze sa Francuskom i Velikom Britanijom, koje datiraju još iz Drugog svjetskog rata – ističe. Nije, kaže, bio jedini koji je digao glas, ali je bio jedan od rijetkih koji je podnio ostavku.
Proveo je godine rješavajući stotine sporova između Bošnjaka i Hrvata, kao medijator nakon potpisivanja Vašingtonskog sporazuma. I nakon odlaska iz OHR-a ostao je politički angažiran i danas nudi modele izlaza iz političkog zastoja i ideje za postavljanje BiH nepovratno na evropski put.
- Bosna i Hercegovina ima budućnost. Ali, neke zemlje su sretne i za budućnost se ne moraju boriti. To, nažalost, nije slučaj s ovom zemljom – kaže Šiling.
O političarima u BiH
• Milorad Dodik je vrlo kompententan političar, ali se ponaša neodgovorno. On igra ulogu radikala i ima podršku iz Srbije. Njegove izjave su opasne i pogrešne, ali on ima moć i vrlo kompetentno vodi politiku, jer međunarodna zajednica nema jaku politiku.
• Dragan Čović igra borbu za moć i vlast, kako pojačati poziciju i zaštititi interese Hrvata. Naravno, mogli bi se drugačije rasporediti kantoni u FBiH, ali to nije pitanje za sada, već za kasnije pregovore. Ne počinjete od najkompliciranijih pitanja.
• Zlatko Lagumdžija, također, igra istu igru moći. Nema svoju etničku skupinu, ali kao stranački lider ima veliki utjecaj. On misli da mora da vlada, jer mu je stranka 10 godina u opoziciji. Nisam siguran da je on odgovorniji od lidera nacionalnih stranaka niti da je on čovjek koji može donijeti pravu demokratiju u BiH.
• Bošnjačkim političarima ne želim mnogo toga zamjeriti. Nije to moja dužnost niti cilj da ih krivim. Ali, reći ću samo da bi već jednom trebali nešto poduzeti, a prestati pričati o tome šta se treba uraditi. Više rada, manje priče u medijima.
Uloga Angele Merkel
Angela Merkel ga je, kaže, vrlo pragmatično i otvoreno podržala kada je kandidiran za šefa OHR-a. Ali to je bilo uglavnom sve što je uradila kada je u pitanju BiH. Duže vremena nije bilo zanimanja u Berlinu.
- Drago mi je da su sada pokrenuti ovi razgovori i da se pokazuje interes. Ali nisam siguran da je dobar tajming za takvu vrstu pregovora – kaže Šiling komenitirajući berlinsku inicijativu.
Ne može se biti miran na prijetnje
Ne može se i ne smije mirno sjeditit nakon prijetnji koje je Dodik izgovorio u četvrtak. On, kao predsjednik RS, naređuje policiji da hapsi nevine ljude i izručuje ih Srbiji. To je nedopustivo i on time udara na same temelje BiH, kaže Šiling komentirajući zadnje izjave lidera RS.
- Ako međunarodna zajednica oličena u Vijeću za implementaciju mira u prvom redu, odmah i odlučno ne reagira, ponovit će se greške iz 90-ih godina prošloga vijeka. EU sada treba jasno kazati Srbiji da mora odmah prestati s igrama manipulacije potjernicama, inače neće biti nikakvih razgovora o kandidatskom statusu te zemlje – navodi on
-
hercegovac_pravi
#2789 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa jadan nebio šta ti ja govorim čitavo vrijeme?Co0l wrote:Ako je ovo tacno dabogda jos zadugo ne konstituisali vlast na drzavnom nivouhajducka travica wrote:Crkni kurvestijo.Kako to da bolji dio ima problema?Objavljeno: 13.03.2011 - 16:49
Igor Radojičić
Kome treba državna vlast neka je pravi....Dayton od sada pa za dalje i ubuduće i sve do kraja svemira i vasione i svih ostalih uraca i palaca....kokice u ruke i polako...
gorstak.....evo zašto ti treba entitetski veto. Nemoj slučajno da kome padne napamet da radi na slabljenju entitetskog veta. Ili ne daj bože da pristane na ukidanje kantona u zamjenu za treću izbornu jedinicu koja bi se sastojala od tri kantona..to ni u ludilu ne treba razmatrati. Još jedno 10-tak godina pa ćemo onda doooobro razmisliti kada početi pričati o ovim stvarima.
-
hercegovac_pravi
#2790 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Šta je bilo prije, savez čović-Dodik ili pristupanje SDA platformi? Šuplja ti priča..MuaDib wrote:"Stolni grad" Čovićev je apaurin Hrvatima u predizbornoj noći. Međutim postojala je puna volja HDZ1990 da se ne pravi koalicija sa SDA i HDZ, ali SDP odabire SDA. I što bi HDZ 1990 trebao glumiti priljepak takvom političkom savezu.nosara wrote:
Hronoloski, sta je bilo prije, "stolni grad" i savez dva hadezea, ili koalicija SDP-sda-hsp-pili...?
-
zurbriggen8
#2791 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
I sto sad 'ajducka travica, bosnolog, nogara i sl?hajducka travica wrote:ma kud se dade covjek zurbriggen8 poslije ovog videa.
Od nedostatka pameti, etike i najvaznije samosvijesti nemozete pobjeci, jer bjezite od samih sebe. I to vam je razina uma? Razina "taaaakooooojeeeeee neopranih usiju "intelektualaca""!?
To vi, nesto svi nesto pojedinacno: Praljak, rat, HVO, 2/3, olos, fasisti, bagra, ahmici itd? Pa bi ja eto trebao uzvratiti sa na pr: Mlaco, Bugojno, nije to nas rat, konfederalni ugovor sa Milosevicem ili druze Kulanjac ja sam tek slucajni prolaznik?
Pa da se u tom izgleda vasem dragom blatu uvalim pa da vas od silnog ushicenja slag strefi jer ste jos jednog olosa uspjesno detektirali?
To je vase blato, ne i moje.
Izvaljujete mjesavinu prostota i nepromisljenih i naucenih promidzbenih agitropovskih fraza, bez da ste u stanju nesto konkretno umno smisliti ili izustiti!
Dostavio sam tezu. Obrazlozio je. Argumentirano pobio replike unatoc sto su vrvile prostotama i blesarijama. À vi? Neki film dostavili i nastavak agitropiranja!
Bijedna razina, i nista vise.
-
SABID
#2792 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Socijalista wrote:Ne znam da li se radi o nekakvoj zescoj patketini ili se zaista nesto pocelo desavati, naime ** No links ** portal kaziva da polako sve vece firme po Hercegovini povlace svoj kapital. Ja bih prije rekao da to rade zbog krize u Hrvatskoj...ali ostaje da vidimo...dosta iracionalno. Presudite sami.
SPREMA SE LI SE POBUNA U 'HERCEG-BOSNI' (<<<sta je ovo?) : Najveće firme iz zapadne Hercegovine povlače keš i prebacuju ga u Hrvatsku
Četvrtak | 17.02.2011.
Da se nešto krupno kuha i da borba za "treći entitet", ili kako se u novije vrijeme sve češće pominje borba za "institucionalnu autonomiju", ulazi u svoju novu fazu, potvrđuju informacije iz zaštititarskih firmi o financijskoj panici koja je ovih dana zahvatila zapadnu Hercegovinu, a ponajviše Čitluk i Široki Brijeg
Naime, kroz reakcije svojih čitalaca, ** No links ** PORTAL saznaje da posljednjih dana najveće hercegovačke tvrtke povlače novac, odnosno keš, sa svojih računa i prebacuju ga u Hrvatsku, te da su u tu svrhu organizovane brojne zaštitarske firme.
Tragom ovih informacija, ** No links ** PORTAL je kontaktirao nekoliko sigurnosnih agencija koje pokrivaju ovaj teren, a čija imena zbog povjerljivosti podataka ovdje ne navodimo, koje su nam potvrdile da su posljednjih dana u gradovima zapadne Hercegovine imali pune ruke posla, te da su najčešće bili angažirani kao obezbjeđenje pri transportu povećih novčanih suma u Hrvatsku.
Nezvanično se navodi da je u pitanju iznos od preko 50 miliona KM, dok se među firmama pominju "Mališić export-import" iz Čitluka, "Bernina" i "Mepas" iz Širokog Brijega, te predstavništva velikih hrvatskih tvrtki "Konzum", "Podravka" i dr.
[url]http://www.**%20No%20links%20**.ba/front/najvece-firme-iz-zapadne-hercegovine-povlace-kes-i-prebacuju-ga-u-hrvatsku[/url]
- plain vanilla
#2793 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
sta je poenta citiranja posta od prije mjesec dana?
-
hajducka travica
#2794 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
http://www.sarajevo-x.com/bih/drustvo/c ... 10313088#1U spomen Vojvodi Draži
Veliki skup četnika u Draževini kod Višegrada
Predstavnici Ravnogorskog pokreta obilježili su i ove godine 13. marta godišnjicu hapšenja četničkog vojvode iz Drugog svjetskog rata Dragoljuba Draže Mihailovića u mjestu Undrulje kod Višegrada.
- plain vanilla
#2795 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
hajducka travica wrote:http://www.sarajevo-x.com/bih/drustvo/c ... 10313088#1U spomen Vojvodi Draži
Predstavnici Ravnogorskog pokreta obilježili su i ove godine 13. marta godišnjicu hapšenja četničkog vojvode iz Drugog svjetskog rata Dragoljuba Draže Mihailovića u mjestu Undrulje kod Višegrada.
"Čičа Drаžа je bio čаstаn oficir, rodoljub i četnik. Imа Bogа, sve će se sаznаti, jer nikаd se ništа lаžimа nije moglo sаkriti."
-
hajducka travica
#2796 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
mogli bi nam se cetnici uvrijediti od silnih komentara,a treba cuvati brtastvo i jedinstvo,nek' si ga vala zakljucao.NAPOMENA: Ovaj članak nije moguće komentarisati.
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#2797 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ako je neko odgledao reportazu sa skupa tih bradatih smradova primjetio je kako govornik (inace bradat,plain vanilla wrote:hajducka travica wrote:http://www.sarajevo-x.com/bih/drustvo/c ... 10313088#1U spomen Vojvodi Draži
Predstavnici Ravnogorskog pokreta obilježili su i ove godine 13. marta godišnjicu hapšenja četničkog vojvode iz Drugog svjetskog rata Dragoljuba Draže Mihailovića u mjestu Undrulje kod Višegrada."Čičа Drаžа je bio čаstаn oficir, rodoljub i četnik. Imа Bogа, sve će se sаznаti, jer nikаd se ništа lаžimа nije moglo sаkriti."
odvratan,smrad se kroz ekran osjeca) rece kako je sada jasno da za razliku od nekih drugih vremena,
ONI VISE NEMAJU NI JEDNOG SAVEZNIKA NA SVIJETU!
Cudi me to,cudi me kako vaskoliki svijet nije primjetio sveopsti napredak,progres i dobre ideje koja
njihova politika donosi.
U ratu je bilo uzivanje uhvatiti makar jednog onakvog!NEPROCJENJIVO!!!
-
hajducka travica
#2798 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Bobanovac,mir.Ti si destabilizirajuci faktor ali dokle?zurbriggen8 wrote:I sto sad 'ajducka travica, bosnolog, nogara i sl?hajducka travica wrote:ma kud se dade covjek zurbriggen8 poslije ovog videa.
Od nedostatka pameti, etike i najvaznije samosvijesti nemozete pobjeci, jer bjezite od samih sebe. I to vam je razina uma? Razina "taaaakooooojeeeeee neopranih usiju "intelektualaca""!?
To vi, nesto svi nesto pojedinacno: Praljak, rat, HVO, 2/3, olos, fasisti, bagra, ahmici itd? Pa bi ja eto trebao uzvratiti sa na pr: Mlaco, Bugojno, nije to nas rat, konfederalni ugovor sa Milosevicem ili druze Kulanjac ja sam tek slucajni prolaznik?
Pa da se u tom izgleda vasem dragom blatu uvalim pa da vas od silnog ushicenja slag strefi jer ste jos jednog olosa uspjesno detektirali?
Izvaljujete mjesavinu prostota i nepromisljenih i naucenih promidzbenih agitropovskih fraza, bez da ste u stanju nesto konkretno umno smisliti ili izustiti!
Dostavio sam tezu. Obrazlozio je. Argumentirano pobio replike unatoc sto su vrvile prostotama i blesarijama. À vi? Neki film dostavili i nastavak agitropiranja!
Iz nedavne proslosti,mogao si nauciti kako prolazi destabilizirajuci faktor.ti ces ovo razumjeti,jel'da,da ti ja vise ne objasnjavam.
HVO,je bio paramilitarna organizacija cija je ideologija bila ustaska,ma znamo mi to sve,samo sto smo lijepi ljudi.
O ostalim tvojim nebulozama nema potrebe pisati ovdje.
http://www.youtube.com/watch?v=lAVnkl8m ... re=related
Od Une do Drine,
Od Save do mora Jadranskog!!
Last edited by hajducka travica on 13/03/2011 22:18, edited 2 times in total.
- Komrad
#2799 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
I zamisli ... oni takvi .... takve kao sto si ti majoriziraju ...zurbriggen8 wrote:I sto sad 'ajducka travica, bosnolog, nogara i sl?hajducka travica wrote:ma kud se dade covjek zurbriggen8 poslije ovog videa.
srami se
- Komrad
#2800 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Izgleda da je gotovo s majorizacijom.Vlast će se uspostaviti i svi će participirati u vlasti i svi će biti zadovoljni i svi su pobijedili i svi su izgubili.[/quote]DubrovnikII wrote: I zamisli ... oni takvi .... takve kao sto si ti majoriziraju ...
srami se
Jos je rano govoriti o tome...
Medjutim ne treba zaboraviti da se majorizacija Hrvata nastavlja u RSu jer HDZ tamo ima jedno a ne 5 ministarstava
Bas me zanima ... zasto se i tamo nije trazilo svih 5?
I kako to da u RSu HDZ koji nije legitimni predstavnik Hrvata u tom entietu ima jedno ministarstvo
A HSS koji to jeste nema nijedno?