Google Currents jer mislim da nema Flipboard za android os, neka me neko ispravi ako grijesim??Eborg wrote:S obzirom da Klitoris.ba nema svoju Android aplikaciju, ima li neka preporuka za aplikaciju za čitanje vijesti iz BiH i svijeta?
Android OS
Moderator: Benq
-
iSwagga
#2776 Re: Android OS
- Revolucionar ★
#2777 Re: Android OS
skinuh sad Resident Evil ( apk fajl ), i prebacim ga na fon, nece instalacija, kaze nemam dovoljno prostora .. imam gigu slobodnu na kartici, a na phonu oko 50 MB .. igra je teska oko 80 MB .. al nije mi jasno, prebacio sam na karticu fajl . . nije mi jasno, kako se neke igre instaliraju na kartici , neke na njegovoj memoriji .. android je 2.3.5 .. jel negdje mogu ustimat SD kao primarnu memoriju
- _Reds_
#2778 Re: Android OS
Eborg wrote:S obzirom da Klitoris.ba nema svoju Android aplikaciju, ima li neka preporuka za aplikaciju za čitanje vijesti iz BiH i svijeta?
Imas ovu domacu, mogu se citati domace vijesti, ove ex-yu, moze i klitoris
https://play.google.com/store/apps/deta ... 9zdGkiXQ..
- _Reds_
#2779 Re: Android OS
Jedno jednostavno rijesenje, prebaci par aplikacija na karticu, tih instrliranih, tako da imas tih 80GB, kad instaliras to, mozes prebaciti i igricu na karticuRevolucionar ★ wrote:skinuh sad Resident Evil ( apk fajl ), i prebacim ga na fon, nece instalacija, kaze nemam dovoljno prostora .. imam gigu slobodnu na kartici, a na phonu oko 50 MB .. igra je teska oko 80 MB .. al nije mi jasno, prebacio sam na karticu fajl . . nije mi jasno, kako se neke igre instaliraju na kartici , neke na njegovoj memoriji .. android je 2.3.5 .. jel negdje mogu ustimat SD kao primarnu memoriju
- Revolucionar ★
#2780 Re: Android OS
da, ali kako
.. skinuo evo app2sd aplikaciju, ucita mi sve instalirane aplikacije, i izbaci obavijest da nemam aplikacija koje bih prebacio sa phone memory na sd ..
-
Fauja Singh
#2781 Re: Android OS
Jesi li probao i ako jesi kakav je.Quaresma wrote:izadje value pack za sgs telefone, par dana
- holowey
#2782 Re: Android OS
jesi probao pulse?Eborg wrote:S obzirom da Klitoris.ba nema svoju Android aplikaciju, ima li neka preporuka za aplikaciju za čitanje vijesti iz BiH i svijeta?
https://play.google.com/store/apps/deta ... ulse&hl=en
- Quaresma
#2783 Re: Android OS
stock rom ko stock rom, sad je touchwiz 4 kao kod sgs2, primjestio sam nesto jaci signal kod wifi.a, kao sto je zateznistub rekao, ima sad i face unlock, kad snimas mozes i u medjuvremenu slikati, sve u svemu ok jestroga normala wrote:Jesi li probao i ako jesi kakav je.Quaresma wrote:izadje value pack za sgs telefone, par dana
- shalla
#2784 Android OS
Da li neko zna da li se korisnici Ultre mogu "kaciti" na wireless mreze kad su u roamingu?
U pitanju je xperia Ray pa ne znam da li treba nesto upaliti u samim settingsima telefona?
Hvala
Sent from my iPhone using Tapatalk
U pitanju je xperia Ray pa ne znam da li treba nesto upaliti u samim settingsima telefona?
Hvala
- adis.p
#2785 Re: Android OS
Jel neko zna kako nesto stavljat na memoriju telefona, u pitanju je sony e.. kako god otvaram memoriju, otvara mi SD karticu, a sutra konto uzet 8 il 16 gb, a imam nekih stvari na ovoj od 2 i htio bi da to smjestim na mem telefona, al ne ide nikako

- neo7
#2786 Re: Android OS
wireless i ultra ili bilo koja druga tarifa nemaju ama bas nikakve veze jedno s drugim. Wireless ti se ne naplacuje i cak i ako ne ubacis karticu mozes se kaciti!
- _Reds_
#2787 Re: Android OS
Imas tonu aplikacija pomocu koji mozes micati nesto sa memorije telefona na kraticu, i obratno.adis.p wrote:Jel neko zna kako nesto stavljat na memoriju telefona, u pitanju je sony e.. kako god otvaram memoriju, otvara mi SD karticu, a sutra konto uzet 8 il 16 gb, a imam nekih stvari na ovoj od 2 i htio bi da to smjestim na mem telefona, al ne ide nikako![]()
- _Reds_
#2788 Re: Android OS
Hehe, naravno da mozes.. wireless , 802.11 je standard bezičnog povezivanja koji je ugrađen u telefon, isto kao što je ugrađen u laptope, tablete i sl. i nema veze sa karticom.shalla wrote:Da li neko zna da li se korisnici Ultre mogu "kaciti" na wireless mreze kad su u roamingu?
Hvala
Eh sad postoji wi-fi spotovi nekih operatore koji napacaju kacenje po posebnim operaterima, ali mislim da te oni ne interesuju, ako nadjes kakvu otvoreno mrezu, slobodno se nakaci
- adis.p
#2789 Re: Android OS
pucaj jaro.. imam android tek 10tak dana tako da sam skroz slabo upoznat s tim stvarima_Reds_ wrote:Imas tonu aplikacija pomocu koji mozes micati nesto sa memorije telefona na kraticu, i obratno.adis.p wrote:Jel neko zna kako nesto stavljat na memoriju telefona, u pitanju je sony e.. kako god otvaram memoriju, otvara mi SD karticu, a sutra konto uzet 8 il 16 gb, a imam nekih stvari na ovoj od 2 i htio bi da to smjestim na mem telefona, al ne ide nikako![]()
- skafiskafsnjak
#2790 Re: Android OS
Pa ja idem u Settings>Applications>Manage Applications>On SD card . I onda kliknem na aplikaciju i idem "move to phone" 
- Dasi
#2791 Re: Android OS
Kako da uradim update Androida i smijem li to raditi?
Dobio sam tablet Arnova 8 G2 i na njemu je Android v 2.3.1 a vidim da je izaslo dosta novih verzija. Na stranici proizvodjaca nema update za ovu verziju tableta
Uradio bi update najvise zbog Google play store jer ga nemam na tabletu. Skinuo sam neku verziju Google play i instalirao, ali nisam mogao da unesem Google nalog
Sad imam AppsLib a vise bi volio Google play.
Budite njezni, prvi put se susrecem sa Androidom a ne bi da shebem tablet.
p.s. Znate li neki programcic za konvertovanje jpg/cbr (stripovi su u pitanju) u ePub? I koji program je najbolji za citanje knjiga? Trenutno imam neki Aldiko ali ne moze da zumira
Smijem li preci (i kako) sa 2.3- Gingerbread na 3.0- Honeycomb? Negdje sam procitao da je Honeycomb namjenjen tabletima.
Izvinite na puno pitanja i vjerovatno ce ih biti jos vise. Malo me istrpite sa pocetnickim i vjerovatno glupim pitanjima
Dobio sam tablet Arnova 8 G2 i na njemu je Android v 2.3.1 a vidim da je izaslo dosta novih verzija. Na stranici proizvodjaca nema update za ovu verziju tableta
p.s. Znate li neki programcic za konvertovanje jpg/cbr (stripovi su u pitanju) u ePub? I koji program je najbolji za citanje knjiga? Trenutno imam neki Aldiko ali ne moze da zumira
Smijem li preci (i kako) sa 2.3- Gingerbread na 3.0- Honeycomb? Negdje sam procitao da je Honeycomb namjenjen tabletima.
Izvinite na puno pitanja i vjerovatno ce ih biti jos vise. Malo me istrpite sa pocetnickim i vjerovatno glupim pitanjima
- Arslan_11
#2792 Re: Android OS
dobih samsung galaxy 3 GT I5800 al je zakljucan (BH Telecom).Na njemu je Android 2.2., a htio bih ubacit 2.3. ...Moje pitanje je mogu li ubaciti bilo koju verziju 2.3 za ovaj tel il mora biti od telekoma.
- _Reds_
#2793 Re: Android OS
Apps to SDCardadis.p wrote:pucaj jaro.. imam android tek 10tak dana tako da sam skroz slabo upoznat s tim stvarima_Reds_ wrote:Imas tonu aplikacija pomocu koji mozes micati nesto sa memorije telefona na kraticu, i obratno.adis.p wrote:Jel neko zna kako nesto stavljat na memoriju telefona, u pitanju je sony e.. kako god otvaram memoriju, otvara mi SD karticu, a sutra konto uzet 8 il 16 gb, a imam nekih stvari na ovoj od 2 i htio bi da to smjestim na mem telefona, al ne ide nikako![]()
![]()
Ovo je za aplikacije, s moze kao sto ti je Lood napisao.
A za micanje samih podataka, nadjes neki file manager podataka, tipa astro file manager !
A najbolje ti je te podatke sa kartice prebaciti na racunar, i kad ubaci tu novu vecu karticu sa racunara ih prebaciti na novu karticu. Ne znam da li mob ima 2 GB prostora.
Kad spjis kablom mob i racunar, kartica ti se pojavi kao USB disk.
Last edited by _Reds_ on 10/04/2012 15:22, edited 1 time in total.
- _Reds_
#2794 Re: Android OS
Sta mora biti od telecoma ??Arslan_11 wrote:dobih samsung galaxy 3 GT I5800 al je zakljucan (BH Telecom).Na njemu je Android 2.2., a htio bih ubacit 2.3. ...Moje pitanje je mogu li ubaciti bilo koju verziju 2.3 za ovaj tel il mora biti od telekoma.
Ne zavisi nista od telecoma, nego od Samsunga, da li imas update-e za taj tvoj telefon, a 99 posto da ima.
Prema tome, nakacis se na wi.fi neki, nadjes na mobu tamo upadate softwera, i puknes, i ono samo to odradi
- _Reds_
#2795 Re: Android OS
Kazes imas Android, na android pravi Google, i nije logicno da nemas market (google play). Android je open source, dostupan svima. Tako da ako bas nemas market, tj. google play, potrazi ga preko googla, i prerbaci rucno kabolom i instaliraj.Dasi wrote:Kako da uradim update Androida i smijem li to raditi?
Dobio sam tablet Arnova 8 G2 i na njemu je Android v 2.3.1 a vidim da je izaslo dosta novih verzija. Na stranici proizvodjaca nema update za ovu verziju tabletaUradio bi update najvise zbog Google play store jer ga nemam na tabletu. Skinuo sam neku verziju Google play i instalirao, ali nisam mogao da unesem Google nalog
Sad imam AppsLib a vise bi volio Google play.
Da bi radio neki update, a koji nije proizvođačev postrebnom je da nađeš na netu custom ROM za tvoj model, i slijediš upustva tamo, ovo će vjerovatno zahtjevati Root-anje uređaja.
Da 3.0 verzija jeste namjenjena za teblete.
KNjige obicno dolaze u PDF formatu, pa tamo an google play, imas 10tak bar aplikacija za citanje pdf dokumenata, sa mogućnošću zumiranja.
-
Gray
#2796 Re: Android OS
_Reds_ wrote:Sta mora biti od telecoma ??Arslan_11 wrote:dobih samsung galaxy 3 GT I5800 al je zakljucan (BH Telecom).Na njemu je Android 2.2., a htio bih ubacit 2.3. ...Moje pitanje je mogu li ubaciti bilo koju verziju 2.3 za ovaj tel il mora biti od telekoma.
Ne zavisi nista od telecoma, nego od Samsunga, da li imas update-e za taj tvoj telefon, a 99 posto da ima.
Prema tome, nakacis se na wi.fi neki, nadjes na mobu tamo upadate softwera, i puknes, i ono samo to odradi
Ako je zaključan na BH Telecom neće moći odraditi OTA update, nego će morati uraditi flashovanje novog roma.
- Arslan_11
#2797 Re: Android OS
http://www.newtechie.com/2012/01/how-to ... msung.html mislio sam ovako nesto odraditi pa da li moze jer je zakljucan?Gray wrote:_Reds_ wrote:Sta mora biti od telecoma ??Arslan_11 wrote:dobih samsung galaxy 3 GT I5800 al je zakljucan (BH Telecom).Na njemu je Android 2.2., a htio bih ubacit 2.3. ...Moje pitanje je mogu li ubaciti bilo koju verziju 2.3 za ovaj tel il mora biti od telekoma.
Ako je zaključan na BH Telecom neće moći odraditi OTA update, nego će morati uraditi flashovanje novog roma.
- _Reds_
#2798 Re: Android OS
Arslan_11 wrote: http://www.newtechie.com/2012/01/how-to ... msung.html mislio sam ovako nesto odraditi pa da li moze jer je zakljucan?
Moze, ali gubis garaciju pa da znas.
- Arslan_11
#2799 Re: Android OS
Super, hvala ti. Garanciju nema svakako!_Reds_ wrote:Arslan_11 wrote: http://www.newtechie.com/2012/01/how-to ... msung.html mislio sam ovako nesto odraditi pa da li moze jer je zakljucan?
Moze, ali gubis garaciju pa da znas.
- Qler
#2800 Re: Android OS
Sad sam nasao manu androidu, i to golemu. Kada je ugasen mobitel ne pali se sam ako je alarm podesen. Ono namjestim alarm i ugasim mob, pa se on upali sam kada dodje vrijeme....