BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
YOSMA

#2776 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by YOSMA »

@ministar

Te postavke jesu za fin ping,ali ćeš drgugdje imati problema.I na igrama će ti ping tako skakati svremena na vrijeme.
Mustang1

#2777 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Mustang1 »

Joj jest mi vas zao 8-) Predji na kablovski il neki drugi ha ya 8-)
minist@r

#2778 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by minist@r »

YOSMA wrote:@ministar

Te postavke jesu za fin ping,ali ćeš drgugdje imati problema.I na igrama će ti ping tako skakati svremena na vrijeme.
Nop, odn. mozda si u pravu. Sumiranje danas, par puta igrao, nekad oko podne sat vremena (kada sam najduze igrao) nije mi skakao ping. Uvazavam i tvoje dok vidim jos veceras, sta ce biti po noci.
iceman2010

#2779 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by iceman2010 »

minist@r wrote:
YOSMA wrote:@ministar

Nop, odn. mozda si u pravu. Sumiranje danas, par puta igrao, nekad oko podne sat vremena (kada sam najduze igrao) nije mi skakao ping. Uvazavam i tvoje dok vidim jos veceras, sta ce biti po noci.
Ovo sto si ti napisao neka slucajno ne pokusava niko ko ima moja TV. Moja TV mora raditi na ADSL2+ standardu. Dakle, ko ima moja TV paket neka niposto ne iskljucuje adsl2+. Isto tako, ako podnesete zahtjev za moja TV, a vec imate ADSL morate ovo ukljuciti kako bi vas zahtjev bio brze obradjen. Naime, tehnicka mogucnost za moju TV, a za korisnike koji vec imaju ADSL, se mjeri sa centrale. To mjerenje se ne moze adekvatno uraditi ako je ADSL2+ iskljucen. Ovo nije preporuceno ni za pakete vece od netflat2.
Last edited by iceman2010 on 06/03/2011 19:11, edited 1 time in total.
motachjointa

#2780 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by motachjointa »

ja sa tim postavkama koristim net vec duze vrijeme i ping je konstantan i stabilan 40 -60 ms, cudi me da ranije niste za to znali, davno smo o tom raspravljali ovdje.
Last edited by motachjointa on 06/03/2011 19:09, edited 1 time in total.
minist@r

#2781 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by minist@r »

Eto, informacija vise :thumbup:
ala7

#2782 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by ala7 »

iceman2010 wrote:
Ovo sto si ti napisao neka slucajno ne pokusava niko ko ima moja TV. Moja TV mora raditi na ADSL2+ standardu. Dakle, ko ima moja TV paket neka niposto ne iskljucuje adsl2+. Isto tako, ako podnesete zahtjev za moja TV, a vec imate ADSL morate ovo ukljuciti kako bi vas zahtjev bio brze obradjen. Naime, tehnicka mogucnost za moju TV, a za korisnike koji vec imaju ADSL, se mjeri sa centrale. To mjerenje se ne moze adekvatno uraditi ako je ADSL2+ iskljucen. Ovo nije preporuceno ni za pakete vece od netflat2.
slazem se.. koliko znam razlika adsl i adsl2+ je u propusnosti.. adsl 8Mbit/s (sto ne odgovara za Mojatv korisnike,TV + internet mala propusnost ) a adsl2+ 24Mbit/s ... nek me ispravi neko ako sam pogrijesio.. pozdrav :)
iceman2010

#2783 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by iceman2010 »

ala7 wrote:
iceman2010 wrote:
slazem se.. koliko znam razlika adsl i adsl2+ je u propusnosti.. adsl 8Mbit/s (sto ne odgovara za Mojatv korisnike,TV + internet mala propusnost ) a adsl2+ 24Mbit/s ... nek me ispravi neko ako sam pogrijesio.. pozdrav :)
Upravo tako. Za ADSL standard ANSI T1.413 je 8,128 Mbps, za G 992.1 (G Dmt) je 12 Mbps, a za ovaj sto je on stavio, G 992.2 (G Lite) svega 1,5 Mbps. Radi se o, da ga tako nazovem, "robusnom" standardu koji je jako otporan na šum, ali se to odrazi na brzinu. Sva tri navedena standarda su ustvari ADSL standardi. Maksimalna brzina za ADSL2+ je 24 Mbps.
arnes_king

#2784 Re: MojaTv BH telecom

Post by arnes_king »

U mene od 1.3 samo na ovome stoji :

Image

Ali Bgmi je pocelo zezati prije me nikada nije zezala konekcija a sada svaki dan pada .....
iceman2010

#2785 Re: MojaTv BH telecom

Post by iceman2010 »

arnes_king wrote:U mene od 1.3 samo na ovome stoji :

Image

Ali Bgmi je pocelo zezati prije me nikada nije zezala konekcija a sada svaki dan pada .....
Prijavi smetnju. Mislim da se tvoj problem moze brzo rijesiti. Samo insistiraj da ti ovi sa help desk-a otvore smetnju, a ne da ti pokusaju objasniti kako da to rijesis. Ukoliko ovako uradis vjerujem da ce ti smetnju otkloniti jos isti dan.
Princeton

#2786 Re: MojaTv BH telecom

Post by Princeton »

iceman2010 wrote:

Image

Prijavi smetnju. Mislim da se tvoj problem moze brzo rijesiti. Samo insistiraj da ti ovi sa help desk-a otvore smetnju, a ne da ti pokusaju objasniti kako da to rijesis. Ukoliko ovako uradis vjerujem da ce ti smetnju otkloniti jos isti dan.
Ja sam svojevremeno prijavljivao slične smetnje (često nestajanje konekcije na kratko) i onda su me uputili na lokalnu poštu. Nakon što sam njih zvao poručili su mi da izvjesni Feđa mijenja nekakve portove. Feđa je mijenjao portove skoro dva mjeseca, a od onda nemam problema. Možda ovo povećanje brzine zahtijeva mijenjanje tih portova, tako da je moguće da je u tome problem.
arnes_king

#2787 Re: MojaTv BH telecom

Post by arnes_king »

Hvala vam na brzim odgovorima, odmah cu ih sutra nazvati pa cemo vidjeti sta ce reci i da li ce to pomoci imalo :)

Javit cu se sa rezultatima ;)
iceman2010

#2788 Re: MojaTv BH telecom

Post by iceman2010 »

arnes_king wrote:Hvala vam na brzim odgovorima, odmah cu ih sutra nazvati pa cemo vidjeti sta ce reci i da li ce to pomoci imalo :)

Javit cu se sa rezultatima ;)
Jesi li iz Sarajeva? Ova tvoja brzina je simptomaticna za situaciju koja je bila kod mene. Pustena ti je odgovarajuca brzina za tvoj paket, ali nije port na DSLAM-u otvoren za tu brzinu. Ako je ovo sto pretpostavljam trebalo bi biti rijeseno, a da ti niko ne dolazi na adresu i to u roku od par sati nakon sto prijavis smetnju.
iceman2010

#2789 Re: MojaTv BH telecom

Post by iceman2010 »

Image

Kada ti padne konekcija, da li nestane slike na TV-u ili mozda zaledi?
arnes_king

#2790 Re: MojaTv BH telecom

Post by arnes_king »

iceman2010 wrote:

Image

Nisam, iz Kiseljaka sam, a bila je 1 mbit/s ali kako znam treba se podici na 2 pa sada nekad varira od 1.10-1.15, a to za sliku ne znam jer koristim popola sa amidjom, na njegovo je ime sve prijavljeno, ja mu placam i koristim samo net, i uglavnom i prije sam imao problema ali zbog rutera "ZTE" zna se desiti par puta na dan da se valjda pregrije i nestane konekcije nekad na jedno pola minute i samo dodje a kada to traje duze moram ici do njega i resetovat ruter da bi proradilo .

A sada poslije prvog marta je drugacije nekad jednostavno brzina padne skroz dole ili nestane skroz .... Za tv ne znam da li slika nestaje dok ga ne pitam :)
iceman2010

#2792 Re: MojaTv BH telecom

Post by iceman2010 »

arnes_king wrote:
iceman2010 wrote:

Image

Nisam, iz Kiseljaka sam, a bila je 1 mbit/s ali kako znam treba se podici na 2 pa sada nekad varira od 1.10-1.15, a to za sliku ne znam jer koristim popola sa amidjom, na njegovo je ime sve prijavljeno, ja mu placam i koristim samo net, i uglavnom i prije sam imao problema ali zbog rutera "ZTE" zna se desiti par puta na dan da se valjda pregrije i nestane konekcije nekad na jedno pola minute i samo dodje a kada to traje duze moram ici do njega i resetovat ruter da bi proradilo .

A sada poslije prvog marta je drugacije nekad jednostavno brzina padne skroz dole ili nestane skroz .... Za tv ne znam da li slika nestaje dok ga ne pitam :)
Ma to treba samo da ti radnik na DSLAM-u u tvojoj direkciji postavi pravi profil. Kod mene je bila ista brzina dok to nije uradjeno. Ovo ti je skoro 100% sto se tice brzine. Sto se tice gubitka konekcije, ako se pogase lampice na modemu, pa ponovo pocnu da se pale sigurno ima problema i sa slikom (modem gubi sinhronizaciju). Ovaj na DSLAM-u ima mogucnost da utice i na to, mada postoji mogucnost i da ti zbog tog problema moraju doci monteri.
a.dis

#2793 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by a.dis »

Obzirom da igrice ne igram a slabo i skidam muziku i filmove, prebacio sam se na flat1. e sad mi recite jel ovo ok brzina za taj paket?

Image
arnes_king

#2794 Re: MojaTv BH telecom

Post by arnes_king »

OK, ponovo ti hvala mnogo na odgovorima i pomoci :)

Sutra ih zovem pa cemo vidjeti sta ce biti i naravno javit cu se i ovdje ;)
iceman2010

#2795 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by iceman2010 »

a.dis wrote:Obzirom da igrice ne igram a slabo i skidam muziku i filmove, prebacio sam se na flat1. e sad mi recite jel ovo ok brzina za taj paket?

Image
Da. Trebao bi imati 1 Mbps u download-u sa 0,1 Mbps u upload-u. Ovo sto ti imas je priblizno tome i to je ok za sada. Neke osobe iz BH Telecom-a pricaju o zagarantovanoj brzini. Info nije zvanican pa to uzmite sa rezervom. Navodno bi korisnici BH Telecom-a uskoro trebali dobiti zagarantovane brzine. Opet kazem, nemojte me drzati za rijec jer informacija nije provjerena.
madFlava

#2796 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by madFlava »

a.dis wrote:Obzirom da igrice ne igram a slabo i skidam muziku i filmove, prebacio sam se na flat1. e sad mi recite jel ovo ok brzina za taj paket?

Image

u mene je ovoliki flat 2 :shock:
ala7

#2797 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by ala7 »

meni je konstantan download 1.90 - 1.96 mbit,upload cak 0.80 Mbit... mojatv full 2/0.5 Mbps.. zavisi sve od duzine parice od "cvora" (ne znam kako se tacno zove ,dslam kako vec - ispravite me ) ..vjerovatno nekim korisnicima je parica do kuce,stana duga pa postoje gubici u signalu.. a od dslam-a je optika koliko sam upucen..
zilog

#2798 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by zilog »

ala7 wrote:meni je konstantan download 1.90 - 1.96 mbit... mojatv full 2Mbps.. zavisi sve od duzine parice od "cvora" (ne znam kako se tacno zove ,dslam kako vec - ispravite me ) ..vjerovatno nekim korisnicima je parica do kuce,stana duga pa postoje gubici u signalu.. a od dslam-a je optika koliko sam upucen..
Jako si dobro upucen, kada zelis. Ljudima, koji se zale, parica nije, najednom, postala duza i losija. :roll:
Prije su imali brzinu i ping, sada nemaju. Cekaju da se to popravi...
ala7

#2799 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by ala7 »

zilog wrote:
ala7 wrote:meni je konstantan download 1.90 - 1.96 mbit... mojatv full 2Mbps.. zavisi sve od duzine parice od "cvora" (ne znam kako se tacno zove ,dslam kako vec - ispravite me ) ..vjerovatno nekim korisnicima je parica do kuce,stana duga pa postoje gubici u signalu.. a od dslam-a je optika koliko sam upucen..
Jako si dobro upucen, kada zelis. Ljudima, koji se zale, parica nije, najednom, postala duza i losija. :roll:
Prije su imali brzinu i ping, sada nemaju. Cekaju da se to popravi...
Napomenuo sam ispravite me ako sam na krivom putu .. nisam rekao da je postala duza.. :)
Mozes li mi potvrditi jel tacno sto sam objasnio gore navedeno o adsl infrastrukturi Bhtelecoma ?
Kod mene je sve uredu ping i brzina.. 33ms prema frankfurtu posto se vecina orijentise prema navedenom mjestu speedtesta,pingtesta... Korisnik sam MojaTv Full
Locked