MMA (Mixed Martial Arts)
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- amra67
#2776 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Ako neko nadje live stream nek postavi..danas ne nadjoh vremena da uplatim na karticu sa koje placam ppv..hvala unaprijed
-
Dead Man Walking
#2777 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Cirkus, Hendricks nije zasluzio ovakav poraz. GSP se fol penzionise sad, nije mu trebala ovakva pobjeda.
- Cracked
#2778 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Volim GSP-a ali brate ovo je bradonja uzeo samo tako. Ne znam fakat dje i kako je ovo gsp dobio. jedva ga na dvije tri sekunde uspio 2 puta oboriti i to je to. Jeste vise plasirao udaraca ali sve su to sitni udarci. Ne znam majkemi nidje veze. A nije mi gsp jos u samom pocetku nesto dobro izgledao. Isto kao sa je iscrpljen. Kako god po meni brada je uzela. Jbg
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
- kritichar
#2779 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
šteta što nije vehabija, još bi mi bio draži
od šampiona sam očekivao više, zašto nije pružio, ne znam, da li zbog sebe ili zbog protivnika...
smatram da je hendriks pošteno dobio, a nakon ovakve odluke najmanje što je zaslužio, je revanš, a zašto se gsp povlači, to on najbolje zna, neću da ulazim u nagađanja i mahalske priče
od šampiona sam očekivao više, zašto nije pružio, ne znam, da li zbog sebe ili zbog protivnika...
smatram da je hendriks pošteno dobio, a nakon ovakve odluke najmanje što je zaslužio, je revanš, a zašto se gsp povlači, to on najbolje zna, neću da ulazim u nagađanja i mahalske priče
- bingov buraz
#2780 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Poklonjena pobjeda za oprostaj.
-
Peryton_
#2781 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Pa ne mozes ovo uradit covjeku
Moguce je da ce stvarno u penziju pa eto kao da ga isprate sa pobjedom
Moguce je da ce stvarno u penziju pa eto kao da ga isprate sa pobjedom
- EmiRem
#2782 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Nece on u penziju. Tako je i Silva pričao da neće revanš dok nije na samo popričao s Dana om
. Brada ga je procito bolji je hrvač tako da GSP ništa nije mogao. Ako dodje do revanša bice opet isto.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
- plagijator1975
#2783 Re: Odg: MMA (Mixed Martial Arts)
Prebio ga brada, gsp-u lice ko samljeveno, a brada ko da se nije ni borio.
Jedna od rijetkih nepoštenih odluka u UFC-u.
Pa i GSP je bio uvjeren da je izgubio
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
Jedna od rijetkih nepoštenih odluka u UFC-u.
Pa i GSP je bio uvjeren da je izgubio
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
-
Static-X
#2784 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Poslije nepravdje prema Pakiji sad i u ufc poceli stimati.
Pozli mi nakon sinocne presude.
Fakat covjek se nemoze ni uz sport opustiti vise. Uz fudbal redovno sranja sad i u ovom..
Sent from my SCH-I500
Pozli mi nakon sinocne presude.
Fakat covjek se nemoze ni uz sport opustiti vise. Uz fudbal redovno sranja sad i u ovom..
Sent from my SCH-I500
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#2785 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Zato su PRIDE pravila meni bila bolja od UFC uvijek ...garant ce sada izaci neki fightmetrics ili nesto gdje ce se videjeti da je GSP plasirao vise udaraca po rundama, imao obaranje ili dva vise i to je to ...
U Pridu je bilo da ako te slomio protivnik kao sto je Hendrix GSP-a, ocigledno i evidentno ... nema sta, pobjeda je sigurna zbog utiska sudije taman da si plasirao 5 puta vise udaraca. To konsekventno trazi od boraca da idu na to da stvarno zavrse borbu i povrijede protivnika.
Ja volim GSP-a i njegov stil ali ovo sinoc je bruka...Joe Rogan nije mogao sakriti svoje iznenadjenje ...
Sto se tice odlaska, zar nema UFC onu klauzolu u ugovoru da ako si sampion da ne mozes otici dok nosis titulu ? Zar nije izmedju ostalog i to bio razlog spora sa Fedorovim ugovorom?
Al sto Rory izgubi ...to se nisam nadao ...
U Pridu je bilo da ako te slomio protivnik kao sto je Hendrix GSP-a, ocigledno i evidentno ... nema sta, pobjeda je sigurna zbog utiska sudije taman da si plasirao 5 puta vise udaraca. To konsekventno trazi od boraca da idu na to da stvarno zavrse borbu i povrijede protivnika.
Ja volim GSP-a i njegov stil ali ovo sinoc je bruka...Joe Rogan nije mogao sakriti svoje iznenadjenje ...
Sto se tice odlaska, zar nema UFC onu klauzolu u ugovoru da ako si sampion da ne mozes otici dok nosis titulu ? Zar nije izmedju ostalog i to bio razlog spora sa Fedorovim ugovorom?
- Cracked
#2786 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
I mene je iznenadio Rory. Drago mi je samo radi onog foliranja protiv BJ-a.UnscarD wrote:Zato su PRIDE pravila meni bila bolja od UFC uvijek ...garant ce sada izaci neki fightmetrics ili nesto gdje ce se videjeti da je GSP plasirao vise udaraca po rundama, imao obaranje ili dva vise i to je to ...
KAko god bilo, Kad sam opet pogledao borbu sudije su modza i bile u pravu za GSP-a. Takav je sistem bodovanja. Medjutim on osto se moglo vidjeti iz borbe, gsp ga ne moze oboriti, ne moze ga sigurno nakautirati sve sto mu ostaje je da "bocka na bodove". Rematch bi bio gigantski i vjerujem da brada drugi put nece ici na 5 rundi.
- bingov buraz
#2787 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Čini mi se negdje sredinom druge nakon serije udaraca da ga je imao i samo je trebao završni udarac ali na moje čuđenje Hendricks ga je krenuo rušiti u tom momentu.Cracked wrote:I mene je iznenadio Rory. Drago mi je samo radi onog foliranja protiv BJ-a.UnscarD wrote:Zato su PRIDE pravila meni bila bolja od UFC uvijek ...garant ce sada izaci neki fightmetrics ili nesto gdje ce se videjeti da je GSP plasirao vise udaraca po rundama, imao obaranje ili dva vise i to je to ...
KAko god bilo, Kad sam opet pogledao borbu sudije su modza i bile u pravu za GSP-a. Takav je sistem bodovanja. Medjutim on osto se moglo vidjeti iz borbe, gsp ga ne moze oboriti, ne moze ga sigurno nakautirati sve sto mu ostaje je da "bocka na bodove". Rematch bi bio gigantski i vjerujem da brada drugi put nece ici na 5 rundi.
-
enisss
#2788 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Shvatio sam da me slusanje komentarisanje Joe Rogana obmanulo u mnogo slucajeva.UnscarD wrote:Zato su PRIDE pravila meni bila bolja od UFC uvijek ...garant ce sada izaci neki fightmetrics ili nesto gdje ce se videjeti da je GSP plasirao vise udaraca po rundama, imao obaranje ili dva vise i to je to ...
Ja nisam bio u stanju da gledam UFC 167 uzivo..ali sam stigao da pogledam komentare ljudi na raznim forumima i pomislio sam...o Boze...kad budem gledao tu borbu vidjecu totalnu dominaciju Hendricksa..posto su svi plakali kako je lik bukvalno "razvalio" GSP-a.
Eh..naravno..sutra pustim fino sebi borbu...bez tona..i gledaj cuda..cijelo vrijeme cekam to napucavanje i nikako da ga vidim...bez sumnje je Hendricks jaci udarac od GSP-a i bez sumnje da lice GSP-a izgleda mnogo losije..sjetim se borbe cro copa i Fedora..pa Fedor je bio kao da ga je kamion pregazio i opet je naravno pobjeda otisla na stranu Fedora..
Po meni licno ono nije bilo dovoljno da se osvoji pojas...i sama izjava Hendricks-a poslije borbe da je isao sa 70% snage dovoljno govori o tome.Ako si tu i ako stvarno zelis taj pojas kao sto govoris prije borbe..onda ne vidim razlog da ides 70%.
- kritichar
#2789 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
danas sam pogledao pres konfereciju poslije borbe, i čuo sam kad je rekao za tih 70%, ali kasnije kaže da ne zna kako može biti bolji
bio je bolji, to sigurno, samo mi je lice GSP-a neshvatljivo, nije ga toliko demolirao, nije tolika razlika bila u brobi, da hendriks nema ništa na licu, a njegovo onako unakaženo, jedino ako su udarci hendriksa toliko jači da nanose toliko štete
ako se uporedi sa drugom borbom JDS i Caina, gdje je JDS unakažen, tu se bar vidjelo da ga je Cain uništio
bio je bolji, to sigurno, samo mi je lice GSP-a neshvatljivo, nije ga toliko demolirao, nije tolika razlika bila u brobi, da hendriks nema ništa na licu, a njegovo onako unakaženo, jedino ako su udarci hendriksa toliko jači da nanose toliko štete
ako se uporedi sa drugom borbom JDS i Caina, gdje je JDS unakažen, tu se bar vidjelo da ga je Cain uništio
-
UnscarD
#2790 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Ja se slazem sa tim da kada uzimas Sampionsku titulu, moras biti i dobro bolji ...ovo na split odluku ne bi trebalo da prolazi i da bude dovoljno... ali da je Hendrix bio malo bolji, stvarno je bio.
Ona steta na licu GSP-a je vecim dijelom od laktova u parteru, cini mi se u cetvrtoj rundi i ne treba po tome suditi ali je recimo sam GSP odmah poslije borbe rekao da nema sjecanje na borbu i da nije nista vidio na desno oko veci dio borbe.
Ona steta na licu GSP-a je vecim dijelom od laktova u parteru, cini mi se u cetvrtoj rundi i ne treba po tome suditi ali je recimo sam GSP odmah poslije borbe rekao da nema sjecanje na borbu i da nije nista vidio na desno oko veci dio borbe.
- muhafuca
#2791 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Ako si gledao postfight press ne kontam kako nisi skontao o cemu je covjek govorioenisss wrote: Po meni licno ono nije bilo dovoljno da se osvoji pojas...i sama izjava Hendricks-a poslije borbe da je isao sa 70% snage dovoljno govori o tome.Ako si tu i ako stvarno zelis taj pojas kao sto govoris prije borbe..onda ne vidim razlog da ides 70%.
- u prve dvije runde je isao sa 70% snage jer nije zelio da se istrosi i s obzirom da je GSP 6 ili 7 zadnjih meceva (koliko se sjecam - mozda grijesim) odveo u 4 i 5-rundu - to je Hendriksu bila taktika - i sasvim logicna
Ako je GSP kamaru meceva dobio na decison (5 rundi) - samo totalni idiot ce uci sa njim i u 1-oj i 2-oj rundi dati sve od sebe pa ako ga ne uspije nokautirati nema nista u rezervoaru za 4-u i 5-u rundu
To je poenta bila a ne da Hendriks je isao sa 70% snage zato sto je glumac ili sta ja znam
Dodao je da je 70% bilo dovoljno (sto je i njega iznenadilo) a i sto je ocito po GSP-oj faci nakon meca - niko nemoze reci da mu Hendriks (pobijedio ili izgubio) nije facu razvalio i to sa 70% jacine u svojim udarcima
btw ovo je Hendriksu bila prva borba od 5 rundi dok je GSP-u ko zna koja i normalno je da je u prvim rundama usao sa malom rezervom ( i uprkos tome bio bolji)
- amra67
#2792 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
necu da se osvrcem na sam mec izmedju gsp i hendriksa jer je sve vec receno nego na ponasanje DW na press. konf. poslije meca na kojoj je ispljuvao covjeka koji mu je zaradio milone dolara i koji nema pravo reci sta zeli, i sta osjeca a da mu ovaj to pravo pokusa uzeti.. Umjesto da zastiti gsp jer je tip pretrpio onakve udarce , covjek nema pojma od 2 runde sta se oko njega desava.. toliko godina jedan od najboljih u ufc on pljuje po njemu jer covijek zeli da se odmori od svega nakon toliko godina.. Ne on zeli ga opet baciti pod traktor i na njemu zaraditi pare.. Kao da je gsp bodovao mec i sam sebe proglasio pobjednikom! Kao sto i sam gsp kaze :dao sam sve sto sam imao i mogao vise nisam mogao niti mogu..ne to DW nije dovoljno ? Oocigledno DW je na trenutak zaboravio ko je Gsp? Tek kad se ohladio doslo iz guzice u glavu jer i sam zna da gsp je KASAA za ufc u svakom momentu .Jer na zalost ufc-u gsp je veliko ime u mma sa ili bez ufc a i sam DW zna sta bi znacilo za ufc da gsp ode a kamo li negdje drugdje u drugu organizaciju.. zato kad ga je vjerovatno lorenco spustio na zemlju i pokazao mu gdje vode njegove rijeci podvukao je rep izmedju nogu.. Jer doslo je vrijeme kad gsp moze bez ufc a ufc bez gsp moze takodje samo to kosta ufc milone godisnje..zlatna riba pocela izmicati kontroli i to je najvise sta DW boli..sreca za DW je da gsp je pravi sportista i principjelan covjek koji ne okrece tek tako ledja onima koji su mu omogucili da bude to sto i jeste.
-
The BEN10
#2793 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Porediti GSP pobjedu protiv Hendricksa i Fedorovu protiv Mirka je bezveze. Hendricks je bio bolji - DW je rekao da bi GSP-u dao 1 rundu. I opšti je utisak bio da je GSP izgubio.enisss wrote:cijelo vrijeme cekam to napucavanje i nikako da ga vidim...bez sumnje je Hendricks jaci udarac od GSP-a i bez sumnje da lice GSP-a izgleda mnogo losije..sjetim se borbe cro copa i Fedora..pa Fedor je bio kao da ga je kamion pregazio i opet je naravno pobjeda otisla na stranu Fedora...
http://fightsite.hr/ufc/koga-biste-vi-p ... hendricska
Anketa
Tko je zaslužio pobjedu u glavnom meču večeri na UFC-u 167?
Johny Hendricks x 674 puta53%
Georges St-Pierre x 461 puta36%
Nisam gledao meč x 145 puta11%
Ukupno glasano: 1280 puta
- EmiRem
#2794 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Ne zezaj nije DW uopšte srao po GSP-u nego po sudijama. Sam je nekoliko puta na post fight konferenciji rekao da gsp nije kriv za odluku sudija. Čak je i GSP a zastititio od glupih pitanja novinara po 17 put hoće li se povući. Više je on milion puta učinio za gsp a nego on za UFC. Boraca dobrih će uvijek biti. Pogledaj ovaj dokumentarac 20 godina Ufc a i vidjećeš ko je DW. Da njega nije bilo ne bi ovaj sport bio ono što sada jeste. Bez GSP a bi sigurno bio jer boraca će uvijek biti. I sam sam navijao za gsp a ali Hendricks je očigledno pokraden.
-
Dead Man Walking
#2795 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
GSP je sam kriv sto je poceo trabunjati o povlacenju. Cak i ako je istina da to planira, nakon onakve "pobjede" trebalo bi ga biti sramota o tome odmah u ringu pricati. Ako je vec planirao oprostaj sto nije rekao ranije da je to to? Vidio covjek da nije dominantan, prestizu ga novi pastuvi brzi, pa fol personal reasons. Uvijek mi je bio drag, ali on jos od BJ Penna iz 2009, znaci skoro 5 godina, nije nikog pobjedio prekidom. Bio je dominantan i isao je dalje, sad kad je vidio da je on izdominiran, eto ja bih malo u penziju.
-
UnscarD
#2796 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Emirem, kako se zove taj dokumentarac odnosno jos bolje, gdje se moze naci ? Hvala unaprijed.EmiRem wrote:Ne zezaj nije DW uopšte srao po GSP-u nego po sudijama. Sam je nekoliko puta na post fight konferenciji rekao da gsp nije kriv za odluku sudija. Čak je i GSP a zastititio od glupih pitanja novinara po 17 put hoće li se povući. Više je on milion puta učinio za gsp a nego on za UFC. Boraca dobrih će uvijek biti. Pogledaj ovaj dokumentarac 20 godina Ufc a i vidjećeš ko je DW. Da njega nije bilo ne bi ovaj sport bio ono što sada jeste. Bez GSP a bi sigurno bio jer boraca će uvijek biti. I sam sam navijao za gsp a ali Hendricks je očigledno pokraden.
- fidoremilienko
#2797 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
GSP, gospodin
-
UnscarD
#2798 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Jarane on je upravo bio prosao kroz 25 minuta teske borbe...ti ako mislis da neko moze poslije 25 minuta, nakon sto kaze da se pola borbe ne sjeca, smisleno nesto planirati i pricati, vjeruj da grijesis...Dead Man Walking wrote:GSP je sam kriv sto je poceo trabunjati o povlacenju. Cak i ako je istina da to planira, nakon onakve "pobjede" trebalo bi ga biti sramota o tome odmah u ringu pricati. Ako je vec planirao oprostaj sto nije rekao ranije da je to to? Vidio covjek da nije dominantan, prestizu ga novi pastuvi brzi, pa fol personal reasons. Uvijek mi je bio drag, ali on jos od BJ Penna iz 2009, znaci skoro 5 godina, nije nikog pobjedio prekidom. Bio je dominantan i isao je dalje, sad kad je vidio da je on izdominiran, eto ja bih malo u penziju.
- EmiRem
#2799 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Fighting for a Generation: 20 Years of UFC gdje naći? Naravno torrent
.
-
enisss
#2800 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Ako si dosao u priliku da se boris za titulu protiv jednog od najboljih boraca svih vremena ne mozes se boriti sa 70% ...plus ako znas da je tvoje najjace oruzje lijevi direkt,..plus ako znas da je gotovo nemoguce dobiti gsp a na odluku sudija...plus,plus,plus...muhafuca wrote:Ako si gledao postfight press ne kontam kako nisi skontao o cemu je covjek govorioenisss wrote: Po meni licno ono nije bilo dovoljno da se osvoji pojas...i sama izjava Hendricks-a poslije borbe da je isao sa 70% snage dovoljno govori o tome.Ako si tu i ako stvarno zelis taj pojas kao sto govoris prije borbe..onda ne vidim razlog da ides 70%.
- u prve dvije runde je isao sa 70% snage jer nije zelio da se istrosi i s obzirom da je GSP 6 ili 7 zadnjih meceva (koliko se sjecam - mozda grijesim) odveo u 4 i 5-rundu - to je Hendriksu bila taktika - i sasvim logicna
Ako je GSP kamaru meceva dobio na decison (5 rundi) - samo totalni idiot ce uci sa njim i u 1-oj i 2-oj rundi dati sve od sebe pa ako ga ne uspije nokautirati nema nista u rezervoaru za 4-u i 5-u rundu
To je poenta bila a ne da Hendriks je isao sa 70% snage zato sto je glumac ili sta ja znam
Dodao je da je 70% bilo dovoljno (sto je i njega iznenadilo) a i sto je ocito po GSP-oj faci nakon meca - niko nemoze reci da mu Hendriks (pobijedio ili izgubio) nije facu razvalio i to sa 70% jacine u svojim udarcima
btw ovo je Hendriksu bila prva borba od 5 rundi dok je GSP-u ko zna koja i normalno je da je u prvim rundama usao sa malom rezervom ( i uprkos tome bio bolji)
Hendricks mozdao ima talenat za glumu ali mi to jos nismo vidjeli
Tih 70% mu nije bilo dovoljno, uzmi fightmertic,tamo sve pise,postoje pravila, trebaju da se postuju.