- Registracija vozila - sve o tome

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
preludezalude

#2776 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by preludezalude »

vješalica wrote:
arzuhal wrote:
muha_sa wrote: moje auto na plin--došo na tehnicki i sve OK :thumbup: zaljepiše mi dvojku

iza mene golf zadimio cijelu halu tehnickog pregleda i spucaše mu 3 :lol:
ImageImage
Zato sto se u principu te zvake ne lijepe na stvarni rezultat nego na fabricki u kojeg su ga svrstali
Osim toga ako ti nije fabricki plin onda logicno da ti gleda nepovoljniiju varijantu tj.fabricku jer svakako ugradnjom plina nisi eliminisao koristenje fabricke varijante
Apsolutno nelogicno. Malo se informisi sta i kako se radi u EU. Mi tezmo prema EU a ne prema nekim totalitarnim rezimima. Makar nam tu pricu pricaju politicari. :izet:
dgL_

#2777 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by dgL_ »

Sodom1 wrote:Dje more biti posteno , jesu li uzeli nelegalno pisljivu njeku eko naknadu na tehnickom?
Uzeli su sve sto su trebali... I legalno i ne legalno... Puno je zaista, najzaljivije pare ali eto
vješalica

#2778 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by vješalica »

preludezalude wrote:
Apsolutno nelogicno. Malo se informisi sta i kako se radi u EU. Mi tezmo prema EU a ne prema nekim totalitarnim rezimima. Makar nam tu pricu pricaju politicari. :izet:
Ne razumijes me
Govorim o tome ako ima vozilo fabricki kombinovanu instalaciju sasvim je ok da ima benefite pri registraciji,doduse benzinci su manji zagadjivaci od dizela
Kod nas se ugradjene instalacije ne beneficiraju sto je pogresno,ali isto tako ne moze se izgubiti iz vida cinjenica tehnicka da ako koristis i npr benzin umjesto plina dazagadjuje onoliko koliki su standardi i mjerila tog motor
skafiskafsnjak

#2779 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by skafiskafsnjak »

dgL_ wrote:
Sodom1 wrote:Dje more biti posteno , jesu li uzeli nelegalno pisljivu njeku eko naknadu na tehnickom?
Uzeli su sve sto su trebali... I legalno i ne legalno... Puno je zaista, najzaljivije pare ali eto
Kad meni dodje tako neko i kaze, najzaljivije pare... Pa da mogu, jos vise bih mu uzeo.

Nemoj registrovati...nemoj vozati, niko te ne tjera :)
Sodom1

#2780 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by Sodom1 »

dgL_ wrote:
Zasto kazes onda posteno ,kad nije posteno
vješalica

#2781 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by vješalica »

skafiskafsnjak wrote:
dgL_ wrote:
Kad meni dodje tako neko i kaze, najzaljivije pare... Pa da mogu, jos vise bih mu uzeo.

Nemoj registrovati...nemoj vozati, niko te ne tjera :)
Ima i to sto kazes
Ali bagra ljude koristi maximalno
Prvo tuse dzubre od goriva
Ceste uzas,zimi ne ciste,ne otcepljuju odvode,pretovarene lopuze sa kamiona razvalise sve zivo i sav ostali haos
Ma da ne nabrajam to je citav sistem muzenja para i lopovisanja
Mislim da u principu nije ljudima ni do nekih cifri ali da barem vidimo.jel gdje se te pare konkretno usmjeravaju i da ima nekog hajra od toga
dgL_

#2782 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by dgL_ »

Sodom1 wrote:
dgL_ wrote:
Zasto kazes onda posteno ,kad nije posteno
Posteno kazem jer su mi pravili predracune po 650-680 KM... Cisto zbog toga kazem...
skafiskafsnjak

#2783 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by skafiskafsnjak »

dgL_ wrote: Al ne mozes, i sjedi smrdi iz coska. Najzaljivije pare i jesu za registraciju auta svakome... A to sta bi ti, kako bi je tvoja stvar... Idi registruj svaki mjesec, ko te *ebe
Ako su tebi, mislis da su svakome. Ako su najzaljivije, onda ti auto toliko ne treba. Kupi mjesecnu pa se vozaj grasom, ako je hitno, imas taksi .

A ti u kuci pa roditeljima taj rjecnik koristi , ne meni.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#2784 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by bitanga_sa_otesa »

nije auto za fukaru :lol: :lol: :lol:
skafiskafsnjak

#2785 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by skafiskafsnjak »

bitanga_sa_otesa wrote:nije auto za fukaru :lol: :lol: :lol:
you know what i mean :D pisaj po sirotinji :D
bitanga_sa_otesa

#2786 Re: REGISTRACIJA - infarkt

skafiskafsnjak wrote:
you know what i mean :D pisaj po sirotinji :D
ma meni je najzalivije dat za hranu...jbte sve sto pojedem danas sutra poserem...ovako auto registrujem i vozam se godinu dana.jos kad mi je dosadno stanem negdje ,dignem haubu i zovnem bihamk,dodju odma ,odslepaju me kuci da ne trosim gorivo :lol:
skafiskafsnjak

#2787 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by skafiskafsnjak »

Pa ja,platio si ih 8KM godisnje... Nemoj da to propadne, i trebas zvati . Bar ti je mirna savjest, nije ti zao 8KM :lol:
bitanga_sa_otesa

#2788 Re: REGISTRACIJA - infarkt

skinem neku zicu i zovnem ,ugasio mi se auto i dodju i ne znaju popraviti,onda zovne slepu i odvuce me kuci :lol:
preludezalude

#2789 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by preludezalude »

vješalica wrote:
preludezalude wrote:
Ne razumijes me
Govorim o tome ako ima vozilo fabricki kombinovanu instalaciju sasvim je ok da ima benefite pri registraciji,doduse benzinci su manji zagadjivaci od dizela
Kod nas se ugradjene instalacije ne beneficiraju sto je pogresno,ali isto tako ne moze se izgubiti iz vida cinjenica tehnicka da ako koristis i npr benzin umjesto plina dazagadjuje onoliko koliki su standardi i mjerila tog motor
Ne razumijes ti mene. Takav motor zagadjuje isto u BiH kao i u Njemackoj ili Holandiji a benefiti nisu isti. Tvornicki ugradjena ili naknadno ugradjena instalacija...u cemu je razlika ako je sve legalno i atestirano??
Throttle

#2790 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by Throttle »

vješalica wrote: Ne razumijes me
Pa da bar naplate kao da je benzinac nego naplate vise :lol:
adodbr

#2791 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by adodbr »

Jel mi moze neko otklonit pitanje ne radi niko za Bajram ne mogu nikoga da pitam u slucaju udesa da li ja gubim popust ? 3 lika me uvjeravaju da i ja gubim sve iako sam ja udaren ?
Optimist

#2792 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by Optimist »

Gubi onaj ko je skrivio nezgodu.
noviclan

#2793 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by noviclan »

adodbr wrote:Jel mi moze neko otklonit pitanje ne radi niko za Bajram ne mogu nikoga da pitam u slucaju udesa da li ja gubim popust ? 3 lika me uvjeravaju da i ja gubim sve iako sam ja udaren ?
Ako ti milicija napiae da je obostrana krivica onda ti ide i jednom i drugom na 35% naredne godine odnosno ko je skrivio a takodjer tu stetu ako nije velika do dvije-tri stoje ako ti se isplati otkupis u osiguranju lp
MAN-lion's coach

#2794 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by MAN-lion's coach »

1.6, 55kW stara harabatija
507 KM
Daryl Dixon

#2795 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by Daryl Dixon »

MAN-lion's coach wrote:1.6, 55kW stara harabatija
507 KM
dobro si pros'o, ja prosle godine platio 650+ KM za 1.7, 55kW..
Rugafet

#2796 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by Rugafet »

Ja danas isao u Adriatic (nisam ni znao do juce da oni su kupili Zovko i BSO osiguranje) da mi izracunaju regostraciju, kae mi dodje te 477 KM za 74kW, 1.9. Hladan znoj me oblio
UmaX

#2797 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by UmaX »

Sto? Nije li to jeftino?
IcedFlame

#2798 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by IcedFlame »

Ako ti je to jeftino, imas za 665 KM (doduse 1.8, 93kW)
skafiskafsnjak

#2799 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by skafiskafsnjak »

Rugafet wrote:Ja danas isao u Adriatic (nisam ni znao do juce da oni su kupili Zovko i BSO osiguranje) da mi izracunaju regostraciju, kae mi dodje te 477 KM za 74kW, 1.9. Hladan znoj me oblio
UmaX wrote:Sto? Nije li to jeftino?
477 + tehnicki pretpostavljam.

To je sasvim normalna cijena. Skupo mu jer je to regularna cijena, bez popusta ili zavrzlama....
Bakir1

#2800 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by Bakir1 »

Ja za fiestu 1.3 placao 410 44kw
Corsa 55 kw skoro 500
Kija 74 kw 550
Pasat 81 kw 600
Ibiza 47 kw 430.
Doduše jesam ja u ZDK.
Post Reply