Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Pedja Kojovic

#2776 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

abacija

Vi ste postavili pitanje, ali ste odmah i odgovorili na njega.
(Vjerovatno vam je bilo "futavo" da uopste i ne postavite pitanje nego da samo date svoj odgovor)

U svakom slucaju. Ako je vase pitanje ovo:
"Ako je Dejton i Anex 4 za NS najvise i najsvetije sto se moze dobiti zasto onda NS uopste ucestvuje u politici?"

U jezicki besmisao pitanja necu ulaziti. Vi ocigledno ne znate dovoljno o Nasoj stranci jer to sto se naveli nisu "najvise i najsvetije" stvari.

Ako je pitanje - recimo, bez te budalastine - zasto ucestvujemo u politici?

Odgovor je: Nasa stranka je osnovana kako bi putem izbora dosla na vlast i na taj nacin bila u poziciji da promjeni sadasnje politicko ekonomsko stanje u zemlji.

p.k.
vee-jay

#2777 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by vee-jay »

buzzer wrote:
Dozer wrote:Rjesenje moze biti zakonsko recimo, usmjereno na tu kompletnu industrijsku granu, a da bude formulisano tako da se moraju zadovoljiti i ekoloski faktori po EU normama, ali i da radnici budu zasticeni u materijalnom smislu, i to vrlo rigorozno.
Zakonom se moze predvidjeti i expresno blokiranje racuna kompanije koja ne ispostuje zakonske odredbe.
Na taj nacin bi se i Mittal mogao prinuditi da poboljsa eko faktore, ali bi se istovremeno i onemogucio da zbrise. Nije niko budala da zbrise i ostavi milione na racunima ;)

Ali (uvijek postoji "ali"), pravo pitanje je - da li se zeli uvodjenje ovakvog zakona? Neko rece da je 100.000 u neciji dzep puno jeftinije od par miliona za unapredjenje eko zastite. I to je cinjenica :)
zajeba ti covjeku "argument" kojim bi predstavio pedju, bojana i ostale papke cetnicima koji bi da umore gladju zenicane. bojim se da ovaj tvoj post nece prenociti.
hmmm da li je ovdje rijec o preduzecu Mittal Steel Company? ako je odgovor da, onda napisana izjava nije tacna. ako Mittal odluci da napusti BiH, oni ce to i uraditi :wink:
vee-jay

#2778 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by vee-jay »

"sadasnje politicko ekonomsko stanje u zemlji."

sadasnje politicko i ekonomsko stanje u zemlji. a sta je sa socijalnim, zdravstvenim, drustvenim...

...sala mala :D
Pedja Kojovic

#2779 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

vee jay

:)
Dobar fol, moram priznat.

p.k.
zelenooki_agent

#2780 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zelenooki_agent »

Ovim više ne vjerujem i zato moj glas ide Našoj stranci ...evojednog bisera od njih 6 iz SDA koji su prozvani kao najneaktivniji poslanici koji su nas doveli do ovakvog s*anja...

POSLANIK Šefik Begić iz reda SDA u Skupštini TK ima slijedeći bilans :
PRISUSTVO ZASJEDANJIMA 40 OD 79 , A PROSJEK UNUTAR SKUPŠTINE JE 74
POSTAVIO PITANJA 0 ( NULA ) , A PROSJEK SVIH POSLANIKA 18
POKRENUO INCIJATIVA 0 ( NULA), A PROSJEK 4
PREDLOŽIO AMANDMANA 0 ( NULA ), A PROSJEK 13
OSTALO 0 ( NULA ) , PROSJEK SVIH 30

Naredno dvoje su jos gori jer je ovaj Šefik prvi navedeni imao svega 40 sjednica na kojima je bio , ali ova doktorica i ovaj Hasan imaju 98 % prisustva , ali nista nisu uradili...Identično isti učinak ( sa svim NULAMA ) ima i doktorica i članica SDA iz Banovića Redžiba Šiljić Segati koja je na proslim izborima dobila 6348 glasova, a nista bolji nije ni Hasan Delić iz Stranke za BiH...

Vi koji podrzavate ove neradnike ste idioti ...Toliko od mene
zavrzlama

#2781 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zavrzlama »

Odgovor je: Nasa stranka je osnovana kako bi putem izbora dosla na vlast i na taj nacin bila u poziciji da promjeni sadasnje politicko ekonomsko stanje u zemlji.

p.k.

a nacin je prihvatiti Dejton,dva entiteta a mogucnost promjene Dejtona traziti od onih koji Dejton vide kao sredstvo za podjelu BIH...

pitanja za Pedju:

a) da li stvarno mislis da su BIH srbi ginuli u prosloj agresiji na BIH da zive u istoj i da nakon rata priznaju moralni i strateski poraz..da li je vasa misija da iste uvjerite da treba da prihvate ove dvije cinjenice...

b) da li je za tebe licno naziv Nasa Stranka republike srpske u stratu izdaja principa za koje se zalazete..

molim odgovore..
7cokanja

#2782 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by 7cokanja »

b) da li je za tebe licno naziv Nasa Stranka republike srpske u stratu izdaja principa za koje se zalazete..

molim odgovore
..hahahaah, ja jes' ovaj zavrzlama saljivdzija.. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Real Khan

#2783 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Real Khan »

Suti i trpi wrote:
Real Khan wrote:Meni nije problem da li će Mittal razguliti sa svojom prljavom tehnologijom u Francusku ili Rumuniju, nego je za mene suštinski problem u činjenici da bi njegovim odlaskom Zenica opet ekonomski propala jer nekoliko hiljada radnika hrani nekoliko hiljada porodica...matematički gledano, radi se o polovini zeničke populacije koja bi OPET ostala bez ikakvih prihoda, a vlast nije uopće razmišljala o ALTERNATIVI, tj. šta ako ljudi ostanu bez posla. Naravno, ljudi će i ovako i onako početi umirati, neko od zagađenja zraka, vode i hrane...a neko od gladi ukoliko ta prljava tehnologija ode. No win situation, isn't it? Osim ukoliko Naša stranka ima suvislo rješenje tog začaranog kruga...ima li?
Zenica ima 120 000 -130 000 hiljada stanovnika, a u Mittalu rade 3-4 hiljade. Vecina zaposleni je sa sela, jer je rukovodstvo firme sa sela, tako da se ljudi sa sela najvise zaposljavaju. Ljudi sa sela imaju prihode od poljoprivrede i stocarstva, tako da od gladi ne mogu umrjet, a druga je stvar sto su ljudi u astronomskim kreditima u koje su se uvalili da bi kupili stanove u gradu. Ja sam los matematicar, al mi je lakse kad vidim da ima gorih od mene :D .

Pitanje za Pedju,

Sta planirate ucinit kako bi seljake zadrzali na selima? Kako pokrenut poljoprivredu i stocarstvo da ti ljudi mogu dobro zivit od toga, pa da nemaju potrebu zaposljavat se u gradu.

To je postao veliki problem za gradsku djecu... Rukovodstva vecine firmi cine ljudi sa sela, tako da se tesko zaposlit nekom gradskom momku pored tolike familije i poznanika. Il da se njima stvore uslovi da rade na selu, il da momci iz grada idu na selo :D .
Pa, ako niste do sada skontali koja je poenta mojih pitanja i komentara, onda stvarno nema šansi za ovu zemlju da cenat krene naprijed...
Uzore nas, previse si pametan da bi te obicni ljudi shvatili. Probaj malo narodskim rjecnikom objasnit svoju spasonosnu misiju da te svi razumijemo. Inace, pozitivno je sto podrzavas opozicione stranke, imas jedan poen od mene :D . Ako nista, to je jedan dokaz da nisi naivcina. Da bi okacio tvoju sliku na zid, trebas mi samo objasnit kako ce BPS ukinuti RS i smanjit njene nadleznosti!? Kako ce se izborit za sve ono sto NS nije kadra ucinit, a tice se unutrasnjeg ustroja BiH? Moze na privatnu poruku, bio bih ti jako zahvalan kada bi mi odgovorio na ova dva pitanja.
Dakle, pored toga što ti loše ide matematika, očigledno ti ide još teže sa ekologijom (naime, zbog visoke koncentracije zagađenja vode, zraka i tla, jadni seljaci oko ZE ne mogu koristiti svoje poljoprivredne proizvode ni za stoku a kamoli da tu "hranu" sami konzumiraju...ta "hrana" bi bolje koristila kao sredstvo za deratizaciju.

A što se tiče BPS-a, pa oni barem imaju muda jasno reći svoje stavove, za razliku od pojedinih "građanskih stranaka" :D
Suti i trpi

#2784 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Suti i trpi »

Real Khan wrote:Dakle, pored toga što ti loše ide matematika, očigledno ti ide još teže sa ekologijom (naime, zbog visoke koncentracije zagađenja vode, zraka i tla, jadni seljaci oko ZE ne mogu koristiti svoje poljoprivredne proizvode ni za stoku a kamoli da tu "hranu" sami konzumiraju...ta "hrana" bi bolje koristila kao sredstvo za deratizaciju.

A što se tiče BPS-a, pa oni barem imaju muda jasno reći svoje stavove, za razliku od pojedinih "građanskih stranaka" :D
Slazem se, zbog toga i govorim da se nesto pod hitno treba poduzet. Svi prehrambeni proizvodi koji poticu iz zenicke okoline su itekako kontaminirani, sto moze imat katastrofalne posljedice po zdravlje ljudi... Sadasnju vlast nije briga za to.

Kakav bi Sefer bio general da nema muda :D !? Iako je general u politici ko macka u kokosinjcu, sigurno zasluzuje sansu prije trenutno vladajuci. Samo naprijed :D .
Pedja Kojovic

#2785 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

zavrzlama

Vi ili ne citate ili ne razumijete.
Zaista nemam vremena da se vrtim u krug s vasim "pitanjima"

p.k.
NKVD

#2786 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by NKVD »

Shoba wrote:...simpatičmo i dobronamjerno ali ipak lupanje...
Tebe je, Šerkane juniore, izgleda dobro daljina - u saradnji sa avazom - omamila! Bosna se ne brani u Bosni nego na potezu NYC - Tel Aviv. Drž' se bloga kod Fahra, tamo ti niko riječi neće reći na takve tupave isključivosti. Na ovom forumu, reputacije i očigledne dobronamjernosti radi, takođe ćeš proći glat'. Al' nemoj baš ni pretjerivati.

Međutim, ta tvoja "kvalitetna" teorija (koja to i nije jer ju je nemoguće postaviti a kamoli odbraniti/dokazati!) je i veoma opasna rabota. A posljedica vjerovanja i potenciranja u istu je jedna fina vrsta opravdanja za marifetluke koji se dešavaju u samoj državi. Kakvo našem omamljenom, zapuštenom i tromom puku jako odgovara jer prebacuje lopticu u tuđe polje.

Čuj Bosna se ne gradi/brani u Bosni nego tuđini! I to isključivo tako.

Mislim, drag si momak, ali ovo je toliko bedasto i šuplje da je poražavajuće da ima neko ko istinski vjeruje u takvu postavku. Sigurno je da si se, i ja isto - fala na pitanju, po svijetu nagledao situacija u kojima je naša inferiornost spram vanjske politike (ali i svega drugoga...) komšijskih zemalja zapanjujuća i bolna. Ali je ona posljedica a nikako uzrok ovog blata u samoj Bosni.

Jeste Neba jarane, lijepo bi bilo da se neko istovari tebi i sličnima gutu pa da vi, kulturno i vaninstitucionalno, predstavljate državu. Ali, od toga za dugo vremena neće biti ništa. I ne treba da bude bez jake strategije i baze koja će nastati i ojačati samo u "centrali". Ako do toga ikada dođe...
Abacija

#2787 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Abacija »

Pedja Kojovic wrote:abacija

Vi ste postavili pitanje, ali ste odmah i odgovorili na njega.
(Vjerovatno vam je bilo "futavo" da uopste i ne postavite pitanje nego da samo date svoj odgovor)

U svakom slucaju. Ako je vase pitanje ovo:
"Ako je Dejton i Anex 4 za NS najvise i najsvetije sto se moze dobiti zasto onda NS uopste ucestvuje u politici?"

U jezicki besmisao pitanja necu ulaziti. Vi ocigledno ne znate dovoljno o Nasoj stranci jer to sto se naveli nisu "najvise i najsvetije" stvari.

Ako je pitanje - recimo, bez te budalastine - zasto ucestvujemo u politici?

p.k.
Onda sam sebi skaces u usta jer si ranije napisao da NS nije za promjenu Dejtona. Zakljucak: Dejton i Anex 4 su za NS najvise i najsvetije sto se moze dobiti!
Abacija

#2788 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Abacija »

red label wrote:
Dozer wrote: - Zasto NS jasno i glasno ne kaze da je cak i taj Daytonski Ustav, u sustini, nelegalan jer su potpuno nelegalno SDA, tj. Alija i Haris, prihvatili i uveli Daytonski Ustav u BiH, pri cemu su potpuno zanemarili tada postojeci i legalni Ustav RBiH? Ako su oni tada i na takav nacin mogli "pregaziti" postojeci Ustav, zasto to ne bi bilo moguce i sada sa ovim Daytonskim, bez obzira na preglasavanje bilo koga i bilo cega? Mene, a ni ostalih 99% gradjana BiH, te '95 niko nije pitao da li zelim ovakav Ustav kakav imamo danas. A 4 godine ranije sam pitan da li zelim nezavisnu BiH.
Pitani su građani preko svojih izabranih predstavnika.Posredno su sve stranke priznale dejtonski ustav jer samim činom učestvovanja na izborima priznaje se i ustav .Nije mi poznato da je bilo ko pozvao na bojkot ili građansku neposlušnost povodom "nametnutog" ustava .
Alija, Slobo i Franjo nisu bili izabrani od naroda nego od MZ-a. U ratnoj situaciji kakva je bila najmanje dvojica od njih su bili zreli za Haaga. Jedan je tamo na kraju i dospio dok su druga dvojica u medjuvremenu umrla.

Interesantno je kako nisi napisao da Dejton jos uvijek nije potvrdjen u Parlamentu BiH. Evo pitanja za @Pedju: Hoce li NS (u slucaju da udje u Parlament) glasati za ovjeravanje Dejtona ili protiv?
Abacija

#2789 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Abacija »

zelenooki_agent wrote:Ovim više ne vjerujem i zato moj glas ide Našoj stranci ...evojednog bisera od njih 6 iz SDA koji su prozvani kao najneaktivniji poslanici koji su nas doveli do ovakvog s*anja...

POSLANIK Šefik Begić iz reda SDA u Skupštini TK ima slijedeći bilans :
PRISUSTVO ZASJEDANJIMA 40 OD 79 , A PROSJEK UNUTAR SKUPŠTINE JE 74

Naredno dvoje su jos gori jer je ovaj Šefik prvi navedeni imao svega 40 sjednica na kojima je bio , ali ova doktorica i ovaj Hasan imaju 98 % prisustva , ali nista nisu uradili...Identično isti učinak ( sa svim NULAMA ) ima i doktorica i članica SDA iz Banovića Redžiba Šiljić Segati koja je na proslim izborima dobila 6348 glasova, a nista bolji nije ni Hasan Delić iz Stranke za BiH...

Vi koji podrzavate ove neradnike ste idioti ...
Toliko od mene
Potpisujem! :thumbup: :bih:

Samo sto me @Pedja iz dosadasnjeg pisanja na ovom forumu dosta podsjeca i na Sefika, i na doktoricu i na Hasana.
Abacija

#2790 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Abacija »

Pedja Kojovic wrote:zavrzlama

p.k.
"Nemas vremena" jer se bojis da ce te odgovori diskreditirati iz daljnje diskusije.
Abacija

#2791 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Abacija »

Manojlo1 wrote:
greys wrote:Zasto ove izbore ne glasas za njih Manojlo?
Nije zrelo.
(Cim prestanu suplje medj Bosnjacima, o ''ukidanju'' RS...eto me)
Da li to znaci da ti nemas nista protiv toga sto se desio genocid u Srebrenici?
Abacija

#2792 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Abacija »

Suti i trpi wrote:
Real Khan wrote:Ovo je klasičan primjer zašto ja govorim kako je pristup Naše stranke određenim pitanjima potpuno pogrešan... Naime, između dvije suprotstavljene opcije (jedna za jačanje entiteta i uništenje države BiH a druga za jačanje BiH i ukidanje entiteta), sasvim je bilo očekivano da će neka građanska stranka zauzeti korektan stav.
Sta je korektno tebi nije Manojlu, a sta je korektno Manojlu nije tebi. Dvi tako suprostavljenje strane ne mogu se nikad dogovorit, pa zato treba naci trecu stranu, koja 'nece valjat' ni tebi ni Manojlu. Da bi ti bio zadovoljan, Manojlo mora biti nezadovoljan. Za drzavu kao BiH je pogubno da jedna strana bude nezadovoljna, sto bi bio generator za neki buduci sukob, u kojem bi i tvoj sin mogo ucestvovat. Tesko mi je povjerovat da mu takvu buducnost zelis.

Dodik i Silajdzic do sada nisu usrecili ni Khana ni Manojla. Imali su 15 godina fore da vas usrece. Vidim da vjerujete da su im potrebne jos samo cetri godine da vas dovedu do vjecne srece :D . Jedino je sigurno da su njih dvojica itekako sretni. Silajdzic i Jovicic zajedno popiju kaficu, uzivaju u svojim visokim primanjima... Khan i Manojlo tesko mogu sjedit za istim stolom, a novcana primanja su jako upitna...
Pokusavas druge diskreditirati time sto im pripisujes vezu sa Silajdzicevom politikom. Razlika je u tome sto postoje ljudi, a u medju koje se i ja ubrajam, koji ne pricaju suplju o promjeni politickih jedinica koje su nastale na genocidu, pljacki i etnickom ciscenju.

Kad sam vec pomenuo genocid... isto pitanje @Manojlu ide i tebi. Pogledaj gore.
Abacija

#2793 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Abacija »

Suti i trpi wrote:
Nista licno, samo sam vas iskoristio da slikovito kazem sta sam imao.

To isto pitanje moze postavit i Manojlo.
Ne moze @Manojlo zato sto @Manojlo nije bio ugrozen pa je opet zapoceo rat. Ili, podrzava one koji su bili zapoceli rat. U stvari, bio je ugrozen ali je ta ugrozenost bila umisljena, nesto u njegovoj glavi sto nije imalo veze sa stvarnoscu. A za takvima se ne daje pravo da odlucuju nego idu na lijecenje.
Suti i trpi wrote: Pitanje ti je toliko grubo i besmisleno da ne zasluzuje odgovor ozbiljnog covjeka. Ali, posto ja nisam ozbiljan, probat cu ti odgovorit kontra pitanjem... Da li smo mi ovih 15 godina ranjeni ili smo mrtvi i cekamo da nas pokopaju? Ja sam 'ranjen' kada vidim starca koji kopa po kontejneru, kada vidim ugrozene i ponizene.
Penzioneri kopaju po smecu zbog nacionalista na vlasti koje ti upravo branis. Nije istina da si ranjen zbog trenutne situacije jer si ti defatista. Cak ti i nick to govori: suti i trpi. :-)

Suti i trpi wrote:Meni to stvara frustraciju, a ti se frustriras sahovskom partijom koju vode vladajuci politicari i koja je u startu osudjena na remi. Ti imas pravo na svoj stav i da ubistvo gledas na taj nacin, kao sto imam i ja svoj stav i 'ubistvo' gledam na svoj nacin. Nema nikakvog efekta da se natezemo oko neceg sto vidimo razlicito, kao sto nema efekta da postavljas jedno te isto pitanje 100 puta. Nisi ti tako dobar govornik da bi neko radi tvog komentara promjenio misljenje, kao sto nisam ni ja. Zbog toga je i tebi i meni dovoljno da pitamo jednom. Imas Silajdzica i Lagumdziju, pa glasaj za njih, nema potrebe da NS mjenja smjer, kada vec postoje stranke koje ispunjavaju tvoja i ocekivanja mnogih drugih koji se ne slazu sa politikom NS. Cak i Tihic istice da treba ici korak po korak, dok Silajdzic hoce na ho ruk da rijesi tako tesko i komplikovano stanje. Ono sto mi zapinje za oko je to da ti u svakom komentaru nabijas na nos postojanje RS i sve sto je vezano za taj entitet i politiku iz tog entiteta. Nekako ispada kao da NS daje nesto RS!?
NS svojom politikom pc-u (genocidu i etnickom ciscenju) daje legitimitet.
Suti i trpi wrote:Oni su sve sto imaju dobili u Dejtonu od Bosnjacki politicara koji su to potpisali. I sada jedino oni to mogu ukinuti, a u ovakvoj atmosferi, dok su na drugoj strani politicari poput Silajdzica i narod poput tebe, oni to nikada nece uraditi, jer imaju opravdani strah od preglasavanja. Sve i da nije tako, kako NS moze ukinuti RS? Sto Silajdzic nije ukino RS? Koja stranka po tebi moze ukinuti RS, pa da svi za nju glasamo?
Pazi malo sta pises jer se moze protumaciti i na nacin koji tebi nece odgovarati. U cemu je fol. Pa, posto ocigledno i ti Velikosrbima dajes pravo za zapocinjanje rata to se njima (a i tebi) moze obiti o glavu jer time dajes pravo da danas sutra neko pobije na hiljade pc-ovaca a ostatak protjera u Srbiju (ili cak do Tokija).

I ne postoji opravdani strah od preglasavanja. To je Karadzic izmislio u svojoj ludoj politici. Pogotovo kad se taj strah zadovoljavao postupcima kao sto je ubijanje i masovno silovanje. Jer za opravdani strah od preglasavanja se moze reci da su i Ustase imale kad su pobile onoliko Srba u Jasenovcu. Zar si ti stvarno za to da opravdas Jasenovac? :shock:
Građanin

#2794 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Građanin »

"Naša stranka", ne hvala nisam zainteresovan. Sve najbolje onima koji ih podržavaju !
Građanin

#2795 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Građanin »

Pedja Kojovic wrote:
A ovo je valjda spisak želj svih Bosanaca ? Nedovoljno gospodo, nedovoljno...
zavrzlama

#2796 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zavrzlama »

Pedja Kojovic wrote:zavrzlama

p.k.

u krug cu se vrtiti...sta bi trebao da kapituliram kao ti pred najvecim fasizmom poslije ww2...samo ti radi posao,ja sam tu da radim svoj :wink:

samo da se zna da izbjegavas direkta pitanja i ne dajes jasne i korektne odgovore na ona pitanja koja se kose sa interesom velikoasrba u BIH,zasto je to tako nek drugi forumasi i potencijalni glasaci prepoznaju,meni je tvoj prvi post bio dovoljan da znam sta je istina iza zavjese....pozdrav i nemoj sta zahateriti :bih:
NKVD

#2797 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by NKVD »

Narod koji ima ovakvu omladinu za svoju se budućnost ne treba sekirati - ona, naime a sasvim sigurno, neće kurcu valjati!
Suti i trpi

#2798 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Suti i trpi »

Pokusavas druge diskreditirati time sto im pripisujes vezu sa Silajdzicevom politikom. Razlika je u tome sto postoje ljudi, a u medju koje se i ja ubrajam, koji ne pricaju suplju o promjeni politickih jedinica koje su nastale na genocidu, pljacki i etnickom ciscenju.

Kad sam vec pomenuo genocid... isto pitanje @Manojlu ide i tebi. Pogledaj gore.
Tako ti je to u ratu. RS nije jedini teritorij na svijetu koji je krvlju obliven da bi narod ostvario teznje za samostalnoscu. Vecina drzava je tako dosla do teritorija, tako da po tebi nijedna drzava nema legitimitet. Sta je trebalo bit sa Njemackom nakon onoliko zla koje su proizveli? Zasto Izrael nije dobio drzavu u Njemackoj, nego su se uvalili jadnim Palestincima, pa ih sada ugnjetavaju ni krive ni duzne. (Na stranu to sto se Zidovima nanjelo mnogo zla tokom cijelog njihovog postojanja, pa i u istoj toj Palestini/Izraelu). U politici nema realnosti, postoje samo cinjenice. Genocid i jos mnogi zlocin su velika ljaga za srpski narod. Ali, da li je neki Srbin kriv sto su Karadzic i Mladic zlocinci? Ja bi te ljude stavio u zatvor u Sarajevu, pa neka to bude primjer za buducnost. Ali, nazalost, tako nesto nije realno.
Ne moze @Manojlo zato sto @Manojlo nije bio ugrozen pa je opet zapoceo rat. Ili, podrzava one koji su bili zapoceli rat. U stvari, bio je ugrozen ali je ta ugrozenost bila umisljena, nesto u njegovoj glavi sto nije imalo veze sa stvarnoscu. A za takvima se ne daje pravo da odlucuju nego idu na lijecenje.
Ma nemoj... Nije ga ugrozavalo to sto su Bosnjaci i Hrvati vezali zastavu, sto se iskruzivala petokraka? Nije ga ugrozavalo sto bi najjaci covjek u BiH bio Alija Izetbegovic, tvorac Islamske deklaracije!?? Da li bi Sandzaklije ugrozavalo kada bi Seselj doso na vlast u Srbiji? Srbi nisu zeljeli odcjepljenje od Jugoslavije, Bosnjaci i Hrvati jesu. Rat je bio neizbjezan sve i da nije bilo 'velikosrpske ideologije' koja je samo dolila ulje na vatru.
Penzioneri kopaju po smecu zbog nacionalista na vlasti koje ti upravo branis. Nije istina da si ranjen zbog trenutne situacije jer si ti defatista. Cak ti i nick to govori: suti i trpi.
Ne branim, samo rezonujem CINJENICE. Ja ne izrazavam svoje zelje nego govorim CINJENICE. Defetista? Na nadimak 'Suti i trpi' me podstakla pjesma DK, a znas i sam kakvu poruku ta pjesma nosi. Iznenadjen sam sto si to povezo sa defetizmom.
NS svojom politikom pc-u (genocidu i etnickom ciscenju) daje legitimitet.
Oni daju legitimitet STVARNOSTI, a stvarnost je da oni ne mogu ukinuti RS. Podvaljivanja kojim se sluzis nije vrijedno komentarisat.
Pazi malo sta pises jer se moze protumaciti i na nacin koji tebi nece odgovarati. U cemu je fol. Pa, posto ocigledno i ti Velikosrbima dajes pravo za zapocinjanje rata to se njima (a i tebi) moze obiti o glavu jer time dajes pravo da danas sutra neko pobije na hiljade pc-ovaca a ostatak protjera u Srbiju (ili cak do Tokija).
Ne dajem covjece, zar si toliko plitak :shock: ? Ja proklinjem SVE koji su krivi za ove strahote na celu sa Milosevicem i Karadzicem. Ali, to je bilo neminovno. O tome se radi.
I ne postoji opravdani strah od preglasavanja. To je Karadzic izmislio u svojoj ludoj politici. Pogotovo kad se taj strah zadovoljavao postupcima kao sto je ubijanje i masovno silovanje. Jer za opravdani strah od preglasavanja se moze reci da su i Ustase imale kad su pobile onoliko Srba u Jasenovcu. Zar si ti stvarno za to da opravdas Jasenovac?
Ne postoji nikako. Ne znam sto se Hrvati zale na preglasavanje, vjerovatno buncaju :roll: . Zar ti zaista mislis da su Srbi toliko naivni da vjeruju likovima kao sto su Silajdzic i Tihic? Daj realnosti malo, subjektivnost je losa osobina. To sto je strah usmjeren na zlocine, to je za svake osude i svakog ko je kriv za to treba najostrije kaznit, od naredbodavca, preko izvrsitelja, pa sve do ratnog huskaca (krv bi pisali da im ja kazne propisujem). Ali opet postavljam pitanje, sto je Manojlo kriv? Je l on mogo znat kakve su namjere tih ljudi kada ih je izglaso? Strah je opravdan, ali zlocin iz straha nije. Zasto Hrvatska ne bude fer pa pokloni Srbima Slavoniju kao kompenzaciju za 500 000 mrtvih? Hoce malo sutra, tako nesto se u politici nikad nije desilo, niti ce se ikada desit. Zelje su jedno, realnost nesto sasvim drugo. Zasto medjunarodna zajednica ne pokloni Srbiji Kosovo jer su Srbi narod koji je ubjedljivo najvise strado od Kosovskog boja, pa sve do prvog i drugog SR. Hoce malo sutra, to je davno proslo vrijeme, sada je jedina realnost da su Albanci apsolutna vecina, sto automatski znaci nezavisnost.

Adriatic mi nije odgovorio na pitanje, pa cu probat pitat tebe...

Abacija, zamisli da se ja i ti trebamo dogovorit oko necega i da ti se ja obratim ovako nekako... 'Smradu jedan gubavi, hajde da ucinimo nesto pa da i ja i ti budemo zadovoljni. Kad ces smradu shvatit da je to dobro za obojicu.'. Sve da si najveci smrad na svijetu, nebi toleriso ovako nesto i mogli bi samo uci u konflikt, a svaki dogovor bi bio nemoguc. Da li se slazes da agresivna i napadacka Bosnjacka politika ne moze naici na plodno tlo kod srpski politicara?
zelenooki_agent

#2799 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zelenooki_agent »

Postovani Pedja vama stvarno nije ovdje lahko boriti se sa ovim nacionalistima koji svrljajuj po forumima...

Njima je bitnije ukidanje RS -a makar sutra hljeba ne jeli...Ljudi ja koliko sam shvatio Nasa stranka niti negira zlocine , niti genocid ali mislim da ukoliko bilo ko iz federacije pokrene pitanje ukidanja RS-a da to nije moguce...Eto rata odmah..Ako hocete da bude rata onda mi javite na vrijeme da spakujem kofere i idem iz Bosne i Hercegovine jer moja oba roditelja su bila u ratu dok sam ja kao dijete ostajao sam u kuci i sad imaju nista za razliku od vas koji ste se nakrali para na racun tog nacionalizma ..I tako je na sve tri strane bilo i biti ce ukoliko na izborima mi to ne promjenimo..

Vi ste fakat bolesni...Bolesni nacionalisti koja nam 20 godina trube jedno i nista..Govorili ste ukinuti RS pa niste jer znate da nije moguce to dok se narodi unutar BiH ne dogovore i prema tome to su vase manipulacije ..

Kako vam u glavicu vasu ne ide da moramo ipak sjesti sa svima da se dogovorimo , pricamo...Nema na silu nista samo ce biti stradanaj , a vi to hocete da prikrijete kriminal vasih nalogodavaca ili da postanete ratni profiteri..Pedja vama sretno na Izborima !
Shoba

#2800 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Shoba »

NKVD wrote:
Shoba wrote:...simpatičmo i dobronamjerno ali ipak lupanje...
Tebe je, Šerkane juniore, izgleda dobro daljina - u saradnji sa avazom - omamila! Bosna se ne brani u Bosni nego na potezu NYC - Tel Aviv. Drž' se bloga kod Fahra, tamo ti niko riječi neće reći na takve tupave isključivosti. Na ovom forumu, reputacije i očigledne dobronamjernosti radi, takođe ćeš proći glat'. Al' nemoj baš ni pretjerivati.

Međutim, ta tvoja "kvalitetna" teorija (koja to i nije jer ju je nemoguće postaviti a kamoli odbraniti/dokazati!) je i veoma opasna rabota. A posljedica vjerovanja i potenciranja u istu je jedna fina vrsta opravdanja za marifetluke koji se dešavaju u samoj državi. Kakvo našem omamljenom, zapuštenom i tromom puku jako odgovara jer prebacuje lopticu u tuđe polje.

Čuj Bosna se ne gradi/brani u Bosni nego tuđini! I to isključivo tako.

Mislim, drag si momak, ali ovo je toliko bedasto i šuplje da je poražavajuće da ima neko ko istinski vjeruje u takvu postavku. Sigurno je da si se, i ja isto - fala na pitanju, po svijetu nagledao situacija u kojima je naša inferiornost spram vanjske politike (ali i svega drugoga...) komšijskih zemalja zapanjujuća i bolna. Ali je ona posljedica a nikako uzrok ovog blata u samoj Bosni.

Jeste Neba jarane, lijepo bi bilo da se neko istovari tebi i sličnima gutu pa da vi, kulturno i vaninstitucionalno, predstavljate državu. Ali, od toga za dugo vremena neće biti ništa. I ne treba da bude bez jake strategije i baze koja će nastati i ojačati samo u "centrali". Ako do toga ikada dođe...
Decko, ocigledno je da nemas pojma o cemu govoris. Po tebi se sve i ama bas sve desilo iskljucivo u Bosni i samo se u Bosni sve moze rijesiti. To je zaista naivno i smijesno (i zalosno). Cijeli svijet se vrti oko par centara u kojima se sve sve odlucuje, i nista se u Bosni ne moze desiti a da se o tome odluka ne donese drugdje. Tako je bilo i tako ce i ostati. Bosna ce ostati ono sto je sad, ne zbog toga sto to narod hoce (narod to nece) vec zbog "drugih" faktora, inostranih.

Savjet: Drz se necega u cemu si valjda dobar, u ovome nisi, anonimni posjetioche.
Locked