Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
dallton

#2776 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

vidi iznenadjenja, kao da neko to nije mogao predvidjeti, dodo ima i plan A i plan B
Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Milorad Dodik poručio je da će sa još većim žarom da radi za interese Srpske, jer je priča da je on na čelu zločinačke organizacije smišljena da bi nestala RS.

"Podnošenje izvješataj Tužilaštvu BiH, u kojem je Sipa označila mene kao šefa grupe udružene u zločinačku organizaciju nije ništa drugo do jedan od pokušaja da se destabilizuje, a zatim ukine RS. Tvorcima ovog plana poručujem da neću pobjeći sa megdana i da će RS bez obzira na njihove zamisli opstati", naglasio je premijer Dodik.

Predsjednik Vlade RS je rekao da su strani faktori i većina bošnjačke elite najprije računali da će RS "glave doći" presude Haškog tribunala i Međunarodnog suda pravde, zatim revizija Dejtonskog sporazuma i prenos nadležnosti RS na BiH, a sada je na sceni treći scenario - pokušaj dokazivanja da su sadašnje i bivše vladajuće strukture u RS kriminalizovane, da njome vladaju mafijaši i da zbog toga ne treba da postoji.

"Očigledno je da nije bilo političkih mogućnosti da se promijeni naš stav o tome da RS može da bude partner, ali ne može da bude potcjenjivana u tom partnerstvu - kako u BiH, tako i u odnosima sa međunarodnom zajednicom. Kada su to shvatili, počeli su da razmišljaju kako da destabilizuju vladajuću partiju i koaliciju u RS...A kada ni to nije pomoglo, aktivirali su posljednju mogućnost - priči o nekoj famoznoj korupciju i pranju novca", istakao je Dodik za beogradsku "Politiku".

Premijer RS je rekao da je Vlada RS napravila plan A i B, kao odgovor na nove izazove koji su se našli pred njom i srpskim narodom u BiH.

"Plan A podrazumijeva još jednu ponudu da se razgovora u okviru institucija i da se napravi novi institucijalni kapacitet, da se ne ponovi ono što se desilo u ovom slučaju, što se svodi na degradaciju Srba koji su na čelu Sipe i Tužilaštva BiH. Mi želimo da zauzmemo svoje mjesto u organima BiH onako kako treba i pokušaćemo to da uradimo", istakao je Dodik.

Ako se to ne uradi, najavio je premijer RS, preći će se na plan B koji podrazumijeva da će RS ponoviti situaciju iz novembra 2007. godine, kada je visoki predstavnik pokušao da nametne promjenu procedure glasanja u pralamentu BiH.

"Znači, zatražićemo od naših predstavnika da se povuku iz zajedničkih organa u BiH, posebno u bezbjednosnim agencijama i Ministarstvu pravde. Njima ćemo ponuditi odgovarajuća radna mjesta u republičkim institucijama. Ne isključujem ni mogućnost da idemo na referendum sa pitanjem: Da li građani RS žele RS u skladu sa Dejtonskim sporazumom?`. Ne sumnjamo u pozitivan ishod i to će nam biti i te kako snažan argument za njeno očuvanje", precizirao je premijer Dodik.

Predsjednik RS je ocijenio da su se oni, koji su kreirali "slučaj" sa prijavom, grdno prevarili, jer su, kako je rekao, stvorili obarač koji će ako bude povučen dovesti do definitivnog rasapada zemlje.

Na pitanje da li je BiH duboko podijeljenja zemlja, premijer Dodik je rekao da je to odavno i potpuno jasno i da BiH, kao država, nema realno ni jedan unutrašnji kohezioni element te da je pravo pitanje zašto je kao takvu održavati.

"Kao državu, BiH na silu održava međunarodna zajednica. I kada ja predložim da ona treba da bude savez federalnih država, onda me zovu ambasadori svih velikih zapadnih država i ubjeđuju me da nije dobro to što govorim i da to ne smijem da uradim. To je oblik cenzure koji dugo nismo imali na ovom prostoru. Mene to, ipak, ne sprečava da govorim o tome", poručio je premijer Dodik.

On je dodao da ga sada najviše zabrinjava činjenica da u sistemu zajedničkih organa BiH postoje paralelne strukture, posebno u Obavještajno-bezbjednosnoj agenciji u kojoj se zadržala struktura bošnjačke tajne policije iz ratnog i poslijeratnog perioda.

"Nažalost, pokazalo se da i u Sipi postoji paralelni sistem. Slično je i u Tužilaštvu BiH, u kojem je potpuno zaobiđen glavni tužilac. To govori o nepovjerenju prema ljudima koji dolaze iz RS, odnosno Srbima. Teško stanje je i u Ministarstvu bezbjednosti BiH u kojem je ministar Tarik Sadović okupio razne specijaliste, među kojima ima i hodža...Ništa nije bolje ni u Ministarstvu spoljnih poslova i Direkciji za evropske integracije", konstatovao je Dodik.
:lol: :lol: tako jeeeeeee.....hajd sad slobodno primjeni i plan A i B simultano, a onda se spremi na odgovor
lopta

#2777 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by lopta »

Dodik je samo olicenje naroda koji za njega glasa, a kad znamo kolika to masa onda nam je sve jasno. :wink:
dallton

#2778 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

a evo ga i stara pjesma o vatikansko-teheranskoj zavjeri

Dodik: Gregorian mi je "namjestio" prijavu
"Namjera mu je bila da se prije svega obračuna sa konceptom RS, a preko toga i sa mnom", rekao je Dodik...
21.02.2009. 22:19

Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je večeras da su vršilac dužnosti visokog predstavnika u BiH Rafi Gregorijan i ljudi koje je okupio oko sebe autori prijave koju je SIPA protiv njega podnijela Tužilaštvu BiH.

"Namjera mu je bila da se prije svega obračuna sa konceptom RS, a preko toga i sa mnom", rekao je Dodik i dodao da će se vremenom pokazati da je ova prijava bila čista namještaljka.

On je naveo da je, prema informacijama sa kojima raspolaže, Gregorijan organizovao grupu ljudi i medijski pritisak, kojima su trebali stvoriti uslove da se ovako nešto desi.

"Kada za to dođe vrijeme, ozbiljni ljudi koji su bili zaduženi za stanje u BiH objasniće na koji način se to sve pakovalo uz medijsku pripremu koja se stalno vršila u Sarajevu u nastojanju da se ja uklonim, odnosno da se degradira ili poništi RS", rekao je Dodik za televiziju "Hayat".

On smatra da način na koji je podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelo govori da u organima BiH postoji opasan etnički motivisan paralelizam i zbog toga ne može da ima povjerenje u institucije BiH

"Kada dovedete strane sudije koje treba da presuđuju, prije svega političarima, onda je jasno kakav je to koncept. Iza toga mora postojati neko da to sve koordinira, a mi smo uvjereni da je to Rafi Gregorijan", rekao je Dodik i dodao da Sud BiH ne može da procesuira ovaj predmet, jer za to nema nadležnost.

On smatra da nema ništa od države u kojoj stranci koji se nalaze u državnim organima upravljaju mimo ustava te zemlje i dodao da osim BiH ni jedna zemlja ne dozvoljava da stranci budu državni službenici.

"Da me neko optužio za pronevjeru 200 ili 300 hiljada maraka ja bih počeo da razmišljam da li se to možda stvarno i dogodilo. Ali da neko kaže da sam odgovoran za 145 miliona KM, to je zaista nevjerovatna stvar. To je najveća svota novca još od 'Agrokomerca', a svi znamo šta je on nekad značio. Neko se poigrao sa sudbinom ove zemlje, a to nismo mi", rekao je Dodik.

On je naglasio da ne zna da li će protiv njega biti podignuta optužnica i da će se, ukoliko se to dogodi, o tome odrediti.
elSaik

#2779 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by elSaik »

lopta wrote:Dodik je samo olicenje naroda koji za njega glasa, a kad znamo kolika to masa onda nam je sve jasno. :wink:
Jednako kao što su i kriminalci Branković & Co. oličenje naroda koji za njih glasa, a kad znamo kolika je to masa onda nam je sve jasno. :wink:
dallton

#2780 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

elSaik wrote:
lopta wrote:Dodik je samo olicenje naroda koji za njega glasa, a kad znamo kolika to masa onda nam je sve jasno. :wink:
Jednako kao što su i kriminalci Branković & Co. oličenje naroda koji za njih glasa, a kad znamo kolika je to masa onda nam je sve jasno. :wink:
s malom razlikom sto brankovic ne moze nikome prodati m.da pod bubrege da brani nacionalnu stvar...mediji ga deru na dnevnoj bazi, a javnost mu misli sve najgore
milenica

#2781 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by milenica »

Gospodo draga, Vama bi izgleda jedino pomoglo da ovde naselite Talibane , a da Srbe pobijete i tako ostanete sretni, ili cete opet kukati, i samo kukati, pa dokle vise ljudi moji...Pa dajte vise da krenemo naprijed, za sve su Vam Srbi krivi, ama bas za sve, ispirate mozak djeci koji nisu ni u skolu posli sa ratom, sa cetnicima, pobogu dokle vise... placete za Titom, a sami ste htjeli drzavu, i zasto je rat poceo, kakva agresija, pobogu, pa znate da je bio gradjanski rat. Jesu li i Srbi krivi za pedofiliju, jesu li Srbi krivi za kriminal, jesu li Srbi krivi za korupciju, jesu li Srbi krivi sto nema posla, jesu li Srbi krivi za propalu ekonomiju...ne bih rekla, krivi smo mi gospodo draga, krivi smo mi...Ajde recite ko su vam komsije u zgradi, odakle su, Bratunac, Srebrenica, dosli ljudi malo u grad pa govore cistim jezikom, a da ne spominjem Sandzak, da ne spominjem strance, kao sto je to lijepo Branislav Nusic rekao, udji svete, udji...e eto vam sada svijet. Htjeli ste samostalnu drzavu, eto vam je...nije mi samo jasno zasto mrzite toliko Srbe..stvarno mi nije jasno...
Oslobodite se mrznje ljudi moji, pa ostavite za sobom grozote rata, zasto vuci za sobom taj teret.. svaki dan na dnevniku samo o ratu, ajmo naprijed ljudi moji...stvarno sam razocarana...zato sam i otisla iz ove trule drzave...eto vam je.. i nisam sretna niti cu ikada biti u tudjoj drzavi, ali ja onu svoju drzavu vise nemam..u ono vrijeme kada se gledala duhovna strana covjeka, kada nije bilo materijalizma i razne markirane garderobe...ostao je sami sljam i mrznja i nikad i necete ici naprijed...zivjecete u ratu i izjesce vas mrznja, samo pazite na djecu...razmisljajte malo sta ce vasa djeca sutra raditi...
Eto vam vase Bosne, sretno!!!! Da, samo jos ovo, kada vidite da je vase Sarajevo, a nekada i moje, prepuno dzamija i kada vam to bude smetalo sjetite se da se od dzamija ne zivi........
lopta

#2782 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by lopta »

elSaik wrote:
Kao i oni koji podrzavaju Titu diktatora i pedofila i onu dvojicu pedofila(pop-hodza). :thumbup:
dallton

#2783 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

milenica wrote:Gospodo draga, Vama bi izgleda jedino pomoglo da ovde naselite Talibane , a da Srbe pobijete i tako ostanete sretni, ili cete opet kukati, i samo kukati, pa dokle vise ljudi moji...Pa dajte vise da krenemo naprijed, za sve su Vam Srbi krivi, ama bas za sve, ispirate mozak djeci koji nisu ni u skolu posli sa ratom, sa cetnicima, pobogu dokle vise... placete za Titom, a sami ste htjeli drzavu, i zasto je rat poceo, kakva agresija, pobogu, pa znate da je bio gradjanski rat. Jesu li i Srbi krivi za pedofiliju, jesu li Srbi krivi za kriminal, jesu li Srbi krivi za korupciju, jesu li Srbi krivi sto nema posla, jesu li Srbi krivi za propalu ekonomiju...ne bih rekla, krivi smo mi gospodo draga, krivi smo mi...Ajde recite ko su vam komsije u zgradi, odakle su, Bratunac, Srebrenica, dosli ljudi malo u grad pa govore cistim jezikom, a da ne spominjem Sandzak, da ne spominjem strance, kao sto je to lijepo Branislav Nusic rekao, udji svete, udji...e eto vam sada svijet. Htjeli ste samostalnu drzavu, eto vam je...nije mi samo jasno zasto mrzite toliko Srbe..stvarno mi nije jasno...
Oslobodite se mrznje ljudi moji, pa ostavite za sobom grozote rata, zasto vuci za sobom taj teret.. svaki dan na dnevniku samo o ratu, ajmo naprijed ljudi moji...stvarno sam razocarana...zato sam i otisla iz ove trule drzave...eto vam je.. i nisam sretna niti cu ikada biti u tudjoj drzavi, ali ja onu svoju drzavu vise nemam..u ono vrijeme kada se gledala duhovna strana covjeka, kada nije bilo materijalizma i razne markirane garderobe...ostao je sami sljam i mrznja i nikad i necete ici naprijed...zivjecete u ratu i izjesce vas mrznja, samo pazite na djecu...razmisljajte malo sta ce vasa djeca sutra raditi...
Eto vam vase Bosne, sretno!!!! Da, samo jos ovo, kada vidite da je vase Sarajevo, a nekada i moje, prepuno dzamija i kada vam to bude smetalo sjetite se da se od dzamija ne zivi........
hvala i sretno i tebi! i nemoj nas zaliti nema potrebe, eto pusti nas da se patimo sami ...a pitaj i ove iz bratunca i srebrenice jesu li dosli od neke dobrote i jesu li jako sretni zbog toga...sad se kao cudis iz daljine i navodno djelis dobronamjerne savjete, bas me zanima sta si uradila kad je dr. dabic lijepo rekao "muslimani u nestanak" i kad je 80% srbije klicalo milosevicu...naravno sad tebi kao nista nije jasno i sad je prica "pa pobogu bio
gradjanski rat" - jel to ona stara "mi nista nismo znali"...a suplje price
atom62

#2784 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by atom62 »

milenice ti ga bas usra!
dallton

#2785 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

atom62 wrote:milenice ti ga bas usra!
skroz naskroz...sto se tice pedofilije korupcij itd. imas druge teme otvorene o tome, i nesto se ne sjecam da je tu neko govorio o "svemirskoj srpskoj krivnji'...
milenica

#2786 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by milenica »

A recenica "zrtvovacu mir za jedinstvo BiH", ma samo vi kukajte i dalje i krivite Srbe...
dallton

#2787 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

milenica wrote:A recenica "zrtvovacu mir za jedinstvo BiH", ma samo vi kukajte i dalje i krivite Srbe...
i tebi su te dvije recenice iste? stvarno imas problema s percepcijom....i postavi li neko nakon te recenice topove oko beograda? ne...napravi li neko plan kako da istrjebi 30 posto stanovnistva iz jedne zemlje? ne....poce li neko nakon te recenice otvarati konclogore? ne....zapoce li proces masovnog silovanja zena koje pripadaju jednoj grupi? ne....napravi li neko genocid nakon te recenice? ne....
Last edited by dallton on 22/02/2009 14:45, edited 1 time in total.
milenica

#2788 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by milenica »

kako nije bio gradjanski rat, komsija na komsiju..ma boli me uvo, shvaticete polako...istorija se ponavlja...
milenica

#2789 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by milenica »

ma daj...pa sjecas se skupstine prije rata...najbolje je isjeci recenice...
milenica

#2790 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by milenica »

eto samo su vas ubijali, samo vas silovali...o tome ti ja govorim...nisste jedine zrtve...
dallton

#2791 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

milenica wrote:ma daj...pa sjecas se skupstine prije rata...najbolje je isjeci recenice...
mislis covjek se salio, nije to mislio ili je to mozda zlonamjerno istrgnuta recenica iz konteksta? :-)

i de mi nadji sudsku presudu gdje se kaze hrvatska vojska ili abih ili njihovo politicko vodjstvo planiralo i izvrsilo etnicko ciscenje i genocid...uzmi presude krajisniku i plavsicki i procitaj, (a mozes dopuniti i presudom za srebrenicu) prije nego sto pocnes da govoris bez argumenata...

ko smo to "mi" jedine zrtve i koje rekao da smo "mi, vi oni, instrumental i lokativ" jedine zrtve? naravno da su zrtve na svim stranama - razlika je bila u organiziranosti i sistematskom provodjenju plana - opet ti kazem nadji mi presudu gdje stoji bilo ko osim sds (demokratski izabrani predstavnici srpskog naroda) osudjen za planirano etnicko ciscenje i genocid...
Last edited by dallton on 22/02/2009 14:49, edited 1 time in total.
milenica

#2792 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by milenica »

Samo sto su Srbi glupi pa sute, a bili su i oni silovani braco, i te kako ubijani i protjerivani... Koliko je samo krvi u Sarajevu proteklo...vidjela sam svojim ocima...
dallton

#2793 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

milenica wrote:Samo sto su Srbi glupi pa sute, a bili su i oni silovani braco, i te kako ubijani i protjerivani... Koliko je samo krvi u Sarajevu proteklo...vidjela sam svojim ocima...
:-) pa bog te u sumu okrenuo ko je drzao sarajevo pod opsadom - da nisam mozda ja? i jel to mozda neko negdje rekao da uziva u tome da su srbi ubijani? da je vojska koja fola predstavlja moj narod napravila onako nesto kao sto je srebrenica, ja bi lijepo ili uzeo strik i objesio ili bacio pasos i razgulio i vise nikad ne bi pozelio da vidim ni te ljude ni tu zemlju...nego tebi smeta sto se svakodnevno podsjeca na ono sto je srpski narod ucinio, precutno odobravao ili aktivno pomagao , pa bi kao da ispravis starom pricom "svi su jednako krivi, sve treba osuditi, blablabla"...kao da si prespavala zadnjih 10 godina
Last edited by dallton on 22/02/2009 14:54, edited 1 time in total.
milenica

#2794 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by milenica »

Pa da...samo su oni u Hagu, zlocinci, a sto prave budale hodaju slobodno i to na visokim funkcijama, to nije bitno, sve ima svoj plan, sacekaj, nije ovdje nista gotovo, pravi zlocini i zlocinci ce tek da se vide...
milenica

#2795 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by milenica »

bila sam ja, druze s druge strane...jesam li zlocinac...NISAM
dallton

#2796 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

milenica wrote:Pa da...samo su oni u Hagu, zlocinci, a sto prave budale hodaju slobodno i to na visokim funkcijama, to nije bitno, sve ima svoj plan, sacekaj, nije ovdje nista gotovo, pravi zlocini i zlocinci ce tek da se vide...
u pravu si - evo cekam cjelo vrijeme i svi dokazi koji stalno izlaze na vidjelo potvrdjuju da razmjere zlocina izlaze na vidjelo - karadzic, mladic, perisic (jel ono on srbijanski general), stanimirovic, simatovic (sef srpske tajne sluzbe), jovica stanisic, .....stvarno izlaze dokazi na vidjelo i jos ce nastaviti da izlaze ....
dallton

#2797 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

milenica wrote:bila sam ja, druze s druge strane...jesam li zlocinac...NISAM
nisi - ti si samo gledala kako okolo tebe ubija, siluje, itd, klepnula si usima i rekla nije moj problem ...vrlo moralan stav - to ti je ono kao precutno odobravanje
suncica24

#2798 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by suncica24 »

milenica wrote:Samo sto su Srbi glupi pa sute, a bili su i oni silovani braco, i te kako ubijani i protjerivani... Koliko je samo krvi u Sarajevu proteklo...vidjela sam svojim ocima...
Eno, jopet!
De milenice odjebi u skokovima!
Ja sam srpkinja iz sarajeva, pa te mogu lijepo poslati tamo gdje ti je mjesto sa tim potocima!
Hoces jos da dodas kaveze i lavove? Odjebi u skokovima i sa tom temom.
Da je bilo mucenja, bilo je. da je bilo prijetnji, ubijanja...bilo je. Da je Caco napravio to sta je napravio... jeste. Ali pusti mi se starih srpskih epova i krvi do koljena, svega ti.
KRVI DO KOLJENA JE BILO, I TO NA MARKALAMA, OBA PUTA, U FERHADIJI, PRED PIVNICOM, PRED SKOLOM NA DOBRINJI. i to nije srpska krv, ta krv nema boju ni naciju, jer su oni koji su je prolili ciljali samo na KRV SARAJEVSKU, koja je potekla rijekama, ali koju ti, kao baba roga iz predgradja tog istog Sarajeva nikad neces razumjeti.
A sad ponavljam: ODJEBI U SKOKOVIMA, SVEGA TI!
milenica

#2799 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by milenica »

odjebacu Srpkinjo, hvala ti na lijepim i pametnim rijecima...a znate ko je bacio granatu na markale, pa muslimani to se zna, a ti lijepo nastavi da gazis svoj narod,, zbog takvih kao sto si ti imamo ovakav rejting, hehhehhe, budalo i da, odjebacu zauvijek!!!!!
dallton

#2800 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

milenica wrote:odjebacu Srpkinjo, hvala ti na lijepim i pametnim rijecima...a znate ko je bacio granatu na markale, pa muslimani to se zna, a ti lijepo nastavi da gazis svoj narod,, zbog takvih kao sto si ti imamo ovakav rejting, hehhehhe, budalo i da, odjebacu zauvijek!!!!!
dalja rasprava je suvisna
Locked