Ispade Hare opet u pravu.
- BihYankee
#2776 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Ko je (bio) u pravu pokazat će skora budućnost. Ako se u parlamentu verificira Dejtonski ustav, ako se potvrdi institut entitetskog glasanja i ako ostane na tome da ukoliko se ne bude moglo izabrati Predsjedništvo da se raspušta i Skupština, pogotovo ako se pojavi treći ili četvrti entitet...nesmijem ni da mislim o tome. Ako je Hare nacionalista zato što se zalagao da BiH bude građanska država(bez entiteta) i ako je kočničar tog procesa otkriću jednu veliku "TAJNU" : koncept uređenja BiH kao jake multinacionalne države sa Vladom na državnom nivou i jakim opštinama a uz pet ekonomskih regija (dakle bez entiteta i konstitutivnih gluposti) je američka inicijativa koja je bila aktuelna za Hayes-ovog mandata. Kada ga je zamjenio desničar Butler -regionalizaciju preuzima EU i formira program RED kojim se kreiraju i podržavaju ekonomske regije. Hare je sa Belkićem i Lasicom prvi stvorio regionalnu razvojnu agenciju. ( Dodo je izdao pismeni dekret kojim se zabranjuje opštinama da ulaze u bilo kakve procese iz RED-a a Lasica Predrag je "iznenada" preminuo ni heftu nakon što je na sistematskom u VMA konstatovano da je veoma zdrav)Hare je dao i inicijativu da se formira FIPA (bez koje bi strane investicije bile daleeko skromnije)a prvi direktor je bio prof.dr Ćulahović -jedan od njegovih ekonomsih savjetnika( nedavno je ADS postavio za direktora osobu- koje slučajnosti -srpske nacionalnosti, koja nije bila najbolja na konkursu,čak ni druga). Hare je doveo USA giganta autoputeva Bechtel ( i ENKA-u) koja je u prvi tender za Vc ušla sa realnom ponudom(pokrivenom bankarskom garancijom.(Ugovor je dobio BUIG i polozio kamen temeljac) . Hare je prodao željezaru koja danas donosi milionski profit od koga ima koristi i BiH a pogotovu radnici(metalna industrija je danas najveća izvozna grana BiH a bez željezare nebi bilo ni koksare ni puno drugih vezanih). Hare je za ruku uhvatio prvo Gadafija pa onda desetak privrednika iz BiH( znam sigurno da je jedan srpske nacionalnosti iz RS) koji su potpisali milionske dugogodišnje ugovore. Hare je ujedinio elektroprivredu i rudnike,spasavajući mnogobrojne rudare te skoro zaključio milijardama vrijedne investicije u ovom sektoru na principu DBOT(gdje stranac dobija koncesiju, projektuje gradi i eksploatiše javno dobro, isporučuje struju EP BiH i nakon nekog perioda vraća sve na korištenje jer nije vlasnik onoga što izgradi niti onoga što koristi -dakle ne prodaje nego daje na privremeno korištenje) a mi smo radije udarili po borcima i invalidima da bi se mogli uvaliti koju milijardicu u MMF spiralu smrti. Mislim da ko god kreditom otplaćije stan ili kola zna kako to izgleda. I tako dalje...Pogledajte bar šta je govorio na CNN-u BBC-u ili UN-u. Ima li sekunde da je rekao da ne može ili ne želi živjeti sa srbima u BiH. Na kraju ISPADE da je jedini koji se izjašnjavao za jedinstvenu BiH okarakterisan kao kočničar procesa u BiH. Dali se radi o integracijskim ili dezintegracijskim procesima? Ne zaboravite da je jedino pravno meritorno tijelo presudilo da je RS nastao na genocidu i genocidnim aktivnostima što otvara put za povratak u stanje prije agresije tj RBIH. (osim ako tri konstitutivna i jedan socijaldemokratski konstituent izmjene i ustavom potvrde dvo tro ili n-to uređenje).Osim toga uskoro nam dolazi Hilari koja je kao zvaničnik svoje vlade neki dan rekla jasno i galsno šta misli o entitetsskom glasanju. Dakle: Jeste li ZABiH ili za NE BiH? Volio bih da(inače po mom sudu korektni i fini) B.I. nađe snage da ne podlegne pritiscima za podjelom ali baš je danas izjavio da neće nastaviti politiku H.S.-a (Nadam se iskreno da je mislio na dosta toga što je Hare pogrešno radio a ne na integritet BiH). Ljudi moji ne branim Hareta već branim njegovu ideju INTEGRALNE i GRAĐANSKE BiH BEZ entiteta. I ja sam nacionalista : BOSANSKI.
Last edited by BihYankee on 06/10/2010 10:49, edited 1 time in total.
- Been
#2777 Re: Ispade Hare opet u pravu.
reče oštroumni građanin koji je podržao lopove u ZaGRAbihu...kiky wrote:sad, kad je hare otišo, i vrijeme se proljepšalo ...
milorad je odmah najavio da svim srcem pristupa ustavnim reformama i odmah, onako od srca, ponudio par debelih ustupaka ( nije beg cicija ), čak se priča da če vratit sve ono što su srbi oteli od drugih plus dat penziju svim onim što su preživjeli prebijanja i zlostavljanja po logorima ...
čović je istog momenta izjavio da je kraj 'rvatskim patnjama & golgotama u bih i da treći entitet više nije potreban ...
u eu ulazimo tik iza nove godine i to na explicitan zahtijev svih članica eu a po zajedničkoj inicijativi hrvatske i srbije ...
glupi bosanci ...
- drndalo
#2778 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Ma znao sam ja da nas je Hare doveo u ovakvu magicnu sadasnjost, nisam sumnjao ni sekunde...BihYankee wrote:Hare je doveo USA giganta autoputeva Bechtel ( i ENKA-u) koja je u prvi tender za Vc ušla sa realnom ponudom(pokrivenom bankarskom garancijom.(Ugovor je dobio BUIG i polozio kamen temeljac) . Hare je prodao željezaru koja danas donosi milionski profit od koga ima koristi i BiH a pogotovu radnici(metalna industrija je danas najveća izvozna grana BiH a bez željezare nebi bilo ni koksare ni puno drugih vezanih). Hare je za ruku uhvatio prvo Gadafija pa onda desetak privrednika iz BiH( znam sigurno da je jedan srpske nacionalnosti iz RS) koji su potpisali milionske dugogodišnje ugovore. Hare je ujedinio elektroprivredu i rudnike,spasavajući mnogobrojne rudare te skoro zaključio milijardama vrijedne investicije u ovom sektoru na principu DBOT(gdje stranac dobija koncesiju, projektuje gradi i eksploatiše javno dobro, isporučuje struju EP BiH i nakon nekog perioda vraća sve na korištenje jer nije vlasnik onoga što izgradi niti onoga što koristi -dakle ne prodaje nego daje na privremeno korištenje) a mi smo radije udarili po borcima i invalidima da bi se mogli uvaliti koju milijardicu u MMF spiralu smrti. Mislim da ko god kreditom otplaćije stan ili kola zna kako to izgleda. I tako dalje...
Ti bogami ko da Hare nije bio bar 10/15 godina nakon rata u raznim Vlastima ? Ni onaj Jata-graditelj nije njegov haver, nego moj, a Hare nas je raskrinkao ?
-
rahmanjin
#2779 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Hajmo redom. Prvo to oko verifikaije Dejtona je smjesno, taj ustav se koristi u BiH.On nista nije uradio da ga poboljsa.BihYankee wrote:Ko je (bio) u pravu pokazat će skora budućnost. Ako se u parlamentu verificira Dejtonski ustav, ako se potvrdi institut entitetskog glasanja i ako ostane na tome da ukoliko se ne bude moglo izabrati Predsjedništvo da se raspušta i Skupština, pogotovo ako se pojavi treći ili četvrti entitet..nesmijem ni da mislim o tome. Ako je Hare nacionalista zato što se zalagao da BiH bude građanska država(bez entiteta) i ako je kočničar tog procesa otkriću jednu veliku "TAJNU" : Koncept uređenja BiH kao jake multinacionalne države sa Vladom na državnom nivou i jakim opštinama a uz pet ekonomskih regija (dakle bez entiteta i konstitutivnih gluposti) je američka inicijativa koja je bila aktuelna za Hayes-ovog mandata. Kad ga je zamjenio desničar Butler -regionalizaciju preuzima EU i formira program RED kojim se kreiraju i podržavaju ekonomske regije. Hare je sa Belkićem i Lasicom prvi stvorio regionalnu razvojnu agenciju. ( Dodo je izdao pismeni dekret kojim se zabranjuje opštinama da ulaze u bilo kakve procese iz RED-a a Lasica Predrag je "iznenada" preminuo ni heftu nakon sto je na sistemtskom u VMA konstatovano da je veoma zdrav)Hare je dao i inicijativu da se formira FIPA i prvi direktor je bio prof.dr Ćulahović -jedan od njegovih savjetnika( nedavno je ADS postavio za direktora osobu koje lucajnosti -srpske nacionalnosti,koja nije bila najbolja na konkursu,čak ni druga). Hare je doveo USA giganta autoputeva Bechtel ( i ENKA-u) koja je u prvi tender za Vc ušla sa realnom ponudom(pokrivenom bankarskom garancijom.(Ugovor je dobio BUIG i polozio kamen temeljac) . Hare je prodao željezaru koja danas donosi milionski profit od koga ima koristi i BiH a pogotovu radnici(metalna industrija je danas najveća izvozna grana BiH a bez željezare nebi bilo ni koksare ni puno drugih vezanih. Hare je za ruku uhvatio prvo Gadafija pa onda desetak privrednika iz BiH( znam sigurno da je jedan srpske nacionalnosti iz RS) koji su potpisali milionske dugogodišnje ugovore. Hare je ujedinio elektroprivredu i rudnike,spasavajući mnogobrojne rudare te skoro zaključio milijardama vrijedne investicije u ovom sektoru na principu DBOT(gdje stranac dobija koncesiju, projektuje gradi i eksploatiše javno dobro, isporučuje struju EP BiH i nakon nekog perioda vraća sve na korištenje jer nije vlasnik onoga što izgradi niti onoga što koristi -dakle ne prodaje nego daje na privremeno korištenje) a mi smo radije udarili po borcima i invalidima da bi se mogli uvaliti koju milijardicu u MMF spiralu smrti. Mislim da ko god kreditom otplaćije stan ili kola zna kako to izgleda. I tako dalje...Pogledajte bar šta je govorio na CNN-u BBC-u ili UN-u. Ima li sekunde da je rekao da ne može ili ne želi živjeti sa srbima u BiH. Na kraju ISPADE da je jedini koji se izjašnjavao za jedinstvenu BiH okarakterisan kao kočničar procesa u BiH. Dali se radi o integracijskim ili dezintegracijskim procesima? Ne zaboravite da je jedino pravno meritorno tijelo presudilo da je RS nastao na genocidu i genocidnim aktivnostima što otvara put za povratak u stanje prije agresije tj RBIH. (osim ako tri konstitutivna i jedan socijaldemokratski konstituent izmjene i ustavom potvrde dvo tro ili n-to uređenje). Jeste li ZABiH ili za NE BiH? Volio bih da(inače po mom sudu korektni i fini) B.I. nađe snage da ne podlegne pritiscima za podjelom ali baš je danas izjavio da neće nastaviti politiku H.S.-a (Nadam se iskreno da je mislio na dosta toga što je Hare pogrešno radio a ne na integritet BiH). Ljudi moji ne branim Hareta već branim njegovu ideju INTEGRALNE i GRAĐANSKE BiH BEZ entiteta. I ja sam nacionalista -BOSANSKI.
Borba za gradjansku BiH-pokazao je u kantonu Sarajevu kako zeli gradjansku BiH. Da te podsjetim, on je do ovih izbora bio najjaca stranka u KS, pa fino pogledaj koliko se postuje popis iz 91. za koji se on silno zalaze. Nacionalna struktura rukovodecih ljudi ti sve govori. Preko 95% je jednog naroda ( ne sjecam se tacno koliko ), bila je analiza nedavno u medijima. Bas onako gradjanski.
Autoput- od 95 je SBiH u vlasti i sad pricati o autoputu kako je on htio al eto nije se dalo je smijesno. Izganjao je kuvajtski kredit i to priznam, svaka cast ali prica on bi izgradio pusti suplju.
Kad ovo cujem da ga pravdaju Haris nije imao ni jednu nacionalisticku izjavu. Ok, nije imao ni Slobodan Milosevic nacionalistickih izjava mora da je i on bio super.
Opet gradjanska drzava by Haris- velo kratko objasnio prije na prakticnom primjeru, ako treba jos nema problema.
-
DACA MACA
#2780 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Na žalost, ljudi u BiH su strašno neobrazovani...
Na žalost, trenutno imamo tri nesposobnjakovića u Predsjedništvu...
Može svako pričati šta hoće ali Haris Silajdžić je od svih ovih političara jedini gospodin koji je dostojanstveno predstavljao BiH i svim srcem branio ideju građanske zdrave države...
Što se tiče njegovih navodnih "lopovluka" mogu se samo nasmijati jer taj čovjek može za nekoliko tezgi na svjetskim fakultetima zaraditi i za stan u Istambulu i bilo gdje drugo...
Moj vam je savjet- plašite se ovih kokuza iz SDP-a
I naravno nesposobnjakovića poput B.I.
Može svako pričati šta hoće ali Haris Silajdžić je od svih ovih političara jedini gospodin koji je dostojanstveno predstavljao BiH i svim srcem branio ideju građanske zdrave države...
Što se tiče njegovih navodnih "lopovluka" mogu se samo nasmijati jer taj čovjek može za nekoliko tezgi na svjetskim fakultetima zaraditi i za stan u Istambulu i bilo gdje drugo...
-
VjecitiStudent
#2781 Re: Ispade Hare opet u pravu.
DACA MACA wrote:Na žalost, ljudi u BiH su strašno neobrazovani...
Daj nam listu tih "svjetskih fakulteta", lako se da provjeriti jel Hare i tamo profesor ili ublehas.
-
DACA MACA
#2782 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Pa sigurno tamo tvoja noga nikada kročiti neće 
-
VjecitiStudent
#2783 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Pliz, daj nam listu fakulteta koji izdrzavaju Haretov stan u Stambolu, moja noga je tu potpuno nebitna.DACA MACA wrote:Pa sigurno tamo tvoja noga nikada kročiti neće
Jel' mogu pogadjati? Oxford, Cambridge, Yale, .... ?????
- BihYankee
#2784 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Hajmo redom.
Hajmo
Prvo to oko verifikaije Dejtona je smjesno, taj ustav se koristi u BiH.On nista nije uradio da ga poboljsa.
Prvo ja ne govorim o SZA BIH niti o Samiru Taji . Dejton je OKTROISAN i PRAVNO UPITAN a nikad VERIFIKOVAN od strane zakonskog organa BiH i moguće je vratiti se na Ustav priznat od strane EU i jos koju stotinu država sve dok nas skupstina ne usvoji drugi.
Borba za gradjansku BiH-pokazao je u kantonu Sarajevu kako zeli gradjansku BiH. Da te podsjetim, on je do ovih izbora bio najjaca stranka u KS, pa fino pogledaj koliko se postuje popis iz 91. za koji se on silno zalaze. Nacionalna struktura rukovodecih ljudi ti sve govori. Preko 95% je jednog naroda ( ne sjecam se tacno koliko ), bila je analiza nedavno u medijima. Bas onako gradjanski.
Hare je i otisao zato sto nije puno brinuo ko je u SZABIH I sta se radi u njoj-na zalost ali ne pricam o stranci
Autoput- od 95 je SBiH u vlasti i sad pricati o autoputu kako je on htio al eto nije se dalo je smijesno. Izganjao je kuvajtski kredit i to priznam, svaka cast ali prica on bi izgradio pusti suplju.
Jedan od razloga sto je do tada najprepoznatljiviji BH zvaničnik napustio SDA je upravo nerazumjevanje po pitanju autoputa (vidi pod Bicakcic)
Kad ovo cujem da ga pravdaju Haris nije imao ni jednu nacionalisticku izjavu. Ok, nije imao ni Slobodan Milosevic nacionalistickih izjava mora da je i on bio super .
Pa i on se borio za svoj narod samo sto su njegov narod Srbi a Haretov Bosanci(Uslov da se kandidatske liste SBIH odobre je da na njima ima bar 30% nemuslimana.
Opet gradjanska drzava by Haris- velo kratko objasnio prije na prakticnom primjeru, ako treba jos nema problema
Molim bolje Jata koji je zaposlio raju i napravio puteva nego neki kamatari ili supruge
Mada su ovo gluposti ima Hare kamaru aferima ali osnovna ideja je dobra. Pricam ovo jer zelim da od Hareta po onoj GET THE BEST REFUsE THE REST pokušamo držati ideju građanske BiH aktuelnom i živom Nek raja i dušmani vide šta želimo Vidim u tvom postu rezon ali otkaci se od animoziteta prema liku a nakaci na ideju BiH jer vidim da si O.K.
Hajmo
Prvo to oko verifikaije Dejtona je smjesno, taj ustav se koristi u BiH.On nista nije uradio da ga poboljsa.
Prvo ja ne govorim o SZA BIH niti o Samiru Taji . Dejton je OKTROISAN i PRAVNO UPITAN a nikad VERIFIKOVAN od strane zakonskog organa BiH i moguće je vratiti se na Ustav priznat od strane EU i jos koju stotinu država sve dok nas skupstina ne usvoji drugi.
Hare je i otisao zato sto nije puno brinuo ko je u SZABIH I sta se radi u njoj-na zalost ali ne pricam o stranci
Jedan od razloga sto je do tada najprepoznatljiviji BH zvaničnik napustio SDA je upravo nerazumjevanje po pitanju autoputa (vidi pod Bicakcic)
Kad ovo cujem da ga pravdaju Haris nije imao ni jednu nacionalisticku izjavu. Ok, nije imao ni Slobodan Milosevic nacionalistickih izjava mora da je i on bio super .
Pa i on se borio za svoj narod samo sto su njegov narod Srbi a Haretov Bosanci(Uslov da se kandidatske liste SBIH odobre je da na njima ima bar 30% nemuslimana.
Opet gradjanska drzava by Haris- velo kratko objasnio prije na prakticnom primjeru, ako treba jos nema problema
Molim bolje Jata koji je zaposlio raju i napravio puteva nego neki kamatari ili supruge
Mada su ovo gluposti ima Hare kamaru aferima ali osnovna ideja je dobra. Pricam ovo jer zelim da od Hareta po onoj GET THE BEST REFUsE THE REST pokušamo držati ideju građanske BiH aktuelnom i živom Nek raja i dušmani vide šta želimo Vidim u tvom postu rezon ali otkaci se od animoziteta prema liku a nakaci na ideju BiH jer vidim da si O.K.
-
Goran_35
#2785 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Uklonili su covjeka koji se zalagao za normalnu gradjansku drzavu!!Uklonili su covjeka koji je jedini pozivao na odgovornost zbog GENOCIDA koji se desio u ovoj zemlji!!Zato su ga i "uklonili" jer treba to sto prije zaboraviti a svakako se radi o "nizim bicima"!Proces je bio dugotrajan,ali nevidjena propaganda je odradila svoje.Pored diskriminacije prema Bosnjacima u ovoj zemlji,sljedece sto se moze ocekivati je prodaja i ono malo dobrih preduzeca sto je ostalo,i to za male pare, pojedinim zapadnim kompanijama,Ali glasali ste,neka vam je!Imate sada drzavu za co'eka ...Haris je "uklonjen" Dodik ponovo jase!Uzivajte!DACA MACA wrote:Na žalost, ljudi u BiH su strašno neobrazovani...
- nosara
#2786 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Uklanjanje "gospodina", "giganta", "utemeljitelja" i kuma - suosnivaca genocidne tvorevine je jedini istinski dobitak poslije ovih izbora... Drugi ce biti ako SDP ne uleti u koaliciju s bagrom...Goran_35 wrote:Uklonili su covjeka koji se zalagao za normalnu gradjansku drzavu!!Uklonili su covjeka koji je jedini pozivao na odgovornost zbog GENOCIDA koji se desio u ovoj zemlji!!Zato su ga i "uklonili" jer treba to sto prije zaboraviti a svakako se radi o "nizim bicima"!Proces je bio dugotrajan,ali nevidjena propaganda je odradila svoje.Pored diskriminacije prema Bosnjacima u ovoj zemlji,sljedece sto se moze ocekivati je prodaja i ono malo dobrih preduzeca sto je ostalo,i to za male pare, pojedinim zapadnim kompanijama,Ali glasali ste,neka vam je!Imate sada drzavu za co'eka ...Haris je "uklonjen" Dodik ponovo jase!Uzivajte!DACA MACA wrote:Na žalost, ljudi u BiH su strašno neobrazovani...
-
rahmanjin
#2787 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Ja nemam nista protiv gradjanske drzave, ali ovu kako je Haris zamisljao i te kako imam. Ta prica da Haris valja a stranka ne valja ne stoji. Pa on je suvereni vladar i vjeciti predsjednik te stranke i zna sve sta se desava i ko se bira na funkcije iz te stranke. I sad kazes on nije znao sta se desava.BihYankee wrote:Hajmo redom.
Hajmo
Ostalo, nemam sta da ti kazem sve si sam rekao
- veljaca
#2788 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Evo da dopunim - danas citam na portalu sa-x izjavu B.I. da on nece vani iznositi ono sto se ne dogovore na Predsjednistvu BiH. Pa bolan B.I. da li ti znas ko ne zeli da se dogovori ista na nivou BiH ? Da li ti znas kome onda svojim takvim stavom ( svjesno ili ne svjesno ) ides na ruku ... Da li ces - ako se hipotetski dogovore ( tu mi nadu daje Komsic - da se to nece desiti ) ti B.I. govoriti o podjeli i raspadu BiH ....DACA MACA wrote:Na žalost, ljudi u BiH su strašno neobrazovani...
-
Goran_35
#2789 Re: Ispade Hare opet u pravu.
nosara wrote:Uklanjanje "gospodina", "giganta", "utemeljitelja" i kuma - suosnivaca genocidne tvorevine je jedini istinski dobitak poslije ovih izbora... Drugi ce biti ako SDP ne uleti u koaliciju s bagrom...Goran_35 wrote:
Uklonili su covjeka koji se zalagao za normalnu gradjansku drzavu!!Uklonili su covjeka koji je jedini pozivao na odgovornost zbog GENOCIDA koji se desio u ovoj zemlji!!Zato su ga i "uklonili" jer treba to sto prije zaboraviti a svakako se radi o "nizim bicima"!Proces je bio dugotrajan,ali nevidjena propaganda je odradila svoje.Pored diskriminacije prema Bosnjacima u ovoj zemlji,sljedece sto se moze ocekivati je prodaja i ono malo dobrih preduzeca sto je ostalo,i to za male pare, pojedinim zapadnim kompanijama,Ali glasali ste,neka vam je!Imate sada drzavu za co'eka ...Haris je "uklonjen" Dodik ponovo jase!Uzivajte!
Papir trpi sve...
Svako zna kolika je ogromna i neizmjerna uloga Harisa Silajdzica bila u ratu u odbrani Bosne i Hercegovine...A to sto ti pises upravo puno govori o tebi i slicnima...
- don vito
#2790 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Jednom je Senad Avdic napisao da je Haris Silajdzic podvojena licnost i dao nekoliko primjera koliko se ta njegova prica razlikuje od djela sto bi mogao biti odgovor ovim njegovim advokatima.
1. Hare se zalaze za gradjansku drzavu.
Ima li veceg licemjerstva kad se lider jedne nacionalne stranke zalaze za gradjansku drzavu u kojoj je, slucajno, njegov narod vecinski. Znaju li ovi njegovi zastitnici sta znaci gradjanska drzava? Princip "jedan covjek-jedan glas". To su u bivsoj Jugoslaviji, koja je bila pojam jake drzave za BiH, zeljeli Slobodan Milosevic i Srbi. Ostali nisu htjeli i danas imamo 7 drzava na prostoru bivse SFRJ. Iz toga Haretovi (i ne samo Haretovi) simpatizeri nisu nista naucili nego se zalazu za "gradjansku drzavu" (namjerno pod navodnicima) u drustvu gdje vlada totalno nepovjerenje, prije 15 godina se klalo i ubijalo, svaki dan se otkopavaju masovne grobnice. O tome koliko je princip gradjanske drzave zazivio na prostorima kojima gospodari njegova stranka nije umjesno pricati.
2. Hare se zalaze za prenosenje entitetske imovine na drzavu.
Jos jedan biser iz riznice majstora opsjena i ubleha. Ne postoji politicar u BiH koji je napravio vise dilova mimo institucija sistema, sve te njegove fantomske "investicije" i "dovodjenje stranog kapitala" je rezultat "neposredne pogodbe u 4 oka", od Zeljezare preko Orucevicevih talova, sve do lopovluka sa elektronenergetskim sektorom. Nije pitao cak ni svoje nacionalne, ni federalne partnere, a kamoli drzavu, kad je za jednu marku prodavao Zeljezaru i Unisove nebodere, a sad svoje sljedbenike ubjedjuje da ce biti propast drzave ako se neke napustene kasarne u Banjoj Luci i Sarajevu uknjize na entitete. A samo to je ostalo nakon nerijeseno nakon sto je kroz BiH protutnjao cunami privatizacije u kojem su njegove "jate" bili najaktivniji igraci.
3. Hare je ojacao BiH, zna jezike, lobira po svijetu bla bla bla.
Dovoljno je vidjeti gdje smo danas, a gdje smo bili prije 4 godine i doci cemo do zakljucka da je "klempavi" "smotani" Tihic, koji ne zna nijedan jezik, nema veza po svijetu, takav Tihic je 5x vise ojacao drzavu od "giganta" diplomatije Harisa Silajdzica. Sta 5, ma 10 puta. Sad znam da ce Haretovi poklonici reci "ali Hare nije imao podrsku svijeta kao Tihic, visoki predstavnici nisu koristili bonske ovlasti". Pa, naravno, rusenjem aprilskog paketa, iza kojeg je stajala medjunarodna zajednica, Hare je pasivizirao medjunarodnu zajednicu. Srbi su dobili ono sto su dugo cekali, da sve strane postanu "bad guys" a njima status quo itekako odgovara. Ici otvoreno protiv medjunarodne zajednice koja je zasluzna za sve pozitivne pomake u BiH od 1996. do 2006. godine moze samo neinteligentan politicar.
1. Hare se zalaze za gradjansku drzavu.
Ima li veceg licemjerstva kad se lider jedne nacionalne stranke zalaze za gradjansku drzavu u kojoj je, slucajno, njegov narod vecinski. Znaju li ovi njegovi zastitnici sta znaci gradjanska drzava? Princip "jedan covjek-jedan glas". To su u bivsoj Jugoslaviji, koja je bila pojam jake drzave za BiH, zeljeli Slobodan Milosevic i Srbi. Ostali nisu htjeli i danas imamo 7 drzava na prostoru bivse SFRJ. Iz toga Haretovi (i ne samo Haretovi) simpatizeri nisu nista naucili nego se zalazu za "gradjansku drzavu" (namjerno pod navodnicima) u drustvu gdje vlada totalno nepovjerenje, prije 15 godina se klalo i ubijalo, svaki dan se otkopavaju masovne grobnice. O tome koliko je princip gradjanske drzave zazivio na prostorima kojima gospodari njegova stranka nije umjesno pricati.
2. Hare se zalaze za prenosenje entitetske imovine na drzavu.
Jos jedan biser iz riznice majstora opsjena i ubleha. Ne postoji politicar u BiH koji je napravio vise dilova mimo institucija sistema, sve te njegove fantomske "investicije" i "dovodjenje stranog kapitala" je rezultat "neposredne pogodbe u 4 oka", od Zeljezare preko Orucevicevih talova, sve do lopovluka sa elektronenergetskim sektorom. Nije pitao cak ni svoje nacionalne, ni federalne partnere, a kamoli drzavu, kad je za jednu marku prodavao Zeljezaru i Unisove nebodere, a sad svoje sljedbenike ubjedjuje da ce biti propast drzave ako se neke napustene kasarne u Banjoj Luci i Sarajevu uknjize na entitete. A samo to je ostalo nakon nerijeseno nakon sto je kroz BiH protutnjao cunami privatizacije u kojem su njegove "jate" bili najaktivniji igraci.
Dovoljno je vidjeti gdje smo danas, a gdje smo bili prije 4 godine i doci cemo do zakljucka da je "klempavi" "smotani" Tihic, koji ne zna nijedan jezik, nema veza po svijetu, takav Tihic je 5x vise ojacao drzavu od "giganta" diplomatije Harisa Silajdzica. Sta 5, ma 10 puta. Sad znam da ce Haretovi poklonici reci "ali Hare nije imao podrsku svijeta kao Tihic, visoki predstavnici nisu koristili bonske ovlasti". Pa, naravno, rusenjem aprilskog paketa, iza kojeg je stajala medjunarodna zajednica, Hare je pasivizirao medjunarodnu zajednicu. Srbi su dobili ono sto su dugo cekali, da sve strane postanu "bad guys" a njima status quo itekako odgovara. Ici otvoreno protiv medjunarodne zajednice koja je zasluzna za sve pozitivne pomake u BiH od 1996. do 2006. godine moze samo neinteligentan politicar.
- veljaca
#2791 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Ti stvarno trebas procitati neke analize o aprilskom paketu i sta bi se desilo da je usvojen .... imas cak to i ovdje na forumu ...don vito wrote:
Prijatno citanje ...
- don vito
#2792 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Sta bi se desilo? RS bi se otcijepila kako te uspio ubijediti "pravni ekspert" Hare?veljaca wrote:Ti stvarno trebas procitati neke analize o aprilskom paketu i sta bi se desilo da je usvojen .... imas cak to i ovdje na forumu ...don vito wrote:
Prijatno citanje ...
Ne znas. Umjesto 100 posto entitetskog glasanja imali bi 67 posto entitetsko glasanje. Nije neki veliki pomak, ali nije ni razlog da se odbijanjem zabija prst u oko medjunarodnoj zajednici. Hare ti je u 4 godine dokazao da je nemocan da bilo sta ucini bez medjunarodne zajednice. Samo politika pritiska medjunarodne zajednice na Srbe moze dovesti do pomaka. Zato su u RS-u nervozni jer je sa politicke scene otisao glavni garant da ih medjunarodna zajednica nece pritiskati.
- veljaca
#2793 Re: Ispade Hare opet u pravu.
@ don vito
Ili nisi procitao ili procitaj jos jednom o Aprilskom paketu ( imas i ovdje jednu temu o tome ) ....
Evo da ti pomognem
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =3&t=80279
Prijatno ....
Ili nisi procitao ili procitaj jos jednom o Aprilskom paketu ( imas i ovdje jednu temu o tome ) ....
Evo da ti pomognem
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =3&t=80279
Prijatno ....
- spreca
#2794 Re: Ispade Hare opet u pravu.
BihYankee wrote:Ko je (bio) u pravu pokazat će skora budućnost. Ako se u parlamentu verificira Dejtonski ustav, ako se potvrdi institut entitetskog glasanja i ako ostane na tome da ukoliko se ne bude moglo izabrati Predsjedništvo da se raspušta i Skupština, pogotovo ako se pojavi treći ili četvrti entitet...nesmijem ni da mislim o tome. Ako je Hare nacionalista zato što se zalagao da BiH bude građanska država(bez entiteta) i ako je kočničar tog procesa otkriću jednu veliku "TAJNU" : koncept uređenja BiH kao jake multinacionalne države sa Vladom na državnom nivou i jakim opštinama a uz pet ekonomskih regija (dakle bez entiteta i konstitutivnih gluposti) je američka inicijativa koja je bila aktuelna za Hayes-ovog mandata. Kada ga je zamjenio desničar Butler -regionalizaciju preuzima EU i formira program RED kojim se kreiraju i podržavaju ekonomske regije. Hare je sa Belkićem i Lasicom prvi stvorio regionalnu razvojnu agenciju. ( Dodo je izdao pismeni dekret kojim se zabranjuje opštinama da ulaze u bilo kakve procese iz RED-a a Lasica Predrag je "iznenada" preminuo ni heftu nakon što je na sistematskom u VMA konstatovano da je veoma zdrav)Hare je dao i inicijativu da se formira FIPA (bez koje bi strane investicije bile daleeko skromnije)a prvi direktor je bio prof.dr Ćulahović -jedan od njegovih ekonomsih savjetnika( nedavno je ADS postavio za direktora osobu- koje slučajnosti -srpske nacionalnosti, koja nije bila najbolja na konkursu,čak ni druga). Hare je doveo USA giganta autoputeva Bechtel ( i ENKA-u) koja je u prvi tender za Vc ušla sa realnom ponudom(pokrivenom bankarskom garancijom.(Ugovor je dobio BUIG i polozio kamen temeljac) . Hare je prodao željezaru koja danas donosi milionski profit od koga ima koristi i BiH a pogotovu radnici(metalna industrija je danas najveća izvozna grana BiH a bez željezare nebi bilo ni koksare ni puno drugih vezanih). Hare je za ruku uhvatio prvo Gadafija pa onda desetak privrednika iz BiH( znam sigurno da je jedan srpske nacionalnosti iz RS) koji su potpisali milionske dugogodišnje ugovore. Hare je ujedinio elektroprivredu i rudnike,spasavajući mnogobrojne rudare te skoro zaključio milijardama vrijedne investicije u ovom sektoru na principu DBOT(gdje stranac dobija koncesiju, projektuje gradi i eksploatiše javno dobro, isporučuje struju EP BiH i nakon nekog perioda vraća sve na korištenje jer nije vlasnik onoga što izgradi niti onoga što koristi -dakle ne prodaje nego daje na privremeno korištenje) a mi smo radije udarili po borcima i invalidima da bi se mogli uvaliti koju milijardicu u MMF spiralu smrti. Mislim da ko god kreditom otplaćije stan ili kola zna kako to izgleda. I tako dalje...Pogledajte bar šta je govorio na CNN-u BBC-u ili UN-u. Ima li sekunde da je rekao da ne može ili ne želi živjeti sa srbima u BiH. Na kraju ISPADE da je jedini koji se izjašnjavao za jedinstvenu BiH okarakterisan kao kočničar procesa u BiH. Dali se radi o integracijskim ili dezintegracijskim procesima? Ne zaboravite da je jedino pravno meritorno tijelo presudilo da je RS nastao na genocidu i genocidnim aktivnostima što otvara put za povratak u stanje prije agresije tj RBIH. (osim ako tri konstitutivna i jedan socijaldemokratski konstituent izmjene i ustavom potvrde dvo tro ili n-to uređenje).Osim toga uskoro nam dolazi Hilari koja je kao zvaničnik svoje vlade neki dan rekla jasno i galsno šta misli o entitetsskom glasanju. Dakle: Jeste li ZABiH ili za NE BiH? Volio bih da(inače po mom sudu korektni i fini) B.I. nađe snage da ne podlegne pritiscima za podjelom ali baš je danas izjavio da neće nastaviti politiku H.S.-a (Nadam se iskreno da je mislio na dosta toga što je Hare pogrešno radio a ne na integritet BiH). Ljudi moji ne branim Hareta već branim njegovu ideju INTEGRALNE i GRAĐANSKE BiH BEZ entiteta. I ja sam nacionalista : BOSANSKI.
- BihYankee
#2795 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Gradjanska država i jeste princip jedan građanin jedan glas. Kako u tramvaju tako i u državi. Zašto bi dvije starije dame kojima nije vruće branile cijelom tramvaju da otvori prozor? Slažem se da je jedini problem BiH što je u njoj muslimanska vjeroispovjest u većini. Da nije toga davno bi mi bili i unitarni i većinski. Ako je neko nastojao ustavom regulisati da se država raspadne jer se ne može izabrati predsjedništvo ili da jedna grupacija pravi problem svima zato što nije zadovoljna pa glasa protiv svega onda nije sigurno riječ o demokratskim ustavnim promjenama. Bosna jedino valja kad je ničija to jest svačija ergo narodna.(Demos kratio) Ni u Belgiji ni u Švajcarskoj ne funkcioniše princip za koji se misli da može funkcionisati u BiH. Pogotovu ako se do njega dodje ratovima, genocidom pa i bilo kakvom silom. Kada svi budu imali jednaka prava biće nam i država PRAVA i pravna. Boriti se za ravnopravnost svih a ne samo svojih je demokratski aksiom. U tom segmentu mi se sviđa ideja koju je zastupao Hare pa makar i deklarativno. Inače čovjek je prolazna kategorija. Kako je otišao Tuđman ili Milošević otići će i Hare pa i ja i ti ali će na internetu iza Hareta ostati klipovi u kojima govori da nema Bosne bez srba ili hrvata ali ni bez muslimana. Nazalost dug je put od dupeta do glave za činjenicu da smo svi prvo BOSANCI pa onda sve drugo. Ko ne vjeruje neka ode u BGD ZGB ili Ankaru(Teheran,Rijad) pa će vidjeti koliki je srbin hrvat ili musliman. Dok nam nedodje odozdo do gore -ali svima pozivam sve da borbu usmjere na diskusije u parlamentu a ne po novinama ili nedajboze šumama i gorama.Mislim da je ovo za @don-a ponuda koju ne može odbiti.
- spreca
#2796 Re: Ispade Hare opet u pravu.
don vito wrote:Sta bi se desilo? RS bi se otcijepila kako te uspio ubijediti "pravni ekspert" Hare?veljaca wrote:Ti stvarno trebas procitati neke analize o aprilskom paketu i sta bi se desilo da je usvojen .... imas cak to i ovdje na forumu ...don vito wrote:
Prijatno citanje ...
Ne znas. Umjesto 100 posto entitetskog glasanja imali bi 67 posto entitetsko glasanje. Nije neki veliki pomak, ali nije ni razlog da se odbijanjem zabija prst u oko medjunarodnoj zajednici. Hare ti je u 4 godine dokazao da je nemocan da bilo sta ucini bez medjunarodne zajednice. Samo politika pritiska medjunarodne zajednice na Srbe moze dovesti do pomaka. Zato su u RS-u nervozni jer je sa politicke scene otisao glavni garant da ih medjunarodna zajednica nece pritiskati.
-
VjecitiStudent
#2797 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Zbog "Jedan covek, jedan glas" se raspala Jugoslavija, pa ti probaj iz toga zakljuciti kakva politika je najbolja za BiH.BihYankee wrote:Gradjanska država i jeste princip jedan građanin jedan glas. Kako u tramvaju tako i u državi. Zašto bi dvije starije dame kojima nije vruće branile cijelom tramvaju da otvori prozor? Slažem se da je jedini problem BiH što je u njoj muslimanska vjeroispovjest u većini. Da nije toga davno bi mi bili i unitarni i većinski. Ako je neko nastojao ustavom regulisati da se država raspadne jer se ne može izabrati predsjedništvo ili da jedna grupacija pravi problem svima zato što nije zadovoljna pa glasa protiv svega onda nije sigurno riječ o demokratskim ustavnim promjenama. Bosna jedino valja kad je ničija to jest svačija ergo narodna.(Demos kratio) Ni u Belgiji ni u Švajcarskoj ne funkcioniše princip za koji se misli da može funkcionisati u BiH. Pogotovu ako se do njega dodje ratovima, genocidom pa i bilo kakvom silom. Kada svi budu imali jednaka prava biće nam i država PRAVA i pravna. Boriti se za ravnopravnost svih a ne samo svojih je demokratski aksiom. U tom segmentu mi se sviđa ideja koju je zastupao Hare pa makar i deklarativno. Inače čovjek je prolazna kategorija. Kako je otišao Tuđman ili Milošević otići će i Hare pa i ja i ti ali će na internetu iza Hareta ostati klipovi u kojima govori da nema Bosne bez srba ili hrvata ali ni bez muslimana. Nazalost dug je put od dupeta do glave za činjenicu da smo svi prvo BOSANCI pa onda sve drugo. Ko ne vjeruje neka ode u BGD ZGB ili Ankaru(Teheran,Rijad) pa će vidjeti koliki je srbin hrvat ili musliman. Dok nam nedodje odozdo do gore -ali svima pozivam sve da borbu usmjere na diskusije u parlamentu a ne po novinama ili nedajboze šumama i gorama.Mislim da je ovo za @don-a ponuda koju ne može odbiti.
-
Bloger
#2798 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Nova vlast bez Hareta ima velike šanse: Dodik kaže da će BiH biti federacija tri republike ili je neće biti, Čović kaže da će Mostar biti stolni grad hrvatske federalne jedinice, a Lagumdžija govori o podjeli BiH po uzoru na poslijeratnu Njemačku. Sva trojica se slažu samo u ujednom: da je Silajdžić sami vrag i svo zlo ovog svijeta, te da će bez njega sve iči kao po loju.
-
privremeni
#2799 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Neko rece da smo glup narod, pa nismo glasali sa Silajdzica.
Ne znam da li smo postali glupi u ove zadnje 4 godine ili smo to bili i prije, kada su rezultati glasanja bili drugaciji.
U svakom slucaju, zivimo u demokratskom drustvu i valja postivati volju vecine, svidjalo nam se to ili ne.Nema mjesta prosipanju zuci ili nekom trijumfovanju. Za naredne cetiri godine imat cemo priliku kazniti i vlast koja ce se sada formirati u koliko ne budu, osim licnih, imali drugih rezultata.
I nema mjesta strahu od urusavanja drzave. Niti ju je jedan covjek mogao spasiti, pa ni unistiti.
Ne znam da li smo postali glupi u ove zadnje 4 godine ili smo to bili i prije, kada su rezultati glasanja bili drugaciji.
U svakom slucaju, zivimo u demokratskom drustvu i valja postivati volju vecine, svidjalo nam se to ili ne.Nema mjesta prosipanju zuci ili nekom trijumfovanju. Za naredne cetiri godine imat cemo priliku kazniti i vlast koja ce se sada formirati u koliko ne budu, osim licnih, imali drugih rezultata.
I nema mjesta strahu od urusavanja drzave. Niti ju je jedan covjek mogao spasiti, pa ni unistiti.
- spreca
#2800 Re: Ispade Hare opet u pravu.
privremeni wrote:Neko rece da smo glup narod, pa nismo glasali sa Silajdzica.
Ne znam da li smo postali glupi u ove zadnje 4 godine ili smo to bili i prije, kada su rezultati glasanja bili drugaciji.![]()
Svi koji su kritikovali Harisa su govorili kako su duge 4 godine jer za to vrijeme se moze desiti svasta zato strah postoji bas zbog nekih koji ce ovu drzavu voditi sljedece godine ,mozda budes glaso u drugoj drzavi i drugim okolnostima.