anjaistkrank wrote:nije nego cezar. fino pasce. bas razigrano. maza od jedno 35-40 kg misica
ista kategorija se zobri natovarila na glavu
Moderator: anex
anjaistkrank wrote:nije nego cezar. fino pasce. bas razigrano. maza od jedno 35-40 kg misica
Damira nisam isti dan uspjela dobiti na mob. ali sam porazgovarala sa vlasnicima "blize rodbine" ( sestre i majke) od psa i ispostavilo se da svi to manje vise rade i to im je neki genetski fazon, neznam ni sama.Uglavnom sada kad pocne prekidam ga i nakon 2 dana nije vise niti pokusavao nastaviti. Sad i on mirno gleda TV. Dzehenijada ja zavrsena@maki222 jel mali jos gricka sapice??
Ma ove kućne cuke skoro uvijek ispadnu "debili"anjaistkrank wrote: @Zhìxin moramo ih upisati na neki kurs samoodbrane![]()
![]()
HAHAHAHAHAAHHAZhìxin wrote:Ma ove kućne cuke skoro uvijek ispadnu "debili"anjaistkrank wrote: @Zhìxin moramo ih upisati na neki kurs samoodbrane![]()
![]()
Šta će ona živi kao čovjek, kako da se ponaša ko pašče na ulici?
Ja i ne želim da bude agresivna i zajebana, ali vala ne mora ni lijeagti na pod kad vidi maltezera
Recimo ja je sinoć izveo vani da obavi što treba da obaviI uzeo ja mobitel pišem poruku kad vidim prišao nam jedan avlijaner... Vidim ja nema Lilly... Gospođica ga je vidjela i kamuflirala se u travu u ležećem položaju
![]()
![]()
Komsija je zavrsio sa zubima u dupetu zbog toga na steku bez zvonjenjaZhìxin wrote:Mada stvarno ovo moje pašče ima različita ponašanja. Iako je totalno razmažena i čudna na ulici u kući je već gazda. Čim neko pozvoni na vrata ili im samo priđe nastaje haos. Jednom je prijateljica od žene uhvatila za šteku bez zvona i tad je dobro prošla iako je ova imala 6-7 mjeseci
E kad izađe vani onda je druga priča, bojimo se svega i svačega... Ali proći će toI normalno je za ovaj uzrast.
joj.. kokeri.. najgluplji kerovi pod nebeskim svodommaki222 wrote:Ovaj moj uopste ne laje kad neko za steku uhvati ili pozvoni...on se toliko obaduje da se od trke po kuci sav izudara. Volila bi da je malo "ozbiljniji".Kad vec nije gabaritan da je bar glasan.
A bas neki dan sam saznala od jedne gospodje kako su pudle previse lajave i nervozne i iako je moj pas "sladak" da joj je "nerazumljivo da neko TAKO STA ima za ljubimca" ( Gospodja je nekad imala kokera???? - tako kaze ) heheheheh...sta reci????
To od pudli naprave iskljucivo vlasnici, sto je meni apsurdno... pudle su vodeni pticari, izrazito inteligentni, malo tvrdoglavi, bez ikakve muke savladuju sve moguce radnje, a debili od njih naprave male histericne pse, ja bih utukla takve vlasnike. To ih ne istrcava, ne da im da se igraju sa drugim psima, i dobiju malo neuroticno pasce, a to psi savrseni. Moj Bobica je bez ikakvih treninga i dresura znao sve i jednu komandu, taj paas je znao razlikovati komnde, lijevo, desno, gore i dole, sta vise da kazem... i mene su bili istraumirali sa drugim psima pa je i on bio poceo histerisati da pse, medjutim skontm to je do drugih, sve s malim psima koji su ludi, i fino ga pustala sa iskljucivo velikim psima, i sve ok bilo. Igrao se sa lutalicama i pitovima i stafordima, u to vrijeme su nam to bili najmnogobrojniji psi u mahali i sve ok bilo. Nemojte ga molim vas napraviti jos jednim malim ludim psommaki222 wrote:Ovaj moj uopste ne laje kad neko za steku uhvati ili pozvoni...on se toliko obaduje da se od trke po kuci sav izudara. Volila bi da je malo "ozbiljniji".Kad vec nije gabaritan da je bar glasan.
A bas neki dan sam saznala od jedne gospodje kako su pudle previse lajave i nervozne i iako je moj pas "sladak" da joj je "nerazumljivo da neko TAKO STA ima za ljubimca" ( Gospodja je nekad imala kokera???? - tako kaze ) heheheheh...sta reci????
I drugi putuna_bo wrote:Cholina, hvala ti puno na ovim riječima utjehe hahahahahah
o ozljedama koje sami sebi nanesu ne želim ni da pričam (pogotovo Astor)
neki dan je glavom udario kantu za smeće, razvalio kantu, i nastavio da mahnita...
stid me, jako me stid
Ma jooook, ima izrazito inteligentan pogled buahahahahahah tacno kad sjedne ispred tebe i gleda te sve ti jasno bude. Nikad mi nece bi jasno kako je prezivio izbacivanje na ulicu.pakica_ wrote:nesto mi govori da taj tvoj carli nije kak'e inteligencije pretjerane, ha lokice?![]()
Cholina_Lokica wrote:I drugi putuna_bo wrote:Cholina, hvala ti puno na ovim riječima utjehe hahahahahah
o ozljedama koje sami sebi nanesu ne želim ni da pričam (pogotovo Astor)
neki dan je glavom udario kantu za smeće, razvalio kantu, i nastavio da mahnita...
stid me, jako me stid![]()
Uh o tom udaranju glavom ne smijem hahahahahhha Carli udara u stbari i zidove koji su oduvijek tu, ne prodje dan da on nedje ne opuca glavom. Sad je svaki dan kad ima sunca sciniran sijenkama.... i nekidan je u tom ludilu ganjanja sijenke, punim se zatrcao, i punim opuco glavom u zid u pokusaju da uhvati je....znaci, punom snagom u trku, je zapuco u zid, namjenski....
Sent from my POV_TAB-P825 using Tapatalk
Zaista jeste pametan, uci u hodu bez pretjerane dresure...pravi cirkuski pasjoj.. kokeri.. najgluplji kerovi pod nebeskim svodom
a nije mu kasno da pocne uciti, pudle su prepametni kerovi, tako da sta god hocete, moze savladati
Bez brige, on je skroz socijaliziran i igra se i sa vecim i manjim psima, lutalicama i rasnim cukama, djecom i starcima... i ko god mu se obrati mase repom i ljubi odmah ( francuz praviNemojte ga molim vas napraviti jos jednim malim ludim psom![]()
Cholina_Lokica wrote:Tvoj namladji i moj najstariji su u 5 deka
Sent from my POV_TAB-P825 using Tapatalk
da li je ciscen od glista? ako nije, daj mu caniverm ili prazinon (1tbl na 10kg, pa doziraj po potrebi)enkoo83 wrote:Da vas upitam danas sam primjetio da mi pas ima proliv pa da li ima nesto osim tableta da mi preporucite.pas je star 3.5 mjeseca nema promjena u ponasanju razigran zivahan
Sent from my ST21i using Tapatalk
ukoliko ne uspije slobodno mu daj sirup enterofuril za djecu. onu manju spricu jednu i trebalo bi za dan da prodjepakica_ wrote:da li je ciscen od glista? ako nije, daj mu caniverm ili prazinon (1tbl na 10kg, pa doziraj po potrebi)enkoo83 wrote:Da vas upitam danas sam primjetio da mi pas ima proliv pa da li ima nesto osim tableta da mi preporucite.pas je star 3.5 mjeseca nema promjena u ponasanju razigran zivahan
cime ga sada hranis? jesi li mu mijenjao nesto? premasnu hranu davao? najbolje je da mu skuhas rize i piletine (prsa, nista s kostima) i pomijesas to sa malo jogurta da mu smiri zeludac..

od kad ima proljev?? jel tek nedavno fasovao ili si ti tek nedavno primjetio? Ako ima duze vrijeme, moguce je da je bakterija. uglavnom, kao sto pakica rece, riza i piletina (bez ikakvih zacina naravno) i riza naravno skuhana na vodi i to sa vise vode da bude puno one sluzi. ona najbolje smiruje proljev. i jogurt, ali ne prehladan. onako sa sobne temperature je najbolje. i gledaj da bude ono AB kultura ili LGG neki sto obnavlja stomacne bakterije. Ako ne prodje od toga za 2 dana, onda na testiranje za neku bakteriju. I posto vidim da je mlad pas, da li si mu slucajno davao mlijeko? Ako jesi, moguce je da je od toga fasovao proljev.enkoo83 wrote:Da vas upitam danas sam primjetio da mi pas ima proliv pa da li ima nesto osim tableta da mi preporucite.pas je star 3.5 mjeseca nema promjena u ponasanju razigran zivahan