Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Moderator: Benq
-
quarterback
#2776 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
fontele ili univerzalno ?

- avaks
#2777 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
A oficijelna garancija ili ova u piljarama 
-
febo_acm
#2778 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
FIFA OR PES? 
- El_Di@blo
#2779 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
je li moguce da u fontele ne nabavljaju vise lg g2? danas otisao u fontele u bbi zaposlenik prvo bleno u mene pa se konsultovati sa kolegom, kaze da vise ne nabavljaju kako je izasao g3?!
-
febo_acm
#2780 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Nije istina, haver kupio prije 15 dana G2.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
-
otkrivenje
#2781 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
U Univerzalno.com sam kupio Sony Ericsson Arc S, HTC Sensation XE i LG Optimus 4x HD. Samo je Arc S radio kako treba. Sa HTC Sensation XE je bio problem u tome sto je bio namijenjen za Azijsko trziste, jer je bi pun kinesko/korejskih aplikacija, a kada sam verziju softwarea proguglo, potvrdio sam svoje sumnje. LG Optimus 4x HD je bio za tajvansko trziste, takodjer prepun azijskih aplikacija, a vremenska zona zakucana gmt +8. Mogao sam promijeniti vremensku zonu, ali nakon minut-dva, telefon sam vrati na gmt +8. Rjesenje je bilo da skinem neku aplikaciju sa Google Storea koja ce zakljucati vremensku zonu. Takodjer, provjerio sam verziju softwarea na internetu, i samo sam potvrdio ono sto sam vec znao. Nisam se htio sa njima raspravljati. Instalirao sam na oba mobitela CyanogenMod i danas dan ferceraju. Ali zato vise nista kod njih nisam kupio. Nit cu ikad. Bolje platiti skuplje, ali barem znas sto uzimas. Mislim da bi ONI trebali naglasiti da pojedine verzije mobitela nisu za europsko trziste i da bi mogli eventualno stekat u radu (da li je to roba na crno i roba sa greskom, tesko je znati). Jer ovako se ne mozes pozivati na garanciju, jer mobitel je "ispravan" (bar tako kazu). Uglavnom, zaobilaziti ih u sirokom luku.
- Kemal Malovčić
#2782 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Univerzalno šverca telefone preko grane. Daju petaka svakom ko prenese telefon. Zato su im telefoni jeftini + nema nikakve garancije.
- agent_zero
#2783 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Da švercaju, to svi znamo i nije neka tajna.
Ali problem je što švercaju i podvaljuju telefone za azijska tržišta. Neka prošvercaju telefon regulara za evropsko tržište i nema problema. Ako treba, neka bude i 50km skuplji ali da je evropski model, a ne neki kinezi, indijci, tajvanci i sl.
I odnosi se na sve "radnje" po sarajevu, ne samo univerzalno. Jer svih iz istog kanala dobavljaju. Prije si regulara mogao kupiti mob za EU tržište, moj zadnji HTC bio za dansku, norvešku i švedsku. Beton radio. A sad sve nekakve istočnjake podvaljuju.
Ali problem je što švercaju i podvaljuju telefone za azijska tržišta. Neka prošvercaju telefon regulara za evropsko tržište i nema problema. Ako treba, neka bude i 50km skuplji ali da je evropski model, a ne neki kinezi, indijci, tajvanci i sl.
I odnosi se na sve "radnje" po sarajevu, ne samo univerzalno. Jer svih iz istog kanala dobavljaju. Prije si regulara mogao kupiti mob za EU tržište, moj zadnji HTC bio za dansku, norvešku i švedsku. Beton radio. A sad sve nekakve istočnjake podvaljuju.
- supercali
#2784 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Ja sam proljetos kupio u univerzalno regularan telefon za europsko trziste
Do sada nisam ima problema sa telefonima kupljenim tamo al da su neljubazni i da nemaju pojma o mobitelima cu uvijek reci
Do sada nisam ima problema sa telefonima kupljenim tamo al da su neljubazni i da nemaju pojma o mobitelima cu uvijek reci
-
yozi80
#2785 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Ljudi dvoumim se izmedju LG L90 i Sony Xperie M2,moze li neko ko se razumije reci koja je bolja?
- seoBIH
#2786 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
m2+ (ne obicna m2), jer ako uzmes slabiju, pojakat ces se kroz mjesec-dva!
- agent_zero
#2787 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Ne možeš to odmah skontati, osim po punjaču. A punjač je najlakše zamijeniti u već otvorenim kutijama.Konj marke Dorat wrote:Mislim da ti telefon niko ne moze podvalit jer ga mozes pogledat na licu mjesta,ako ti se sta ne svidi ides dalje,tvoje su pare zar ne?agent_zero wrote: I odnosi se na sve "radnje" po sarajevu, ne samo univerzalno. Jer svih iz istog kanala dobavljaju. Prije si regulara mogao kupiti mob za EU tržište, moj zadnji HTC bio za dansku, norvešku i švedsku. Beton radio. A sad sve nekakve istočnjake podvaljuju.
Zar se u istocnjacku verziju ne moze staviti software od evropske verzije?
I što bi ja za svoje pare mijenjao softver na novom mobitelu? Što ne uvezu iz njemačke, holandije, mađarske mobitele pa ih ne prodaju ovdje? Nego nekakve indijce, kineze i tajvance? I onda ga prodaje po 6, 7, 8 glava.
@supercali
Koji? Evo na drugoj temi meni se samo jedna osoba javila da je kupila npr. g2 za evropsko tržište preko nekog lokalnog dilera. Svi ostali su za istočnjačka (čitaj azijska).
- supercali
#2788 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Z1 compact
- Curve
#2789 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
ma i ja sam kupio samsung tablet, gledam kutija identicna, osim oznaka karakteristika pozadi, odma se "sasra" da mi je fus uvaljen, pa pola dana googlo da bi ispostavilo se da je samsung oridjiji al za hong kong, mislim sve u njemu je isto ko za evropsko osim prilikom prvog pokretanja dodje kineski pocetni meni pa moram promjenit na english/hrvatski i to je to
- supercali
#2790 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
U biti nema razlike osim sto je da kazem program za jednog prilagodjen jednom trzistu a drugi drugom
E jedino telefoni koji nemaju istu mrezu frekvencije i to oni su hardverski razliciti pomalo al vecinom ti telefoni i ne mogu na europsku pa se i ne dobavljaju ovdje
E jedino telefoni koji nemaju istu mrezu frekvencije i to oni su hardverski razliciti pomalo al vecinom ti telefoni i ne mogu na europsku pa se i ne dobavljaju ovdje
- Goldyna
#2791 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Kakva su iskustva sa kupovinom mobitela preko bh telecoma? Upravo sad gledam i razmišljam koji da uzmem.
-
quarterback
#2792 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
dobra, ako ti cijena odgovara
- Maharadza
#2793 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Provjereno i sigurno!Goldyna wrote:Kakva su iskustva sa kupovinom mobitela preko bh telecoma? Upravo sad gledam i razmišljam koji da uzmem.
- madesa
#2794 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
nemaju ni jednog sa ponude zove evo 15 dana fol ni jedan im nije dosaoGoldyna wrote:Kakva su iskustva sa kupovinom mobitela preko bh telecoma? Upravo sad gledam i razmišljam koji da uzmem.
-
hali gali halid
#2795 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Kupio sam telefon u jednoj radnji, telefon je koliko sam ja skontao prilagođen za italijansko tržište, tačnije Telecom Italia Mobile. Stvar je u tome da postoje neke aplikacije ubačene valjda za taj TIM, i zauzima mi jako dosta prostora na telefonu, od ukupne memorije od 4GB, to mi zauzme 3GB. S obzirom da mi ne pruža opciju da izvršim brisanje tih pojedinih aplikacija, može li se to kako regulisati na neki drugi način?supercali wrote:U biti nema razlike osim sto je da kazem program za jednog prilagodjen jednom trzistu a drugi drugom
-
walk_M-A-N
#2796 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Ja sam kupio par skupljih kod njih, prije 3-4 godine, i sve ok, aparati znam i danas super rade, ali eto, porasli apetiti za većim ekranom, pa zamijenio.madesa wrote:kakva su iskustva sa radnjom hustel ?
Sad imam problem što je za 3 mjeseca ekran na novom lafo Gorilla Glass mobitelu kupljenom u BHT, dakle nije u tom problem, više izgreban od S2 koji sam koristio 3 godine. To je stvarno kvalitet.
- supercali
#2797 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
uradis root i stavis cist stock romhali gali halid wrote:Kupio sam telefon u jednoj radnji, telefon je koliko sam ja skontao prilagođen za italijansko tržište, tačnije Telecom Italia Mobile. Stvar je u tome da postoje neke aplikacije ubačene valjda za taj TIM, i zauzima mi jako dosta prostora na telefonu, od ukupne memorije od 4GB, to mi zauzme 3GB. S obzirom da mi ne pruža opciju da izvršim brisanje tih pojedinih aplikacija, može li se to kako regulisati na neki drugi način?supercali wrote:U biti nema razlike osim sto je da kazem program za jednog prilagodjen jednom trzistu a drugi drugom
koji je mob
- madesa
#2798 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
kada kupujem mobitel gdje mogu procitati za koje trziste je namjenjen ? Europa ili Azija
- supercali
#2799 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Nigdje konkretno
Ili gledaj po aplikacijama ili koja je verzija roma pa na netu vidis je li eu norveska njemacka uk ili je druga neka regija
Ili gledaj po aplikacijama ili koja je verzija roma pa na netu vidis je li eu norveska njemacka uk ili je druga neka regija
-
febo_acm
#2800 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Neki mobiteli se mogu poznati po verziji softvera...