Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Chuckie wrote:Vidim američki dres sav u zvjezdicama.
I to 50 komada. Na svakom rukavu.
Ne interesuju me Amerikanci, Njemci, ni Eskimi
Nekad je uredu biti originalan, a ne kopirati druge. To je taj mentalitet naseg naroda, vole slijediti druge i biti podanici, sve tudje najbolje, a nemaju nikakve originalne zamisli. Da Brazilci stave proljev na prsa i znak Nike pored njega, ti bi na to skocio ko muha
Pa eto sta onda fali da jedan suptilan zmaj bude na dresu? Ono bas suptilan jedva vidljiv, nase standardne boje plava i bijela u novom ruhu i ljepota bolje ne moze bit
Imali bi najbolje dresove na prventsvu i ljudi bi ih kupovali samo zato sto su cool
lajkujMe wrote:Pa eto sta onda fali da jedan suptilan zmaj bude na dresu? Ono bas suptilan jedva vidljiv, nase standardne boje plava i bijela u novom ruhu i ljepota bolje ne moze bit
Imali bi najbolje dresove na prventsvu i ljudi bi ih kupovali samo zato sto su cool
Jarane ne fali nista. Jedan od najboljih dresova ikad je meni bio Mexico 98. Cini mi se da ce i ove godine imati nesto interesantno. Ljudi postuju svoju tradiciju, nesto slicno Hrvatima. "Zmaj od Bosne" je nesto nase. Bijela majca sa kvakicom je nesto sto nosi svako, pa i mala djeca u skolskoj ligi.
PS. Ili pogledaj Machester ove godine sa stoljnakom-krpom. Zamisli da je BiH imala slicnu tradiciju, pa izabrala tako nesto. Ovuda bi popadali u nesvjest.
Last edited by TheMule on 18/10/2013 21:17, edited 1 time in total.
TheMule wrote:Ne znam da li neki jos od vas kontaju, oficijalna zastava je ova:
Hajd ti lijepo put pod noge pa objasni Italijanima kako oni nisu Azzuri jer im nema plave boje na zastavi... onda idi do Njemacke i Holandije... pa dalje.
Nadam se da ce ostati bijeli dres, sa plavim sorcem bez nekih linija, zvjedica, zmajeva i slicnih gluposti na njemu. Volio bih dres sa kragnom, da to izgleda classy
logo saveza je staromodan valjalo bi to malo modernizirat', karta bih i lopta previše je banalan, dok je tu bilo 11 zlatnih ljiljana stvarno je bila cool simbolika . helem daj nemojte zvijezde na dres, znamo svi kakva je zastava, ona mi dođe ko dejtonski sporazum, moraš ga poštovat al ga ne moraš slavit'
boje dresa su , btw, kod većine boje loga fudbalske federacije ,mada nije ni to pravilo...dakle ne boje zastave, eh sad opet većina tih logoa je u boji zastave, al kod nas nije...i zbog gore navedenog-nek nije
dakle bijeli dres-plavi šorc-bijele štucne
ne bi trebalo dirat tradiciju al u našem slučaju to je već urađeno uklanjanjem ljiljana i ostao je logo koji po maštovitosti asocira na sovjetsku "kreativnost"