Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post Reply
madner

#2776 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by madner »

Tacno je da postoje, ali vojnik i po istima ima pravo upotrijebiti silu ako je ugrozen. Uglavnom ispao je levat.
17:46

#2777 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by 17:46 »

madner wrote:Tacno je da postoje, ali vojnik i po istima ima pravo upotrijebiti silu ako je ugrozen. Uglavnom ispao je levat.
Prije će ipak biti da je ovo novinarska glupost

#2778 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

tbv wrote:
04.10.2011 Kosovo napreduje ka viznoj liberalizaciji

Povjerenica Evropske unije za unutrašnje poslove Cecilija Malmstrom izjavila je da je Kosovo ostvarilo značajan napredak u pregovorima s Bruxellesom o bezviznom režimu.

"Poslali smo misiju prije mjesec dana i vidjeli smo da je na Kosovu učinjeno znatno poboljšanje", rekla je Malmstrom novinarima, ističući da je potrebno da se još toga uradi, prenosi France Presse.

Ljudi koji žive na Kosovu su jedini na prostoru zapadnog Balkana kojima su potrebne vize za ulazak u države EU, dok je Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji odobren bezvizni režim 2009., a Albaniji i Bosni i Hercegovini godinu dana kasnije, podsjetila je francuska agencija.

Priština, kako navodi AFP, tek treba da dobije mapu puta kojom se preciziraju uslovi koji moraju biti ispunjeni da bi stanovništvo s Kosova moglo da putuju bez viza.
:dance:
Blago evropi :D
tbv

#2779 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by tbv »

madner wrote:Tacno je da postoje, ali vojnik i po istima ima pravo upotrijebiti silu ako je ugrozen. Uglavnom ispao je levat.
a sta ako je vojnik klanjo ili sl., i nije oruzje drzao u rukama? mislim ne znamo mi kako se to dogodilo, ali znamo iz novinskih izvora da je sve zabiljezeno kamerama, i da su i KFOR i MZ sa EU zajedno osudili srpsku stranu nakon pregledanih snimaka...
CSKA

#2780 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by CSKA »

Pa naravno da ce osuditi drugu stranu.Nece izaci u javnost sa saopstenjem da je USA dzija dzoj marincu,foki,delti....gedza oteo pusku :D .
hercegovac_pravi

#2781 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by hercegovac_pravi »

Naravno da ima pravo ALI ukoliko u njima stoji da vojnik može pucati. Ove "rules" se mijenjaju zavisno od situacije i okolnosti tako da ne postoji jedan generalni okvir po kome vojnik može pucati kad hoće ili ne pucati kada neće. Jednostavno procjena situacije o upotrebi sile NIJE ostavljena na volju običnom vojniku. Ukoliko u njima stoji da vojnik NE SMIJE pucati bez direktne naredbe nadređenog oficira, onda taj vojnik NEĆE opaliti jedan jedini metak bez te naredbe pa makar ga sjekli na komadiće. O tome se radi. Jer da nije tako onda disciplinovana vojska ne bi postojala a svakom vojniku bi bilo dato za pravo da sam odlučuje o upotrebi smrtonosnog oružja. Niti jedna ozbiljna vojska takvo pravo ne dodjeljuje običnom vojniku.
hercegovac_pravi

#2782 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

CSKA wrote:Pa naravno da ce osuditi drugu stranu.Nece izaci u javnost sa saopstenjem da je USA dzija dzoj marincu,foki,delti....gedza oteo pusku :D .
ma ja geĐa je zakon... :-)
Sjećaš li se ti kad su geĐe i legionarima "otimali" puške? geĐa je nadljudsko biće, ratnik, ninĐŽa, samuraj, vanzemaljac ...sve u dvonožnom biću .. :lol:
Bodkin

#2783 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Bodkin »

hercegovac_pravi wrote:
Bodkin wrote:
hercegovac_pravi wrote: Pa nije svaka vojska ko vaša da rafala po civilima kako im se digne neka stvar. Pročitaj nešto prije već što pođeš prozivati jer ispadaš neinformisan (blago govoreći).
Rules of engagement je nešto zbog čijeg nepoštivanja vojnici i oficiri završe na vojnom sudu. Dakle, ne provaljuj se jer je očigledno da nemaš pojma kako organizovana i disciplinovana vojska funkcioniše.
Boldano, upravo suprotno...pošalju ga u vukojebinu sa naredbom da se ne smije opaliti jedan jedini metak dok ne dođe odgovarajuća naredba. ...a onda spektakl..upravo tako, i upravo ono što smo vidjeli u Republici Kosovo prije 5-6 dana. Šta je tu teško shvatiti?
:shock: :-) zaboravim uvijek sa kim pricam. dalje, ne lupaj opet, prilazi ti osoba u nepoznatom i potencijalno neprijateljskom okruzenju i dopustis da ti uzme oruzje :-)u stvari das mu ga jel tako dok ti ne kazu da uzmes drugo i srafalas ga :-) ajde "analiticaru" nastavi sam dalje i odgovaraj na svoje postove ;-)
Ne znam šta se ljutiš svega mi. Pa nije moja krivica što ti ne znaš kako funkcioniše organizovana i disciplinovana vojska..Ovaj slučaj može a i ne mora biti istininit ali rules of engagemet i dalje ostaje..Kontaš? Dakle nema potrebe da se ljutiš, bolje se smiri pa pročitaj negdje šta su rules of engagement i zbog čega se vojnici i oficiri MORAJU povinovati istim. Onda ćeš na svoje postove gledati mojim očima i valjati se od smijeha baš kao i ja.
ljutim se prvo zbog boldiranog, a obicaj ti je napisati bez povoda ili saznanja tvoj precednik, vasa vojska bla bla.. i da, znam ja sta je rules of engagement, druzio sam se nekad sa par USA vojnika i marinaca :) ja sam govorio o konkretnom slucaju i tu nesto ne stima. ne moze ti lokalni seljak uzeti pusku ni pod kojim okolnostima. e sad sta ne stima to ne znam
hercegovac_pravi

#2784 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Bodkin wrote:
hercegovac_pravi wrote:
Bodkin wrote: :shock: :-) zaboravim uvijek sa kim pricam. dalje, ne lupaj opet, prilazi ti osoba u nepoznatom i potencijalno neprijateljskom okruzenju i dopustis da ti uzme oruzje :-)u stvari das mu ga jel tako dok ti ne kazu da uzmes drugo i srafalas ga :-) ajde "analiticaru" nastavi sam dalje i odgovaraj na svoje postove ;-)
Ne znam šta se ljutiš svega mi. Pa nije moja krivica što ti ne znaš kako funkcioniše organizovana i disciplinovana vojska..Ovaj slučaj može a i ne mora biti istininit ali rules of engagemet i dalje ostaje..Kontaš? Dakle nema potrebe da se ljutiš, bolje se smiri pa pročitaj negdje šta su rules of engagement i zbog čega se vojnici i oficiri MORAJU povinovati istim. Onda ćeš na svoje postove gledati mojim očima i valjati se od smijeha baš kao i ja.
ljutim se prvo zbog boldiranog, a obicaj ti je napisati bez povoda ili saznanja tvoj precednik, vasa vojska bla bla.. i da, znam ja sta je rules of engagement, druzio sam se nekad sa par USA vojnika i marinaca :) ja sam govorio o konkretnom slucaju i tu nesto ne stima. ne moze ti lokalni seljak uzeti pusku ni pod kojim okolnostima. e sad sta ne stima to ne znam
Pa de se zapitaj svega ti kako "običan seljak" može oduzeti-oteti pušku jednom marincu koji godinama ne radi ništa drugo već uči da ubija? Šta, jel to seljak neki ninĐŽa pa onako iz tame zaskoči marinca i razoruža ga jednim potezom..
Jedino logično objašnjenje je da taj marinac nije imao naredbu da puca. Dakle, nije SMIO pucati što proizilazi da mu rules of engagement za to jutro nisu dali takvu dozvolu. Eto o čemu se radi i zašto mi insinuacije o "moČnom" seljaku koji je razoružao američkog marinca zvuče smiješno i patetično i zašto takve teze ismijavam. Jednostavno takve teze su plitke.
Helikopter

#2785 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Helikopter »

BiH

http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Ka ... 08912.html

Karpenter: Podjela BiH i Kosova jedino logično rješenje

SRNA - 04.10.2011 16:48
PRAG - Ted Karpenter, viši saradnik Odsjeka za odbranu i spoljnu politiku Instituta Kejto, smatra da je rješenje za BiH i Kosovo - podjela.
"Apsurdno je tvrditi da BiH predstavlja neku funkcionalnu državu - ako još nije funkcionalna ni nakon 16 godina 'državotvorne misije'" , navodi Karpenter.
"Jedina predložena alternativa umjesto podjele je - nametanje snažnije centralne vlade putem zapadnog diktata, ali to je osuđeno na propast", ističe Karpenter za "Slobodnu Evropu" i objašnjava: "Glavni problem u BiH nije nedostatak neke snažne centralne vlade. Glavni problem jeste taj što centralna vlada, u stvari sama država, nema nikakav legitimitet kod polovine populacije - ni kod Srba ni kod Hrvata. Nastojanje da se očuva takav politički entitet uzaludan je posao".
Karpenter smatra da održavanje međunarodnog političkog i ekonomskog protektorata neće od BiH napraviti funkcionalnu državu. To, takođe, znači postojanje političke tempirane bombe koja može eksplodirati u bilo kom trenutku i obnoviti sukob koji je, devedesetih godina 20. vijeka, toliko potresao taj region.
"Podjela nije univerzalno rješenje, ali je sigurno bolja od eventualnih alternativa", navodi Karpenter i dodaje da se to odnosi i na Kosovo, koje bi moglo biti funkcionalna država ako srpskoj manjini sjeverno od rijeke Ibar bude dopušteno da ostane sa Srbijom.
"Čudno je zašto tako veliki broj zapadnih političara smatra da SAD i zemlje EU imaju obavezu da podržavaju maksimalističke zahtjeve kosovskih Albanaca. Konfrontacija Angele Merkel sa predsjednikom Srbije Borisom Tadićem samo je posljednji primjer tog mentaliteta. Mora se postaviti pitanje šta su moguće alternative ako se podjela odbaci.U slučaju Kosova, to znači ogorčenu Srbiju čiji će lideri i građani nastaviti da vjeruju (sa dobrim razlogom) da, šta god Beograd radio, to nikad neće biti dovoljno da se zadovolje srbofobi na Zapadu", navodi Karpenter.
To dalje znači da će mnoge zemlje u međunarodnom sistemu i dalje odbijati da priznaju nezavisnost Kosova i blokirati pridruživanje te zemlje međunarodnim institucijama.
Takođe, to znači još jednu glavobolju zbog ugnjetavane etničke manjine - Srba 'zaglavljenih' na nezavisnom Kosovu koje mrze, ocjenjuje Karpenter.
On je kritikovao neke od uticajnih ličnosti međunarodne zajednce kao što je Morton Abramovic i Džejms Huper koji su "užasnuti" time što traži da Zapad razmisli o podjeli BiH i Kosova kao djelimičnom rješenju trenutnih problema na Balkanu.
"Međutim, oni su, kao i većina drugih u spoljnopolitičkoj zajednici koji dijele njihova gledišta, izuzetno selektivni kad je riječ o 'užasnutosti' zbog prihvatanja secesije i podjele kao političkog sredstva", ističe Karpenter.
On podsjeća da je podrška NATO-a i EU jednostranom proglašenju nezavisnosti Kosova 2008. godine predstavljala prihvatanje secesije od jedne demokratske zemlje, a ne od Srbije Slobodana Miloševića. Šta više, zapadne sile bezobzirno su zaobišle Savjet bezbjednosti UN radi nametanja svoje volje, zaključio je Ted Karpenter.
Bodkin

#2786 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Bodkin »

hercegovac_pravi wrote:
Bodkin wrote:
Pa de se zapitaj svega ti kako "običan seljak" može oduzeti-oteti pušku jednom marincu koji godinama ne radi ništa drugo već uči da ubija? Šta, jel to seljak neki ninĐŽa pa onako iz tame zaskoči marinca i razoruža ga jednim potezom..
Jedino logično objašnjenje je da taj marinac nije imao naredbu da puca. Dakle, nije SMIO pucati što proizilazi da mu rules of engagement za to jutro nisu dali takvu dozvolu. Eto o čemu se radi i zašto mi insinuacije o "moČnom" seljaku koji je razoružao američkog marinca zvuče smiješno i patetično i zašto takve teze ismijavam. Jednostavno takve teze su plitke.
a ti kontas ja mislim da ga je seljak razoruzao ono fizickim napadom :D pa jarane vrijedjas mi inteligenciju. ali ajde necu vise, svoj stav sam rekao.nesto ne stima sa izvjestajima
hercegovac_pravi

#2787 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Bodkin wrote:
hercegovac_pravi wrote:
Bodkin wrote:
a ti kontas ja mislim da ga je seljak razoruzao ono fizickim napadom :D pa jarane vrijedjas mi inteligenciju. ali ajde necu vise, svoj stav sam rekao.nesto ne stima sa izvjestajima
Ne kontam...ali kontam da je taj "seljak" morao nekako doći u VOJNU zonu na kojoj piše STOP ILI PUCAMO. Kako je došao? Onako nevidljivo poput ninĐŽE i eto ukrao pušku vojniku (hajde da kažemo da je "ukrao")...Jedino logično objašnjenje je da taj vojnik nije imao NAREDBU da puca. Ne postoji drugo objašnjenje koje se nebi graničilo sa naučnom fantastikom ili ninĐŽama...Ono stvarno mi nije jasno na koji način mislite da je "seljak" razoružao vojnika..ili ga je fizički razoružao ili mu je ukrao pušku. I jedna i druga opcija se realno zasniva na rules of engagementI da se ne puca. Ili ti misliš da je moČni geĐŽa toliko dovitljiv da marincu mazne pušku iz ruku a da ovaj to ne primjeti.. :mrgreen: djetinjarija ponovo namjenjena za hranjenje ega o "nebeCkom narodu"...malo realnosti nije na odmet..
Ali šta ćeš...još je'na pobeda nebeCkog naroda... :-)
psydelija

#2788 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by psydelija »

17:46 wrote:Kakav je to crni vojnik kad mu se otme puška u okruženju i situaciji kakva je trenutno na Kosovu :-)
nespretan vojnik.
inace, ameri su ja*are... nema tu borca.
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#2789 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by prljavi Hare »

17:46 wrote:Kakav je to crni vojnik kad mu se otme puška u okruženju i situaciji kakva je trenutno na Kosovu :-)
Nigdje se ne kaže da je vojnik afroameričkog porjekla! :lol: :lol: :lol:

Image

#2790 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

prljavi Hare wrote:
Nigdje se ne kaže da je vojnik afroameričkog porjekla! :lol: :lol: :lol:

Image
Žargonski rečeno "crni".
Helikopter

#2791 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Helikopter »

DRAŠKOVIĆ: NA KOSOVU HOĆE NOVU OLUJU

http://www.kurir-info.rs/vesti/draskovi ... 132494.php

(30) Utorak, 4. Oktobar, 2011.| Autor: E.P.K.

BEOGRAD- Lider SPO Vuk Drašković za B92 rekao da se boji da neće proći ni mesec dana, a da će na Kosovu biti primenjen scenario Oluje. Prema njegovim rečima, u opticaju je scenario da se izazove krvopoliće, da uslede traktorske kolone, koje će kod građana Srbije izazvati bes ka Zapadu, ali i da barikade budu pretvorene u barikade ka demokratskom svetu.

Image
Drašković je gostujući u vestima B 92 izjavio da je vreme da se naviknemo da činjenicu da smo poraženi, odnosno da je potrošen i poslednji cent pobede Kraljevine. On smatra da će se o podeli Kosova možda moći govoriti nakon 5,10 ili 15 godina, kada će teme biti i podela Bosne i Hercegovine i Makedonije.

Komentarišući incidente na Jarinju, lider SPO upozorava da neko pokušava da vrati Srbiju u devedesete. On je prozvao službe bezbednosti, vojne i civilne, jer se u Izveštaju odbora za bezbednost navodi da je Kfor, ničim izazvan, pucao na goloruki narod.

Drašković kaže da je prokopan alternativni prelaz, koji je zatrpao bazu Kfora, koji je naknadno razvukao žicu i zatvorio prelaz, potom se, pojavila grupa koja je kamionom počela da udara žicu, došlo je do fizičkog kontakta, američkom vojniku je bila oteta puška. Bačene su šok bombe pod kamion, a koristila se i bojeva municija sa obe strane.

Drašković je pozvao nadležne da saopšte istinu o ovom događaju, a ne da pune narod mržnjom i brukaju se pred UN.

Lider SPO kaže da mu je na srcu Kosovo, ali da je vreme da se izvini svom srcu, te da se suočimo sa realnošću da su nam crkve i narod na Kosovu, te da treba voditi politiku i EU i EU standardi za Kosovo, kao i da je nestatusni deo Ahtisarijevog plana prihvatljiv za Srbiju.

Vesti: kosovo, VUK DRAŠKOVIĆ, operacija Oluja, nezavisanost
prljavi Hare

#2792 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by prljavi Hare »

ŠTO JE BABI MILO.... :lol: :lol: :lol: :lol:

Dejton za Kosovo?

Ideja o međunarodnoj konferenciji o KiM ima za cilj da vrati politički dijalog. U igri i konfederalizacija, da bi sever i enklave imale poseban status :D

ZVANIČNI Beograd pokušava da pronađe izlaznu strategiju za kosovski problem, a jedna od opcija, koju nezvanično priznaju i pojedinci u vrhu vlasti, je i održavanje međunarodne konferencije o južnoj srpskoj pokrajini. Bila bi to neka vrsta ”Dejtona” za KiM, saznaju ”Novosti”.

Naznake toga šta bi bila glavna tema te konferencije dao je srpski vicepremijer Ivica Dačić, koji je rekao da bi trebalo postići dogovor o razgraničenju, jer u realnosti ionako postoje ”dva Kosova, srpsko i albansko”.

- Najbolje je da se održi međunarodna konferencija na kojoj bi se otvoreno otvorila ta tema, kako bismo došli do istorijskog kompromisa - rekao nam je Dačić.

Šta o ovoj temi misli bivši šef Pakta za stabilnost jugoistočne Evrope, Erhard Busek, pročitajte OVDE

U Vladi Srbije tvrde da ovi predlozi zamenika premijera nisu bili tema ministarskih sednica i zvaničnih razgovora:

- Nije se u Vladi razgovaralo ni o inicijativi za nekakvu međunarodnu konferenciju o Kosovu, niti o razgraničenju Srba i Albanaca. Politika Vlade je javna i jasno formulisana i potvrđena skupštinskim odlukama - izjavio je za ”Novosti” Milivoje Mihailović, šef Vladine kancelarije za medije.

U nezvaničnim razgovorima sa predstavnicima najuticajnijih evropskih zemalja naš državni vrh pokušava da izbori da se ideja o ”kosovskog Dejtonu”, ipak, uzme u razmatranje.

- Za sada se razmatraju razni modaliteti koji bi bili ponuđeni, a jedan od njih je i neka vrsta konfederalizacije KiM. To ne bi bila klasična konfederacija suverenih država, već bi severni deo Kosova i enklave južno od Ibra imale poseban status, organe vlasti, možda i svoju policiju, ali bi opet bili i pod kapom vlasti u Prištini - tvrde izvori ”Novosti”.

Ministar za KiM Goran Bogdanović za naš list kaže da sve ideje o izlasku iz kosovske krize treba razmotriti:

- Očekujem da Dačić predlog o međunarodnoj konferenciji za razgraničenje Kosova i zvanično predloži na Vladi, pa da odmerimo sva ”za” i ”protiv” takvog rešenja. Ali, ništa ne treba a priori odbacivati - kaže Bogdanović.

Iz Brisela za sada poručuju da EU ne planira da nakon okončanja dijaloga Beograda i Prištine o tehničkim pitanjima pokrene i političke pregovore. Ipak, Brisel je spreman da se, ukoliko dve strane izraze želju da razgovaraju o političkim problemima, uključi i u taj proces. Ideja Beograda je da najpre ”smekša” najuticajniji evropski dvojac - Nemačku i Francusku.

ZASTARELA REŠENjA

Ratko Marković, profesor Ustavnog prava, ne vidi kako bi na Kosovu moglo da funkcioniše klasično konfederalno uređenje, jer ono podrazumeva savez suverenih država, pogotovo što bi Srbija u tom slučaju priznala suverenitet samo onih delova u kojima žive Srbi:

- Konfederacija je arhaični oblik uređenja. U takvom uređenju, jedan krug poslova obavlja zajednički organ, ali sve odluke koje se donose, morali bi da potvrde parlamenti članica konfederacije.

HOĆU DA ZNAM ŠTA MENI PRIPADA!!! :lol: :lol: :lol:
prljavi Hare

#2793 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by prljavi Hare »

TRAGEDIJA NA KOSOVU!!!!

NA VIJEST DA BEOGRAD RAZMIŠLJA O DEJTONU 2 VEZANO ZA KiM,
OSAM ALBANACA UMRLO' OD SMIJEHA,PREMIJER TACHI JEDVA SPAŠEN!
:D

Izvještaji iz kosovskih zdravstvenih ustanova govore da su iste pretrpane i da je još nekoliko ljudi jedva
spašeno od nekontrolisanog smijeha,a KFOR je objavio da trojici njihovih vojnika pozlilo od smijeha,ali
da su sada izvan životne opasnosti i stabilnih vitalnih funkcija!
Isto tako,umalo nije došlo do tragedije dva aviona F-16 koja su poletjela iz Avijana u Italiji na redovne
zadatke,a Dačićev prijedlog su čuli u toku leta,te je jedan od pilota jedva se odbranivši od napada smijeha
uspio da ispravi avion pedesetak metara iznad zemljine površine! :D

Ni kućni ljubimci nisu bili pošteđeni...... :D
Image
Helikopter

#2794 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Helikopter »

Hare, Kralj si :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Helikopter

#2795 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Helikopter »

ISPOVEST PRETUČENOG SRBINA IZ OSOJANA

SRBIN: ALBANCI SU HTELI DA ME UBIJU TESTEROM

(4) Sreda, 5. Oktobar, 2011.| Autor:

http://www.kurir-info.rs/vesti/srbin-al ... 132564.php

Bilo je jezivo, sinovi i otac gledali su kako me Albanci tuku, priča Nebojša Đurić

Image
BEOGRAD - Teror Albanaca!
Nebojša Đurić (39), Srbin iz metohijskog sela Osojane koga su u nedelju u sopstvenoj šumi brutalno pretukli Albanci šumokradice, kaže za Kurir da je za dlaku izbegao smrt. Jedan od devetoro Albanaca koje je zatekao u šumi nadomak Osojana, priča nam on, nasrnuo je na njega upaljenom motornom testerom!

- Bilo je jezivo. Sve su gledali moj otac i moji sinovi od 16 i 19 godina. Malo je falilo da me raspori testerom, ali komšija koji je bio sa nama skočio je na njega da spreči napad - priseća se Đurić i dodaje:

- Zatekli smo ih kako kradu našu građu, što nije prvi put. Izvadio sam mobilni telefon da pozovem policiju, ali čim su to videli, odmah su nasrnuli na nas. Udarili su me drvetom u levu ruku, rame i podlakticu, a mlađeg sina kamenom po glavi. I otac je dobio udarac. Čak su i na policiju nasrnuli. Kako kaže, policija je privela četvoricu Albanaca i njega.

- Njih su odmah pustili, a mene su držali celu noć. Jedan od tih policajaca je bio veoma neprijatan, provocirao je, ali sam imao sreću da tamo radi moj drug iz škole koji je Albanac. Ne znam ni zašto su me priveli, jer nije bilo nikakvog pucnja iz lovačke puške, kako su tvrdili. Nisam čak ni imao pušku. Tražio sam da odem kod našeg lekara, ali nisu dozvolili, već su me odveli kod njihovog, koji mi je previo ranu na ramenu - kaže Đurić.

(J. V.)

Ne smem u sopstvenu šumu!

Nebojša Đurić s porodicom se vratio u selo Osojane (opština Istok) 2002. godine. Nadomak tog sela njegova familija ima oko 25 hektara šume, koju su, kako kaže, Albanci već očerupali.

- Mnogo sam se uplašio. Ne znam da li ću smeti ponovo da uđem u sopstvenu šumu - kaže Đurić.

Vesti: albanci, pretučen, krađa šume, Nebojša Đurić
Bosnolog

#2796 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Bosnolog »

Velikosrpska politika ce uraditi sve pa ako treba napraviti sukob sa NATO paktom i pokusati uvucu Rusiju i Kinu u rat protiv NATO pakta sto je i Milosevic pokusao za vrijeme rata na Kosovu ali su ga Rusi izdali kako je to javno izjavio Milosevic nakon kapitulacije u Kumanovu,U Moskvi je tada bio pijani Jeljcin,....

Velikosrpksa politika bi za svoju propalu visedecenijsku velikosrpsku ideologiju Krvi i Tla rado reprizirala sukobom oko Kosova po uzoru na teroristicki cin 28.6.1914 godine sto je uzrokovalo najvece stradanje covjecanstva i rat svijetskih razmjera WWI,

Velikosrpska ideologija je prvo iz Balkanskih ratova izasla uduplanom Srbijom (sa Kosovom i dijelovima Makednije)a iz WWI izvukla veliku korist (Dobila Vojvodinu) te preuzevsi kontorlu na prvoj Srboslaviji (KSHS) dok je druga komunisticka (SFRJ) Titoslavenska Srboslavija bila samo drugacije organizovana.

Devedesetih su pokusali napraviti etnicki cistu Srboslaviju u granicam koje je Seselj javno iznosio.Velikosrpski SANU i SPC planovi Krvi i Tla ce ostati i dalje velikosrpska bolest sa kojom ce se civilizirano covjecanstvo morati obracunati za uvijek.Velikosrpska bolesna hegemonisticka ideologija je kao rak koji se generacijski povraca u namjeri da se prosiri a nakon radijacije prelazi u tumorno stanje mirovanja do novog ozivljavanja.
Helikopter

#2797 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Helikopter »

SRBI PORUČILI DA ĆE PREZIMITI NA BARIKADAMA :lol:

http://www.kurir-info.rs/vesti/srbi-por ... 132262.php

(2) Utorak, 4. Oktobar, 2011.| Autor: Agencija BETA

Image
KOSOVSKA MITROVICA - Srbi na severu Kosova su se po rasporedu utvrđenom u radnim kolektivima u Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću u toku noći smenjivali na barikadama puteva prema Jarinju i Brnjaku.

Iako je noću sve hladnije, građani na barikadama, ističu da će tu i prezimiti odnosno da neće otići sve dok sa administrativnih prelaza ne budu izmešteni kosovski carinici i policija.

Na barikadama je dosta mladića i devojka iz centralne Srbije s obzirom da je počela školska godina na Prištinskom univerzitetu čije je sedište u Kosovskoj Mitrovici.

Građani kraj barikada u šatorima imaju pripremljen ogrev i poslednjih nekoliko noći lože da se ugreju. Na barikadama su i penzioneri koji su se i pre postavljanja barikada okupljali u blizini mosta na Ibru koji deli severni i južni deo Kosovske Mitrovice.

Saobraćaj sa centralnom Srbijom obavlja se sporednim makadamskim putevima, a od zatvaranje prelaza Jarinje "oživeo" je i putnički voz koji dva puta dnevno saobraća na relaciji Zvečan - Kraljevo. Putnike u njemu, od pre nekoliko dana kontrolišu pripadnici Euleksa uz asistenciju vojnika Kfora.

Iako su krajem prošle nedelje iz Kfora saopštili da su otvorili prelaz Jarinje, tim putnim pravcem prema centralnoj Srbiji nije prošao nijedan pešak ni automobil. Kao odgovor na porušenu barikadu u blizini prelaza, Srbi su postavili dve nove, na oko 200 metara prema Lešku i u međuzoni ka Rudnici.
prljavi Hare

#2798 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by prljavi Hare »

Helikopter wrote:SRBI PORUČILI DA ĆE PREZIMITI NA BARIKADAMA :lol:

http://www.kurir-info.rs/vesti/srbi-por ... 132262.php

(2) Utorak, 4. Oktobar, 2011.| Autor: Agencija BETA

Image
KOSOVSKA MITROVICA - Srbi na severu Kosova su se po rasporedu utvrđenom u radnim kolektivima u Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću u toku noći smenjivali na barikadama puteva prema Jarinju i Brnjaku.

Iako je noću sve hladnije, građani na barikadama, ističu da će tu i prezimiti odnosno da neće otići sve dok sa administrativnih prelaza ne budu izmešteni kosovski carinici i policija.

Na barikadama je dosta mladića i devojka iz centralne Srbije s obzirom da je počela školska godina na Prištinskom univerzitetu čije je sedište u Kosovskoj Mitrovici.

Građani kraj barikada u šatorima imaju pripremljen ogrev i poslednjih nekoliko noći lože da se ugreju. Na barikadama su i penzioneri koji su se i pre postavljanja barikada okupljali u blizini mosta na Ibru koji deli severni i južni deo Kosovske Mitrovice.

Saobraćaj sa centralnom Srbijom obavlja se sporednim makadamskim putevima, a od zatvaranje prelaza Jarinje "oživeo" je i putnički voz koji dva puta dnevno saobraća na relaciji Zvečan - Kraljevo. Putnike u njemu, od pre nekoliko dana kontrolišu pripadnici Euleksa uz asistenciju vojnika Kfora.

Iako su krajem prošle nedelje iz Kfora saopštili da su otvorili prelaz Jarinje, tim putnim pravcem prema centralnoj Srbiji nije prošao nijedan pešak ni automobil. Kao odgovor na porušenu barikadu u blizini prelaza, Srbi su postavili dve nove, na oko 200 metara prema Lešku i u međuzoni ka Rudnici.
Image 8-)
hercegovac_pravi

#2799 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Švercer stoji iza napada na Jarinju
IZVOR: B92, BETA, BLIC
Beograd -- Srpske obaveštajne službe izvestile Odbor za bezbednost da je u sukobu s Kforom kod Jarinja lokalne Srbe predvodio švercer sa severa Kosova Zvonko Veselinović.

Sa njim je bila i njegova grupa od oko dvadesetak naoružanih ljudi.

Ministarka pravde Srbije Snežana Malović izjavila je da će, ako ima dokaza, nadležni organi pokrenuti postupak protiv Veselinovića, koga su i prištinski mediji označili kao organizatora napada na vojnike Kfora.

"Niko ko je učinio krivično delo ne može da bude zaštićen, a naročito ako govorimo o nekim krivičnim delima koja pogađaju celokupno društvo i koja mogu da utiču i na međunarodni položaj naše zemlje", rekla je Malovićeva novinarima u Beogradu.

"Blic" piše da su podaci o tome da je Veselinović predvodio grupu od dvadesetak naoružanih ljudi, koji su izazvali incident na Jarinju od 27. septembra, proglašeni državnom tajnom, a oni, između ostalog, podsećaju da je Veselinović već ranije pominjan kao osoba koja se sumnjiči za paljenje barikada na Jarinju. Šta se odigralo u danu sukoba na alternativnom administrativnom prelazu kod Jarinja?

Prema navodima iznetim pred skupštinskim Odborom za bezbednost, tokom noći je Veselinovićeva grupa podigla barikadu uz samu bazu Kfora.

Kfor je ovo shvatio kao provokaciju i u ranim jutarnjim satima, tačnije u 6 ujutro, zauzeo tu barikadu, stavio bodljkavu žicu i počeo da ruši barikade.

Tri i po sata kasnije, u 9.30, grupa od oko dvadesetak Srba, predvođena Veselinovićem, napada Kfor, koji odgovara dimnim bombama i gumenim mecima. Srbi beže. Već oko 12 časova na mesto događaja stiže oko 1.000 Srba, ali i kamion u kojem je vozač i pratnja od dvadesetak Veselinovićevih ljudi naoružanih vatrenim oružjem i s makazama za sečenje žice.
Jah....jadni goloruki narod koji se bori za opstanak na vekovnim ognjištima.... :-)

Boldano.....tradicija se nastavlja... :lol:
CSKA

#2800 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by CSKA »

hercegovac_pravi wrote:
Švercer stoji iza napada na Jarinju
IZVOR: B92, BETA, BLIC
Beograd -- Srpske obaveštajne službe izvestile Odbor za bezbednost da je u sukobu s Kforom kod Jarinja lokalne Srbe predvodio švercer sa severa Kosova Zvonko Veselinović.

Sa njim je bila i njegova grupa od oko dvadesetak naoružanih ljudi.

Ministarka pravde Srbije Snežana Malović izjavila je da će, ako ima dokaza, nadležni organi pokrenuti postupak protiv Veselinovića, koga su i prištinski mediji označili kao organizatora napada na vojnike Kfora.

"Niko ko je učinio krivično delo ne može da bude zaštićen, a naročito ako govorimo o nekim krivičnim delima koja pogađaju celokupno društvo i koja mogu da utiču i na međunarodni položaj naše zemlje", rekla je Malovićeva novinarima u Beogradu.

"Blic" piše da su podaci o tome da je Veselinović predvodio grupu od dvadesetak naoružanih ljudi, koji su izazvali incident na Jarinju od 27. septembra, proglašeni državnom tajnom, a oni, između ostalog, podsećaju da je Veselinović već ranije pominjan kao osoba koja se sumnjiči za paljenje barikada na Jarinju. Šta se odigralo u danu sukoba na alternativnom administrativnom prelazu kod Jarinja?

Prema navodima iznetim pred skupštinskim Odborom za bezbednost, tokom noći je Veselinovićeva grupa podigla barikadu uz samu bazu Kfora.

Kfor je ovo shvatio kao provokaciju i u ranim jutarnjim satima, tačnije u 6 ujutro, zauzeo tu barikadu, stavio bodljkavu žicu i počeo da ruši barikade.

Tri i po sata kasnije, u 9.30, grupa od oko dvadesetak Srba, predvođena Veselinovićem, napada Kfor, koji odgovara dimnim bombama i gumenim mecima. Srbi beže. Već oko 12 časova na mesto događaja stiže oko 1.000 Srba, ali i kamion u kojem je vozač i pratnja od dvadesetak Veselinovićevih ljudi naoružanih vatrenim oružjem i s makazama za sečenje žice.
Jah....jadni goloruki narod koji se bori za opstanak na vekovnim ognjištima.... :-)

Boldano.....tradicija se nastavlja... :lol:
A pararelu sa kojim dogadjajem povlacis ? Je li sa Olujom(mislim za ovo bjezanje) ?
Last edited by CSKA on 06/10/2011 17:13, edited 1 time in total.
Post Reply