HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
zonbirile

#2776 Re: HS kablovska

Post by zonbirile »

kakaljin wrote:
iceman2010 wrote:
ado-pasha wrote:ima par sedmica hrt 1, hrt 2, bht, alfa su mi se pokvarili na analognoj, dok su ostali ko mlijeko... ne znasm do cega je...

ima li ko slicnih problema?

i jel ima novih kanala ili frekfencija na digitalnoj?

pozdrav

Da li su frekvencije ovih kanala "ublizu"? Ako jesu ima neka smetnja na tim frekvencijama. Vjerovatno je losiji kontakt na nekom razdjelniku, spojnici ili samom dzeku koji ulazi u TV. Moguce i da je do kabla, ali cisto sumnjam da je do njega.

Nije iskljuceno da se smetnje na ovim frekvencijama pojavljuju negdje na mrezi od optickog node-a do tebe. U svakom slucaju bi najbolje bilo da nazoves tehnicku podrsku. Mozda treba samo malo pojacati signal na tebi najblizem pojacalu.

Oni trebaju pojacati signal na svim pojacalima koje imaju da bi poboljsali sliku svim korisnicima da slika nema smetnji i mjesanja signala
-----------------------
ne mogu,hlade pojačala
AfromMann

#2777 Re: HS kablovska

Post by AfromMann »

AldinK wrote:
AfromMann wrote:Sto vise vjerskih kanala!
i da se vrati TV Amna!
:D :D
shlauf

#2778 Re: HS kablovska

Post by shlauf »

Jel moguće, dan prodje a ni jednog komentara. Izgleda da smo svi zadovoljni. :D
Bitte_Halt_ja_ja

#2779 Re: HS kablovska

Post by Bitte_Halt_ja_ja »

Jel neko zna frekvenciju za Net Geo HD, ne vidim na sajtu da ima frekvencija za HD verziju
lijan

#2780 Re: HS kablovska

Post by lijan »

Bitte_Halt_ja_ja wrote:Jel neko zna frekvenciju za Net Geo HD, ne vidim na sajtu da ima frekvencija za HD verziju
362000 KHz, 64QAM, 6875 KS/s
araking86

#2781 Re: HS kablovska

Post by araking86 »

Jao sto nas izradise za sport klub.Ovdje cini mi se svi zadovoljni hs-om.
shlauf

#2782 Re: HS kablovska

Post by shlauf »

:x
hoggarr

#2783 Re: HS kablovska

Post by hoggarr »

araking86 wrote:Jao sto nas izradise za sport klub.Ovdje cini mi se svi zadovoljni hs-om.
A, što ne bismo bili?
Pa, nisi valjda slijep, zar ne vidiš da svi čekamo 1. mart - Dan nezavisnosti BiH!
dzeno123

#2784 Re: HS kablovska

Post by dzeno123 »

Kako su ovo ukinuli ogranicenje torrenata ja sam zadovoljan HS-om u globalu. Slika na kablovskoj im je ok, internet ultra stabialan u zadnjih godinu dana, digitalna je losa da se ne lazemo ali opet tu je flat koji to nadomjesta. Iskreno malo strahujem od tog 1.marta jer nisam siguran kakvi su im kapaciteti pa kad raja pocnu "skidat internet" imam osjecaj da bi u Berlinu mogli zagusiti parice a kamo li kod nas...
kojeime

#2785 Re: HS kablovska

Post by kojeime »

.
Last edited by kojeime on 10/03/2011 17:31, edited 1 time in total.
fole13

#2786 Re: HS kablovska

Post by fole13 »

kojeime wrote:
dzeno123 wrote:Kako su ovo ukinuli ogranicenje torrenata ja sam zadovoljan HS-om u globalu. Slika na kablovskoj im je ok, internet ultra stabialan u zadnjih godinu dana, digitalna je losa da se ne lazemo ali opet tu je flat koji to nadomjesta. Iskreno malo strahujem od tog 1.marta jer nisam siguran kakvi su im kapaciteti pa kad raja pocnu "skidat internet" imam osjecaj da bi u Berlinu mogli zagusiti parice a kamo li kod nas...
Ma to se lako rijesi. Agencija za zastitu autorskih prava isposluje sudski nalog da svi provajderi moraju blokirati torrent, warez i slicne stranice tako da se jedino mogu skidali legalni sadrzaji direktno sa zvanicnih web stranica i rijesen problem. Tako se zastite korisnici interneta koji se ne bave ilegalnim aktivnostima. Sta fali izvesti curu (ili momka) u kino i odgledati film u mraku kino sale, zar se mora bas skinuti sa neta i gledati kuci? Samo treba popricati sa Mirzom Hajricem i eto rjesenja :)

Kad bude plata u BIH evropska onda Mirza Hajric moze srati o autorskim pravima.To je isto kao da si rekao najbolje bi bilo ukinuti net.U krajnjem slucaju sta Mirza ima sa sadrzajem hostanim u Holandiji.Ziv bio pa Holandija i Njemacka imaju najvise Offshore hostova na svijetu.A Njemacka jedna od autorativnijih zemalja u evropi po svemu pa opet ne mogu nista protiv piratluka.I da te pitam koji je smisao flat interneta ako nema sadrzaja za skidanje?
shlauf

#2787 Re: HS kablovska

Post by shlauf »

Dolazili mi inžinjeri iz HS-a da pojačaju signal jer je slabija slika na pojedinim kanalima. Nešto čeprkali ali slaba fajda. Pitao ih hoće li šta biti od SK- a oni kažu da definitivno nemaaaaaa. Kapak.

EDIT: kakav Mirza Hajrić. Čitav život je živio guzovače. Nek se opet ufati gitare i Londona. pametovao je puno godina kao savjetnik Izetbegovića a sad tuži koga stigne za piratstvo. Hebo njega. :x
kojeime

#2788 Re: HS kablovska

Post by kojeime »

.
Last edited by kojeime on 10/03/2011 17:31, edited 1 time in total.
fole13

#2789 Re: HS kablovska

Post by fole13 »

kojeime wrote:
fole13 wrote:
kojeime wrote:Kako su ovo ukinuli ogranicenje torrenata ja sam zadovoljan HS-om u globalu. Slika na kablovskoj im je ok, internet ultra stabialan u zadnjih godinu dana, digitalna je losa da se ne lazemo ali opet tu je flat koji to nadomjesta. Iskreno malo strahujem od tog 1.marta jer nisam siguran kakvi su im kapaciteti pa kad raja pocnu "skidat internet" imam osjecaj da bi u Berlinu mogli zagusiti parice a kamo li kod nas...
Ma to se lako rijesi. Agencija za zastitu autorskih prava isposluje sudski nalog da svi provajderi moraju blokirati torrent, warez i slicne stranice tako da se jedino mogu skidali legalni sadrzaji direktno sa zvanicnih web stranica i rijesen problem. Tako se zastite korisnici interneta koji se ne bave ilegalnim aktivnostima. Sta fali izvesti curu (ili momka) u kino i odgledati film u mraku kino sale, zar se mora bas skinuti sa neta i gledati kuci? Samo treba popricati sa Mirzom Hajricem i eto rjesenja :)

Kad bude plata u BIH evropska onda Mirza Hajric moze srati o autorskim pravima.To je isto kao da si rekao najbolje bi bilo ukinuti net.U krajnjem slucaju sta Mirza ima sa sadrzajem hostanim u Holandiji.Ziv bio pa Holandija i Njemacka imaju najvise Offshore hostova na svijetu.A Njemacka jedna od autorativnijih zemalja u evropi po svemu pa opet ne mogu nista protiv piratluka.I da te pitam koji je smisao flat interneta ako nema sadrzaja za skidanje?
Prvo, ne treba svaki post shvatati bukvalno i ozbiljno :)

Drugo, To je isto kao da pitas koji je smisao imati McLaren F1 koji ide haman 350km/h kada nemas ceste na kojem ces ga voziti na tim brzinama. To sto imas flat ne znaci da moras skidati samo zato da skidas.

A nije problem ni u tome. Imas flat pa ga koristi da skines najnovije izdanje filma u HD rezoluciji. Samo, plati ga koliko kosta, sta ja znam recmo 50USD po filmu. Pa ako mozes platiti 100 filmova po 50USD, bujrum, koristi flat, eto ti smisao flata. Kada bi to bilotako da vidis kako bi kolicina downloada pala sama od sebe. Pa ne bi bilo problema tipa moze li infrastruktura izdrzati zahtjeve korisnika.

A usput, bilo bi lijepo krenuti prvo po kancelarijama same agencije pa onda i po kucama zaposlenih u Sine Qua None i vidjeti da li i oni imaju bas sav sadrzaj legalan :wink:[/quote]

Opet ti kazem kad mi bude plata 1500km ,a ne minimalac onda cu da kupujem na netu film ili bilo sta drugo.Sine Qua None je tolika nebuloza da je to smijesno oni brane nekog od necega?Truhli politicar na celu te kompanije :-) Ja ne vozim ferarija,niti imam 50$ da platim film .A da te pitam ovo? koliko bi provajderi izgubili zarade da se ukinu torrenti,warezi i slicno ? Mislis da to odgovara njima ?Pa youtube najvise krsi autorska prava ako cemo realno jos je vlasnik google :D Znaci google bi morao da tuzi sam sebe da bi pravda bila zadovoljena. I imas pravo ovo je thread o kablovskoj nije o autorskim pravima pa necemo vise raspravljati na ovu temu koja ima toliko toga za i protiv :dance:
Arma-Sarma

#2790 Re: HS kablovska

Post by Arma-Sarma »

shlauf wrote:Dolazili mi inžinjeri iz HS-a da pojačaju signal jer je slabija slika na pojedinim kanalima. Nešto čeprkali ali slaba fajda. Pitao ih hoće li šta biti od SK- a oni kažu da definitivno nemaaaaaa. Kapak.
A meni u utorak dolazili i rekli da će ga uvesti :-)
SundanceKid

#2791 Re: HS kablovska

Post by SundanceKid »

Arma-Sarma wrote:
shlauf wrote:Dolazili mi inžinjeri iz HS-a da pojačaju signal jer je slabija slika na pojedinim kanalima. Nešto čeprkali ali slaba fajda. Pitao ih hoće li šta biti od SK- a oni kažu da definitivno nemaaaaaa. Kapak.
A meni u utorak dolazili i rekli da će ga uvesti :-)
Ma nas neko ovdje ocigledno zaj... :D Bezveze se ponadasmo :D
Tiger 033

#2792 Re: HS kablovska

Post by Tiger 033 »

:lol: :lol: :lol: Ljudi džone lijekove... a DA NE podžone CD ili DVD...ma bjeeeež ba :bih:
cappy_tempo

#2793 Re: HS kablovska

Post by cappy_tempo »

zato se od 1. natakariti na internet pa onda materi nek gase kanale :mrgreen:

ps. jesam li ja toliko corav ili nema teme o novinama? :mrgreen:
Cibra

#2794 Re: HS kablovska

Post by Cibra »

cappy_tempo wrote:zato se od 1. natakariti na internet pa onda materi nek gase kanale :mrgreen:

ps. jesam li ja toliko corav ili nema teme o novinama? :mrgreen:
Sine Qua Non i Radočić se žalili na autorska prava:)

NEgo ništa od od onog hakovanja kartice? I jeste primjetili da je jedini HS sa ovim besplatnim HD kanalima(nat geo, ard, ES , ES2)?
Riddle

#2795 Re: HS kablovska

Post by Riddle »

Gdje je nestao topik HS Internet? :shock:
hoggarr

#2796 Re: HS kablovska

Post by hoggarr »

Riddle wrote:Gdje je nestao topik HS Internet? :shock:
Izgleda da je ovdje Telemach upleo svoje prste.
Uplašili su se konkurencije. :D
holowey

#2797 Re: HS kablovska

Post by holowey »

masa topika na sax forumu je danas obrisana...cenzura :(
Αθήνα

#2798 Re: HS kablovska

Post by Αθήνα »

Nego mrsko mi ovo čitati pa da pitam samo jesu li vratili obični Sport Klub u šemu??? Na stranici ga ima na listi kanala....
amar_no1

#2799 Re: HS kablovska

Post by amar_no1 »

a ima li ikakve nade da uvedu neke nove kanale u oo programsku semu jer ovo sto nude je fakat jadno da jadnije ne moze biti :x :x :x
elSaik

#2800 Re: HS kablovska

Post by elSaik »

Riddle wrote:Gdje je nestao topik HS Internet? :shock:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... start=2800

?
Locked