kojeime wrote:fole13 wrote:kojeime wrote:Kako su ovo ukinuli ogranicenje torrenata ja sam zadovoljan HS-om u globalu. Slika na kablovskoj im je ok, internet ultra stabialan u zadnjih godinu dana, digitalna je losa da se ne lazemo ali opet tu je flat koji to nadomjesta. Iskreno malo strahujem od tog 1.marta jer nisam siguran kakvi su im kapaciteti pa kad raja pocnu "skidat internet" imam osjecaj da bi u Berlinu mogli zagusiti parice a kamo li kod nas...
Ma to se lako rijesi. Agencija za zastitu autorskih prava isposluje sudski nalog da svi provajderi moraju blokirati torrent, warez i slicne stranice tako da se jedino mogu skidali legalni sadrzaji direktno sa zvanicnih web stranica i rijesen problem. Tako se zastite korisnici interneta koji se ne bave ilegalnim aktivnostima. Sta fali izvesti curu (ili momka) u kino i odgledati film u mraku kino sale, zar se mora bas skinuti sa neta i gledati kuci? Samo treba popricati sa Mirzom Hajricem i eto rjesenja

Kad bude plata u BIH evropska onda Mirza Hajric moze srati o autorskim pravima.To je isto kao da si rekao najbolje bi bilo ukinuti net.U krajnjem slucaju sta Mirza ima sa sadrzajem hostanim u Holandiji.Ziv bio pa Holandija i Njemacka imaju najvise Offshore hostova na svijetu.A Njemacka jedna od autorativnijih zemalja u evropi po svemu pa opet ne mogu nista protiv piratluka.I da te pitam koji je smisao flat interneta ako nema sadrzaja za skidanje?
Prvo, ne treba svaki post shvatati bukvalno i ozbiljno
Drugo, To je isto kao da pitas koji je smisao imati McLaren F1 koji ide haman 350km/h kada nemas ceste na kojem ces ga voziti na tim brzinama. To sto imas flat ne znaci da moras skidati samo zato da skidas.
A nije problem ni u tome. Imas flat pa ga koristi da skines najnovije izdanje filma u HD rezoluciji. Samo, plati ga koliko kosta, sta ja znam recmo 50USD po filmu. Pa ako mozes platiti 100 filmova po 50USD, bujrum, koristi flat, eto ti smisao flata. Kada bi to bilotako da vidis kako bi kolicina downloada pala sama od sebe. Pa ne bi bilo problema tipa moze li infrastruktura izdrzati zahtjeve korisnika.
A usput, bilo bi lijepo krenuti prvo po kancelarijama same agencije pa onda i po kucama zaposlenih u Sine Qua None i vidjeti da li i oni imaju bas sav sadrzaj legalan

[/quote]
Opet ti kazem kad mi bude plata 1500km ,a ne minimalac onda cu da kupujem na netu film ili bilo sta drugo.Sine Qua None je tolika nebuloza da je to smijesno oni brane nekog od necega?Truhli politicar na celu te kompanije

Ja ne vozim ferarija,niti imam 50$ da platim film .A da te pitam ovo? koliko bi provajderi izgubili zarade da se ukinu torrenti,warezi i slicno ? Mislis da to odgovara njima ?Pa youtube najvise krsi autorska prava ako cemo realno jos je vlasnik google

Znaci google bi morao da tuzi sam sebe da bi pravda bila zadovoljena. I imas pravo ovo je thread o kablovskoj nije o autorskim pravima pa necemo vise raspravljati na ovu temu koja ima toliko toga za i protiv