uhvati se brda preko kozije i lagano pici kuda je ciro isaoheadbanger wrote:dadoka84 wrote:Srecom nisi dobio nadimak antonio banderas
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
joj suti sreca bio sam ono pri kraju kao da stanem, pa se malo profuralo u taj grm, sreca i grm mal nije bilo velikih i tvrdjih grana tako da su i ogrebitne mizerne
ma kasnije sam se sam sebi simjao
@komi...sori black swane![]()
koja ruta
vise mi dosadilo svaki dan do kozije pa ako ima ko kkavih ideja a da je slicna kilometraza
idem sa dobrinje
Biciklom kroz Sarajevo
- cappy_tempo
#2776 Re: Biciklom kroz Sarajevo
-
Irvinovo stado
#2777 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Sarajevo je dusu dalo za brdski biciklizam, a vi se vozate od Kozje do Vrela
Pa skocite do Crepoljskoga ili Trebevica, mozete i na Igman... Sve odlicne rute gotovo bez saobracaja motornih vozila...
Pa skocite do Crepoljskoga ili Trebevica, mozete i na Igman... Sve odlicne rute gotovo bez saobracaja motornih vozila...
- headbanger
#2778 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ah ta mladost ludostIrvinovo stado wrote:Sarajevo je dusu dalo za brdski biciklizam, a vi se vozate od Kozje do Vrela![]()
bi ja da cika doktor nije rekao
ne ne prevelikog napora, ako mislite da imate koljena
tako da ja mogu samo po ravnom
-
AS_sa
#2779 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ma autom na trebevic i onda samo na bajk i spustis se ... meroba ... provjereno ..headbanger wrote:ah ta mladost ludostIrvinovo stado wrote:Sarajevo je dusu dalo za brdski biciklizam, a vi se vozate od Kozje do Vrela![]()
bi ja da cika doktor nije rekao
ne ne prevelikog napora, ako mislite da imate koljena
tako da ja mogu samo po ravnom
- kokuz_sa
#2780 Re: Biciklom kroz Sarajevo
veceras u vilsonovom ona plava policajka i jos jedan policajac na biciklu stali i fataju vozace bajkova koji prodju na crveno..
kaznaje bila
da ostave svoj bajk kod policajaca a onda pjeske odu na drugu stranu ulice pricekaju zeleno svijetlo i predju i tek onda dobiju bajk nazad
kad zaustave one maloljetne huligane na bajkovima..za njih je ista kazna bila samo sto su se morali drzati za ruke XD
kaznaje bila
da ostave svoj bajk kod policajaca a onda pjeske odu na drugu stranu ulice pricekaju zeleno svijetlo i predju i tek onda dobiju bajk nazad
kad zaustave one maloljetne huligane na bajkovima..za njih je ista kazna bila samo sto su se morali drzati za ruke XD
-
♥ Julianna ♥
#2781 Re: Biciklom kroz Sarajevo
kokuz_sa wrote:veceras u vilsonovom ona plava policajka i jos jedan policajac na biciklu stali i fataju vozace bajkova koji prodju na crveno..
kaznaje bila
da ostave svoj bajk kod policajaca a onda pjeske odu na drugu stranu ulice pricekaju zeleno svijetlo i predju i tek onda dobiju bajk nazad![]()
![]()
- trimi68
- Grijem se na: Plin
- Horoskop: Stirjelac
#2782 Re: Biciklom kroz Sarajevo
kokuz_sa wrote:veceras u vilsonovom ona plava policajka i jos jedan policajac na biciklu stali i fataju vozace bajkova koji prodju na crveno..
kaznaje bila
da ostave svoj bajk kod policajaca a onda pjeske odu na drugu stranu ulice pricekaju zeleno svijetlo i predju i tek onda dobiju bajk nazad![]()
![]()
podrška, tako treba
-
fluidni
#2783 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Voli ona i auta da zaustavlja...mada, ovo mi bas dobar fazonkokuz_sa wrote:veceras u vilsonovom ona plava policajka i jos jedan policajac na biciklu stali i fataju vozace bajkova koji prodju na crveno..
kaznaje bila
![]()
-
AS_sa
#2784 Re: Biciklom kroz Sarajevo
svaka im cast za ovo ...
-
vratnik
#2785 Re: Biciklom kroz Sarajevo
kaznaje bila
![]()
genijalno.
- Control panel
#2786 Re: Biciklom kroz Sarajevo
mogu li se dva biciklista, bez velike kondicije zaputiti do lukomira od babinog dola i sta treba ponijeti od opreme osim vode. 
- Miki123
#2787 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Lanac i njegovo čišćenje me uništi..
onako, samo se žalim
Zavisi, u kakvoj si kondiciji, koliko kila imaš?
onako, samo se žalim
Code: Select all
mogu li se dva biciklista, bez velike kondicije zaputiti do lukomira od babinog dola i sta treba ponijeti od opreme osim vode. :-DZavisi, u kakvoj si kondiciji, koliko kila imaš?
- trimi68
#2788 Re: Biciklom kroz Sarajevo
moguControl panel wrote:mogu li se dva biciklista, bez velike kondicije zaputiti do lukomira od babinog dola i sta treba ponijeti od opreme osim vode.
Od opreme: kaciga, krema za sunčanje, hrana, rezervne gume unutrašnje 2x, set za krpljnje guma, pumpa, alat.
- Control panel
#2789 Re: Biciklom kroz Sarajevo
70 kgMiki123 wrote:Lanac i njegovo čišćenje me uništi..
onako, samo se žalim![]()
Code: Select all
mogu li se dva biciklista, bez velike kondicije zaputiti do lukomira od babinog dola i sta treba ponijeti od opreme osim vode. :-D
Zavisi, u kakvoj si kondiciji, koliko kila imaš?
- Control panel
#2790 Re: Biciklom kroz Sarajevo
zar je tako zahtjevno da moram toliko opreme nositi. bolje da nadjem neku turu sa afaltom, a i zbog kondicije.trimi68 wrote:moguControl panel wrote:mogu li se dva biciklista, bez velike kondicije zaputiti do lukomira od babinog dola i sta treba ponijeti od opreme osim vode.
Od opreme: kaciga, krema za sunčanje, hrana, rezervne gume unutrašnje 2x, set za krpljnje guma, pumpa, alat.
u svakom slucaju cu vidjeti. bice danas ili neki naredni vikend.
- iLLusion
#2791 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Dodao bih još energetske čokoladice, voda, rezervna odjeća, peškir, prva pomoć... Jbg, ipak ideš do Lukomira, ne ideš do Vrela Bosne, sve će ti ovo zatrebati.Control panel wrote:zar je tako zahtjevno da moram toliko opreme nositi. bolje da nadjem neku turu sa afaltom, a i zbog kondicije.trimi68 wrote:moguControl panel wrote:mogu li se dva biciklista, bez velike kondicije zaputiti do lukomira od babinog dola i sta treba ponijeti od opreme osim vode.
- trimi68
#2792 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Energetske čokoladice = hrana
voda = "osim vode" citiram
rezervna odjeća = na 35 C
peškir
prva pomoć = vozim MTB od 1998 (minus rat), nikad je nisam nosio, upotrebio, trebao a padao sam nebrojeno puta

rezervna odjeća = na 35 C
peškir
prva pomoć = vozim MTB od 1998 (minus rat), nikad je nisam nosio, upotrebio, trebao a padao sam nebrojeno puta
- trimi68
#2793 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Nije zahtjevno ALI (uvijek ima ovo fucking ALI).Control panel wrote:zar je tako zahtjevno da moram toliko opreme nositi. bolje da nadjem neku turu sa afaltom, a i zbog kondicije.trimi68 wrote:moguControl panel wrote:mogu li se dva biciklista, bez velike kondicije zaputiti do lukomira od babinog dola i sta treba ponijeti od opreme osim vode.
kaciga ti treba - jer ako padneš i razbiješ glavu na putu za Lukomir lakše te zakopat gore nego dobiti medicinsku pomoć,
krema za sunčanje - 30 C ..ako voliš da izgoriš to je tvoj ćeif,
hrana - banane, koštunjavo voće, energy bars itd itd,
rezervne gume 2x - jer ako ti gore pukne guma a nemaš rezervne ...najebo si ko žuti na Kozari, valja ti gurat bike,
set za krpljenje guma - e ovo koristiš kad probušiš sve 4 gume
pumpa - logično zar ne
alat - mali set alata za biciklo za nedajbože ako se nešto otkači i sl.
- iLLusion
#2794 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Dakle... 1, 2, 3, 4... 34? Tebi je baš dosadno dok si 34 puta klikno natrimi68 wrote:Energetske čokoladice = hrana
rezervna odjeća = na 35 C![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
peškir![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Rezervna guma? Pa eto, ja vozim od 1998 i još je nisam nosio, upotrijebio, trebao... bla, bla, bla. Karikiram. Mani se šuplje. To što ti nisi trebao, ne znači da neće zatrebati. Sam si rekao, jer ako padneš i razbiješ glavu na putu za Lukomir lakše te zakopat gore nego dobiti medicinsku pomoć. Zlu ne trebalo, neka bude u ruksaku.
Možda je 35 stepeni u centru grada, ali gore je skroz druga priča, tih par grama koliko teži rezervni dres nije na odmet. Kao ni peškir, da obrišeš znoj ukoliko vjetar krene, odnosno kada se kreneš spuštati nazad.
Hrana nije uvijek jednako energetska čokoladica. Možda je u pitanju neki sendvič? Kifla?
Što se tiče vode, samo sam preletio preko posta i to sam mahinalno napisao.
- kokuz_sa
#2795 Re: Biciklom kroz Sarajevo
pitanje jedno za ove koji imaju malo bolja bicikla..
ja sam prije vozao jedno obicno starije biciklo i sam mu pritezao kocnice,cistio lanac i bio sam svoj majstor..
nego sada jedim cudom postadoh vlasnik McKenzie bajka sa disk kocnicama..
pa da pitam kakve njemu service covjek moze raditi,tj sta moze sam da radi i tako,i ovi diskovi jer treba njih nesto bas kontrolisat..svako koliko i kako?
znam da se takvi bajkovi vode na neke nulte prve i druge servise..pa svako koliko to treba raditi..tj koliko predjenih km?
jbg ne razumijem se u novija bicikla
meni dobar bio i onaj stari sa malo iskrivljenom felgom

ja sam prije vozao jedno obicno starije biciklo i sam mu pritezao kocnice,cistio lanac i bio sam svoj majstor..
pa da pitam kakve njemu service covjek moze raditi,tj sta moze sam da radi i tako,i ovi diskovi jer treba njih nesto bas kontrolisat..svako koliko i kako?
znam da se takvi bajkovi vode na neke nulte prve i druge servise..pa svako koliko to treba raditi..tj koliko predjenih km?
jbg ne razumijem se u novija bicikla
meni dobar bio i onaj stari sa malo iskrivljenom felgom
- trimi68
#2796 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Dosadno Ne...iLLusion wrote:Dakle... 1, 2, 3, 4... 34? Tebi je baš dosadno dok si 34 puta klikno natrimi68 wrote:Energetske čokoladice = hrana
rezervna odjeća = na 35 C![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
peškir![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
smajlija, lol. Nemaš nekog pametnijeg posla?
Ne moraš odgovarati, retoričko pitanje.
Rezervna guma? Pa eto, ja vozim od 1998 i još je nisam nosio, upotrijebio, trebao... bla, bla, bla. Karikiram. Mani se šuplje. To što ti nisi trebao, ne znači da neće zatrebati. Sam si rekao, jer ako padneš i razbiješ glavu na putu za Lukomir lakše te zakopat gore nego dobiti medicinsku pomoć. Zlu ne trebalo, neka bude u ruksaku.
Možda je 35 stepeni u centru grada, ali gore je skroz druga priča, tih par grama koliko teži rezervni dres nije na odmet. Kao ni peškir, da obrišeš znoj ukoliko vjetar krene, odnosno kada se kreneš spuštati nazad.
Hrana nije uvijek jednako energetska čokoladica. Možda je u pitanju neki sendvič? Kifla?
Što se tiče vode, samo sam preletio preko posta i to sam mahinalno napisao.
Volim
Imam posla i volim retorička i retrogradna i retro pitanja
I u zlu i u dobru samo se ti tovari stvarima
Nositi rezervni dres, kad je ljepo
PEŠKIR e ovome se mogu i uvijek ću se smijati
ponesi-nosi na glavi maramu (cool max mateijal) koja skuplja znoj
Sendvič, kifla - na vožnji - bolje ti je ubija se , paradajz, banane, koštunjavo voće, suho voće , vjeruj mi da sam naučio na svojim greškama šta je bolje
Voda - čitaj pažljivo nemoj da si prebrz....
Ride ride manje teorije više vožnje
- trimi68
#2797 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Sve što si do sada radio na starom biciklu nastavi da radiš na novomkokuz_sa wrote:pitanje jedno za ove koji imaju malo bolja bicikla..
jbg ne razumijem se u novija bicikla![]()
![]()
meni dobar bio i onaj stari sa malo iskrivljenom felgom![]()
Servis diskova, ljepi Google, You Tube, tutorials šta i kako da se radi ...a ako nisi siguran šta treba imaš nekoliko servisa u Sa, pa sjedi gledaj šta serviseri rade i uči.
- kokuz_sa
#2798 Re: Biciklom kroz Sarajevo
hvalatrimi68 wrote:Sve što si do sada radio na starom biciklu nastavi da radiš na novomkokuz_sa wrote:pitanje jedno za ove koji imaju malo bolja bicikla..
jbg ne razumijem se u novija bicikla![]()
![]()
meni dobar bio i onaj stari sa malo iskrivljenom felgom![]()
Servis diskova, ljepi Google, You Tube, tutorials šta i kako da se radi ...a ako nisi siguran šta treba imaš nekoliko servisa u Sa, pa sjedi gledaj šta serviseri rade i uči.
najgore sto pokusavam na netu sta vise naci o ovome biciklu al nigdje nista da isceprkam..cak ne mogu ni naci oficijelnu stranicu te kompanije za bajkove
reko da vidim koliko se krece bajk,valjajul mu ista ovi diskovi i tako to..
jedino sto nadje na netu je ovo

neki lik prodavao isti na piku al moj je druge boje..
i ne rece ti svako koliko se treba raditi servis i pregledat diskovi?
- malawi
#2799 Re: Biciklom kroz Sarajevo
kaznaje bila
![]()
- Control panel
#2800 Re: Biciklom kroz Sarajevo
e raja. ovako. promijenio sam malo turu, pa sam se zahebo. otisao sam do onog mosta na rakitnici i popeo se do umoljana i one gradine. mogu vam reci da sam poginuo. nije bilo nikakvih problema sa bajkom. ponio sam i rezerni dres. i mlijeko za suncanje, vode, hrane... nisam imao rezervne gume ali mi nisu ni trebale. bilo je vruce pravo i izvana i iznutra
na kraju kada sam se vracao jedva sam pobjegao prolomu oblaka.
dosli u SA ni kapi.
na kraju kada sam se vracao jedva sam pobjegao prolomu oblaka.
dosli u SA ni kapi.