Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
neno#4

#2776 Re: reprezentacija

Post by neno#4 »

hrastov zizak wrote:
neno#4 wrote:Odakle tebi da je Mitrovic u Unicaji? On je samo trenirao sa Sinanovicem, Kuzmicem i Todorovicem. Koji centarski par? Na koga mislis uz Nurkica?
Ma piše na wikipediji da je član Unicaje, ali očito da nije potpisao za nih, nego je samo bio na probi. Valjda nije zadovoljio. Na centarski par mislim Teletović-Nurkić (krilni centar-centar, centarski par standardna terminologija), mislio sam da je to dovoljno jasno, ali to za 2-3 godine, a dok ovaj ne stasa valjda će Kikan nekako krpit tu poziciju.
Mitrovic nije ni bio na probi u Unicaji, lose informacije imas. On je samo trenirao sa nasim gore, i treneri iz Zenice su radili isto s njima gore. Kikan krpiti tu poziciju? Ne bih ja bas nazvao krpljenjem ovo sto Kikan ide stalno preko 15 poena. I samo ce biti jos bolji i bolji, steka u odbrani, ali u napadu je siguran. Sjajno se razumije sa Zach -om.

Inace, cim je pocela prica o Wrightu ovo sam napisao na drugom forumu.
Sto se tice Amera ja Aci vjerujem. Tu fule nece sigurno biti. Nama treba upravo jedan ovakav igrac kao sto je Wright.
8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) :dance: :dance: :dance: :dance:
neno#4

#2777 Re: reprezentacija

Post by neno#4 »

Tkd wrote:Primili smo previše poena, no raduje napadačka efikasnost.
Samo ti Nenu slusaj i bice ok. Mi cemo igrati uvijek lose odbranu, sad je samo pitanje manje ili vise losije, ali cemo zato imati odlican napad. To je Acina filozofija, uvijek na kos vise. Djedovic se preporodio kod njega, za 30 posto je bolji nego u Litvaniji, Kikanovic je pravi igrac za Acin sistem, Teletovic je najbolji igrac ove repke. Ali je Crni najvazniji. Od njega sve krece, ako bude igrao kao sto je to radio danas za nas nece biti zime. Plus ako jos iscupamo ova dva igraca, mi cemo uz Gordica, Muhu, plus Nurkic biti prava ekipa. I Neno nekog poznaje u svijetu kosarke, ne prica napamet :bih: :bih:
Mračajski proto

#2778 Re: reprezentacija

Post by Mračajski proto »

Nenu za selektora. Bio bi bolji od Mensura, kunem ti se. :mrgreen:
hrastov žižak

#2779 Re: reprezentacija

Post by hrastov žižak »

neno#4 wrote:
hrastov zizak wrote:
neno#4 wrote:Odakle tebi da je Mitrovic u Unicaji? On je samo trenirao sa Sinanovicem, Kuzmicem i Todorovicem. Koji centarski par? Na koga mislis uz Nurkica?
Ma piše na wikipediji da je član Unicaje, ali očito da nije potpisao za nih, nego je samo bio na probi. Valjda nije zadovoljio. Na centarski par mislim Teletović-Nurkić (krilni centar-centar, centarski par standardna terminologija), mislio sam da je to dovoljno jasno, ali to za 2-3 godine, a dok ovaj ne stasa valjda će Kikan nekako krpit tu poziciju.
Mitrovic nije ni bio na probi u Unicaji, lose informacije imas. On je samo trenirao sa nasim gore, i treneri iz Zenice su radili isto s njima gore. Kikan krpiti tu poziciju? Ne bih ja bas nazvao krpljenjem ovo sto Kikan ide stalno preko 15 poena. I samo ce biti jos bolji i bolji, steka u odbrani, ali u napadu je siguran. Sjajno se razumije sa Zach -om.
U odbrani je karina, ozbiljan centar mu može utrpat koliko hoće. U skoku tanak. Napadački solidan igrač, ima mekanu ruku, ali po konstituciji ne bi trebao biti čisti cenatar, bez obzira na dužinu. U Srbije nisu igrali prvi centri, sreća za nas. Mislim, dobar je Kikan s obzirom kakve smo sve ćuskije imali pod košem, ali nije kompletan. Što se tiče Mitrovića, jebiga, nemamo svi te insajderske informacije, neki portali su prenijeli da je na probi u Malagi, a neki da je stigao u Europu, prvo u Malagu, a onda ide dalje na probe. Ja to nisam izmislio, niti sam mu postavio na wikipediju da je njihov član. Elem, nebitno, valjda nađe kakav angažman.
neno#4

#2780 Re: reprezentacija

Post by neno#4 »

Sarajevo_Grad wrote:Nenu za selektora. Bio bi bolji od Mensura, kunem ti se. :mrgreen:
Menso je imao jednu odlicnu osobinu, a to je da je vrhunski znao postaviti odbranu. Tada u ABA ligi sigurno u TOP 5 trenera koji su postavljali odbranu. Samo je u napadu bio los. Ekipa mu nikada nije imala glavu i rep.
Mračajski proto

#2781 Re: reprezentacija

Ne vraćaj me u ona vremena, nostalgija me opali. Ruku na srce, nije on loš bio. Sjećam se da je uvijek imao skoro isti stav. Kad je Cibona dolazila u Skenderiju, Partizan, FMP, govorio je da moraju dati svoj maksimum, ali to isto je govorio kad su u dvorani gostovali ''manje'' i manje ekipe, tipa Domžala i sličnih. Nikad nije svoju ekipu nešto puno dizao, uvijek pozivao na oprez, nikad nije ekipu Bosne smatrao favoritom, nebitno s kim su igrali. Hvala mu za onaj final four, kad smo nesretno izgubili od Zvezde.
Muhamed Đakmić

#2782 Re: reprezentacija

Post by Muhamed Đakmić »

To je bio final eight, i nismo toliko nesretno izgubili, nego smo pregaženi.
Mračajski proto

#2783 Re: reprezentacija

Da, da. Do mene je. Kasnije je došao final four. Vodili smo, i onda prokockali prednost. Šteta. Tad je FMP uzeo titulu ja mislim, jedan poen razlike u meču sa Partizanom.
neno#4

#2784 Re: reprezentacija

Post by neno#4 »

Sarajevo1946 wrote:To je bio final eight, i nismo toliko nesretno izgubili, nego smo pregaženi.
Naravno da nismo pregazeni, vodili smo 35 minuta utakmice. A onda je poludio Vitkovac i odigrao utakmicu karijere. Samo da se nisu povrijedili Kovacevic i Tomovic sabrali bi mi njih. Cak i sa Mensom na klupi :D :D
Tkd

#2785 Re: reprezentacija

Post by Tkd »

neno#4 wrote:
Tkd wrote:Primili smo previše poena, no raduje napadačka efikasnost.
Samo ti Nenu slusaj i bice ok. Mi cemo igrati uvijek lose odbranu, sad je samo pitanje manje ili vise losije, ali cemo zato imati odlican napad. To je Acina filozofija, uvijek na kos vise. Djedovic se preporodio kod njega, za 30 posto je bolji nego u Litvaniji, Kikanovic je pravi igrac za Acin sistem, Teletovic je najbolji igrac ove repke. Ali je Crni najvazniji. Od njega sve krece, ako bude igrao kao sto je to radio danas za nas nece biti zime. Plus ako jos iscupamo ova dva igraca, mi cemo uz Gordica, Muhu, plus Nurkic biti prava ekipa. I Neno nekog poznaje u svijetu kosarke, ne prica napamet :bih: :bih:

:bih: :bih: :bih:

Jedva čekam kvalifikacije ako Bog da, da napiđem DOMINACIJA :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Jokericious

#2786 Re: reprezentacija

Post by Jokericious »

Sarajevo_Grad wrote:Nenu za selektora. Bio bi bolji od Mensura, kunem ti se. :mrgreen:
Odmah bi uradio trade Teletovic-Savanovic. :lol:
Tkd

#2787 Re: reprezentacija

Post by Tkd »

To ćemo mu zaboraviti i ne zaboravi Novicu tu :-D

Gafovi se dešavaju, no mislim da je sve to bilo pod euforijom.
Jokericious

#2788 Re: reprezentacija

Post by Jokericious »

Tkd wrote:To ćemo mu zaboraviti i ne zaboravi Novicu tu :-D

Gafovi se dešavaju, no mislim da je sve to bilo pod euforijom.
Dobro jednom, al njemu se vise puta desavalo. Presao je kasnije i na Gasola i Nowitzkog. :D
Tkd

#2789 Re: reprezentacija

Post by Tkd »

Dirka mi ne diraj. Znam za to s jednog drugog foruma. :-D

Dirk , pa ostali.
neno#4

#2790 Re: reprezentacija

Post by neno#4 »

College Gunner mnogo si naporan. Svi se zavucete u misije rupe kada budem upravu u 90 posto slucajeva. I, sta je Novica uradio po n-ti put. Dobio sansu i odigrao brutalan play-off i doveo Real do finala.

Ja samo nisam tip koji pljuje nase kad su losi, ni velica kad su dobri. Uvijek i samo uvijek realno pricam. Za razliku od mnogih po forumima ne formiram misljenje tako sto se bavim velicanjem igraca ili slicno, nego sam stalno s ljudima koji se bave kosarkom, koji su se bavili.
House

#2791 Re: reprezentacija

Post by House »

Usra ga Aco , al nema veze dobro su igrali :D Sutra ide redaljka Hrvatima
legenda reala

#2792 Re: reprezentacija

Post by legenda reala »

Pa kad se vodila ta diskusija Mirza nije bio dobar kao sad, dok su Savanović i Novica imali sezone karijera i uspjehe sa reprezentacijom, Mirza je bio vrh, ali je ove sezone explodirao i prestigao pomenuti dvojac u svakom pogledu.
Malo me nervira što je poečo glumiti Drika prevede loptu i puca :-x :lol:
Tkd

#2793 Re: reprezentacija

Post by Tkd »

NBA MAN , NBA :lol:

Jedva čekam nba ako Bog da, da ga vidim u tom dresu Netsa .
Herr Flick

#2794 Re: reprezentacija

Post by Herr Flick »

Danas slijedi razbijanje Hrvatske najmanje 15 +,Hrvatska je ocajna,jucer protiv Slo uzas,skok im je katastrofa,tu su slicni s nama,danas bi Mirza mogao imat svoj dan ko prosli put na evropskom kad ih je razbio :lol: :lol: :D :D
Tkd

#2795 Re: reprezentacija

Post by Tkd »

Mi volimo gubiti od ekipa koji su slabiji na papiru od nas. Trenutno Hrvatska bez par "ključnih" igrača je naspram nama tanka.

Nadam se ako Bog da pobjedi da se nastavni "niz" :D

Henry Domercant NAS TORPEDIRA LJUDI MOJI. :bih:
Herr Flick

#2796 Re: reprezentacija

Post by Herr Flick »

Tkd wrote:Mi volimo gubiti od ekipa koji su slabiji na papiru od nas. Trenutno Hrvatska bez par "ključnih" igrača je naspram nama tanka.

Da samo im fali:Davor Kus,Marko Popović,Bojan Bogdanović,Marko Tomas,Marko Banić,Ante Tomić :lol: :lol: :lol: i onaj crnac draper
Tkd

#2797 Re: reprezentacija

Post by Tkd »

Moraju pasti noćas aBd !
neno#4

#2799 Re: reprezentacija

Post by neno#4 »

Herr Flick wrote:
Tkd wrote:Mi volimo gubiti od ekipa koji su slabiji na papiru od nas. Trenutno Hrvatska bez par "ključnih" igrača je naspram nama tanka.

Da samo im fali:Davor Kus,Marko Popović,Bojan Bogdanović,Marko Tomas,Marko Banić,Ante Tomić :lol: :lol: :lol: i onaj crnac draper
Tomic je povrijedjen. Banica svi hrvatski selektori u posljednje vrijeme izbjegavaju. Popovic se oprostio a i Tomas je blizu toga. Davor Kus ce iduce godine imati 36 godina na prvenstvu i Repesa ga nece zvati. Bogdanovic je potjeran sa priprema i pitanje je sta ce biti od njegove reprezentativne karijere dok je Jasmin selektor. Odmah poslije toga je i Barcelona ekspresno odustala od njegovog angazmana.
Herr Flick

#2800 Re: reprezentacija

Post by Herr Flick »

neno#4 wrote:
Herr Flick wrote:

Tomic je povrijedjen. Banica svi hrvatski selektori u posljednje vrijeme izbjegavaju. Popovic se oprostio a i Tomas je blizu toga. Davor Kus ce iduce godine imati 36 godina na prvenstvu i Repesa ga nece zvati. Bogdanovic je potjeran sa priprema i pitanje je sta ce biti od njegove reprezentativne karijere dok je Jasmin selektor. Odmah poslije toga je i Barcelona ekspresno odustala od njegovog angazmana.

:thumbup:
Post Reply