Paypal u Bosni i Hercegovini
Moderator: anex
-
quarterback
-
rangoj
#2777 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ako nije tajna, zašto gasis raiffaisen? Zbog loših službenika, visokih provizija ili nešto treće?!valjuga wrote:Planiram da ugasim Visa karticu na raiffeisen a da uzmem Visu negdje drugo Unicredit ili Sparkasse ma nebitno.
Dali ja mogu imati dvije kartice u isto vrijeme na PayPal-u,zato što očekujem neke pakete pa ako šta ne dođe moraće bit refund![]()
Hvala
Moja mišljenje je da su im provizije za održavanje prevelike (ja plaćam 6km mjesečno za mobilnu aplikaciju i odrzavanje), službenici u poslovnicama su poprilično loši i ne obučeni, ali je telefonska podrška stvarno dobra - ili sam ja imao sreće pa naletio na dobre operatere.
-
Saka
#2778 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Možeš dodati dvije kartice i plaćati s bilo kojom po izboru ali samo na jednu možeš povlačiti pare.
- valjuga
#2779 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
E to me i j*be hoću da povlačim pare na ovu novu.Saka wrote:Možeš dodati dvije kartice i plaćati s bilo kojom po izboru ali samo na jednu možeš povlačiti pare.
- valjuga
#2780 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ma kakva tajna,jedina dobra stvar je neki operater iz Sarajeva što mi se javio kad sam daaavno paypal upucavao čovjek je odmah skužio šta mi treba ......rangoj wrote: Ako nije tajna, zašto gasis raiffaisen? Zbog loših službenika, visokih provizija ili nešto treće?!
Moja mišljenje je da su im provizije za održavanje prevelike (ja plaćam 6km mjesečno za mobilnu aplikaciju i odrzavanje), službenici u poslovnicama su poprilično loši i ne obučeni, ali je telefonska podrška stvarno dobra - ili sam ja imao sreće pa naletio na dobre operatere.
Ja sam kupovao karte za F1 prije par godina,kad se samo sjetim te muke i toga
Ta banka u mom gradu je nekako kao familijarna,ovi na šalterima su super al ovi iznad njih ufff.....
Neki dan ja došao da ugasim dva A-vista računa i reče mi službenica u kojem si paketu?
Reko ni u kojem a ona kaže pa što onda plaćaš 6KM za visu i net banking kad je to 3,99KM a ja Čuuuuj e nek ste mi na vrijeme rekli!
Opet službenica: Sad ću ja sredit da odsad bude 3,99KM a ja opet nemoj nemoj ovako ću se prija natjerat da ugasim i taj račun.
E,eto ti moja iskustva sa njima i to ukratko vjeruj.
-
Saka
#2781 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Pa stavi tu novu da ti bude primarna i uplate će ti dolaziti na nju.valjuga wrote:E to me i j*be hoću da povlačim pare na ovu novu.Saka wrote:Možeš dodati dvije kartice i plaćati s bilo kojom po izboru ali samo na jednu možeš povlačiti pare.
-
rangoj
#2782 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Okvaljuga wrote:Ma kakva tajna,jedina dobra stvar je neki operater iz Sarajeva što mi se javio kad sam daaavno paypal upucavao čovjek je odmah skužio šta mi treba ......rangoj wrote: Ako nije tajna, zašto gasis raiffaisen? Zbog loših službenika, visokih provizija ili nešto treće?!
Ja sam kupovao karte za F1 prije par godina,kad se samo sjetim te muke i toga![]()
Ta banka u mom gradu je nekako kao familijarna,ovi na šalterima su super al ovi iznad njih ufff.....
Neki dan ja došao da ugasim dva A-vista računa i reče mi službenica u kojem si paketu?
Reko ni u kojem a ona kaže pa što onda plaćaš 6KM za visu i net banking kad je to 3,99KM a ja Čuuuuj e nek ste mi na vrijeme rekli!
Opet službenica: Sad ću ja sredit da odsad bude 3,99KM a ja opet nemoj nemoj ovako ću se prija natjerat da ugasim i taj račun.
E,eto ti moja iskustva sa njima i to ukratko vjeruj.
Pored detaljnog pregleda računa i svi troškova u nedogled, mozes plaćati račune, prebacivati svoj novac izmedju računa i sl., praviti obrasce za jednostavno plaćanje ubuduće i sl.
Sve što nude web opcije u drugim bankama, ovdje je strano u mobilnu aplikaciju pa je super dostupno i brzo!
Recimo, sve transakcije su odmah vidljive, ne moraš čekati par sati da vidiš šta je i gdje potrošeno za izvoz, već je sve vidljivo nakon par min.
-
rangoj
#2783 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
VišeSA 071 wrote:Znači plata 1400-1500 $?! Dobra...rangoj wrote:Jeste li primjetili kako EURO pada a DOLAR raste?! Vani je danas srednji kurs 1.54 (i raste), ali ga nasa centralna banka još uvijek nije primjenila - vjerovatno će uskoro, za koji dan. Naša valuta je striktno vezana za euro pa zašto dolar raste u odnosu na konvertibilnu marku.
Meni je plata porasla 130KM u odnosu na period od prije 2-3 mjeseca, jer je dolar bio 1.45
Iako mi je drago što dolar raste, zbog veće plate, ne radujem se previše jer to znači da euro užasno pada na svjetskom tržištu, vjerujemo zbog sranja u Ukraini :/
Prodajem se Amerima kao jeftina radna snaga
-
Dady
#2784 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ma mobilna aplikacija Sparkasse je daleko ispred RBA.rangoj wrote:Okvaljuga wrote:Ma kakva tajna,jedina dobra stvar je neki operater iz Sarajeva što mi se javio kad sam daaavno paypal upucavao čovjek je odmah skužio šta mi treba ......rangoj wrote: Ako nije tajna, zašto gasis raiffaisen? Zbog loših službenika, visokih provizija ili nešto treće?!
Ja sam kupovao karte za F1 prije par godina,kad se samo sjetim te muke i toga![]()
E,eto ti moja iskustva sa njima i to ukratko vjeruj.Ali da znaš da im je mobilna aplikacija picvajz!! (ta koju dobiješ za 6km)
Pored detaljnog pregleda računa i svi troškova u nedogled, mozes plaćati račune, prebacivati svoj novac izmedju računa i sl., praviti obrasce za jednostavno plaćanje ubuduće i sl.
Sve što nude web opcije u drugim bankama, ovdje je strano u mobilnu aplikaciju pa je super dostupno i brzo!
Recimo, sve transakcije su odmah vidljive, ne moraš čekati par sati da vidiš šta je i gdje potrošeno za izvoz, već je sve vidljivo nakon par min.
- valjuga
#2785 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
E,hvala to je odgovor koji mi je trebao.Saka wrote:Pa stavi tu novu da ti bude primarna i uplate će ti dolaziti na nju.valjuga wrote:E to me i j*be hoću da povlačim pare na ovu novu.Saka wrote:Možeš dodati dvije kartice i plaćati s bilo kojom po izboru ali samo na jednu možeš povlačiti pare.
Sutra ili prekosutra ću vidjeti u koju banku od ove dvije da pređem Unikredit ili Sparkasse .
U kojoj ste vi...
-
quarterback
-
rangoj
#2787 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ajde ako ti nije mrsko, napravi mi molim te par screenshot-ova, baš me zanima kakva je i koje su joj mogućnosti?!Dady wrote:Ma mobilna aplikacija Sparkasse je daleko ispred RBA.rangoj wrote:Okvaljuga wrote: Ma kakva tajna,jedina dobra stvar je neki operater iz Sarajeva što mi se javio kad sam daaavno paypal upucavao čovjek je odmah skužio šta mi treba ......
E,eto ti moja iskustva sa njima i to ukratko vjeruj.Ali da znaš da im je mobilna aplikacija picvajz!! (ta koju dobiješ za 6km)
Sa Skitch aplikacijom možeš pobrisati (cenzurisati) brojeve, onako u profi fazonu
https://play.google.com/store/apps/deta ... ote.skitch
-
free_too
#2788 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Imal mustuluka 
Your automatic transfer was successful
Dear xxx,
Your available balance was transferred to your Visa card issued in Bosnia and Herzegovina on Oct 1, 2014

Dear xxx,
Your available balance was transferred to your Visa card issued in Bosnia and Herzegovina on Oct 1, 2014
- madesa
#2789 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
free_too wrote:Imal mustuluka
Dear xxx,
Your available balance was transferred to your Visa card issued in Bosnia and Herzegovina on Oct 1, 2014![]()
![]()
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#2790 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Evo vidim i u mene je prošao, sada kada bi se desilo ono čudo da legne u roku par sati valjalo bi 
Ako ne, onda poslije Bajrama tek

Edit: Oh yeah, već leglo, vrijedilo je potrositi malo kredita da se provjeri stanje računa
Idem sada
Ako ne, onda poslije Bajrama tek
Edit: Oh yeah, već leglo, vrijedilo je potrositi malo kredita da se provjeri stanje računa
Idem sada
- Sajo---:
#2791 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
...
Last edited by Sajo---: on 10/04/2025 14:50, edited 1 time in total.
- Qler
#2792 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Javio mi da mi je istekla kartoca (ja zaboravio) danas otisao po novu i dok sam cekao doner u mutvaku prijavio je kao primarnu na paypal a staru izbrisao... Za tri minute, nikakva komplikacija...
poslano sa moje fax masine koristeci sekretaricu
poslano sa moje fax masine koristeci sekretaricu
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#2793 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Jučer je sve bilo normalno, ali kada sam danas pokusao da platim nesto paypalom, kaze mi da dodam karticu, ja ukucam podatke svoje kartice i kaze da je moja kartica "disabled for using on paypal" ili tako nesto, kartica je VISA, jos nije istekla. Je li moguce da banka ima neke prste u ovome ili je to do paypala ?
Odmah poslije toga sam usao u svoj paypal i vidio da mi nema kartice, da je baš uklonjena iz accounta.
Je li iko imao ovakav ili sličan problem ?
Odmah sam poslao mail paypalu, ne znam sta cu ako ne odobre da je ponovo ukucam
Edit: Nazvao paypal korisničku službu i sve rijesili u 3-4 minute
Odmah poslije toga sam usao u svoj paypal i vidio da mi nema kartice, da je baš uklonjena iz accounta.
Je li iko imao ovakav ili sličan problem ?
Odmah sam poslao mail paypalu, ne znam sta cu ako ne odobre da je ponovo ukucam
Edit: Nazvao paypal korisničku službu i sve rijesili u 3-4 minute
Last edited by Mehemed on 13/10/2014 12:37, edited 1 time in total.
-
Last December
#2794 Skrill MasterCard debitna kartica
Pozdrav!
Izvinite sto ovako upadam ali ne znam koga vise da pitam jer niko ne zna, a na forumu je jako malo tema o Skrillu, pa racunam na to da ovdje ima neko ko koristi i taj nacin isplate/uplate.
Pokusavam vec duze vrijeme da izvadim tu Skrill debitnu MasterCard karticu ali ne dobijam email potvrdu da je u procesu izrade, nakon sto sam sve podatke uredno popunio na sajtu Skrilla.
Druga stvar je sto u accountu opste nema dugmeta "My MasteCard", kako to pise u HELPu.
Pa se pitam da li je uopste moguce dobiti tu karticu u Bosni.
Mislio sam da je moguce jer u Srbiju stize normalno a ni oni nisu u EU (to je uslov kako pise na sajtu).
Ako znate nesto o ovome, molim was napisite, tesko je doci do ovih informacija.
Hvala puno!
LD
Izvinite sto ovako upadam ali ne znam koga vise da pitam jer niko ne zna, a na forumu je jako malo tema o Skrillu, pa racunam na to da ovdje ima neko ko koristi i taj nacin isplate/uplate.
Pokusavam vec duze vrijeme da izvadim tu Skrill debitnu MasterCard karticu ali ne dobijam email potvrdu da je u procesu izrade, nakon sto sam sve podatke uredno popunio na sajtu Skrilla.
Druga stvar je sto u accountu opste nema dugmeta "My MasteCard", kako to pise u HELPu.
Mislio sam da je moguce jer u Srbiju stize normalno a ni oni nisu u EU (to je uslov kako pise na sajtu).
Hvala puno!
LD
-
rangoj
#2795 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Neću da ti pametujem, ali ako ikako možeš zaobiđi skrill.Last December wrote:Pozdrav!
Hvala puno!
LD
Ja sam čuo da ima likova koji koriste njihovu karticu ovdje, ali to je bilo prije 3-4 godine.
Koliko se sjećam ta kartica koju do ili dobiješ ima provizije za svako dizanje novaca, oko 5€/10€...
Teško je nađi ljude koji ga i dalje koriste, većina je davno prešla na paypal.
google Hammerhead
- shiljak
#2796 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Da li su odobrili kod nas kad ti neko uplati novac da ne moraš ono čekati više? Nedavno sam čitao da su u hrvatskj to odobrili.
-
rangoj
#2797 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
To je individualno, ali ni jedan privatni nalog ovdje ili u Hrvatskoj po default-u nema aktiviranu tu opciju, to je opcija kojom se štiti kupac...shiljak wrote:Da li su odobrili kod nas kad ti neko uplati novac da ne moraš ono čekati više? Nedavno sam čitao da su u hrvatskj to odobrili.
Novac jednostavno možeš osloboditi, samo zamoliš pošiljaoca da ti to uradi iz svog naloga, u detaljima vezanim za transakciju.
Kažeš mu da potvrdi primanje robe/usluge
Confirm receipt of "product" - mark as completed. I to je to!
google Hammerhead
- vaučer
#2798 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
rangoj wrote:Neću da ti pametujem, ali ako ikako možeš zaobiđi skrill.Last December wrote:Pozdrav!
Hvala puno!
LD
Ja sam čuo da ima likova koji koriste njihovu karticu ovdje, ali to je bilo prije 3-4 godine.
Koliko se sjećam ta kartica koju do ili dobiješ ima provizije za svako dizanje novaca, oko 5€/10€...
google Hammerhead
Dobar je Skrill, manja je provizija za skidanje s računa od Paypala, ne čekaš mjesec dana autorizaciju transakcije i brži su u prebacivanju novca na račun kad odradiš sve na stranici. Koristim oboje, ali Skrillom radije prebacujem na račun, tj isplaćujem sredstva.
- vjesticanametli
#2799 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
slazem se .....i meni je skrill puno bolji od pp-a
-
rangoj
#2800 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Koliko se sjećam iz vremena dok sam ga koristio, slanje novaca na račun je išlo preko deviznog?! Preko korespodentske banke... Jel tako?vaučer wrote:rangoj wrote:Neću da ti pametujem, ali ako ikako možeš zaobiđi skrill.Last December wrote:Pozdrav!
Hvala puno!
LD
google Hammerhead
Dobar je Skrill, manja je provizija za skidanje s računa od Paypala, ne čekaš mjesec dana autorizaciju transakcije i brži su u prebacivanju novca na račun kad odradiš sve na stranici. Koristim oboje, ali Skrillom radije prebacujem na račun, tj isplaćujem sredstva.
Inače, kada je u pitanju brzinu prebacivanja na račun, meni je maloprije novac sa paypal-a na račun u raiffaisen banci stigao za 5sek. djevojka i ja mjerili koristeći mobilni aplikaciju!!
Može li brze od toga?!
Znači 5sek. Kliknuo sam withdraw i nakon 4-5 sekundi kliknuo sam na stanje računa u aplikaciji i lova stigla. Sada je uvijek tako....
FAST FOUNDS - pricali smo o tome ovdje...
Meni je glavni problem kod Skrilla to što se smatra manje pouzdaniji što ga rijetko koja firma koristi. Jebiga, ja se prilagođavam poslodavcu, a ne on meni...
google Hammerhead