adcor wrote:ultima_palabra wrote:adcor wrote:P.S. Govoris o trenutnoj dominaciji Barce. Da li je 2 godine zaista "trenutno"...
Kad malo duže pratiš fudbal, 2 godine nije neki dug period

Imas gadnu naviku da kad nemas aman nekih argumenata koristis upravo ovu recenicu, koja usput nema veze sa mojim postom, jer 2 godine je zaista dugo za klub koji iz godine u godinu trosi sve vise novca...
Ali ja stvarno tako mislim

Dugo je recimo 8 godina bez osvajanja CL, to priznajem, ali opet kad pogledaš kroz istoriju svaki klub je imao i lošijih perioda. Baš takvo razmaženo razmišljanje kvazinavijača i ukopava Madrid, jer bi sad oni i prije nego što je sezona odlučena, sve okrenuli, obrnuli, dovodili neke Beniteze, Mourinhe, Vidiće, Fabregase...uz svo poštovanje prema njima, tako se ne stvara ekipa.
Distortion wrote:Valdes, Puyol, Pique, Xavi, Iniesta, Busquets, Messi, Pedro su igraci koji su igrali u el clasicu a koji su prosli Barceloninu školu na La Masiji i danas su glavni igraci najbolje ekipe svijeta, mozda i najbolje ekipe svih vremena koja je igrala fudbal. Nisam imao priliku gledati fudbal u 80tim 70tim itd ali mislim da je ovo vrh sto trenutno pokazuje Barcelona, ne samo ove nego sto su pokazali prosle godine. Niko nikada nije osvojio 6 trofeja u jednoj sezoni.
Veliki je uspjeh kada jedna ekipa koja igra ovako dobro vecinu igraca crpi iz svog omladinskog pogona. Neki su morali davati stotine miliona eura da budu na nivou na kojem je Barcelona pa opet nisu uspjeli da pobjede a tako silno su zeljeli.
Nadam se da ce Barcelona ozbiljno odigrati ostale utakmice i uzeti titulu.
Mislim da smo bolji i jaci od Intera sa ili bez Zlatana. U grupi smo ih lagano dobili bez Messija...
Pazi, Barca ima jednu od najjačih fudbalskih škola, postavljena je na zdravim temeljima, igra se uvijek ista taktika i formacija...ali ima tu i velik udio sreće. Nema recepta kako možeš izbaciti dva igrača kao što su Messi i Iniesta u 2 godine, takvi igrači se jednostavno rode

Sreća pa se nisu rodili u tamo nekom Burundiju

To su wunderkindi, dok je recimo Puyolu i Xaviju trebalo 7-8 godina forsiranja da stasaju u svjetsku klasu