Serie A
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Baudelaire
#2776 Re: Serie A
Ko da bi se Inter puno pitao u takvoj situaciji. I ovako su strašno slabi, ako bi u posljednjem kolu odlučivali o opstanku protiv Milana dogodine bismo ih u Seriji B gledali.
- almirony
#2777 Re: Serie A
http://www.gazzetta.it/Calcio/08-11-201 ... 2986.shtml
odmor za oči i dušu
sad nek s cucavca pored kreveta i zatvorske sobe zove i uređuje sve živo i neživo u calciu, seronja i gubavac!
odmor za oči i dušu
- 2407
#2778 Re: Serie A
almirony wrote:http://www.gazzetta.it/Calcio/08-11-201 ... 2986.shtml
odmor za oči i dušu![]()
sad nek s cucavca pored kreveta i zatvorske sobe zove i uređuje sve živo i neživo u calciu, seronja i gubavac!
S obzirom na zakon u Italiji Moggi a ni ostali nece provesti dana u zatvoru
- almirony
#2779 Re: Serie A
sto se mene tice, ne mora ni dan, bitna je presuda njemu i citavoj hobotnici, i potvrda svega sto su svi normalni navijaci i znali vec godinama, osim slijepih od ociju ili od ljubavi prema klubu 
-
hau jes no
#2780 Re: Serie A
ahaha moggi santo subito, od danas i zvanično kriminalci!
-
Baudelaire
#2781 Re: Serie A
Ostadoše bez pokrića pisanja juvebalkan.com portala. Da je po njima, Moggi bi već bio predsjednik Fudbalskog saveza Italije, a Moratti bi bio obješen nasred San Sira.
- Point.
#2782 Re: Serie A
Ja se sjecam da sam se jos 2000 godine pa nadalje zivcirao kako Juve uvijek dobije sumnjiv penal Del Piero i pobijeda 1-0. A veca sansa je bila da vidis zivog dinosaura kako se sece carsijom nego pnela protiv Juvea na Delle Alpiju. Sad se zna zbog cega. Najjaci su mi ovi juve diverzanti sto sve svaljuju na Morattija.
- almirony
#2783 Re: Serie A
Kad dođeš do trenutka da ti se zgadi fudbal od svega sto vidiš, dobiješ barem jedan, ako ne i vise čireva, onda ovo dođe kao lijepa satisfakcija. Svojevremeno sam vodio evidenciju svih tih Rubentusovih marifetluka i nepravdi, i teka je bila podebela, a trajalo je sve od kasnih 90tih do 2005 kad sam digao ruke od svega, jer nije više moglo pod kožu. I još jednom veliku poklon našem G.Facchettiu, jer da se on nije odlučio obračunati sa ovim lopovima, mi bi ovog gubavca još uvijek gladali u ložama i slušali novinare kako mu se dodvaravaju, pišu naručene kolumne, seru po Morattiju, fale njegovo umijeće vođenja, organizovanja kluba i mercata itd itd. Jedino mi je žao što se iz svog ovog smeća elegantno izvukao Milan. Da se razumijemo nije kriv ni približno kao Rubentus, ali da su bili u dosluhu jesu i to podebelo. Vjerovatno zbog snage Silvia u politici to se i nije diralo.
- Atticus Finch
#2784 Re: Serie A
Ma da, Moggi je naštimao i dolazak u finale Lige prvaka 2003. i još mnogo toga. Samo su Interovci potpuno nevini u svoj ovoj priči. Ok, okoristili ste se zadnjih nekoliko godina, vrijeme je da se vratite tamo gdje pripadate. Sretno.
p.s. Jel ovo onaj isti Facchetti, pokoj mu duši, koji je snimljen kako radi potpuno isto kao i ovaj nesretnik Moggi?
Jbg, teške su to godine bile za vas, ponovile se dabogda.
p.s. Jel ovo onaj isti Facchetti, pokoj mu duši, koji je snimljen kako radi potpuno isto kao i ovaj nesretnik Moggi?
- 2407
#2785 Re: Serie A
Point. wrote:Ja se sjecam da sam se jos 2000 godine pa nadalje zivcirao kako Juve uvijek dobije sumnjiv penal Del Piero i pobijeda 1-0. A veca sansa je bila da vidis zivog dinosaura kako se sece carsijom nego pnela protiv Juvea na Delle Alpiju. Sad se zna zbog cega. Najjaci su mi ovi juve diverzanti sto sve svaljuju na Morattija.
Meni su jos jaci navijaci lazia i milana koji se smiju Juventusa a i oni kaznjeni za malverzacije. Al sta ces svakakvih nas ima...
A najjaci su mi interovci koji se busaju u prsa i pricaju o postenju... ko ce o cemu neg' kurva o postenju!
- Atticus Finch
#2786 Re: Serie A
Jel to ona ista godina kad je Lazio osvojio titulu u zadnjem kolu, dok je Juve igrao u nemogućim uvjetima u Perugi, tačnije u bazenu, kad je utakmica trebala biti prekinuta, ali ipak nije?Point. wrote:Ja se sjecam da sam se jos 2000 godine pa nadalje zivcirao kako Juve uvijek dobije sumnjiv penal Del Piero i pobijeda 1-0. A veca sansa je bila da vidis zivog dinosaura kako se sece carsijom nego pnela protiv Juvea na Delle Alpiju. Sad se zna zbog cega. Najjaci su mi ovi juve diverzanti sto sve svaljuju na Morattija.
- almirony
#2787 Re: Serie A
Po tebi su očigledno suci ovog suda odlučili zato što ih je Moratti nagovorio, a ne činjenice. I zar imate obraza uopšte se javljati da raspravljate o ovome. Svi osuđeni, od Girauda, Betege do Moggija, i sad opet kriv neko drugi, a ne oni, ma bjeri tamo.
Kad vec uzimas u usta G.Facchettia, onda dobro proguglaj, procitaj izjave sudaca, advokata i tuzioca, i vidjec ces da to apsolutno nema veze jedno s drugim, a to sto je gubavac Moggi time pokusavao sebi spasiti guzicu i sto je Tuttosport to danima trubio je tipicno zamjenjivanje teza.
-
hau jes no
#2788 Re: Serie A
konačno nešto pametnoAtticus Finch wrote:Ma da, Moggi je naštimao i dolazak u finale Lige prvaka 2003. i još mnogo toga. Samo su Interovci potpuno nevini u svoj ovoj priči. Ok, okoristili ste se zadnjih nekoliko godina, vrijeme je da se vratite tamo gdje pripadate. Sretno.
p.s. Jel ovo onaj isti Facchetti, pokoj mu duši, koji je snimljen kako radi potpuno isto kao i ovaj nesretnik Moggi?![]()
- Atticus Finch
#2789 Re: Serie A
hau jes no!hau jes no wrote:konačno nešto pametno
-
internazionale
#2790 Re: Serie A
almirony wrote:sto se mene tice, ne mora ni dan, bitna je presuda njemu i citavoj hobotnici, i potvrda svega sto su svi normalni navijaci i znali vec godinama, osim slijepih od ociju ili od ljubavi prema klubu
šljam samo u zatvor
pitanje je da li će nekad i našu ligu slično sunce ugrijati i ovaj šljam što štima "pošteno suđenje" malo raščistiti
- just principe
- Point.
#2792 Re: Serie A
Ja ali Lotito nikad nije krivicu prebacio na Morattija i Inter.2407 wrote:Point. wrote:Ja se sjecam da sam se jos 2000 godine pa nadalje zivcirao kako Juve uvijek dobije sumnjiv penal Del Piero i pobijeda 1-0. A veca sansa je bila da vidis zivog dinosaura kako se sece carsijom nego pnela protiv Juvea na Delle Alpiju. Sad se zna zbog cega. Najjaci su mi ovi juve diverzanti sto sve svaljuju na Morattija.
Meni su jos jaci navijaci lazia i milana koji se smiju Juventusa a i oni kaznjeni za malverzacije. Al sta ces svakakvih nas ima...
A najjaci su mi interovci koji se busaju u prsa i pricaju o postenju... ko ce o cemu neg' kurva o postenju!
- Point.
#2793 Re: Serie A
Naravno da se sjecam a sjecam se da je tu tekmu sudio gospodin Collina a njemu Moggi i co. nisu mogli nista. Da je sudio De Santis vjerovatno bi sudio 0-3 u toj tekmi, znamo ciji je on covjek bio.Atticus Finch wrote:Jel to ona ista godina kad je Lazio osvojio titulu u zadnjem kolu, dok je Juve igrao u nemogućim uvjetima u Perugi, tačnije u bazenu, kad je utakmica trebala biti prekinuta, ali ipak nije?Point. wrote:Ja se sjecam da sam se jos 2000 godine pa nadalje zivcirao kako Juve uvijek dobije sumnjiv penal Del Piero i pobijeda 1-0. A veca sansa je bila da vidis zivog dinosaura kako se sece carsijom nego pnela protiv Juvea na Delle Alpiju. Sad se zna zbog cega. Najjaci su mi ovi juve diverzanti sto sve svaljuju na Morattija.Ne sjećaj se više živ bio.
A kad smo vec kod De Santisa, sjecam se da je u predzadnjem kolu svirao Cannavaru nepostojeci faul u napadu kad ga je ovaj uvalio glavom Juventusu. Sve po direktivi Moggija.
- 2407
#2794 Re: Serie A
Moratti je najvise profitirao iz svega sto se desilo, dokazi su znatno kasnije pokazali da ni on ni Fachetti nisu bili nevini, naprotiv bili su umjesani u sve to ako ne kao Moggi onda taman da zauzmu mjesto poslije njega. Barem bi ti u Italiji trebao znati sve to iz talijanske stampe ako je pratis.Point. wrote:Ja ali Lotito nikad nije krivicu prebacio na Morattija i Inter.2407 wrote:Point. wrote:Ja se sjecam da sam se jos 2000 godine pa nadalje zivcirao kako Juve uvijek dobije sumnjiv penal Del Piero i pobijeda 1-0. A veca sansa je bila da vidis zivog dinosaura kako se sece carsijom nego pnela protiv Juvea na Delle Alpiju. Sad se zna zbog cega. Najjaci su mi ovi juve diverzanti sto sve svaljuju na Morattija.
- Jeff Bingham
#2795 Re: Serie A
2407 wrote:
- just principe
#2796 Re: Serie A
Jeff Bingham wrote:2407 wrote:
A najjaci su mi interovci koji se busaju u prsa i pricaju o postenju... ko ce o cemu neg' kurva o postenju!vala bas
ako cemo realno u onoj Italiji niko nije cist, pa cak i F.C. Vatican igra
- almirony
#2797 Re: Serie A
Je.bi ga jarane, znam da je se tesko pomiriti s činjenicom da ti je klub krađom zarađivao titule, a da pratiš imalo ozbiljnije talijansku štampu i da pomalo analiziraš i probaš hladne glave zaključiti, znao bi da su ta dva razgovora koja bi kao trebala i inkriminirati i Facchettia upravo dokazala postojanje hobotnice vođene od Moggia, Bergama i Carrara. Uostalom pročitaj knjigu o Calciopoliju, a imaš i svježu izjavu PM Narduccia, kao i pisca te knjige, sami su sebi skočili u usta sa iznošenjem tog "navodnog" dokaza. Moggi je pokušao ponovo svojom medijskom manipulacijom sve izvrnuti, na vašu žalost, suci ipak više vjeruju činjenicama nego medijskim manipulacijama ili jednostavnije rečeno "prostituzione intellettuale" kao što bi to Jose rekao.2407 wrote:
Moratti je najvise profitirao iz svega sto se desilo, dokazi su znatno kasnije pokazali da ni on ni Fachetti nisu bili nevini, naprotiv bili su umjesani u sve to ako ne kao Moggi onda taman da zauzmu mjesto poslije njega. Barem bi ti u Italiji trebao znati sve to iz talijanske stampe ako je pratis.
-
Baudelaire
#2798 Re: Serie A
Nevjerovatni su pojedinci stvarno. Meni je stvarno neobjašnjivo da se izmišljaju tolike teorije zavjere protiv Juventusa i da se priča godinama o tome da će neka prava istina isplivati na vidjelo, a ona nikako da ispliva. Ne mogu da vjerujem da postoje pojedinci koji smatraju da je Inter toliko moćan i da je apsolutno čitav proces namjestio. Zapitajte se malo je li to normalno? A nije li Zidane jednom davno priznao, kada je osuđen doktor Rikardo Agrikola iz Juventusa, da su davali fudbalerima nedozvoljene supstance, pod krinkom vitamina?
-
Lucas Leiva
#2799 Re: Serie A
Jebo ligu u kojoj najljepse igra i izgleda Miroslav Klose!
Ugasiti seriju A, patnja za oci!!!
- BHF_Manijak
#2800 Re: Serie A
A sta to fali Kloseu, odlican igrac.Lucas Leiva wrote:Jebo ligu u kojoj najljepse igra i izgleda Miroslav Klose!