Ako Svemilosni ukabuli tvoju dovu - prestiže nas istočnjak u dobrim djelima, ihaaaj!hadzinica wrote:tacno mu mogu "zamisliti" intonaciju i onaj "djetinjasto-nevini" stav dok postavlja ovako doboka pitanja na koja odgovor samo Allah dz.s. zna..da mu se svaka minuta sna "upise" u dobra djelaarzuhal wrote:@prpa me postidi..![]()
Saš vi't kada dođe istočnjak sa vako nekim pitanjem: E, jel se spavanje u ramazanu, i dok ne zapostiš, računa u ibadet!?
Ramazan, opet ;)
- arzuhal
#2776 Re: Ramazan, opet ;)
- giordania
#2777 Re: Ramazan, opet ;)
Mi akobogda bajramujemo zajednoencian wrote:selamim ja vas sve redom tamo. rasplakah se na ove zadnje dvije stranice.
ovo mi je cetvrti ramazan ovdje i ovaj napokon lici na sebe. valjda smo muz i ja (a i ono malo odabrane raje) napokon nasli snage da cijeli mjesec pretvorimo u ono sto nam se svidja, a ne u ono sto japan jeste. ali jos uvijek fali ona sarajevska (bosanska) atmosfera za vrijeme iftara. fale i teravije da se podsjeti na kojesta od efendije i da se ispricas sa ljudima iz komsiluka sa kojima se inace samo pozdravis. fali onaj osjecaj jedinstva tokom teravije i ona ljepota kad dodjes kuci iz dzamije, pa ti lijepo, brate, ne znas kud bi od ljepote.
eto sve fali, ali vi ste mi bas pravo osvjezenje.![]()
![]()
nego jeste li dali vitre?
ja sinoc cula da je za lejletul-kadr nebo uvijek vedro. kako je bilo u sarajevu? nama 27. noc pada veceras, cak smo i poceli post jedan dan iza vas. jucer je padaa kisa, a danas je pravo vedro, pa potom nam je lejletul-kadr veceras. elhamdulillah, ja jos sutra imam test iz japanskog i goste na iftaru danas
. ako Bog da sve bude hairli.
Nego,da se otvori kakva tema pa da se i poslije Ramazana vako druzimo
- arzuhal
#2778 Re: Ramazan, opet ;)
Ahmmed wrote:Amiiiin, addem-beyaddem wrote:Neka nam u ovoj mubarek noci Allah nasa srca ocisti, neka nas ucini boljim ljudima i prema drugima i prema sebi. Neka nam pomogne da budemo u zajednistvu i ljubavi. Zelim vam svima mir u srcima, puno zdravlja i ljubavi u zivotu.
lijepi brate! - arzuhal
#2779 Re: Ramazan, opet ;)
I da do prvog snijega i poledice moram čitat o vratničkoj safuniciSicily wrote:E giordiania, i meni je to palo na pametNego,da se otvori kakva tema pa da se i poslije Ramazana vako druzimo
-
encian
#2780 Re: Ramazan, opet ;)
moze, vala nova tema "od bajrama do bajrama", giordania
amin, ademe.
amin, ademe.
- Globus
#2781 Re: Ramazan, opet ;)
..neka nam dragi Allah oprosti sve grijehe,koje pocinismo svjesno ili nesvjesno,u snu ili na javi,i neka podari mnogo noci kao sto je ova...
- arzuhal
#2782 Re: Ramazan, opet ;)
i da razvalimo Estoniju u Tallinu, a u baražu dobijemo Švecku

- Globus
#2783 Re: Ramazan, opet ;)
Trebalo je Ciri objasnit sta ova noc znaci i donosi ..ko zna sta bi bilo ...arzuhal wrote:i da razvalimo Estoniju u Tallinu, a u baražu dobijemo Švecku![]()
-
HomeArt
#2784 Re: Ramazan, opet ;)
Selam dragi moji (a i drage), u ovoj odabranoj noci. Vidim sve je pod kontrolom 
- arzuhal
#2785 Re: Ramazan, opet ;)
Alejkumu selam we rahmetullah, ahbabu
Sve je u Allahovoj moći 
-
HomeArt
#2786 Re: Ramazan, opet ;)
Iskreno se nadam da su duse nase nocas obukle nove ciste haljine, vodite racuna da ostanu takve do sljedeceg ramazanaarzuhal wrote:Alejkumu selam we rahmetullah, ahbabuSve je u Allahovoj moći
Mashallah arzo drustvo je jos i vece
-
Kwaheri
#2787 Re: Ramazan, opet ;)
Selam dzematu... Bog vam dobro dao...
Allahu moj, Ti mi oprosti, daj snage ljudima da oproste meni i meni da oprostim i sebi i drugima....
Allahu moj, sacuvaj me grehote i sramote
Allahu moj, pokrij moju grehotu i sramotu na ovom i buducem svijetu
Allahu moj, ti si Kadar
Allahu moj, milosti Tvoje molim...
Allahu moj, Ti mi oprosti, daj snage ljudima da oproste meni i meni da oprostim i sebi i drugima....
Allahu moj, sacuvaj me grehote i sramote
Allahu moj, pokrij moju grehotu i sramotu na ovom i buducem svijetu
Allahu moj, ti si Kadar
Allahu moj, milosti Tvoje molim...
- arzuhal
#2788 Re: Ramazan, opet ;)
Da se odjavim iz programa, uz najljepše selame za vaske. Odoh turski abdest na se uzet, pa dalje... 
- zvjezdica_7
#2789 Re: Ramazan, opet ;)
Jal ga Šefko Lee uhvatio kod kapijehadzinica wrote:na hajr i na dobro...evo 15 do 5, od istocnjaka ni glasa...jah se ozeni jah su ga oteli vanzemaljci
-
HomeArt
#2790 Re: Ramazan, opet ;)
Postovana sestro znas kako kazu: nije Turski hititi, polahko, ovo je vrijeme dova i zelja pa ako Bog daSicily wrote:@sahan, ti malo na pocetku, i sad na kraju, ne moze to tako u safunici, sad valja objasnit gdje se bilo, sta se radilo, desavalo...![]()
Nego, ja opet moram primijetiti da nam nema BHF-a, pa svo vrijeme bio dezurni i odrzavao atmosferu, gdje nestade na kraju![]()
- schevar
#2791 Re: Ramazan, opet ;)
selam i od mene dragi dzemate i svaki hajr ove noci i ove divne zore...
- zvjezdica_7
#2792 Re: Ramazan, opet ;)
Čula se naka vriska noćas, pa reko može bit' svaštahadzinica wrote:suti, gluho bilo, ne slutizvjezdica_7 wrote:Jal ga Šefko Lee uhvatio kod kapijehadzinica wrote:na hajr i na dobro...evo 15 do 5, od istocnjaka ni glasa...jah se ozeni jah su ga oteli vanzemaljci...
Vidiš da ga još neJma...Mada, prije će biti da ga je kakva hanuma safatala na povratku iz džamije
- BHF_Manijak
#2793 Re: Ramazan, opet ;)
Evo i od mene selam i amin na sve vecerasnje dove!!odoh i ja na pocinak konacno...selamim sve redom!! 
-
bosna123
#2794 Re: Ramazan, opet ;)
Esselamu alejkum!
Vidim vama u ovom kutku foruma pravo gotiva. Maksuzije navratih poselamiti bracu i sestre. Sve vas volim u ime Allaha dz.s. Cijelu noc se ibadetilo ...Tabacki, Careva...masaAllah prekrasno, a haman i jeste lejletul kadr, jer je nebo vedro i puno zvijezda... Nekako sam inspirirana... Allahu ekber...
p.s. Ocekujem pozitivan tj. hairli ishod ovih asikli aktivnosti koje su poduzeli @Manijak, @sahan i @istocnjak, ako sam dobro upratila, ako nisam halalite... Sejh @arzo kao iskusan, nadzire muride, tako da ne moze biti fule... Nemojte da ostane samo na ovome...
Selam
Vidim vama u ovom kutku foruma pravo gotiva. Maksuzije navratih poselamiti bracu i sestre. Sve vas volim u ime Allaha dz.s. Cijelu noc se ibadetilo ...Tabacki, Careva...masaAllah prekrasno, a haman i jeste lejletul kadr, jer je nebo vedro i puno zvijezda... Nekako sam inspirirana... Allahu ekber...
p.s. Ocekujem pozitivan tj. hairli ishod ovih asikli aktivnosti koje su poduzeli @Manijak, @sahan i @istocnjak, ako sam dobro upratila, ako nisam halalite... Sejh @arzo kao iskusan, nadzire muride, tako da ne moze biti fule... Nemojte da ostane samo na ovome...
Selam
-
bosna123
#2795 Re: Ramazan, opet ;)
Amin! Amin! Amin!addem wrote:Neka nam u ovoj mubarek noci Allah nasa srca ocisti, neka nas ucini boljim ljudima i prema drugima i prema sebi. Neka nam pomogne da budemo u zajednistvu i ljubavi. Zelim vam svima mir u srcima, puno zdravlja i ljubavi u zivotu.
Predivna dova...
- avicena
#2796 Re: Ramazan, opet ;)
Sto je nesto svjetlost i zrak drugaciji poslije ove noci, a u ovo jutro. Sve se ljepotom umilo i mirise na dobrotu, a dusa smirena.
-
istocnjak
#2797 Re: Ramazan, opet ;)
Selam alejkum, evo malo se uranilo i naspavalo. Sta ima inace kod vas ovo, ono, vako, nako? 
- avicena
#2798 Re: Ramazan, opet ;)
Alejkumu selam.istocnjak wrote:Selam alejkum, evo malo se uranilo i naspavalo. Sta ima inace kod vas ovo, ono, vako, nako?
Nema te vec duze vrijeme i ja taman pomislio da ti otisao u Japan...kad ono, evo te.
A ima i ovo i ono i 'vako i 'nako, kad vec pitas.
-
istocnjak
#2799 Re: Ramazan, opet ;)
Ma evo tek ustao ... ono malo se dremnuloavicena wrote:Alejkumu selam.istocnjak wrote:Selam alejkum, evo malo se uranilo i naspavalo. Sta ima inace kod vas ovo, ono, vako, nako?
Nema te vec duze vrijeme i ja taman pomislio da ti otisao u Japan...kad ono, evo te.![]()
A ima i ovo i ono i 'vako i 'nako, kad vec pitas.
Nisam jos otisao u Japan mada sam aplicirao kod @encian da pise mene i brata BHF-a na kurs samoodbrane.
Uglavnom, sve je elhamdulillah pa odoh se sada malo uputiti prema carsiju laganini na podne namaz.
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#2800 Re: Ramazan, opet ;)
A evo i prigodne žvakaće gume za ove dane ispunjene ukusima i mirisima jela i duše