Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Jon Spencer

#2776 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

Hahahah. Drugari ne prijavljujem ja nego osoba koja je prevarena. Evo sve i da nazovem inspekciju šta bi im rekao? Onaj moj kolega nema TA tablica i opalio je onog Muradifa po ušima. Hahaha. Pa ja ne znam ni tebe ni kolegu a još manje znam da li te je opalio po ušima. Zar nebi trebao sam rješavati probleme? Prejako zašto ja ne prijavim kolegu koji je tebe zavrno?
Jon Spencer

#2777 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

Saka wrote:
Jon Spencer wrote:
adnansax wrote:Hajde taxo kako sam sebe nazivas odgovori na gore postavljeno pitanje!!
Zasto ne prijavljujete inspekciji nelegalne taxiste iz svog udruzenja koji stoje na vasim stanicama, a trazite od gradjana da to urade???
Kad je lajat po drugima, prvi ste tu, a u svoju avliju ne gledate..
Koju moju avliju?

Dok je bio samo Sarajevo taxi nije ni bilo divljaka jer smo ih mi sami skidali uz podršku policije. Kad su izašle i druge firme taj posao je prešao na institucije Kantona, logično. Ja, niti bilo ko od taxista ili građana nemam pravo da bilo koga zaustavljam ili legitimišem, ili provjeravam dokumentaciju ili bilo šta slično. Za taj posao postoje inspektori koji primaju lijepe plate. Za taj posao postoje uposlenici MUP-a koji bi se trebali zainteresovati za likove koji svakodnevno stiču bogatstvo izbjegavajući zakone i poreze itd.
Prema tome sve je ovo jedna avlija koju kontroliše Vlada KS.
Hahaha, ovo je za uokviriti. Pa što ih sad ne skidate, laji na kolegu sa svog štanda prvo, zovi mu policiju, osudi kolegu koji neće da vozi, koji zavrće na svakom koraku. Samo znate lajati na Kaleta, Paju, žutog. Počistite svoju avliju prvo pa ćete onda imati moralno pravo da druge osuđujete i da pozivate građane da ne sjedaju sa Benjama i Samirima.

Sve dok svjesno sjedaš u rent a car vozila, doo vozila, vozila bez firme na krovu i direktno guraš lovu kabadahijama i polukriminalcima u džep nemaš nikakvo pravo sudjelovanja na ovoj temi. Ovdje je u pitanju taxi prevoz a ne rent a car i sl.
kokuz_sa

#2778 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by kokuz_sa »

Jon Spencer wrote:Hahahah. Drugari ne prijavljujem ja nego osoba koja je prevarena. Evo sve i da nazovem inspekciju šta bi im rekao? Onaj moj kolega nema TA tablica i opalio je onog Muradifa po ušima. Hahaha. Pa ja ne znam ni tebe ni kolegu a još manje znam da li te je opalio po ušima. Zar nebi trebao sam rješavati probleme? Prejako zašto ja ne prijavim kolegu koji je tebe zavrno?
a zar kolega koji nema TA table ne zavrce direktno tebe i ostale ti kolege dok regularno stoji na taxi standu?
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#2779 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by un1ted »

Opet ne citas spencere :) Niko nije rekao da prijavis nekoga ko je zeznuo nekoga, vec da prijavis NELEGALNOG TAKSISTU IZ SVOG UDUZENJA kao sto bi s apetitom prijavio i pljuvao bilo kojeg NELEGALNOG taksistu iz KONKURENTSKOG UDRUZENJA/FIRME.

O tome se radi, nema potrebe da ponavljam jer sam vec napisao koga ne prijavljujete jer su vam KOLEGE koji NEMAJU LICENCU!
Jon Spencer

#2780 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

zdruzdjo wrote:Ma najlakse je opet praviti se pametan i izigravati advokata. Ali treba sjediti na 5 stolica istovremeno. Gdje ces prijaviti kolegu iz firme...uh pardon udruzenja. Nije govno nego se pas usro. Daj ba ne prtljaj vise spen.
Evo npr. danas vozis i ispred tebe kolega iz fir...udruzenja bez Ta tablica. Smijem se opkladiti u svoj zivot da neces uzeti stanicu i prijaviti dispeceru, ili stati u stanicu policije da prijavis. Stoga ne seeeri i ne izigravaj advokata jer nisi obrazovan za to. Inace ne bi bio taxista nego bi sjedio u odjelu u nekoj kancelariji.
Mene i suprugu po zestokoj kisi je na standu kod centrala tvoj kolega iz fir...udruzenja hladno odbio za voznju do katolickog skolskog centra kod lovca. ispred 3 (tri) kolege. Njih nisam ni htio pitati. Nazvah zutog i za 30ak sekundi dodje vozilo. Da bog da hljeba nemali jesti. Sigurno kolege nisu prijavili mog sugovornika. Garant je bilo poslije "quratz cu te voziti za 5 km, ha ja". Od srca, da bog da hljeba nemali jesti a cekali voznju za 5,5 km. Eto aigurno vidis 5 slicnih slucajeva dnevno od strane kolega, i tvojom sutnjom nisi nista bolji od njih. Sutra kad budes prvi na standu, neko kome treba taxi za kracu voznju, nece htjeti ni prici ti jer ce misliti da ces ga otresti kao sto je mozda njega tvoj kolega otresao tri dana prije. I ode 5 km (dorucak za djecu ujutro).
Citat:
Sve sto je potrebno da bi zlo trijumfovalo je da dobri ljudi ne urade nista.
Nisi dobar.

Sent from my A70S using Tapatalk 2
Zlo je pobjedilo onog trena kad si svjesno sjeo u nelegalno vozilo lokalnog kabadahije!
Loš si.
Jon Spencer

#2781 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

kokuz_sa wrote:
Jon Spencer wrote:Hahahah. Drugari ne prijavljujem ja nego osoba koja je prevarena. Evo sve i da nazovem inspekciju šta bi im rekao? Onaj moj kolega nema TA tablica i opalio je onog Muradifa po ušima. Hahaha. Pa ja ne znam ni tebe ni kolegu a još manje znam da li te je opalio po ušima. Zar nebi trebao sam rješavati probleme? Prejako zašto ja ne prijavim kolegu koji je tebe zavrno?
a zar kolega koji nema TA table ne zavrce direktno tebe i ostale ti kolege dok regularno stoji na taxi standu?
Na mom štandu takvih nema!
kokuz_sa

#2782 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by kokuz_sa »

Jon Spencer wrote:
kokuz_sa wrote:
Na mom štandu takvih nema!
jak ti izgovor pravo
vazno je pljuvat po drugim Sa kompanijama koje imaju uredno TA table..
al na legalnim gradskim standovima od SA taxija stoje vozila bez TA tabli al eto nisu kod tebe na stajalistu pa ti ne smetaju kao ovi iz drugih kompanija
to je izgleda isto sa vecinom ti kolega
Saka

#2783 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Saka »

Jon Spencer wrote:Sve dok svjesno sjedaš u rent a car vozila, doo vozila, vozila bez firme na krovu i direktno guraš lovu kabadahijama i polukriminalcima u džep nemaš nikakvo pravo sudjelovanja na ovoj temi. Ovdje je u pitanju taxi prevoz a ne rent a car i sl.
Sve dok ti i tvoji pajdaši hoćete zavrnut, odbijate vožnje, ne palite taksimetar, uzimate sami bakšiš, smrdite i ne znate se ponašati sjedaćemo u svako auto, makar i divlje samo da nije Sa taksi.

Ti si isti ko i svaki na aerodrom štandu, čovjek mu dokaže da i vi imate divljake i nemate pravo glasa ti opet svoje. S merakom ću nazvati Crvenog, Žutog, Paju, Samira, Benju, bilo koga da dođe po mene na aerodrom svaki put, al sa papcima neću nikad više sjesti.
Jon Spencer

#2784 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

Saka wrote:
Jon Spencer wrote:Sve dok svjesno sjedaš u rent a car vozila, doo vozila, vozila bez firme na krovu i direktno guraš lovu kabadahijama i polukriminalcima u džep nemaš nikakvo pravo sudjelovanja na ovoj temi. Ovdje je u pitanju taxi prevoz a ne rent a car i sl.
Sve dok ti i tvoji pajdaši hoćete zavrnut, odbijate vožnje, ne palite taksimetar, uzimate sami bakšiš, smrdite i ne znate se ponašati sjedaćemo u svako auto, makar i divlje samo da nije Sa taksi.
Nije problem sjedaj gdje hoćeš al onda nemoj moralisati po forumu.
Pazi, sjedneš u taxi na aerodromu i nakraju vožnje on ti kaže 40 KM. I ti mu PLATIŠ. Hahahahaha. Šta da je tražio 100 KM bil platio?
Last edited by Jon Spencer on 30/01/2013 18:11, edited 1 time in total.
tf2_spy

#2785 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by tf2_spy »

Jon Spencer wrote:
Sve dok svjesno sjedaš u rent a car vozila, doo vozila, vozila bez firme na krovu i direktno guraš lovu kabadahijama i polukriminalcima u džep nemaš nikakvo pravo sudjelovanja na ovoj temi. Ovdje je u pitanju taxi prevoz a ne rent a car i sl.
sve dok odbijaš "kratke" ture i glumiš gospodina, ja ću gurat svoje pare u čiji ja džep hoću. šta treba, da me ti i tvoje kolega pravite budalom za moje pare? pfff, bježi ba
Saka

#2786 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Saka »

Jon Spencer wrote:
Saka wrote:
Nije problem sjedaj gdje hoćeš al onda nemoj moralisati po forumu.
Pa nemoj ni ti truniti protiv divljaka kad su Sa taxi najveći divljaci. Stavljeno je 10 slika Sa taksista bez TA tabli i 20 svjedočenja i ti se opet praviš lud.
aduka11

#2787 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by aduka11 »

zdruzdjo wrote:Ma najlakse je opet praviti se pametan i izigravati advokata. Ali treba sjediti na 5 stolica istovremeno. Gdje ces prijaviti kolegu iz firme...uh pardon udruzenja. Nije govno nego se pas usro. Daj ba ne prtljaj vise spen.
Evo npr. danas vozis i ispred tebe kolega iz fir...udruzenja bez Ta tablica. Smijem se opkladiti u svoj zivot da neces uzeti stanicu i prijaviti dispeceru, ili stati u stanicu policije da prijavis. Stoga ne seeeri i ne izigravaj advokata jer nisi obrazovan za to. Inace ne bi bio taxista nego bi sjedio u odjelu u nekoj kancelariji.
Mene i suprugu po zestokoj kisi je na standu kod centrala tvoj kolega iz fir...udruzenja hladno odbio za voznju do katolickog skolskog centra kod lovca. ispred 3 (tri) kolege. Njih nisam ni htio pitati. Nazvah zutog i za 30ak sekundi dodje vozilo. Da bog da hljeba nemali jesti. Sigurno kolege nisu prijavili mog sugovornika. Garant je bilo poslije "quratz cu te voziti za 5 km, ha ja". Od srca, da bog da hljeba nemali jesti a cekali voznju za 5,5 km. Eto aigurno vidis 5 slicnih slucajeva dnevno od strane kolega, i tvojom sutnjom nisi nista bolji od njih. Sutra kad budes prvi na standu, neko kome treba taxi za kracu voznju, nece htjeti ni prici ti jer ce misliti da ces ga otresti kao sto je mozda njega tvoj kolega otresao tri dana prije. I ode 5 km (dorucak za djecu ujutro).
Citat:
Sve sto je potrebno da bi zlo trijumfovalo je da dobri ljudi ne urade nista.
Nisi dobar.

Sent from my A70S using Tapatalk 2
Ko nam zlo mislio o :dance: nam visio.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#2788 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by un1ted »

Slika i prilika taksista iz SA udruzenja :)
Na zalost potvrdjujete sve "mitove" o vama... :run:
aduka11

#2789 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by aduka11 »

un1ted wrote:Slika i prilika taksista iz SA udruzenja :)
Tema je SA taxi, ne rent-a-car, doo itd.
kokuz_sa

#2790 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by kokuz_sa »

aduka11 wrote:
un1ted wrote:Slika i prilika taksista iz SA udruzenja :)
Tema je SA taxi, ne rent-a-car, doo itd.
hajd ti ziv i zdrav procitaj naslov i procitaj onda prvi post na ovoj temi..

tema su svi sarajevski taksisti a ne samo SA taxi..
a pod sve spadaju i ti
doo i rent-a-car kvazi taksisti
adnansax

#2791 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by adnansax »

Kako se pravite mangupi, a ne smijete na obicno pitanje da odgovorite..
..toliko o tome "ko nam zlo mislio", forumski mangupu na baterije... volio bi bas da to cujem u lice..
Dead Man Walking

#2792 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Dead Man Walking »

Saka wrote: Pa nemoj ni ti truniti protiv divljaka kad su Sa taxi najveći divljaci. Stavljeno je 10 slika Sa taksista bez TA tabli i 20 svjedočenja i ti se opet praviš lud.
Pa nisu na njegovom standu, da jesu davno bi im bilo zik-zik. :D
sabih05

#2793 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by sabih05 »

Samo dva pitanja koja se namecu iz tvog posta:
1. A da u ovom slucaju samo prijavis svog kolegu bez ulaska u analizu Muradifovih problema? i
2. Ne biste li vi analogijom sami trebali rjesavati svoje probleme? Zasto bismo mi prijavljivali nekoga ko vas zavrce?
titanik

#2794 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by titanik »

vrbas1979 wrote:
un1ted wrote:E u PM, umjesto da kazes zasto ih tvoje KOLEGE NE PRIJAVE koji s njima suruju ti meni govoris da ih ja priajvim. Boli me ona stvar ako ih oni nece prijaviti, sto bih ja ?! Jbte, oni kao gradjani i clanovi udruzenja NE ZELE PRIJAVITI i mozgovi me ovde pitaju sto ja ne prijavim ?! :run:
Zato što su bezobrazni i bezobzirni. Zato si i dobio ovakav odgovor.
Kada su u pitanju nelegalni taksisti i žblškj firme onda ćeš pročitati salve napada, razocarenja, gnjeva, pickaranja, agresivnosti i cega sve ne od strane sarajevo taksista koji su u zadnje vrijeme vrlo aktivni na ovom forumu.

Dakle, kada raspravljamo o nelegalnom koji ne pripada njihovom udruzenju reže ko kerovi, kada spomenemo da na njihovom štandu ima isti takvih - " Ma haj' Boga ti, idi i prijavi. K'o da je to velik' problem"
Bezobrazan si ti glumac sa sela radi takvih pametnjakovica kao ti taxisti i jesu takvi kakvi vama ne odgovaraju.
bull21

#2795 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by bull21 »

Ubo vrbas ubo... samo nastavi :D

@topic: Pozitivno - subota, žuti, grbavica. Vraća kusur, ne zaokružuje. Tih, brz, ne smrdi i ne bogara. Kao i većina sa ovog stajališta.
Negativno - prošle sedmice je par dana stajalište bilo okupirano nelegalcima... doslovno, njih 4 su stajala na stajalištu. No eto, nestadoše nakon dva dana. Imam osjećaj da njih nekako seljakaju sa jednog na drugo stajalište da nisu stalno na istom mjestu...
titanik

#2796 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by titanik »

bull21 wrote:Ubo vrbas ubo... samo nastavi :D

@topic: Pozitivno - subota, žuti, grbavica. Vraća kusur, ne zaokružuje. Tih, brz, ne smrdi i ne bogara. Kao i većina sa ovog stajališta.
Negativno - prošle sedmice je par dana stajalište bilo okupirano nelegalcima... doslovno, njih 4 su stajala na stajalištu. No eto, nestadoše nakon dva dana. Imam osjećaj da njih nekako seljakaju sa jednog na drugo stajalište da nisu stalno na istom mjestu...
Nije ubo pasa moj, nego mi idu na neku stvar ovi zajebani na forumu a kad taxista sa aerodroma na kraju voznje kaze 30 maruna oni plate pa se ovde zale. Da sam ja na mjestu musterije ne bih mu platio ni pod razno. Sto se tice zvanja inspekcije zovemo i mi inspekciju, a kad se nazove oni deru sve redom, i kolege sa standa i sve ostale koje zateknu bez urednih papira.
un1ted

#2797 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by un1ted »

Jao kako skrecemo s teme :) Mislis da mi svi uzivamo u situaciji da nam neko jebe mater, psuje svu familiju i izbacuje stvari iz auta ? Doci ce policija, sta ce uradiit ? Zapisnik i to je to ?
Vozio sam se s x taksista, i dosta mi ih je reklo da su "osigurani" ispod sjedista :) Je li ti moram govoriti sta se nalazi ispod sjedista ? :)
Da ja takvom manijaku prigovaram ? Ne hvala, kada se vozim sa SA taksijom uvijek je upaljena kamera na mobitelu :)
zdruzdjo

#2798 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by zdruzdjo »

PRIJAVI GA BEZ TAXI TABLICA. STO TO NE MOZES??????
haj bas me interesuje objasnjenje.
zdruzdjo

#2799 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by zdruzdjo »

Jon Spencer wrote: Zlo je pobjedilo onog trena kad si svjesno sjeo u nelegalno vozilo lokalnog kabadahije!
Loš si.
pa sta sam trebao???????? reci kretenu "ok dati cu ti 20 km da me odbacis do olimpijskog muzeja" i da bude opravdano.
a ruku na srce danas sam gledao taxi vozila od zutog i praaaavo puno ih ima ta tablice. ima i onih rent-a-car prilicno, sto jeste, jeste.
zdruzdjo

#2800 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by zdruzdjo »

aduka11 wrote: Ko nam zlo mislio o :dance: nam visio.
ma ne mislim, ti i slicni nisu vrijedni da ukljucim sive celije.
opet naglasavam, ne trpam sve u isti kos, ima vas odlicnih. zivim u buca potoku i lik na standu, Elvir je neko kome bi bez razmisljanja dao litar krvi da mu zatreba. prije njega je radio njegov otac koji je otisao u penziju, ista stvar. iako mi je stand sutog taxija pred nosom odem 100-tinjak metara maxuz do standa sa taxija ako mi treba taxi.

tako da spens a ni ti aduka ne morate se osjecati prozvanim. ili morate??? vidite sami pa se svrstajte u neki kos.

mislio sam na te likove na standu pored centrala to o hljebu. i da mislim im zlo.

a ovaj veznik "NAM" govori sve.
Post Reply