nikad cula............Ommadawn wrote:Koju nagradu, tačnije?Sociolog wrote:Trebas pogledati cijelu emisiju,ne zezam.I s one strane zakona u Svedskoj vrh vrhova, a po meni bitna je ova druga,knjizevna.Napisao je par knjiga i dobio velike nagrade,na ozbiljnim manifestacijama koje,nazalost,ironicno nije dobio ni Karahasan,ni Jergovic..nevjerovatna prica..dobije nagradu za najbolju knjigu u Europi "Put za Santa Klara" dogodine u zatvoru, i direktor tog zatvora mu se divi toj knjizi. Vrijedi pogledqti intervju.
Sjeca li se ovdje iko ,,Rikija,,? Koji je imao stab u mojoj osnovni Petar Doki, na Cengic vili 2? Kazu da je i on bio zesci,pokoj mu dushi?
Kako to da je Jergović poznatiji u Švedskoj nego Martić?
.
-
ariellasarajevo
#2776 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
-
Dino79
#2777 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Jukina raja sa Alipasina prije rata

Last edited by Dino79 on 26/08/2019 12:36, edited 1 time in total.
-
Dino79
#2778 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Jeli ovo Kruško sa Jukom ?

-
tempuser
#2779 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Ne bih bas rekao da su raja sa Alipašinog i da je prije rata, lijevo od Juke u prugastoj majici je Taib Torlaković, a Juka u maskirnoj uniformi. Vjetovatno neko moze prepoznati i ostale i gdje je taćno slikano, meni djeluj ekao neka škola tj štab.Dino79 wrote:Jukina raja sa Alipasina prije rata
-
Sociolog
#2780 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Evo ga ponovo,svijeziji snimak,nas Vito Martic, s prebivalistem u Svedskoj,sad pisac
https://youtu.be/wQZRroVHq0o
Znam da citas ovo,pusti sta ce pisati papci, i dijasporci koji nemaju veze s nasim gradom
Znam da citas ovo,pusti sta ce pisati papci, i dijasporci koji nemaju veze s nasim gradom
- Ommadawn
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#2782 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Evo ga i ovdje, friško:Sociolog wrote:Evo ga ponovo,svijeziji snimak,nas Vito Martic, s prebivalistem u Svedskoj,sad pisac
- vjeshalica
#2783 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Kožnjak i tene 
- Porodice Foht
#2784 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Jao koji hvalisavac. Te prebio pola Sarajva te ga zene voljele, te odlican djak a vamo onda kaze kako su mu poklanjali dvojke...jeko ovo?Challenger_ wrote:Evo ga i ovdje, friško:Sociolog wrote:Evo ga ponovo,svijeziji snimak,nas Vito Martic, s prebivalistem u Svedskoj,sad pisac
- Challenger_
#2785 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Pominjan je više puta na temi (ne sjećam se tačno ko), kao i braća Todori (mislim da ih je Muha spominjao). Dobio link putem Vibera i to je to.Porodice Foht wrote:jeko ovo?
- Challenger_
#2786 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Inače, čuo kao tinejedžer za njih iz priča, a Batu kockara koga pominje u klipu, a koji je zaplatio 1994, sam lično poznavao.
- Porodice Foht
#2787 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Ok. Ma nije mi jasno da mu neki ovdje tepaju “nas Sarajlija” a lik slavi srpske borce koji su drzali opsadu Sarajeva, spominje srpsku zemlju, srbuje svako malo u tim nazovi knjigama. Totalno kretenski intervju, voditelj bruka, ovaj se hvali da hiljade mailova dobija za knjigu koja je toliko nepismena i smijesna da je malo reci jer je citao odlomke. Jedva izdrzao da cujem sta prica o pocetku rata. Bez veze/Allah selamet ko pise knjige.Challenger_ wrote:Pominjan je više puta na temi (ne sjećam se tačno ko), kao i braća Todori (mislim da ih je Muha spominjao). Dobio link putem Vibera i to je to.Porodice Foht wrote:jeko ovo?
-
90minut
#2788 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Nek' prica sta hoce ako nije uzeo pušku u ruke tad zaslužuje da ga raja gotivi i tepa mu i dalje rijetki su ti koji je nisu uzeli, a nije da nije imao muda da je uzme..Porodice Foht wrote:Ok. Ma nije mi jasno da mu neki ovdje tepaju “nas Sarajlija” a lik slavi srpske borce koji su drzali opsadu Sarajeva, spominje srpsku zemlju, srbuje svako malo u tim nazovi knjigama. Totalno kretenski intervju, voditelj bruka, ovaj se hvali da hiljade mailova dobija za knjigu koja je toliko nepismena i smijesna da je malo reci jer je citao odlomke. Jedva izdrzao da cujem sta prica o pocetku rata. Bez veze/Allah selamet ko pise knjige.Challenger_ wrote:Pominjan je više puta na temi (ne sjećam se tačno ko), kao i braća Todori (mislim da ih je Muha spominjao). Dobio link putem Vibera i to je to.Porodice Foht wrote:jeko ovo?
-
PeppermintSA
#2789 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Frajer je Srbin, pa sta? Ne cuh da igdje ikome tepa već reče da djeca na prvim linijama izginuše. Gradska je raja koja nije okaljala obraz, nije se uhvatio puške kad su mnogi mangupcici koji mu prije rata nisu bili do koljena postali strah i trepet i terorisali narod, silovali, ubijali, pljačkali Itd. Lik operisan od politike, strugnuo vani i fura svoj film, piše knjige, dolazi u Sarajevo, vidja se sa rajom. Aferim, poštujem.Porodice Foht wrote:Ok. Ma nije mi jasno da mu neki ovdje tepaju “nas Sarajlija” a lik slavi srpske borce koji su drzali opsadu Sarajeva, spominje srpsku zemlju, srbuje svako malo u tim nazovi knjigama. Totalno kretenski intervju, voditelj bruka, ovaj se hvali da hiljade mailova dobija za knjigu koja je toliko nepismena i smijesna da je malo reci jer je citao odlomke. Jedva izdrzao da cujem sta prica o pocetku rata. Bez veze/Allah selamet ko pise knjige.Challenger_ wrote:Pominjan je više puta na temi (ne sjećam se tačno ko), kao i braća Todori (mislim da ih je Muha spominjao). Dobio link putem Vibera i to je to.Porodice Foht wrote:jeko ovo?
- Ommadawn
#2790 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
I gostuje kod Marića.
Eto kolika je “raja”. I koliko uspješan.
-
Sociolog
#2791 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Neko cija knjiga udje za udzbenik za djecu u skolama,je uspjeh,ma ko sta mislioOmmadawn wrote:I gostuje kod Marića.
Za razliku od nekih anonimusa koji laprdaju iz dijaspore i tako hrane svoju sujetu
Za tucu kod Studenskih domova,komsije rekose da je 100% tacna i da je PRIJE rata isao"preko"
-
tempuser
#2792 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Publicitet se placa...
-
Naslovnica
#2793 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Ko je ovaj desno od Juke sa podignutom rukom?!Dino79 wrote:Jukina raja sa Alipasina prije rata
- Banksy
#2794 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Nikad čula...Sociolog wrote:Neko cija knjiga udje za udzbenik za djecu u skolama,je uspjeh,ma ko sta mislioOmmadawn wrote:I gostuje kod Marića.
Eto kolika je “raja”. I koliko uspješan.,
Za razliku od nekih anonimusa koji laprdaju iz dijaspore i tako hrane svoju sujetu
Koja knjiga, koje škole?
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#2795 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Izo Spahovic.Naslovnica wrote:Ko je ovaj desno od Juke sa podignutom rukom?!Dino79 wrote:Jukina raja sa Alipasina prije rata
-
Naslovnica
#2796 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Hvala!
Vidim poznata mi faca odnekle ali ne mogu da skontam...
Crème de la crème.

Vidim poznata mi faca odnekle ali ne mogu da skontam...
Crème de la crème.
- corsa
#2797 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
A ovaj što se drži za motor je mislim Emir Alić. Uglavno sve fina raja. 
Last edited by corsa on 30/08/2019 12:07, edited 1 time in total.
- duga puska
#2798 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Emir,Taib,Juka,Izo Spahovic,Mićo i Emir Alictempuser wrote:Ne bih bas rekao da su raja sa Alipašinog i da je prije rata, lijevo od Juke u prugastoj majici je Taib Torlaković, a Juka u maskirnoj uniformi. Vjetovatno neko moze prepoznati i ostale i gdje je taćno slikano, meni djeluj ekao neka škola tj štab.Dino79 wrote:Jukina raja sa Alipasina prije rata
- HAVANA
- Ommadawn
#2800 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Koje udžbenike i u kojoj zemlji??Sociolog wrote:Neko cija knjiga udje za udzbenik za djecu u skolama,je uspjeh,ma ko sta mislioOmmadawn wrote:I gostuje kod Marića.
Eto kolika je “raja”. I koliko uspješan.,
Za tucu kod Studenskih domova,komsije rekose da je 100% tacna i da je PRIJE rata isao"preko"
U Švedskoj sigurno ne.
Za razliku od anonimusa kojima forum služi da se titluju zanimanjima u koja se ne nikako ne razumiju, mi ostali anonimusi koji laprdamo iz dijaspore samo govorimo neke činjenice.
Što se tiče tuča - neko se tome divi, neko ne.
Pukne ti film, izađeš vani, potučeš se s nekim - i imaš zacementirano ime legende u gradu???
Mislim da ima i boljih i ljepših načina da sebi zacementiraš ime legende.