O cemu se ovdje radi? Predpostavljam da nece nosat POS terminale sa sobom, a vidim pokazuju neku aplikaciju od NLB banke.
Moderator: anex

Trebao si im se uredno zahvaliti na prijenji i reci da napustas njihovu banku i prelazim u onu koja dozvoljava istu transakciju (naravno ukoliko nemas neki kredit)xPaco1337 wrote: ↑26/12/2023 13:34 Mene je danas nazvao Sparkasse i pitaju da li sam kupovao crypto na Krakenu, potvrdio sam da jesam i rekli su mi da više ne smijem crypto kupovati i da ce mi zatvoriti racun ako budem opet uzimao. Bila je smiješna svota u pitanju cca 50€ gdje sam kupio Ripple. Samo ova naša država ide u nazad sa ovim, a vamo Bake i Dodo uzeže milijarde
P.S ta je kupovina bila prije cca godinu dana
Da imam kredit ne bi oni mene zvali sigurno jer im treba budala da placa tonoviclan wrote: ↑27/12/2023 03:09Trebao si im se uredno zahvaliti na prijenji i reci da napustas njihovu banku i prelazim u onu koja dozvoljava istu transakciju (naravno ukoliko nemas neki kredit)xPaco1337 wrote: ↑26/12/2023 13:34 Mene je danas nazvao Sparkasse i pitaju da li sam kupovao crypto na Krakenu, potvrdio sam da jesam i rekli su mi da više ne smijem crypto kupovati i da ce mi zatvoriti racun ako budem opet uzimao. Bila je smiješna svota u pitanju cca 50€ gdje sam kupio Ripple. Samo ova naša država ide u nazad sa ovim, a vamo Bake i Dodo uzeže milijarde
P.S ta je kupovina bila prije cca godinu dana
Das im karticu i kazes PIN, oni je odnesu i provuku u firmi na POS. A aplikacija je mobilno bankarstvo da gledaš da ti ne skinu vise para nego sto si im rekao.
I šta sada, meni koji imam više računa tražit će da odaberem jedan koji namjeravam koristiti, dok će ostale mi ostale neko zatvoriti? C'mon.nepass1 wrote: ↑23/12/2023 08:46To je plan
Sad ne znam moze li u rs i fbih se otvoriti po jedan. Ako imas dva nece ti niko ukinuti jedan.
ja sam isto pokušao otvoriti tekući u intesi prije možda 3-4 mjeseca i ovo su mi rekli, ne možete novi tekući račun. mada je između redova rekao ako bih imao izvor primanja mimo plate da bi moglo. ne znam jesu li sada i tu mogućnost ukinuli.n+1 wrote: ↑27/12/2023 13:28I šta sada, meni koji imam više računa tražit će da odaberem jedan koji namjeravam koristiti, dok će ostale mi ostale neko zatvoriti? C'mon.
Jedino je istina da je FBA očigledno stisnula banke da vrše prerigidne kontrole nad novim klijentima, tako da im se ustvari i ne isplati primati ih, osim ako ovi imaju redovne izvore primanja.
Imam i ja dva, nece mi niko zatvoriti racun. Ali sad je veoma tesko otvoriti taj drugi racun.n+1 wrote: ↑27/12/2023 13:28I šta sada, meni koji imam više računa tražit će da odaberem jedan koji namjeravam koristiti, dok će ostale mi ostale neko zatvoriti? C'mon.
Jedino je istina da je FBA očigledno stisnula banke da vrše prerigidne kontrole nad novim klijentima, tako da im se ustvari i ne isplati primati ih, osim ako ovi imaju redovne izvore primanja.
Ako imaš ono što traže od dokumentacije, dakle dokaz o porijeklu prihoda (npr. ugovor o radu), ili potvrdu da si na birou, ili dokaz da studiraš, možeš otvoriti račune u 10 banaka ako hoćeš. Tačno jeste da traže da im priložiš neki papir, ali ništa te ne sprečava da na više mjesta priložiš isti. Ja sam prošle godine otvorio račun s ugovorom o radu iako nisam poslije nijednu platu primio na njega nego ga koristio za PayPal, tako mi je nešto i službenik u banci išaretio, njemu je bitno samo da dokumentuje uz zahtjev a poslije koristi kako si naumio.nepass1 wrote: ↑27/12/2023 13:37Imam i ja dva, nece mi niko zatvoriti racun. Ali sad je veoma tesko otvoriti taj drugi racun.n+1 wrote: ↑27/12/2023 13:28I šta sada, meni koji imam više računa tražit će da odaberem jedan koji namjeravam koristiti, dok će ostale mi ostale neko zatvoriti? C'mon.
Nije da me zanima i da sam dumao oko toga, vec je neko ovdje pitao za otvaranje drugog racuna i pitam zenu kaze jedino ako prima platu, naknadu sa biroa itd...
dosta banaka sada ima posebne usluge za internet plaćanja, jeftinije ti je tako. dobiješ npr posebnu karticu u sklopu postojećeg računa i onda nju koristiš za paypal i ostalo.Ajatolah_ wrote: ↑27/12/2023 13:45Ako imaš ono što traže od dokumentacije, dakle dokaz o porijeklu prihoda (npr. ugovor o radu), ili potvrdu da si na birou, ili dokaz da studiraš, možeš otvoriti račune u 10 banaka ako hoćeš. Tačno jeste da traže da im priložiš neki papir, ali ništa te ne sprečava da na više mjesta priložiš isti. Ja sam prošle godine otvorio račun s ugovorom o radu iako nisam poslije nijednu platu primio na njega nego ga koristio za PayPal, tako mi je nešto i službenik u banci išaretio, njemu je bitno samo da dokumentuje uz zahtjev a poslije koristi kako si naumio.nepass1 wrote: ↑27/12/2023 13:37Imam i ja dva, nece mi niko zatvoriti racun. Ali sad je veoma tesko otvoriti taj drugi racun.n+1 wrote: ↑27/12/2023 13:28
I šta sada, meni koji imam više računa tražit će da odaberem jedan koji namjeravam koristiti, dok će ostale mi ostale neko zatvoriti? C'mon.
Nije da me zanima i da sam dumao oko toga, vec je neko ovdje pitao za otvaranje drugog racuna i pitam zenu kaze jedino ako prima platu, naknadu sa biroa itd...
Ma imao sam neke prilive iz inostranstva, u tom momentu mi je najpogodnije bilo otvoriti račun u drugoj banci, htio sam da mogu primiti novac i na PayPal a tad to u banci u kojoj sam bio nije moglo. Helem, uglavnom većina ljudi će moći otvoriti više računa bez problema, da ne prepadamo narod.Chmoljo wrote: ↑27/12/2023 13:59dosta banaka sada ima posebne usluge za internet plaćanja, jeftinije ti je tako. dobiješ npr posebnu karticu u sklopu postojećeg računa i onda nju koristiš za paypal i ostalo.Ajatolah_ wrote: ↑27/12/2023 13:45Ako imaš ono što traže od dokumentacije, dakle dokaz o porijeklu prihoda (npr. ugovor o radu), ili potvrdu da si na birou, ili dokaz da studiraš, možeš otvoriti račune u 10 banaka ako hoćeš. Tačno jeste da traže da im priložiš neki papir, ali ništa te ne sprečava da na više mjesta priložiš isti. Ja sam prošle godine otvorio račun s ugovorom o radu iako nisam poslije nijednu platu primio na njega nego ga koristio za PayPal, tako mi je nešto i službenik u banci išaretio, njemu je bitno samo da dokumentuje uz zahtjev a poslije koristi kako si naumio.
Mene u UniCreditu upozoravali da ne koristim karticu za povlacenje sredstava sa PayPal-a, doduse ni ne moze na MasterCard.Chmoljo wrote: ↑27/12/2023 13:59dosta banaka sada ima posebne usluge za internet plaćanja, jeftinije ti je tako. dobiješ npr posebnu karticu u sklopu postojećeg računa i onda nju koristiš za paypal i ostalo.Ajatolah_ wrote: ↑27/12/2023 13:45Ako imaš ono što traže od dokumentacije, dakle dokaz o porijeklu prihoda (npr. ugovor o radu), ili potvrdu da si na birou, ili dokaz da studiraš, možeš otvoriti račune u 10 banaka ako hoćeš. Tačno jeste da traže da im priložiš neki papir, ali ništa te ne sprečava da na više mjesta priložiš isti. Ja sam prošle godine otvorio račun s ugovorom o radu iako nisam poslije nijednu platu primio na njega nego ga koristio za PayPal, tako mi je nešto i službenik u banci išaretio, njemu je bitno samo da dokumentuje uz zahtjev a poslije koristi kako si naumio.
Izgleda kao da su napravili POS aplikaciju za mobilni i onda samo kraticu prislonis njihovom mobilnom uredjaju.
Moja jedina zamjerka na RF je što nemaju mogućnost podizanja gotovine bez provizije na RF bankomatima van BiH.semsasuljakovic wrote: ↑01/01/2024 13:53 Svaka banka koja ukine povlačenje novca sa paypala za mene postaje bivša. Za sada RF ne pravi te probleme. U RF sam evo već puna 4 mjeseca i trenutno nemam niti jednu zamjerku.