I Lucky Strike je bio jednom menseciniJThomas wrote:meteorit, vector, sabaton, motorna pila...
Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#2776 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- muha_sa
#2777 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Sapna_TZ wrote:Glavni razlog zbog cega je Bosna to sto jest je nepismen i neobrazovan narod.
Na popisu iz 1930 godine 88% ljudi u BIH je bilo totalno nepismeno.
I onda se ne treba cuditi zasto je ovakvo stanje jer je
90 godina i suvise kratak period da bi se mentalitet naroda tako drasticno promjenio.
BIH samo geografski pripada Evropi, mentalitetom smo identicni Azijatima i okupatoru koji je ovdje stoljecima vladao i koji nas je toliko godina tlacio.
Osmanlije su nam oblikovale mentalitet, a gdje god su oni vladali donijeli su neobrazovanost, zatucanost, zaostalost, primitivizam.
Sarajevo, danasnje Sarajevo je samo produkt stanovnistva koji ga nastanjuje.
Sarajevo je obicno selo, i po izgledu i po civilizacijskim normama vise lici na provincijsku kasabu nego na moderan evropski grad.
Sinoc je index zagadjenja iznosio 545. Jeste li vi svjesni toga?
Ili vam je 545 samo jedan obicni broj?
Pitate li se otkud takvo zagadjenje?
Ili se vodite parolom #hajstafali; sve je to Bozije davanje.
Ja vjerujem da je Sarajevo najgore uredjen i organizovan glavni grad na evropskom kontinentu.
Jadan je onaj grad ciji stanovnici pisaju u tramvaju, i ciji tramvaji izgledaju kao da su svjeze stigli sa otpada iz Afrike, a Dom zdravlja izgleda kao bunker iz najaktivnijeg doba Hladnog rata.
I meni uopste nije jasno sta ljudi vide u nama i zasto mi imamo neutemeljeno visoko misljenje o sebi.
Valjda se volimo zavaravati i misliti da smo krema Evrope, prva klasa ljudi jer zivimo u Seheru.
Moja gospodo, taj seher je odavno postao kanta za pljuvanje jer taj isti seher nema nikakve karakteristike grada i urbane gradske sredine.
Odavno je Sarajevo na izdisaju, samo se bojimo to da priznamo sebi. Grad ciji stanovnici ne znaju koliko je jadno to sto rade.
Napravili su od grada jedan obicni buvljak.
Valjda je Sarajevo sinonim ovima sto danas zive u vrletima koje su i vukovi davno napustili pa danonocno sanjanju kako doci u grad i napravit kucu bez dozvole na brdu i krenuti zagadjivati grad kroz dimnjak
I u moru negativnosti koje te okruzuju, jasno je kolika smo rupcaga postali.
Tamni vilajet iz kojeg treba otici glavom bez obzira i nikad se ne osvrnuti nazad.
- vjesticanametli
#2778 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa idi u sapnu sto si doso u SA kad kurcu ne valja....a svi dajete guzice da ga se dokopate
hajte svi kuci 
- muha_sa
#2779 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
vjesticanametli wrote:Pa idi u sapnu sto si doso u SA kad kurcu ne valja....a svi dajete guzice da ga se dokopatehajte svi kuci
kakva te sapna našla
-
Melbourne_Australia
#2780 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
muha_sa wrote:Sapna_TZ wrote:Glavni razlog zbog cega je Bosna to sto jest je nepismen i neobrazovan narod.
Na popisu iz 1930 godine 88% ljudi u BIH je bilo totalno nepismeno.
I onda se ne treba cuditi zasto je ovakvo stanje jer je
90 godina i suvise kratak period da bi se mentalitet naroda tako drasticno promjenio.
BIH samo geografski pripada Evropi, mentalitetom smo identicni Azijatima i okupatoru koji je ovdje stoljecima vladao i koji nas je toliko godina tlacio.
Osmanlije su nam oblikovale mentalitet, a gdje god su oni vladali donijeli su neobrazovanost, zatucanost, zaostalost, primitivizam.
Sarajevo, danasnje Sarajevo je samo produkt stanovnistva koji ga nastanjuje.
Sarajevo je obicno selo, i po izgledu i po civilizacijskim normama vise lici na provincijsku kasabu nego na moderan evropski grad.
Sinoc je index zagadjenja iznosio 545. Jeste li vi svjesni toga?
Ili vam je 545 samo jedan obicni broj?
Pitate li se otkud takvo zagadjenje?
Ili se vodite parolom #hajstafali; sve je to Bozije davanje.
Ja vjerujem da je Sarajevo najgore uredjen i organizovan glavni grad na evropskom kontinentu.
Jadan je onaj grad ciji stanovnici pisaju u tramvaju, i ciji tramvaji izgledaju kao da su svjeze stigli sa otpada iz Afrike, a Dom zdravlja izgleda kao bunker iz najaktivnijeg doba Hladnog rata.
I meni uopste nije jasno sta ljudi vide u nama i zasto mi imamo neutemeljeno visoko misljenje o sebi.
Valjda se volimo zavaravati i misliti da smo krema Evrope, prva klasa ljudi jer zivimo u Seheru.
Moja gospodo, taj seher je odavno postao kanta za pljuvanje jer taj isti seher nema nikakve karakteristike grada i urbane gradske sredine.
Odavno je Sarajevo na izdisaju, samo se bojimo to da priznamo sebi. Grad ciji stanovnici ne znaju koliko je jadno to sto rade.
Napravili su od grada jedan obicni buvljak.
Valjda je Sarajevo sinonim ovima sto danas zive u vrletima koje su i vukovi davno napustili pa danonocno sanjanju kako doci u grad i napravit kucu bez dozvole na brdu i krenuti zagadjivati grad kroz dimnjak
I u moru negativnosti koje te okruzuju, jasno je kolika smo rupcaga postali.
Tamni vilajet iz kojeg treba otici glavom bez obzira i nikad se ne osvrnuti nazad.
Ti znas o Evropskim gradovima....On iz sela Sapna tipka
Last edited by Melbourne_Australia on 30/12/2018 19:23, edited 1 time in total.
- vjesticanametli
#2781 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Aha
ode al
opiso sam sebe
vukovi vrleti prodo zemlju da doDZe u SA

- triconja
#2782 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
I kad ode tamo opet ce srat kako drzava ne valja samo sto ce to bit njemackamuha_sa wrote:vjesticanametli wrote:Pa idi u sapnu sto si doso u SA kad kurcu ne valja....a svi dajete guzice da ga se dokopatehajte svi kuci
![]()
![]()
kakva te sapna našlaode on u dojcland sU 170 maraka i vrecom za spavanje
- escobar__
#2783 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Broj onih koji svakodnevno odlaze (i upisuju kurseve njemačkog jezika ovdje) je sasvim dovoljan i jasan pokazatelj o tome radi li se o ublehi ili stvarnosti.
Logično je da će svako iole normalan raditi na tome da napusti zemlju u kojoj bukvalno ništa ne funkcioniše - obrazovanje, zdravstvo, ekonomija, sigurnost, ljudska prava, (nastavi niz)... Hipi sranja poput onog "nije sve tako crno ni ovdje" i bulažnjenje poput tog sam odavno prestao slušati. U tuzlanskom (gradskom) naselju u kom živim nemam kako treba ceste već prelazim katakombe i kratere, šahtove i pizde materine na putu do posla i nazad, odem ljekaru i na vlastitoj koži trpim animozitet tuzlanskog Doma zdravlja prema UKC-u (i obratno) - zbog različite vlasti na različitim nivoima -, država je jedna divljina u kojoj parkira ko kako i gdje hoće pa dječja kolica guraš po cesti dok hablečina parkirana pola na trotoar, pola na travnatu površinu ispija kafu i dudla ono crijevo u obližnjem kafiću.
Kakva je uopšte diskusija potrebna na ovu temu, jebo te!? Smatram da djeca odmah paralelno uz osnovno i srednje obrazovanje trebaju učit i njemački (ili jezik neke druge zapadnoevropske države) i što prije to bolje pokupit prnje iz šupka Evrope.
Logično je da će svako iole normalan raditi na tome da napusti zemlju u kojoj bukvalno ništa ne funkcioniše - obrazovanje, zdravstvo, ekonomija, sigurnost, ljudska prava, (nastavi niz)... Hipi sranja poput onog "nije sve tako crno ni ovdje" i bulažnjenje poput tog sam odavno prestao slušati. U tuzlanskom (gradskom) naselju u kom živim nemam kako treba ceste već prelazim katakombe i kratere, šahtove i pizde materine na putu do posla i nazad, odem ljekaru i na vlastitoj koži trpim animozitet tuzlanskog Doma zdravlja prema UKC-u (i obratno) - zbog različite vlasti na različitim nivoima -, država je jedna divljina u kojoj parkira ko kako i gdje hoće pa dječja kolica guraš po cesti dok hablečina parkirana pola na trotoar, pola na travnatu površinu ispija kafu i dudla ono crijevo u obližnjem kafiću.
Kakva je uopšte diskusija potrebna na ovu temu, jebo te!? Smatram da djeca odmah paralelno uz osnovno i srednje obrazovanje trebaju učit i njemački (ili jezik neke druge zapadnoevropske države) i što prije to bolje pokupit prnje iz šupka Evrope.
-
Melbourne_Australia
#2784 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nigdje nije kao u BIH...Kad imas kesa i nekretnina...Pozz sa Bjelasnice, danas je skijanje bilo vrh i koncert je bio extra..Uglavnom, kokuzi idu i treba da idu....Njemacka trazi radnu snagu..Manje papaka u drzavi def..A kad si kokuz sve mrzis i nista ne valja..Uvjek negativan, ni cuna se ne dize a zena neda..
Pravac svabija 
- JThomas
#2785 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
ima još sigurno, onako sam po sjećanju. tri tačke.Romeo 80 wrote:I Lucky Strike je bio jednom menseciniJThomas wrote:meteorit, vector, sabaton, motorna pila...
- muha_sa
#2786 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
kokuzu je u Julu zimaMelbourne_Australia wrote:Nigdje nije kao u BIH...Kad imas kesa i nekretnina...Pozz sa Bjelasnice, danas je skijanje bilo vrh i koncert je bio extra..Uglavnom, kokuzi idu i treba da idu....Njemacka trazi radnu snagu..Manje papaka u drzavi def..A kad si kokuz sve mrzis i nista ne valja..Uvjek negativan, ni cuna se ne dize a zena neda..![]()
Pravac svabija
-
Melbourne_Australia
#2787 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
muha_sa wrote:kokuzu je u Julu zimaMelbourne_Australia wrote:Nigdje nije kao u BIH...Kad imas kesa i nekretnina...Pozz sa Bjelasnice, danas je skijanje bilo vrh i koncert je bio extra..Uglavnom, kokuzi idu i treba da idu....Njemacka trazi radnu snagu..Manje papaka u drzavi def..A kad si kokuz sve mrzis i nista ne valja..Uvjek negativan, ni cuna se ne dize a zena neda..![]()
Pravac svabija
- DzordzHodzic
-
zrakomlat
#2789 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Otkad je kokuz = papak?Melbourne_Australia wrote:Nigdje nije kao u BIH...Kad imas kesa i nekretnina...Pozz sa Bjelasnice, danas je skijanje bilo vrh i koncert je bio extra..Uglavnom, kokuzi idu i treba da idu....Njemacka trazi radnu snagu..Manje papaka u drzavi def..A kad si kokuz sve mrzis i nista ne valja..Uvjek negativan, ni cuna se ne dize a zena neda..![]()
Pravac svabija
- JThomas
#2790 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
ovaj ima malo zvizovskog, hiljade, milioni, kvadrati, površine...
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#2791 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa sto si ti onda takav negativan?! Ti smajliji nisu iskrena emocija, vec cinizam. Sto ti je krivo sto ljudi odose? Tebi dobro, pa ostani. Pare ce se potrositi, a kad nesto zaziga onda ce ti biti dzabe da imas i milione.Melbourne_Australia wrote:Nigdje nije kao u BIH...Kad imas kesa i nekretnina...Pozz sa Bjelasnice, danas je skijanje bilo vrh i koncert je bio extra..Uglavnom, kokuzi idu i treba da idu....Njemacka trazi radnu snagu..Manje papaka u drzavi def..A kad si kokuz sve mrzis i nista ne valja..Uvjek negativan, ni cuna se ne dize a zena neda..![]()
Pravac svabija
Mada iskreno uspjesni ljudi nemaju potrebu ponizavati nikoga. Imaju postovanja i ponizni su, jer znaju sta su sve morali proci da bi uspjeli.
Ti si samo jedan mali forumski demagog.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#2792 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ako ne funkcionise obrazovanje kako onda priznaju nase diplome vani?
Znaci tamo je sposoban da radi nesto ovdje nije jer je sda na vlasti pa ne moze... ublehaska prica
Dosta faktora ima ovdje, a mislim da je prvi konstatno sirenje negativizma... sto je bitnije sta dodik kaze, a nije bitno da 95% moje raje nije culo za tvrđavu ostrozac Cazin...
Nase nista izgleda ne valja... to je najbitnije u cijeloj prici
Nisam upoznao bosnjaka koji zna sebi nagoditi da mu bude dobro, a za to ti nisu potrebni milioni
Zato dok je osnovni problem imam rupu u ulici, a sto je u dosta slucajeva rupa u glavi to nije problem...bljak
Znaci tamo je sposoban da radi nesto ovdje nije jer je sda na vlasti pa ne moze... ublehaska prica
Dosta faktora ima ovdje, a mislim da je prvi konstatno sirenje negativizma... sto je bitnije sta dodik kaze, a nije bitno da 95% moje raje nije culo za tvrđavu ostrozac Cazin...
Nase nista izgleda ne valja... to je najbitnije u cijeloj prici
Nisam upoznao bosnjaka koji zna sebi nagoditi da mu bude dobro, a za to ti nisu potrebni milioni
Zato dok je osnovni problem imam rupu u ulici, a sto je u dosta slucajeva rupa u glavi to nije problem...bljak
- uglavnomja
#2793 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Romeo 80 wrote:
Mada iskreno uspjesni ljudi nemaju potrebu ponizavati nikoga. Imaju postovanja i ponizni su, jer znaju sta su sve morali proci da bi uspjeli.
.
- muha_sa
#2794 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
kad cemo okafenisat--da upoznašmk ultra wrote:Ako ne funkcionise obrazovanje kako onda priznaju nase diplome vani?![]()
Nase nista izgleda ne valja... to je najbitnije u cijeloj prici![]()
- uglavnomja
#2795 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
diskriminacija u rukavicama ...mk ultra wrote:Ako ne funkcionise obrazovanje kako onda priznaju nase diplome vani?![]()
dobices papir da tvoja diploma vrijedi xxx bodova ... i mozes ga objesiti na zid. ili macku o rep. jedan dugi period.
mozes imati malu prednost nad domacom srednjom skolom, ali bez radnog iskustva u toj zemlji i bez siroke mreze poznanika (to je onaj lik iz norveske fino objasnio, da ne ponavljam)
(mreza se moze graditi i iz bosne za neka zanimanja, za jude koji su radili u stranim firmama itd ... )
ovo naravno pod uslovom da odlicno govoris jezik
sve je vani drugacije, drugaciji programi, nacini, procesi ... sve sto je kod nas uobicajeno i normalno - tamo ide nekim desetim smjerom i redosljedom....
pricam o fakultetskim diplomama i o poslovima za koje treba nesto vise od golih misica na bausteli
i nesto sto vazi za norvesku, ne znam za druge zemlje, elektricari i vodoinstalateri moraju imati neki norveski certifikat, ici u skolu ... i kad zavrse posao snose punu odgovornost za svaku evt. stetu koja se desi
- fidoremilienko
#2796 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jel otisao meteor? Zna li iko*?
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#2797 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Tako je i u britaniji...uglavnomja wrote:diskriminacija u rukavicama ...mk ultra wrote:Ako ne funkcionise obrazovanje kako onda priznaju nase diplome vani?![]()
dobices papir da tvoja diploma vrijedi xxx bodova ... i mozes ga objesiti na zid. ili macku o rep. jedan dugi period.
mozes imati malu prednost nad domacom srednjom skolom, ali bez radnog iskustva u toj zemlji i bez siroke mreze poznanika (to je onaj lik iz norveske fino objasnio, da ne ponavljam)![]()
(mreza se moze graditi i iz bosne za neka zanimanja, za jude koji su radili u stranim firmama itd ... )
ovo naravno pod uslovom da odlicno govoris jezik
sve je vani drugacije, drugaciji programi, nacini, procesi ... sve sto je kod nas uobicajeno i normalno - tamo ide nekim desetim smjerom i redosljedom....
pricam o fakultetskim diplomama i o poslovima za koje treba nesto vise od golih misica na bausteli
i nesto sto vazi za norvesku, ne znam za druge zemlje, elektricari i vodoinstalateri moraju imati neki norveski certifikat, ici u skolu ... i kad zavrse posao snose punu odgovornost za svaku evt. stetu koja se desi
Kod nas bi u sustini svaka promjena na objektu = projekat pa izvođenje
Vani mogu i majstori (sa kao nekom visom skolom) raditi bez projekta
Mi tu visu skolu nemamo, to dodje ko otprilike 2godine fakulteta
-
melac
#2798 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Moze li se svuci zica s vrha bez stajanjaMelbourne_Australia wrote:Nigdje nije kao u BIH...Kad imas kesa i nekretnina...Pozz sa Bjelasnice, danas je skijanje bilo vrh i koncert je bio extra..Uglavnom, kokuzi idu i treba da idu....Njemacka trazi radnu snagu..Manje papaka u drzavi def..A kad si kokuz sve mrzis i nista ne valja..Uvjek negativan, ni cuna se ne dize a zena neda..![]()
Pravac svabija
- Bluemore
#2799 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nije Samo je promijenio nikfidoremilienko wrote:Jel otisao meteor? Zna li iko*?
Sprema se sa 170 km da ode
- fidoremilienko
#2800 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ok, stetaBluemore wrote:Nije Samo je promijenio nikfidoremilienko wrote:Jel otisao meteor? Zna li iko*?
Sprema se sa 170 km da ode