Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
DaffyDuck

#2776 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by DaffyDuck »

Bloo wrote:
DaffyDuck wrote:
Bloo wrote: Pa zar istovremeno ne bojkotujemo i proizvode hrvatskih firmi?
Ti ne bojkotujes nista. I to je tvoje pravo.
A ako je tebi mrsko da pogledas, evo kopirati cu ti moje rijeci sa uvoda mog posta od kako se prikljucujem bojkotu,i to ovim rijecima:
SaraFina, treb mijenjati naziv teme u bojkot HERCEGOVACKIH firmi i firmi iz RS-a koje finansiraju cetnicku politiku. Trebamo im staviti carinu na Ivan- 100% k'o Kosovo.
Ko se nadje uvrijedjen na nacionalnoj osnovi- nije majke mi nista licno, al ja druge zemlje nemam. :bih:
Bez zezancije, i nama je krajnje vrijeme da nam proradi samopoštovanje- dok se ne odreknu -Covica i politike protiv drzave u kojoj rade i zaradjuju svoj novac od mene ni feninga nece dobiti slijedece firme:
Stavljanje carine na Ivan - MI - ko mi?
Nama, kome nama? Građanima BiH? Da li isto treba i da praktikuju i oni što se prijavljuju na oglase za radna mjesta u Staniću, Violeti ...ili pak oni što već rade tamo, a nisu pobornici politike koju provodi Čović, HDZ? Možda da daju otkaz kao dodatni bojkot?

Btw, ja sam za bojkot svega - i firmi koje finansiraju SDA, koja opet šuruje sa HDZom već godinama...
Violeta iz postovanja za zemlju u kojoj zivi, za toliko godina postojanja je mogla da stavi opciju bosanski jezik na svojoj web stranici nakon toliko godina!
I da daju otkaz, pojavit ce se druge firme koje ce nadomjestiti rupu kako na trzistu rada, tako i na distribuciji i maloprodaji.
A vidim da si ti zdusni advokat oBrade UZP-a :roll:
DaffyDuck

#2777 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by DaffyDuck »

Bloo wrote: Btw, ja sam za bojkot svega - i firmi koje finansiraju SDA, koja opet šuruje sa HDZom već godinama...
:thumbup:
Ovo preidjeh. I ja sam, apsolutno!
Molim te pomozi i dodaj na listu i te firme.
Bloo
Globalna šefica

#2778 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bloo »

DaffyDuck wrote: Violeta iz postovanja za zemlju u kojoj zivi, za toliko godina postojanja je mogla da stavi opciju bosanski jezik na svojoj web stranici nakon toliko godina!
I da daju otkaz, pojavit ce se druge firme koje ce nadomjestiti rupu kako na trzistu rada, tako i na distribuciji i maloprodaji.
Ne, već se neko drugi doći na njegovo mjesto radno :)

On the contrary my dear....on the contrary :D

Ah da...hrvatski i srpski jezik su ravnopravni sa bosanskim i sluzbeni jezici drzave BiH. Ergo, sve firme.bi trebale.imati.trojezicno.
Last edited by Bloo on 15/01/2019 15:51, edited 1 time in total.
Bodkin

#2779 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bodkin »

DaffyDuck wrote: Violeta iz postovanja za zemlju u kojoj zivi, za toliko godina postojanja je mogla da stavi opciju bosanski jezik na svojoj web stranici nakon toliko godina!
Hoces li nam postaviti uslove na osnovu kojih firme upadnu na spisak ovih za bojkot?
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#2780 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bobi »

Ja ovim sto propagiraju bojkot plaho ne vjerujem :mrgreen: , kad postave photo proizvoda pored ili ispred monitora sa otvorenom ovom temu mogu ih smatrati za ozbiljnim :mrgreen: . A ne jedan ili dva,to svako ima u kuci nesto BiH made, 10-15 proizvoda minimum :) .
beni-bu-man

#2781 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

eh hajmo dijasporo da vas vidim
MarlboroGold

#2782 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by MarlboroGold »

Oni će kad budu na godišnjem :D
beni-bu-man

#2784 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

MarlboroGold wrote:Oni će kad budu na godišnjem :D
ma nece ni tad biti ce im skupo :lol: :lol: :lol:
DaffyDuck

#2785 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by DaffyDuck »

Bloo wrote:
Ne, već se neko drugi doći na njegovo mjesto radno :)

On the contrary my dear....on the contrary :D

Ah da...hrvatski i srpski jezik su ravnopravni sa bosanskim i sluzbeni jezici drzave BiH. Ergo, sve firme.bi trebale.imati.trojezicno.
Mozda dodje druga firma umjesto te, i otvori nova radna mjesta... znas, tako to funkcionise. Nece se smanjiti ukupna potrosnja na trzistu jer su se neki proizvodi prestali prodavati.

Jesu, sluzbeni. Al nije srpska i hrvatska zastava sluzbena u BiH :wink:
Osim toga, jos jednom je mrsko Sarajevo pokazalo svim nacionalistima kako se to radi s jezikom. Ali neki nikada nece skintati neke stvari koliko god im pokusao objasniti.
DaffyDuck

#2786 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by DaffyDuck »

Bobi wrote:Ja ovim sto propagiraju bojkot plaho ne vjerujem :mrgreen: , kad postave photo proizvoda pored ili ispred monitora sa otvorenom ovom temu mogu ih smatrati za ozbiljnim :mrgreen: . A ne jedan ili dva,to svako ima u kuci nesto BiH made, 10-15 proizvoda minimum :) .
Zasto? Jel stvarno vjerujes da nema kupiti dovoljno dobrih brandova (cak i nekih istih) mimo onih firmi?
DaffyDuck

#2787 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by DaffyDuck »

Bodkin wrote:
Hoces li nam postaviti uslove na osnovu kojih firme upadnu na spisak ovih za bojkot?
Eno ti liste i uredi je. Napisi svoje razloge. Ko ti brani... ne pricaj u prazno. Besmisleno je.
Bodkin

#2788 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bodkin »

DaffyDuck wrote:
Bodkin wrote:
Eno ti liste i uredi je. Napisi svoje razloge. Ko ti brani... ne pricaj u prazno. Besmisleno je.
Nemam ja svoje razloge, ti ih bojkotujes. Napises npr pored firme fasisti. Ja pitam zasto jer je to firma cije proizvode kupujem. Ti si se ocito raspitao/la pa bi bilo dobro da nas uputis
beni-bu-man

#2790 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

DaffyDuck wrote:
Bobi wrote:Ja ovim sto propagiraju bojkot plaho ne vjerujem :mrgreen: , kad postave photo proizvoda pored ili ispred monitora sa otvorenom ovom temu mogu ih smatrati za ozbiljnim :mrgreen: . A ne jedan ili dva,to svako ima u kuci nesto BiH made, 10-15 proizvoda minimum :) .
Zasto? Jel stvarno vjerujes da nema kupiti dovoljno dobrih brandova (cak i nekih istih) mimo onih firmi?
Ajmo sliku na sunce :bih:
Bobi
Forum administrator

#2791 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bobi »

Hajde Ducky sta si kupio Made In BiH, slikaj :mrgreen: .
Bobi
Forum administrator

#2792 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bobi »

Bodkin wrote:A kako ti klasificiras ove sve firme na listi? Kako znas koga podrzavaju ili finansiraju?
Pa ako je vlasnik FRanjo ili Slobodan..to je to, i ti svašta pitaš ...cccc... :mrgreen:
https://bizreg.pravosudje.ba/pls/apex/f ... 8924844318

odeš na ovaj link, ukucaš ime firme a pa ako se kao osnivač nadje neki tako s imenom koji nije naš to je to.
DaffyDuck

#2793 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by DaffyDuck »

Vasa zelja, moja zapovijed :-)
beni-bu-man

#2794 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

Bobi wrote:Hajde Ducky sta si kupio Made In BiH, slikaj :mrgreen: .
Boze foruma, mogu li ka baciti jednu fotku :mrgreen:
Bobi
Forum administrator

#2795 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bobi »

Ti i sherba razmjenjujte slikice na atributima,ovo je ozbiljna tema :mrgreen:
Nivelacija

#2796 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Nivelacija »

Image

Ima jos 5-6 nemam omota, od zlatne dzezve do tuzlanske soli :mrgreen: :mrgreen:
beni-bu-man

#2797 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

Bobi wrote:Ti i sherba razmjenjujte slikice na atributima,ovo je ozbiljna tema :mrgreen:
Ovo si trebo na viceve :lol: :lol: :lol:
Bobi
Forum administrator

#2798 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bobi »

@Nivelacija :bih: , Klas jufke su bolje :mrgreen:
Bodkin

#2799 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bodkin »

Bobi wrote:
Bodkin wrote:A kako ti klasificiras ove sve firme na listi? Kako znas koga podrzavaju ili finansiraju?
Pa ako je vlasnik FRanjo ili Slobodan..to je to, i ti svašta pitaš ...cccc... :mrgreen:

odeš na ovaj link, ukucaš ime firme a pa ako se kao osnivač nadje neki tako s imenom koji nije naš to je to.
To sam i ja skontao. Ja sve mislim ja sam patriota ako kupim made in bih kad ono ne, ja pomazem neprijatelju
Hakiz

#2800 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Hakiz »

Bodkin wrote:
Bobi wrote:

To sam i ja skontao. Ja sve mislim ja sam patriota ako kupim made in bih kad ono ne, ja pomazem neprijatelju
Nije dovoljno kupiti "Made in BiH". Moraš kupovati "Od naših made in BIH".
Locked