To je zato sto se vlast djeli na etnickoj osnovi, plus koliko-toliko jaka opozicija, a vidio bi cari despotije u eventualnom fildzanu...CPT wrote:Ruku na srce... prema Lukacu i jesuplain vanilla wrote:Ali eto, hajmo o cetnicima, bolje njihove pljuvati nego nase. Zna se da su nasi meleci.
Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulacije??
-
statixx
#2776 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
-
dzevad gazibara 1978
#2777 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
I ovaj Feraget izdajica bosnjackog naroda 
- rajv0sa
#2778 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Seksualna isfrustriranost se ne iskazuje na taj način.
-
julisiz es grant
#2779 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
https://www.klix.ba/vijesti/bih/potresn ... /181225119
Po ovim policajcima sa slike vidim da su dovoljno stari da su i '92 mogli obavljati istu dužnost. Znači da su se tad vjerovatno dobro ispraksirali na Bošnjacima i Hrvatima u Krajini. Kada je ove za koje je večeras "Sarajevo" kao protestvovalo bilo baš briga. U najmanju ruku.
Po ovim policajcima sa slike vidim da su dovoljno stari da su i '92 mogli obavljati istu dužnost. Znači da su se tad vjerovatno dobro ispraksirali na Bošnjacima i Hrvatima u Krajini. Kada je ove za koje je večeras "Sarajevo" kao protestvovalo bilo baš briga. U najmanju ruku.
- rajv0sa
#2780 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Evo i antropologa
Ne znam samo čemu ti navodnici za Sarajevo, nije dosta sto tri četvrtine BiH ne smatras BiH sad bi i Sarajevo da iskljucis. Nesto mi poznata ta prica.
Ne znam samo čemu ti navodnici za Sarajevo, nije dosta sto tri četvrtine BiH ne smatras BiH sad bi i Sarajevo da iskljucis. Nesto mi poznata ta prica.
-
channel10
- NeDirajSirotinju
#2782 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Bošnjaci/Bosanci nisu još uvijek ukapirali da odgovornost za povezivanje naroda i "pomirenje" nose oni na plećima. To sigurno ne treba Srbima i Hrvatima, niti će ikada težiti ka tome, naprotiv, njima je svejedno. Ako želite državu sa ova dva naroda, morate doprijeti do njih, koliko god vam bilo mučno, tegobno, to je vaš zadatak. U normalnom svijetu, društvu i državi, očekivati je da će žrtve dobiti neku empatiju i pravdu, ali kao što vidimo to nije slučaj ovdje pa je potrebno povući neke teške poteze, progutati mnogo knedli, napraviti iskorak, promijeniti strategiju i pristup. To je cijena cjelovite i nezavisne Bosne.
- apsidejzi
#2783 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Ja to ovako gledam: Izbori su bili prije dva jebena mjeseca. Srbi su kazali na izborima sta zele. To sada i imaju. Ko ih jebe. Trazili ste uzivajte. Mi se sa ovom politikom jebemo 4 godine rata i 25 godina nakon rata.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#2784 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Ja mislim da ne bi trebala boti poanta ko je gdje bio 1992 (bar bez da se spomonju i nasi dezerteri na azilima po Europi), nego danasnjica koja nam nudi institucije familijarnog klana za familijarne klanove macehinskog odnosa prema gradjanima koji im daju placu. I to je identicno u oba entiteta. Pa bismo se trebali pozabaviti svatko svojim. Mada, jednako mislim da je nepotisticka hobotnica intetesnih grupacija toliko vec jaka i velika, da su intetesi toliko isprepleteni da je vec kasno i nemoguce. 2014 je bila mozda zadnja sansa i unistena je. Ali to "gdje je bio 92" je uvijek dobar spin. Jos malo kad ihvate dzeparosa u tramvaju, pocece o 92, PC, itd.
-
dezurni_ucenik
#2785 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
NeDirajSirotinju wrote:Bošnjaci/Bosanci nisu još uvijek ukapirali da odgovornost za povezivanje naroda i "pomirenje" nose oni na plećima. To sigurno ne treba Srbima i Hrvatima, niti će ikada težiti ka tome, naprotiv, njima je svejedno. Ako želite državu sa ova dva naroda, morate doprijeti do njih, koliko god vam bilo mučno, tegobno, to je vaš zadatak. U normalnom svijetu, društvu i državi, očekivati je da će žrtve dobiti neku empatiju i pravdu, ali kao što vidimo to nije slučaj ovdje pa je potrebno povući neke teške poteze, progutati mnogo knedli, napraviti iskorak, promijeniti strategiju i pristup. To je cijena cjelovite i nezavisne Bosne.
-
dzevad gazibara 1978
#2786 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Upravo ovi koje mlate i hapse nisu glasali za ovo ,cuj dobili sta su traziliapsidejzi wrote:Ja to ovako gledam: Izbori su bili prije dva jebena mjeseca. Srbi su kazali na izborima sta zele. To sada i imaju. Ko ih jebe. Trazili ste uzivajte. Mi se sa ovom politikom jebemo 4 godine rata i 25 godina nakon rata.
-
dezurni_ucenik
#2787 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Tebe sve ovo danas sto se desavalo bas pogodilo.
-
dzevad gazibara 1978
#2788 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Menedezurni_ucenik wrote:Tebe sve ovo danas sto se desavalo bas pogodilo.
-
nemoj to
#2789 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
A 99 ljudi blokiralo ulicudezurni_ucenik wrote:Tebe sve ovo danas sto se desavalo bas pogodilo.
-
dzevad gazibara 1978
#2790 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Imamo tebe i ove sto zure kuci zbog bozica....rastjeracete vi tonemoj to wrote:A 99 ljudi blokiralo ulicudezurni_ucenik wrote:Tebe sve ovo danas sto se desavalo bas pogodilo.
-
nemoj to
#2791 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
To je rastjerano za 50 minuta..
A to Gazibararololo zbog Bozica samo da ti kažem da bog ne postoji trebaš se okrenuti životu ne imaginarnim osobama na nebu.
A to Gazibararololo zbog Bozica samo da ti kažem da bog ne postoji trebaš se okrenuti životu ne imaginarnim osobama na nebu.
-
dzevad gazibara 1978
#2792 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Bice sutra opetnemoj to wrote:To je rastjerano za 50 minuta..
-
nemoj to
#2793 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
To ce nasa slavna federalna pošamarati za sekundu 
-
focko
#2794 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
ovdje kako se kome digne cuna blokira saobracaj ... bokiraj sud parlament skupstinu ako si mangup. izbore ces svakako prespavat
-
julisiz es grant
#2795 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Skoro 18 godina bez "istine za Melihu". Zašto su neka djeca vrjednija od druge?
http://www.bh-vijesti.com/ima-li-pravde ... S5JhSr4o58
http://www.bh-vijesti.com/ima-li-pravde ... S5JhSr4o58
-
Korisničkoime
#2796 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Kao prvo imam prijatelja koji radi u MUP-u RS-a i koji je bio rasporedjen nekako pred izbore kada su protesti bili na vrhuncu i kada su bili najmasovniji. Kaze on meni nakon sto je sve proslo mirno i nakon sto se vratio, kaze, bilo je strasno puno policije, specijalci, oprema, sve na maksimum ali da je masa krenula pregazili bi nas ko plitak potok. Svi mi i specijalci i svi ostali smo samo molili Boga da nekom guzonji ne padne na pamet da nasilno razbija protest, kaze mi smo racunali da to nece uciniti pred izbore ici u razbijanje protesta ali opet nikad ne znas sta se u cijoj glavi krije i sta ko planira.
Znaci tada nije bilo govora o hapsenjima i razbinanju prostesta sada kada se saka gradjana okupila policija RS-a trenira strogocu. Sad su tu specijalci sad je to kao sprovodjenje zakona, mogu samo reci da su picke i to prvorazrede.
Druga stvar ista ta policija, ista ta politika, isti taj mentalni sklop je 90-tih godina hapsio, mucio, ubijao i protjerivao gradjane Banja Luke bosnjacke i hrvatske nacionalnosti i isti ti Srbi koji su danas hapseni i uderani su sutili, gledali, vecina odobravali a danas revnosno poricu da je uopste toga i bilo. Ovo je samo mali djelic onoga sto se radilo 90-tih, neznatan dio, zanemarljivo spram 90-tih tada su svi sutili, odobravali, nadam se da je ovo danas samo pocetak i da ce ih jos vise tuci, hapsiti i rastjeravati. Sami su trazili da ih i puno gore od ovog danas snadje nebi bilo steta.
Ne znam sta se nas narod dize, ko podrska ko solidarnost, glupi Bosnjo da je pri pameti ubacio bi nekoga da to jos vise podrgije, da pocne lupat, bacat kamenice, palit, pravit nerede da izazove sto vecu reakciju policije, masa, rulja ima svoju pamet ima svoje zakone jedan dva tri zapocnu desetine slijede po zakonu rulje. Neka gori, neka se uderaju sta su podrzavali sve ove godine neka okuse makar malo djelic onoga sto su odobravali da se drugima radi.
Znaci tada nije bilo govora o hapsenjima i razbinanju prostesta sada kada se saka gradjana okupila policija RS-a trenira strogocu. Sad su tu specijalci sad je to kao sprovodjenje zakona, mogu samo reci da su picke i to prvorazrede.
Druga stvar ista ta policija, ista ta politika, isti taj mentalni sklop je 90-tih godina hapsio, mucio, ubijao i protjerivao gradjane Banja Luke bosnjacke i hrvatske nacionalnosti i isti ti Srbi koji su danas hapseni i uderani su sutili, gledali, vecina odobravali a danas revnosno poricu da je uopste toga i bilo. Ovo je samo mali djelic onoga sto se radilo 90-tih, neznatan dio, zanemarljivo spram 90-tih tada su svi sutili, odobravali, nadam se da je ovo danas samo pocetak i da ce ih jos vise tuci, hapsiti i rastjeravati. Sami su trazili da ih i puno gore od ovog danas snadje nebi bilo steta.
Ne znam sta se nas narod dize, ko podrska ko solidarnost, glupi Bosnjo da je pri pameti ubacio bi nekoga da to jos vise podrgije, da pocne lupat, bacat kamenice, palit, pravit nerede da izazove sto vecu reakciju policije, masa, rulja ima svoju pamet ima svoje zakone jedan dva tri zapocnu desetine slijede po zakonu rulje. Neka gori, neka se uderaju sta su podrzavali sve ove godine neka okuse makar malo djelic onoga sto su odobravali da se drugima radi.
-
dezurni_ucenik
#2797 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Policija pretresala kucu i trazila oruzje. Tako su i devedesetih radili po bosnjackim kucama.
- Janjicar
#2798 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Pa šta ste vi mislili da je rat ? Lizala da razmjenjujete sa Srbima ?dezurni_ucenik wrote:Policija pretresala kucu i trazila oruzje. Tako su i devedesetih radili po bosnjackim kucama.
-
L u c i f e r
#2799 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Redomrajv0sa wrote:Seksualna isfrustriranost se ne iskazuje na taj način.
-
dezurni_ucenik
#2800 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Janjicar wrote:Pa šta ste vi mislili da je rat ? Lizala da razmjenjujete sa Srbima ?dezurni_ucenik wrote:Policija pretresala kucu i trazila oruzje. Tako su i devedesetih radili po bosnjackim kucama.
Djecko tu "Ko nas bre zavadi" pricu nekom drugom idi da prodajes. Ajd poyy.