Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
Smrcak15

#2776 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

Control panel wrote: Pa sve to imas u planu 10 od SDP-a, pa to isto prica i df, nasa stranka, gs...
Sta ja imam od toga sto on zna jezik, pa ako je tako treba prevodilac za engleski da se kandiduje.

A osim toga ovo sto si nabrojao nema veze sa predsjednistvom. Nisu njihove nadleznosti.
Znaci prosipa ublehe kao i svi.

sdp je bio u vlasti prije pa nista bolje nije stanje bilo....druga stvar, ako SDP ponudi dobar program, dobre reforme siguran sam da ce hadzikadic prvi to podrzati, jer on sam kaze ako imas dobru ideju ja cu te podrzati, pogledaj taj gore kratki video i cuj sta covjek kaze.

A osim toga ovo sto si nabrojao nema veze sa predsjednistvom. Nisu njihove nadleznosti.
niko njemu ne zabranjuje da okuplja probosanske stranke radi reformi, da bude inicijator reformi i pokretac svega toga.
Leverage

#2777 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Leverage »

General War wrote: Po toj liniji ,Izetbegovic je bio najbolji kandidat posto je dobio najvise glasova :lol: :lol: :-)
Jest kad ti primijeniš svoju logiku. Ali tu, kao i obično, postoje neki nedostaci.

Bakir Izetbegović je imao startnu prednost u glasovima kakvu Denis Bećirović i ostali kandidati mogu samo da sanjaju.

Denis Bećirović nema toga, tj. za svaki glas mora se izboriti. U takvoj situaciji naravno da će dobiti najviše glasova jer je najbolji kandidat.
Control panel

#2778 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Control panel »

General War wrote:
Joj koji ste vi. Pa gori ste od SDA po ribolovackim pricama.

Hajde i ti nabroj tri ideje koje ce hadzikadic uraditi a zbog cega si se odlucio za njega glasati.

I da znas Denis je natjeran referendumom da mora prihvatiti kandidatiru. Prvobitno je odbio kandidature od clanova stranke. Imao ih je najvise, pa onda na referendumu preko 90% clanova dalo glas denisu. I ti sad pricas o kladionicarskom lobiju.
Jao, jao. I SDA vam zavidi na masti.
HAHAHA :thumbup:[/quote]

Ne vjerujes?
Znas li ko je 2014 imao najvise kandidatura. Da , denis, a ko je bio kandidat, bakir hadziomerovic. Zasto? zato sto denis nije prihvatio.
Znas li da je prije referenduma denis izjavio da nije dobro da ljevica ima dva kandidata. Sve je pokusao da i ovaj put ne bude kandidat. E onda su u Sdp-u odlucili da se clanstvo referendumom izjasni i potvrdi ono sto su kroz anketu ranije utvrdili da hoce da imaju kandidata za preds. i da to bude denis. Odluka referenduma je obavezujuca za sve.

Pa se ti smij i pravite neke teorije zavjere.
Last edited by Control panel on 02/10/2018 22:49, edited 1 time in total.
Leverage

#2779 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Leverage »

General War wrote: Jel tako nano?
Control panel

#2780 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Control panel »

Smrcak15 wrote:
Control panel wrote: Pa sve to imas u planu 10 od SDP-a, pa to isto prica i df, nasa stranka, gs...
Sta ja imam od toga sto on zna jezik, pa ako je tako treba prevodilac za engleski da se kandiduje.

sdp je bio u vlasti prije pa nista bolje nije stanje bilo....druga stvar, ako SDP ponudi dobar program, dobre reforme siguran sam da ce hadzikadic prvi to podrzati, jer on sam kaze ako imas dobru ideju ja cu te podrzati, pogledaj taj gore kratki video i cuj sta covjek kaze.

niko njemu ne zabranjuje da okuplja probosanske stranke radi reformi, da bude inicijator reformi i pokretac svega toga.
Hebote koji si ti amater u politici.
Dosadno mii

#2781 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Dosadno mii »

Control panel wrote: Ne vjerujes?
Znas li ko je 2014 imao najvise kandidatura. Da , denis, a ko je bio kandidat, bakir hadziomerovic. Zasto? zato sto denis nije prihvatio.
Znas li da je prije referenduma denis izjavio da nije dobro da ljevica ima dva kandidata. Sve je pokusao da i ovaj put ne bude kandidat. E onda su u Sdp-u odlucili da se clanstvo referendumom izjasni i potvrdi ono sto su kroz anketu ranije utvrdili da hoce da imaju kandidata za preds. i da to bude denis.

Pa idi glasaj za Denisa.
Hoćeš se usrećiti.
:bih:
Last edited by Dosadno mii on 02/10/2018 22:49, edited 1 time in total.
Smrcak15

#2782 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

Control panel wrote: Hebote koji si ti amater u politici.
dobro profesionalac.
Control panel

#2783 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Control panel »

Smrcak15 wrote:
dobro profesionalac.

Hajde nadji mi jednu stranku koja bi podrzala neku glupist od nekog no name kandidata a da taj kandidst nema niti jednog zastupnika. Pa covjece gdje ti zivis.
Jesi li ti prrspavao ovoh 25 godina.
Leverage

#2784 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Leverage »

Znas li da je prije referenduma denis izjavio da nije dobro da ljevica ima dva kandidata. Sve je pokusao da i ovaj put ne bude kandidat. E onda su u Sdp-u odlucili da se clanstvo referendumom izjasni i potvrdi ono sto su kroz anketu ranije utvrdili da hoce da imaju kandidata za preds. i da to bude denis.

Ne želi da vjeruje, pravi se nevješt.

Denis Bećirović već decenijama predstavlja najpopularnijeg političara u SDP-u, o čemu najbolje govore izborni rezultati.

To je takav jedan čovjek koji ništa ne radi ofrlje. Naravno da nije dozvolio da ga Lagumdžija nakon neuspješnog mandata okolo voda k'o cirkuskog klauna da bi se spasio izbornog fijaska. Ni sada se naravno nije gurao ali članovi su rekli dosta je više bilo sklanjanja, ovo je prava šansa da se preuzme pozicija člana Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda i on jednostavno nije imao drugu opciju nego da prihvati. Da je odbio, u očima članova ispao bi kukavica i neko ko se boji Džaferovića i Radončića, ali on naravno nije takav.

Zahvalnica za prihvatanje kandidature uslijedit će sedmog oktobra.
Control panel

#2785 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Control panel »

Smrcak15 wrote:

Uz sve fule i katastrofalne poteze, uz sve opstrukcije od SDA, u mandatu 2011-2014 ako je ista uradjeno uradio je SDP i SDPovi ministri.je li malo jeste, je li moglo vise jeste. A i to malo sto je uradjeno uradio je sdp. I to je cinjenica.
Control panel

#2786 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Control panel »

Kikibombona wrote:Ja sam dobio poruku od HT Eronet sa pozivom da glasam za Denisa Becirevica.

To je dodatno ucvrstilo moju sumnju da iza Denisa stoji HDZ.

Ako je 063 ne znaci automatski da je HT eronet.

Osim toga HDZ ako ikog mrzi mrzi SDP. Da ti sad ne obrazlazem.
Control panel

#2787 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Control panel »

General War wrote:

Hajde i ti nabroj tri ideje koje ce hadzikadic uraditi a zbog cega si se odlucio za njega glasati.

I da znas Denis je natjeran referendumom da mora prihvatiti kandidatiru. Prvobitno je odbio kandidature od clanova stranke. Imao ih je najvise, pa onda na referendumu preko 90% clanova dalo glas denisu. I ti sad pricas o kladionicarskom lobiju.
HAHAHA :thumbup:[/quote]

https://www.klix.ba/amp/180225031

Evo ti njegova izjava. Nakon nje se donosi odluka o raspisivanju referenduma. Odluku je morao prihvatiti za koga se clanstvo odlucilo. Odlucili si se za denisa sa preko 90% ZA. niksic je dobio vrlo malo glasova.
neon-x

#2788 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by neon-x »

Potpuno u skladu sa Denisovim karakterom. Taj nema muda za bilo sta sto nije sigurica.
Control panel

#2789 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Control panel »

neon-x wrote:Potpuno u skladu sa Denisovim karakterom. Taj nema muda za bilo sta sto nije sigurica.
Slazem se. Trebao mu je poticaj. Da je opet odbio to bi bio njegov kraj ozbiljnog politicara. Sad mu se ulazala sansa i vidjet cemo kako ce je iskoristiti.
Smrcak15

#2790 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

Image

odmah poslije emisije predizborna tribina Hadzikadica
Sarajevo, 3. oktobar - Put ka novoj Bosni i Hercegovini
Tomorrow at 7:30 PM – 9:30 PM
BKC - Bosanski kulturni centar, Sarajevo
Ja_Ja

#2791 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Ja_Ja »

Kao 18to godisnjak sam pristupio SDP-u. Godinama bio clan istog. Politicki neaktivan, ali ideoloski vezan za ideju socijal-demokratije. Izasao sam iz SDP-ea nakon farse koja je napravljena sa Nisksicem i takozvanom reformom SDP-a a nakon katastrofalnog poraza na izborima. Nisam vise htio da me neko pravi budalom i pakuje isteklu cokoladu u novi celofan i zove je novom cokoladom (da ne koristim tezu analogiju). S tim recenim ni tada, niti nekada ranije nije bilo ove i ovakve vrste trolanja od strane istinskih SDP-ovaca kao sto se danas radi. Nacionalisti su postali male mace za ovaj sljam sto je ostao u SDP-u i sto se ponasa na nacin na koji se ponasa.

I da nema Hadzikadica moj glas nebi isao Denisu, otisao bi Falataru, jer mislim da je drugi najbolji kandidat od svih ponudjenih. A moj glas i glas mojih ukucana i uze rodbine ide NS a ne SDP-u ove izbore svakako. Postoji milion razloga zasto je Hadzikadic bolji od ostalih, ali mozda najbitniji je onaj u meni koji jos vjeruje da mogu da zivim u normalnoj drzavi i da ovo sto se desava predstavlja samo fazu, a Bosna i Hercegovina je imala veliki broj svojih faza, pa ce tako i ova proci. Moja je zelja da ta promjena na bolje krene sa Hadzikadicem. Da ga kritican broj ljudi prepozna kao tu kako on kaze "iskru" i na osnovu toga podrzi.
General War

#2792 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by General War »

Control panel wrote:
General War wrote:

HAHAHA :thumbup:
Ne vjerujes?
Znas li da je prije referenduma denis izjavio da nije dobro da ljevica ima dva kandidata. Sve je pokusao da i ovaj put ne bude kandidat. E onda su u Sdp-u odlucili da se clanstvo referendumom izjasni i potvrdi ono sto su kroz anketu ranije utvrdili da hoce da imaju kandidata za preds. i da to bude denis. Odluka referenduma je obavezujuca za sve.

Pa se ti smij i pravite neke teorije zavjere.[/quote]

Eto vidis da moze i neprihvatiti.
General War

#2793 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by General War »

Control panel wrote: Joj koji ste vi. Pa gori ste od SDA po ribolovackim pricama.

https://www.klix.ba/amp/180225031

Evo ti njegova izjava. Nakon nje se donosi odluka o raspisivanju referenduma. Odluku je morao prihvatiti za koga se clanstvo odlucilo. Odlucili si se za denisa sa preko 90% ZA. niksic je dobio vrlo malo glasova.
Znaci nije u stanju da ocjeni da li je za neku funkciju vec to drugi rade za njega? OK, to i ja svo vrijeme govorim :thumbup:
General War

#2794 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by General War »

Control panel wrote:
Smrcak15 wrote:
dobro profesionalac.

Hajde nadji mi jednu stranku koja bi podrzala neku glupist od nekog no name kandidata a da taj kandidst nema niti jednog zastupnika. Pa covjece gdje ti zivis.
Jesi li ti prrspavao ovoh 25 godina.
S obzirom kako je "brend" SDP zavrsio na proslim izborima, "no name" Hadzikadic im bi bio pravo osvjezenje.
Lakse je prespavati nego se praviti nemust nakon svih ovih godina.
punjac

#2795 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by punjac »

Svaki postovalac Hadzikadicev treba da postuje ljude koji se identificiraju sa ideologijom koju propagiraju SDA, SBB ili SDP i da ne pokusava na silu mijenjati tudje stavove. Sa druge strane nije ni ok da postovaoci SDA, SBB i SDP-a prozivaju ljude koji ce glasati za Hadzikadica kao neke izdajnike ili sta vec. Ogroman broj ljudi ce podrzati ovog covjeka kao izraz nezadovoljstva prema trenutnom stanju. Simpatizeri ove tri stranke moraju da prihvate da postoje ljudi koji su NEZADOVOLJNI i koji imaju pravo da biraju DRUGACIJE bez ikakvog etiketiranja.
General War

#2796 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by General War »

Leverage wrote:

Ne želi da vjeruje, pravi se nevješt.

Denis Bećirović već decenijama predstavlja najpopularnijeg političara u SDP-u, o čemu najbolje govore izborni rezultati.

To je takav jedan čovjek koji ništa ne radi ofrlje. Naravno da nije dozvolio da ga Lagumdžija nakon neuspješnog mandata okolo voda k'o cirkuskog klauna da bi se spasio izbornog fijaska. Ni sada se naravno nije gurao ali članovi su rekli dosta je više bilo sklanjanja, ovo je prava šansa da se preuzme pozicija člana Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda i on jednostavno nije imao drugu opciju nego da prihvati. Da je odbio, u očima članova ispao bi kukavica i neko ko se boji Džaferovića i Radončića, ali on naravno nije takav.

Zahvalnica za prihvatanje kandidature uslijedit će sedmog oktobra.
:-)
Hajde ba, 46000 clanova SDPa, ali samo Denis i kapak...sjo SDA lose propagande :-)
AdemBadem

#2797 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by AdemBadem »

Haris.ba wrote:
AdemBadem wrote:
Da, jer ove naše stranke na svu sreću nisu kupljene od strane bogatuna kao u Americi, već rade isključivo u interesu naroda, je l' de?

Nakaradan sistem kao i sve drugo u ovoj državi.

Ne bi ja njima dao dinara iz budžeta. Nađi sponzore pa se sponzoriši. Ionako ima milijarda stranaka, ne možeš g***a razlikovat. Tako bi se bar riješili 90% mini-strančica koje samo razvodnjavaju priču, pogotovo na građansko-socijalnom dijapazonu spektruma.

A ako hoćeš već da spriječiš američku verziju, ograniči visinu donacija.
Pa cilj jeste da se razvija demokratija. To su nam upravo stranci napisali, nismo mi izmislili. Da se razvija demokratski politički sistem. Da je lakše manjim strankama da uđu u skupštine. Pare se daju iz budžeta, ograničeno je legalno finansiranje da onemogući da klasa bogatih kupuje izbore. Naravno, ništa nije savršeno. Mi bi pokvarili i točak. Ali, to ne znači da sistem ne valja.

Ko će zabraniti Berluskoniju da bude bogat i ima vlastite medije i bude premijer države? Kontaš poređenje? A to što se državni mediji namjerno drže u poziciji finansijske sigurnosti je sve sa razlogom.

Upravo je namjeno iz više razloga dopušten razvoj malih stranaka, između ostalog i niskim izbornim pragom i postojanjem kantona.

Druga je stvar što to ima i negativnih stvari. Poput obaveznog koaliranja poslije izbora najmanje tri stranke u FBiH, a u kantonalnim vladama često se i ne zna ko je većina. Pa je više do perverzije uvježbana politika "stranka u vlasti koja se ponaša ko opozicija", i "da u biti skoro i ne postoji stranka koja nije u vlasti".

Možda jeste vakat malo ići prema stabilnijem političkom sistemu u smislu manjeg broja političkih stranaka, ali to bi značilo da Mirsad konretno bi imao još manje šansi da išta politički uradi.

A to što lijeva opcija ima više stranaka je upravo posljedica razvoja demokratije kod nas. Isto je i na desnom spektru. Govorim o stanju u FBiH.
Sve ja to shvatam, ali teorija je jedno a situacija kod nas (a bogami i u svijetu) nešto sasvim drugo.

"Ko će zabraniti Berlusconiju da bude premijer?"

Jesam li ja nešto propustio, ili sam samo sanjao DA JE STVARNO I BIO PREMIJER? Dakle, koji je to mehanizam njega i njegovu kliku spriječio da ulije lovu u kampanju? Isto to važi i za Ameriku, taj demokratski san. Sve sami prosjaci koji su došli u Bijelu Kuću. Koch braća bukvalno ulijevaju milijarde u izbore i kampanje.

Bogati kroje vlast.

A naš problem je što se stranke bogate, i to preko naših leđa, još od 91 pa naovamo. Slabi smo mi sa bogatim pojedincima koji bi kupili izbore, mi imamo bogate stranke koje to rade.

Trenutno je situacija takva, da bilo kakva promjena može ići samo na bolje. Pa hajmo probati ukinuti finansiranje iz budžeta, da vidimo koliko će ko uložiti u kampanju. Puno je lakše razbacivati se budžetskim parama, nego privatnom lovom. Pogotovo kad ni to nije garant uspjeha - vidi Fahru.

I opet kažem, ograniči visinu pojedinačnih donacija, strogo nadgledaj kampanje, pa se i to da regulisati.
Kikibombona

#2799 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Kikibombona »

Zeljko i Reuf misle na gradjane :D

Image
Leverage

#2800 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Leverage »

General War wrote: :-)
Hajde ba, 46000 clanova SDPa, ali samo Denis i kapak...sjo SDA lose propagande :-)
Ako si ljubomoran na Denisa imaš dobrih razloga, to je potpuno prirodno :D
Locked