Materija i energija nije jedno te isto....allem_77 wrote:Sura El-Hidžr - HidžrDozer wrote: Pitanje je glasilo - sta je bog? Jer, ako postoji, kako vi tvrdite, onda mora imati i neko fizicko svojstvo, zar ne?
29
"I kad mu dam lik i u njega udahnem dušu, vi mu se poklonite."
Meni je ovo interesantno kada Allah kaže, udahnem dušu.
Onda su opet ljudi pitali Poslanika šta je duša?
Pitaju te o duši. Reci: „Šta je duša – samo Gospodar moj zna, a vama je dato samo malo znanja.“ (El-Isra, 85.)
Sura Junus - Junus
56
On život i smrt daje i Njemu ćete se vratiti.
Ljudi na razne načine zamisljaju Boga. Sve zavisi od mentalnog sklopa pojedinca.
Ako zamislimo da je Bog materija, energija. A neki tvrde da je materija neuništiva, nego samo prelazi iz jednog oblika u drugi.
Materija je unistiva i samo neke mogu prelaziti iz jednog u drugi oblik, dok je energija neunistiva i moze prelaziti iz jednog u drugi oblik.
Slobodno trazi. Da ne zalutas. Ja odlicno znam gdje sam - na jednom mikronskom zrncetu svemirske prasine zvanom Zemlja, u nepreglednom bespucu haoticnog svemira, i zaista nemam vremena da se bavim glupostima napisanim prije par hiljada godina. Zivot je kratak (bog mi ga takvog kratkog daoOtkud znamo da nam Bog nije udahnuo nešto? Ja sam kao primjer naveo materiju.
A Bog kaže i da ćemo se Njemu vratiti.
Napisao si,
A onda je, medju svim tim stotinama milijardi nebeskih tijela, stvorio i nas, ljude, i to samo s jednom svrhom - da testira nasu vjeru u njega. Ozbiljno...?
Sura Ez-Zarijat - Oni koji pušu
56
Džine i ljude sam stvorio samo zato da Me obožavaju
Eh vidiš, mi moramo da tražimo svakodnevno od Njega uputu, da ne zalutamo. Da budemo od onih kojima je milost darovao.
A, kako vec rekoh - vrhunska je ubleha da nas je "stvorio" kako bismo njega obozavali. Za koji klinac necemu toliko mocnom treba da ga obozava nesto ovako slabasno poput nas...? Sta on ima od toga?