Dobila sam alergiju neku tačnije, od pretjerane toplote. Obzirom da sam bila dijelom grupnog projekta i svi smo bili evropljani koji smo radili i boravili, dobili smo neke privremene poliCe na pola godine. Nama su uredno odbijali od mjesečnih primanja, ali te poliCe su pokrivale nesreću nedaj bože i ništa više.Fudo387 wrote:Nisam bas siguran da te najbolje kontam.SaraFina wrote:
Nisam ba. Išla sam poslovno i svi smo bili iz D i AT. Plus Skandinavci. Ovdje ti je normalno da ako Imaš osiguranje pokriva sve. A tamo kod vas zajebancija jbg. A ko nam kriv što nismo čitali. Koliko para toliko muzike. Uglavnom te alergijske testove i ljekara plaćaš. Jbg. .. i lijekove. A kod nas ne. Samo recept 5,70.
Razbolila si se dok si bila ovdje u posjeti i tvoje osiguranje iz zemlje iz koje si dosla je odbilo pokriti troskove lijecenja?
Kakve veze imaju americka zdravstvena osiguranja s tobom u ovom slucaju?
Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
- SaraFina
#2776 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
-
Fudo387
#2777 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Najbolja hrana je kod brace crnaca, obicno se radi o mjestima u koje kad zaviris ne znas hoces li ziv izaci. Geto je tito za gurmane. Ovo ostalo, meksicki, kineski, japanski restorani, da se mene pita ja bih to sve pozatvarao i nogom nabio odakle je doslo. Da to ista valja, i da znaju kuhat' ne bi svi bili metar i zilet'. Ne moze ni narast' k'o normalan cojek od onih svojih riza, supica i trave...sve go zgoljo.
- Edin H.
#2778 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Jok nego ce ti pokrivati plasticne operacije poput povecanja grudi.SaraFina wrote:
Dobila sam alergiju neku tačnije, od pretjerane toplote. Obzirom da sam bila dijelom grupnog projekta i svi smo bili evropljani koji smo radili i boravili, dobili smo neke privremene poliCe na pola godine. Nama su uredno odbijali od mjesečnih primanja, ali te poliCe su pokrivale nesreću nedaj bože i ništa više.
-
Fudo387
#2779 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Aha, pa to ti je do onih koji su te poslali, nema to puno veze sa nama. Mada, u pravu si, te stvari su abnormalno skupe, pretjeruju.SaraFina wrote:Dobila sam alergiju neku tačnije, od pretjerane toplote. Obzirom da sam bila dijelom grupnog projekta i svi smo bili evropljani koji smo radili i boravili, dobili smo neke privremene poliCe na pola godine. Nama su uredno odbijali od mjesečnih primanja, ali te poliCe su pokrivale nesreću nedaj bože i ništa više.Fudo387 wrote:Nisam bas siguran da te najbolje kontam.SaraFina wrote:
Nisam ba. Išla sam poslovno i svi smo bili iz D i AT. Plus Skandinavci. Ovdje ti je normalno da ako Imaš osiguranje pokriva sve. A tamo kod vas zajebancija jbg. A ko nam kriv što nismo čitali. Koliko para toliko muzike. Uglavnom te alergijske testove i ljekara plaćaš. Jbg. .. i lijekove. A kod nas ne. Samo recept 5,70.
Razbolila si se dok si bila ovdje u posjeti i tvoje osiguranje iz zemlje iz koje si dosla je odbilo pokriti troskove lijecenja?
Kakve veze imaju americka zdravstvena osiguranja s tobom u ovom slucaju?
- 512MB
#2780 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Fudo Hamerika bi propala da si ti kojim slucajem tamo turisticki vodicFudo387 wrote:Najbolja hrana je kod brace crnaca, obicno se radi o mjestima u koje kad zaviris ne znas hoces li ziv izaci. Geto je tito za gurmane. Ovo ostalo, meksicki, kineski, japanski restorani, da se mene pita ja bih to sve pozatvarao i nogom nabio odakle je doslo. Da to ista valja, i da znaju kuhat' ne bi svi bili metar i zilet'. Ne moze ni narast' k'o normalan cojek od onih svojih riza, supica i trave...sve go zgoljo.
-
Fudo387
#2781 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Sto?512MB wrote:Fudo Hamerika bi propala da si ti kojim slucajem tamo turisticki vodicFudo387 wrote:Najbolja hrana je kod brace crnaca, obicno se radi o mjestima u koje kad zaviris ne znas hoces li ziv izaci. Geto je tito za gurmane. Ovo ostalo, meksicki, kineski, japanski restorani, da se mene pita ja bih to sve pozatvarao i nogom nabio odakle je doslo. Da to ista valja, i da znaju kuhat' ne bi svi bili metar i zilet'. Ne moze ni narast' k'o normalan cojek od onih svojih riza, supica i trave...sve go zgoljo.
Ja bih raju odveo tamo gdje je prava raja, bilo bi im ludo i nezaboravno. Ako koga ukrhaju, jbg, i to je neki dozivljaj, avantura...sta
- Edin H.
#2782 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
U Engleskoj valjaju Libanci, Turci i poneki italijanski restoran, sve ostalo nula bodova, odes kod Jamie Oliivera, uzme te lopatom, a ostanes gladan. 
- SaraFina
#2783 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Pa odbijali su mi skoro istu sumu koju plaćam u AT i pokriva mi sve. Zato mi i jeste bilo truba da plaćam ekstra svaki odlazak kožnom.Edin H. wrote:Jok nego ce ti pokrivati plasticne operacije poput povecanja grudi.SaraFina wrote:
Dobila sam alergiju neku tačnije, od pretjerane toplote. Obzirom da sam bila dijelom grupnog projekta i svi smo bili evropljani koji smo radili i boravili, dobili smo neke privremene poliCe na pola godine. Nama su uredno odbijali od mjesečnih primanja, ali te poliCe su pokrivale nesreću nedaj bože i ništa više.
Grudi ne bih povećavala. Osobito na poslovno putu.
- SaraFina
#2784 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Edin H. wrote:U Engleskoj valjaju Libanci, Turci i poneki italijanski restoran, sve ostalo nula bodova, odes kod Jamie Oliivera, uzme te lopatom, a ostanes gladan.
Pa J.O nije kuhar da se ti mali nakrkaš
-
Fudo387
#2785 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Sto, 3000 dolara kosta i metnu ti one k'o u Samante Fox.SaraFina wrote:Pa odbijali su mi skoro istu sumu koju plaćam u AT i pokriva mi sve. Zato mi i jeste bilo truba da plaćam ekstra svaki odlazak kožnom.Edin H. wrote:Jok nego ce ti pokrivati plasticne operacije poput povecanja grudi.SaraFina wrote:
Bas fine budu.
-
moonca
#2786 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
To je ipak do izgradjenog ukusa.Ti volis tu vrstu hrane.Edin H. wrote:U Engleskoj valjaju Libanci, Turci i poneki italijanski restoran, sve ostalo nula bodova, odes kod Jamie Oliivera, uzme te lopatom, a ostanes gladan.
Jamie- recepte sam neke probala ,a i gledala emisije. On dobro kuva.
- SaraFina
#2787 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
To neka treba iz tvoje mladosti za kojom si slinijo?Fudo387 wrote:Sto, 3000 dolara kosta i metnu ti one k'o u Samante Fox.SaraFina wrote:
Pa odbijali su mi skoro istu sumu koju plaćam u AT i pokriva mi sve. Zato mi i jeste bilo truba da plaćam ekstra svaki odlazak kožnom.
Bas fine budu.
- Edin H.
#2788 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Ma ne treba ti za to doktor, odes u neki ekvivalent Lidlu i kupis antihistamine za markicu, dira ko i oni skupi lijekovi.SaraFina wrote:Pa odbijali su mi skoro istu sumu koju plaćam u AT i pokriva mi sve. Zato mi i jeste bilo truba da plaćam ekstra svaki odlazak kožnom.Edin H. wrote:Jok nego ce ti pokrivati plasticne operacije poput povecanja grudi.SaraFina wrote:
-
Fudo387
#2789 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
YesSaraFina wrote:To neka treba iz tvoje mladosti za kojom si slinijo?Fudo387 wrote:Sto, 3000 dolara kosta i metnu ti one k'o u Samante Fox.SaraFina wrote:
Pa odbijali su mi skoro istu sumu koju plaćam u AT i pokriva mi sve. Zato mi i jeste bilo truba da plaćam ekstra svaki odlazak kožnom.
Bas fine budu.
Rani pubertet.
- Saian
#2790 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
SaraFina wrote:To neka treba iz tvoje mladosti za kojom si slinijo?Fudo387 wrote:Sto, 3000 dolara kosta i metnu ti one k'o u Samante Fox.SaraFina wrote:
Bas fine budu.

- SaraFina
#2791 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Znala sam Fudo 
@Edine, ne volim ja ni nadrliliječenje ni dijagnoze. Auf bogami ni lijekove da mi mahala propisuje
@Edine, ne volim ja ni nadrliliječenje ni dijagnoze. Auf bogami ni lijekove da mi mahala propisuje
- SaraFina
#2792 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Saian wrote:SaraFina wrote:
To neka treba iz tvoje mladosti za kojom si slinijo?
Nigdje tebe a moj odmor u Sarajevu prodje
- Edin H.
#2793 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Bjezi ba, daju ti velik tanjir, a nidje nista.moonca wrote:To je ipak do izgradjenog ukusa.Ti volis tu vrstu hrane.Edin H. wrote:U Engleskoj valjaju Libanci, Turci i poneki italijanski restoran, sve ostalo nula bodova, odes kod Jamie Oliivera, uzme te lopatom, a ostanes gladan.
Jamie- recepte sam neke probala ,a i gledala emisije. On dobro kuva.
Bio sam nedavno u Irskoj, Wicklow, gdje su ona istorijska nalazista, puno Amerikanaca. tu je restoran posku, mahom irska hrana, al' se bar najedes.
- Edin H.
#2794 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
To ti je sigurica.SaraFina wrote:
Evo ti Samantha Fox
- HAVANA
#2795 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Fudo,jesi diro te od 3 milje,kake su pod rukom?Valja li ista?
-
moonca
#2796 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Pita zakon.Edin H. wrote:Bjezi ba, daju ti velik tanjir, a nidje nista.moonca wrote:To je ipak do izgradjenog ukusa.Ti volis tu vrstu hrane.Edin H. wrote:U Engleskoj valjaju Libanci, Turci i poneki italijanski restoran, sve ostalo nula bodova, odes kod Jamie Oliivera, uzme te lopatom, a ostanes gladan.
Jamie- recepte sam neke probala ,a i gledala emisije. On dobro kuva.![]()
Bio sam nedavno u Irskoj, Wicklow, gdje su ona istorijska nalazista, puno Amerikanaca. tu je restoran posku, mahom irska hrana, al' se bar najedes.
Treba probati sve.

-
moonca
#2797 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Gdje to ima od 3 000 , 6 000 minimum i 'skvice'.HAVANA wrote:Fudo,jesi diro te od 3 milje,kake su pod rukom?Valja li ista?
-
Fudo387
#2798 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
HAVANA wrote:Fudo,jesi diro te od 3 milje,kake su pod rukom?Valja li ista?
Odlicne.
- Edin H.
#2799 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Je'l kerma?moonca wrote:Gdje to ima od 3 000 , 6 000 minimum i 'skvice'.HAVANA wrote:Fudo,jesi diro te od 3 milje,kake su pod rukom?Valja li ista?![]()
![]()
-
Fudo387
#2800 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Nemas kad od tih serpi da se posvetis izuzetno bitnim stvarima.moonca wrote:Gdje to ima od 3 000 , 6 000 minimum i 'skvice'.HAVANA wrote:Fudo,jesi diro te od 3 milje,kake su pod rukom?Valja li ista?![]()
![]()
Kakva si ti gazdarica a nemas plasticne sifone?