REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
- InvalidUsername
#2776 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Pripojiti Bosnu velikoj srbiji, uvesti srpski jezik, ostaviti po 1 džamiju (samo u većim gradovima) i širiti bratstvo i jedinstvo. Jedina solucija koja bi odgovarala dušebrižnicima. 
- kamen spoticanja
#2777 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
To je taj kontinuitet politike od kako su se oslobodili "turskog zuluma"...tacnije kad god bi se oslobadjali turskog zuluma...InvalidUsername wrote:Pripojiti Bosnu velikoj srbiji, uvesti srpski jezik, ostaviti po 1 džamiju (samo u većim gradovima) i širiti bratstvo i jedinstvo. Jedina solucija koja bi odgovarala dušebrižnicima.
- Sanjarko
#2778 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
draganbl wrote:Opet nema veze sa onim što sam napisao.Vizionar 1985 wrote:A po Srbiji i Srpskoj vlada otvoreno prijateljstvo.draganbl wrote: To nema veze sa onim što sam ja napisao.
Većini Srba iz Bosne ovakva Bosna nije po mjeri. Pokretanje ove presude samo tome dodatno doprinosi.
Sa druge strane, i ovdje na forumu vlada otvoreno neprijateljstvo prema Srbiji, a u svakom drugom postu se negira trenutno važeća sudska odluka kojom je Srbija oslobođena da je počinila genocid. Sve dok i jedna i druga strana selektivno poštuju odluke suda (čitaj kako kome odgovara), ovakva Bosna nije nikome po mjeri.
Pa smo mi Zenicu avijacijom dva puta bombardovali a ne avijacija iz Srbije.
Ono prijateljski nas bombardovali, ili smo mi sami sebe.
Ono prijateljski i nas i Albance zele gurnit u more, u Aziju protjerat, pobit itd.
Sve dok ti sam prihvataš odluku suda u onoj mjeri u kojoj tebi odgovara, a ostalo negiraš ili prešućuješ, ne možeš očekivati ništa bolje ni od druge strane.
Cuj negiram.
Ma Ja ba, nisu iz Crne gore i Srbije Ravno selo spalili i ljude ubijali i napadali, Dubrovnik itd.
Nego cudno da ovi kvazi Hrvati govore protiv revizije itd.
Jbg ispast ce na kraju da smo mi Ravno selo spalili i tu ljude ubijali, Dubrovnik granatirali i napadali, i ispast ce ono da smo se u Srebrenici na mine samoubijali, i da smo Harakiri, Sepkoku cinili sami od Bihaca do Bijeljine od Bijeljine do Trebinja.
Sami se zaklali, spaljivali zivi, silovali, pljackali, mucili, bombardirali itd.
Sami nad sobom zlocine cinili.
- Sanjarko
#2779 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ma htjeo Ja napisat nesto.LBVIEW wrote: Ja se fakat pitam citaju li pojedini svoje postove,
jer da to cine,ne bi valjali ocigledne nonsense.Kada to
politicki Srbi nisu radiili na razjebavanju drzave i generiranju nestabilnosti,od 90-tih naovamo neovisno od ponasanja Bosnjaka?I sta to,po tebi,Bosnjaci trebaju uraditi kako se ovi "sto mrava nisu zgazili" ne bi ponasali anticivilizacijski?Po ko zna koj put,na pravo odgovaraju prijetnjama i ucjenama,ma ko ih jebe vise.
Ono mi rat pokrenuli, referendume, hocemo da se odcjepimo itd.
Ono da revizije nije bilo ne bi Dodik i co referendum pokrenuli, ne bi Ivanic bez konsenzusa vojsku na paradu izveo itd.
Ono oni su bas za Nato, Eu itd.
A gle ovo sve radili prije revizije i tuzbe.
Al jbg Boshnjaci, Bosanci zakuhavaju, preglasavaju, diskriminiraju itd.
Pozdrav.
-
sumirprimus
#2780 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Srbija je agresor.
Rs je genocidna tvorevina.
Svi koji ovo nijecu podrzavaju i agresiju i genocid.
Jebo hag.
Jebo un.jebo politiku.jebo kompromis.
Jebo hag.
- kamen spoticanja
#2781 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ono sto mene odusevljava a pored toga sto je bakir konacno metno testise na stol,je to sto je dragan covic nedvosmisleno stao na stranu genocidnih guslara a sve zbog sitnosicarski interesa
-
DonieBrasco
#2782 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Mene bas zanima koji su to koraci koji ce ucinit ove glavonje je PC u narednim danima, da vidimo bas kakvo su ludilo sad skontali.
Oni sta god da urade samo jos vise salju svijetu poruku onoga sto su radili devedesetih, nije ovaj majmun badava pod sankcijama SAD i pred upozorenjem EU.
Oni sta god da urade samo jos vise salju svijetu poruku onoga sto su radili devedesetih, nije ovaj majmun badava pod sankcijama SAD i pred upozorenjem EU.
-
_dreamer_
#2783 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Pa ako Covic tj. Hrvati stanu uz Srbe u ovoj prici, poprilicno sam siguran da ce imati realne sanse da legalnim putem stopiraju reviziju.kamen spoticanja wrote:Ono sto mene odusevljava a pored toga sto je bakir konacno metno testise na stol,je to sto je dragan covic nedvosmisleno stao na stranu genocidnih guslara a sve zbog sitnosicarski interesa
- InvalidUsername
#2784 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ma to je taj njihov dobro uhodani stil i to je opće poznato, ali mi je krivo što su se naši bošnjaci uklopili u tu matricu i hodaju dobro utabanom stazom yebali nas i meša selimović i ivo andrić.kamen spoticanja wrote: To je taj kontinuitet politike od kako su se oslobodili "turskog zuluma"...tacnije kad god bi se oslobadjali turskog zuluma...
Oprez druže, pazi šta pričaš. Od tebe se očekuje da pucaš dijametralno suprotnu priču od te trenutne ili ćeš biti islamski fundamentalist. Ybg, šta nas boli kako žive naši povratnici u gacku, bileći ili foči, bitno je biti fgr i bosanac i trovati bošnjake.sumirprimus wrote:Srbija je agresor.
Jebo hag.
- Sanjarko
#2785 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ma znam, govorim za ovu bracu.spreca wrote:Nemoj mi Hizu ....nije on iz onog kolaVizionar 1985 wrote: Mislim da nisi upravu.
Nisu oni drugovi odavno sad su Braca.
Brate, Tebra.![]()
Znas ono svaka druga brate, brate.
Cak su i sestrama i zenama poceli da govore, brate, brate.
-
sumirprimus
#2786 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ja sam Bosanac.fukara iz tuzle.InvalidUsername wrote:Ma to je taj njihov dobro uhodani stil i to je opće poznato, ali mi je krivo što su se naši bošnjaci uklopili u tu matricu i hodaju dobro utabanom stazom yebali nas i meša selimović i ivo andrić.kamen spoticanja wrote: To je taj kontinuitet politike od kako su se oslobodili "turskog zuluma"...tacnije kad god bi se oslobadjali turskog zuluma...Oprez druže, pazi šta pričaš. Od tebe se očekuje da pucaš dijametralno suprotnu priču od te trenutne ili ćeš biti islamski fundamentalist. Ybg, šta nas boli kako žive naši povratnici u gacku, bileći ili foči, bitno je biti fgr i bosanac i trovati bošnjake.sumirprimus wrote:Srbija je agresor.
Jebo hag.
Boli me krac kako me ko dozivljava.govorim sto mislim.nisam duzan nikog trpit i zarad te trpelkivosti biti politicki korektan.
- draganbl
#2787 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ad hominem podrazumijeva da sam u diskusiji sa tobom kritikovao tebe kao čovjeka, ličnost, što je suprotno od moje konstatacije da nisi baš pismen. Nisam rekao da si nepismen, da si neobrazovan ili glup, već sam na osnovu osloboDZena i osuDZena primijetio da ne vladaš dobro bosanskim jezikom. Evo i u narednim postovima si napravio nekoliko ozbiljnih pravopisnih grešaka koje nisu posljedica brzog i skraćenog kucanja, već nepoznavanja gramatike i pravopisa sopstvenog jezika (npr. ne kaže se htjeo već htio).Vizionar 1985 wrote:draganbl wrote:Ne znam ko je tebe učio bosanski jezik, ali te nije naučio. Bitno je da tebi piše da si ga učio (ne daj bože da piše srpski ili hrvatski), a to što nisi baš pismen, manji je problem. E Bosno moja.Vizionar 1985 wrote:
Pa bas nije oslobodzena. Osudzena je, da nije sprijecila Genocid.
Znaci fakticki saucesnik u Genocidu.
Evo ovaj post je eklatantan primjer kako se negira odluka suda.
Kao što je Srbima (i u Srbiji i u Republici Srpskoj) teško da prihvate odluku Suda da je u Srebrenici počinjen toliko strašan zločin da je on okarakterisan kao genocid, tako je i drugoj strani teško da prihvati drugu odluku Suda kojom Sud, citiram presuduKоnstatira da Srbiјa niје izvršila gеnоcid...Kоnstatira da Srbiјa niје izvršila udruživanjе radi izvršеnja gеnоcida, niti је pоdsticala na izvršеnjе gеnоcida...Dakle, po trenutno važećoj presudi, Srbija nije izvršila, niti bila saučesnik u genocidu.Kоnstatira da Srbiјa niје bila saučеsnik u gеnоcidu...![]()
Ko. Darinka uciteljica, i druge nastavnice.
Jbg nisam nikad dobar iz Bosanskog bio jer sam dislekstican vjerovatno.
Cuj e Bosno moja.![]()
Po presudi Repuplika Srpska pocinila genocid a Srbija kriva jer nije sprijecila genocid.
U presudi pise da nije ucinila da sprijeci genocid, to je cini na neki nacin saucesnikom, polusaucesnikom.
Znaci mogla je sprijeciti genocid a nije.
E moja Srbijo, E moja Srpska.
Ko je tebe ucio Srpski.
Ovo gore ti je klasican ad hominem.
![]()
Ja trola, nit trolat ne zna.
Misli mi smo vesla sisali.
PS. Nije E Bosno moja nego Ej moja Bosno ili Ej Bosno moja.
PPS. Al opet sta Ja znam, nisam pismen. Po tvom ad hominemu.
Da se vratim na sadržaj tvog posta, što je puno važnije za raspravu od diskusije o tvojoj pismenosti, u presudi jasno stoji, citiram:
Dakle, po presudi Srbija nije bila saučesnik u genocidu, što negira tvoju zaključak da je ista bila saučesnik, ili kako ti kažeš polusaučesnik. Usput, ta kovanica ti je potpuno neodgovarajuća, jer riječ saučesnik nastaje spajanjem riječi "sa" sa riječju učesnik, što znači da je saučesnik neko ko zajedno sa nekim drugim učestvuje u nečemu. Dodavanjem riječi "polu" na saučesnik, osim što je to jezički nepreporučljivo zbog kalemljenja dva prefiksa ispred glavne riječi (polu + sa + učesnik), si zapravo napravio oksimoron. Da pojasnim i tu riječ, ovih posljednjih pet slova "moron" je sastavni dio riječi oksimoron, da ne pomisliš da se ta slova odnose na tebe, "ad hominem".Kоnstatira da Srbiјa niје bila saučеsnik u gеnоcidu...
- fakat
#2788 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
LBVIEW wrote: Ja se fakat pitam citaju li pojedini svoje postove,
jer da to cine,ne bi valjali ocigledne nonsense.Kada to
politicki Srbi nisu radiili na razjebavanju drzave i generiranju nestabilnosti,od 90-tih naovamo neovisno od ponasanja Bosnjaka?I sta to,po tebi,Bosnjaci trebaju uraditi kako se ovi "sto mrava nisu zgazili" ne bi ponasali anticivilizacijski?Po ko zna koj put,na pravo odgovaraju prijetnjama i ucjenama,ma ko ih jebe vise.
Jugoslovenski disko Muslimani sto su mahali jugo zastavama i nosali Titove slike su zavrsili u sekundarnim masovnim grobnicama, a zlocine su cinili poznanici i kolege. Ako im takvi nisu valjali kakav sada Bosnjo treba sa bude?
Last edited by fakat on 22/02/2017 18:03, edited 1 time in total.
-
mishic
#2789 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Evo najnovija reakcije je baš objektivna!!!
Genocid je počinjen iz ljubavi a revizija presude je iz mržnje !!!
I uvijek su Bošnjaci ugnjetavali, napadali, klali, mrzili...
A genocidaši voljeli do te mjere da su i genocid iz ljubavi činili.
Ovo je sad genocid nad zdravim razumom i elementarnom logikom.
Genocid je počinjen iz ljubavi a revizija presude je iz mržnje !!!
I uvijek su Bošnjaci ugnjetavali, napadali, klali, mrzili...
A genocidaši voljeli do te mjere da su i genocid iz ljubavi činili.
Ovo je sad genocid nad zdravim razumom i elementarnom logikom.
-
sumirprimus
#2790 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
@draganbl
Dobro shvatili smo.
Nijeces ucesce srbije u agresiju na drzavu bih i genocid oocinjen na njenom tlu.
Zna se ko je tu bio nalogodbodavac a ko izvrsitelj...
Mozes se igrat semantikom do sudnjeg dana.
Shvatili smo te.
Samo ne kotnam sta mislis postic s tim?
Neamo o cemu pricat.cemu tvoj boravak ovde.ne tjeram te nego iskreno pitam?
Dobro shvatili smo.
Nijeces ucesce srbije u agresiju na drzavu bih i genocid oocinjen na njenom tlu.
Zna se ko je tu bio nalogodbodavac a ko izvrsitelj...
Mozes se igrat semantikom do sudnjeg dana.
Shvatili smo te.
Samo ne kotnam sta mislis postic s tim?
Neamo o cemu pricat.cemu tvoj boravak ovde.ne tjeram te nego iskreno pitam?
- Sanjarko
#2791 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Pa Ja sam za reformu jezika odavno. Da se vrati kakav je i bio. Znas nisu prije tak slova bila pisana.draganbl wrote: Ad hominem podrazumijeva da sam u diskusiji sa tobom kritikovao tebe kao čovjeka, ličnost, što je suprotno od moje konstatacije da nisi baš pismen. Nisam rekao da si nepismen, da si neobrazovan ili glup, već sam na osnovu osloboDZena i osuDZena primijetio da ne vladaš dobro bosanskim jezikom. Evo i u narednim postovima si napravio nekoliko ozbiljnih pravopisnih grešaka koje nisu posljedica brzog i skraćenog kucanja, već nepoznavanja gramatike i pravopisa sopstvenog jezika (npr. ne kaže se htjeo već htio).
Da se vratim na sadržaj tvog posta, što je puno važnije za raspravu od diskusije o tvojoj pismenosti, u presudi jasno stoji, citiram:Dakle, po presudi Srbija nije bila saučesnik u genocidu, što negira tvoju zaključak da je ista bila saučesnik, ili kako ti kažeš polusaučesnik. Usput, ta kovanica ti je potpuno neodgovarajuća, jer riječ saučesnik nastaje spajanjem riječi "sa" sa riječju učesnik, što znači da je saučesnik neko ko zajedno sa nekim drugim učestvuje u nečemu. Dodavanjem riječi "polu" na saučesnik, osim što je to jezički nepreporučljivo zbog kalemljenja dva prefiksa ispred glavne riječi (polu + sa + učesnik), si zapravo napravio oksimoron. Da pojasnim i tu riječ, ovih posljednjih pet slova "moron" je sastavni dio riječi oksimoron, da ne pomisliš da se ta slova odnose na tebe, "ad hominem".Kоnstatira da Srbiјa niје bila saučеsnik u gеnоcidu...
Znas ono Djikan ti je dokaz toga. Ima jos tih dokaza, sad su ih i sakrili cak i sa pedija.
I to jest ad hominem, napad na licnost, jer ko eto nisam bas pismen, pa eto posto nisam bas pismen to i nije ad hominem.
Al vidim gramarnacista. Gramarnazi, valjda znas sta je to.
Nego se trolovi svi vi hvatate za pravopis, draganbl, sizif onaj itd. Imam vas sve na frend listi, al ne znate sta je disleksija nit kaka su slova ta prije bila pisana.
Ma libu me znas sta. [za ostalo]
Logika kaze i presuda kaze da nije ucinila da Sprijeci Genocid, sto znaci da je mogla da Sprijeci Genocid i da je bila fakticki Saucesnik u Genocidu, ili kao sto sam naveo Polusaucesnik, moze i Poluucesnik.
Evo vidis stvorio sam dvije Nove Novotvorenice, pa makar bile one i Oksimoron, pa makar i Oshtar Moron.
-
sumirprimus
#2792 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Joj crnjaka
Kad te najveci crnjak na forumu ispreskace
- Sanjarko
#2793 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
sumirprimus wrote:Joj crnjaka
Pa znas mene, nekad vako nekad nako.
Jbg ludost i genijalnost granice.
S tim sto sam Ja samo Lud, nisam gord da sebe genijalcem smatram.
Pozdrav.
-
Boskero
#2794 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
.
Last edited by Boskero on 29/10/2017 02:21, edited 1 time in total.
- dogtag
#2795 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Dakle po presudi priznaješ GENOCID koji su Izveli vojska RS i donekle Policija RS???Dakle, po presudi Srbija nije bila saučesnik u genocidu, što negira tvoju zaključak da je ista bila saučesnik, ili kako ti kažeš polusaučesnik. Usput, ta kovanica ti je potpuno neodgovarajuća, jer riječ saučesnik nastaje spajanjem riječi "sa" sa riječju učesnik, što znači da je saučesnik neko ko zajedno sa nekim drugim učestvuje u nečemu. Dodavanjem riječi "polu" na saučesnik, osim što je to jezički nepreporučljivo zbog kalemljenja dva prefiksa ispred glavne riječi (polu + sa + učesnik), si zapravo napravio oksimoron. Da pojasnim i tu riječ, ovih posljednjih pet slova "moron" je sastavni dio riječi oksimoron, da ne pomisliš da se ta slova odnose na tebe, "ad hominem".
Slažeš li se onda da ovo treba da uđe u nastavne udžbenike na teritoriji BiH??
- Drvosjeca iz Dejcica
#2796 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
@draganbl
Ja sam nedavno odgovarajući jednom forumašu, koji me kritikovao zbog mojih stavova po pitanju revizije presude usput me nazvao četnikom, rekao da pitanje revizije presude jako kompleksno i važno te da se nije smjelo desiti da se gotovo deset godina ne radi ništa i onda pet do dvanaest krene po svaku cijenu u taj proces. Rekao sam isto tako da meni ne treba revizija da mi objasni da se u Srebrenici, ne samo u Srebrenici, desio genocid i zločin bibliskih razmjera za Bošnjake. Ja sam toga vrlo svjestan. Svjestan sam isto tako da priča o tome kako su genocid počinili pojedinci ne pije vode i vrijeđa ovo malo intelekta što imam. Jer neko je morao najmanje organizovati vozila, vozače i to ne dva, tri, pet, dvadeset već stotine vozila i vozača...tešku mehanizaciju, vojsku, municiju, hranu i gorivo za sve to. Dakle znamo da je to počinio tadašnji sistem u RS-u uz prešutnu ulogu Srbije koja je po presudi imala obavezu da to spriječi a nije. BiH nije od Srbije udaljena hiljadama kilometara već nas dijeli granica duga, koliko ono...300 i nešto kilometara i znali su za namjere VRS i za genocid.
Sada kada smo krenuli da se fatamo u to kolo revizije navrat-nanos nadam se da je neko napravio neku analizu i da je spreman na sve opcije. Lično smatram da je izabran pogrešan istorijski i politički trenutak za reviziju a vrijeme samo što nije iscurilo.
Ja sam nedavno odgovarajući jednom forumašu, koji me kritikovao zbog mojih stavova po pitanju revizije presude usput me nazvao četnikom, rekao da pitanje revizije presude jako kompleksno i važno te da se nije smjelo desiti da se gotovo deset godina ne radi ništa i onda pet do dvanaest krene po svaku cijenu u taj proces. Rekao sam isto tako da meni ne treba revizija da mi objasni da se u Srebrenici, ne samo u Srebrenici, desio genocid i zločin bibliskih razmjera za Bošnjake. Ja sam toga vrlo svjestan. Svjestan sam isto tako da priča o tome kako su genocid počinili pojedinci ne pije vode i vrijeđa ovo malo intelekta što imam. Jer neko je morao najmanje organizovati vozila, vozače i to ne dva, tri, pet, dvadeset već stotine vozila i vozača...tešku mehanizaciju, vojsku, municiju, hranu i gorivo za sve to. Dakle znamo da je to počinio tadašnji sistem u RS-u uz prešutnu ulogu Srbije koja je po presudi imala obavezu da to spriječi a nije. BiH nije od Srbije udaljena hiljadama kilometara već nas dijeli granica duga, koliko ono...300 i nešto kilometara i znali su za namjere VRS i za genocid.
Sada kada smo krenuli da se fatamo u to kolo revizije navrat-nanos nadam se da je neko napravio neku analizu i da je spreman na sve opcije. Lično smatram da je izabran pogrešan istorijski i politički trenutak za reviziju a vrijeme samo što nije iscurilo.
-
DonieBrasco
#2797 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Kakva je razlika sto se to sada radi, sto nije prije godinu, tri, ili sta hoces da kazes ? Srbi se kao ne bi bunili da je bilo kasnije ili prije ?Drvosjeca iz Dejcica wrote:Lično smatram da je izabran pogrešan istorijski i politički trenutak za reviziju a vrijeme samo što nije iscurilo.
- tandmand
#2798 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
To je to pomirenje po srpskoj meri ...InvalidUsername wrote:Pripojiti Bosnu velikoj srbiji, uvesti srpski jezik, ostaviti po 1 džamiju (samo u većim gradovima) i širiti bratstvo i jedinstvo. Jedina solucija koja bi odgovarala dušebrižnicima.
- Sanjarko
#2799 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Pa Ja nesto kontam da je bas zbog toga u zadnji rok ovo uradzeno.DonieBrasco wrote:Kakva je razlika sto se to sada radi, sto nije prije godinu, tri, ili sta hoces da kazes ? Srbi se kao ne bi bunili da je bilo kasnije ili prije ?Drvosjeca iz Dejcica wrote:Lično smatram da je izabran pogrešan istorijski i politički trenutak za reviziju a vrijeme samo što nije iscurilo.
Jer da su uradili ranije, bilo bi sranja, blokade pa mozda i rat.
I ovako nas mozda ceka sranje i rat, novo. Ove godine ili sljedece. Nekad, mozda.
- nikad_vise
#2800 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ma i da ne uspije revizija,nije ni bitno vjeruj.Ono sto se ovdje sad radi je da dzelat ucjenjuje zrtvu da se bori za pravdu i istinu.Negiraju genocid,odlikuju ratne zlocince,svako malo rade na blokadi drzave,sovinizam nikad otvoreni prema Bosnjacima i onda te jos ucjenjuje kao otkud ti pravo da se zalis i trazis pravdu.DonieBrasco wrote:Mislim da grijesis, ovo je sada ozbiljna stvar i konacno prilika za istinu i historijsku priliku da BiH krene na pravi put.Better Man wrote:Sve ovo je jeftina predstava za široke narodne mase. Bake ponovo spašava Dodika. Od revizije nema ništa i samo naivna budala može očekivati da će sud utvrditi da je u BiH izvršen na čitavom području genocid i da je Srbija direktno odgovorna i da nam mora platiti ratnu odštetu. Pa Hrvatska koja je daleko jača od nas, to nije u svojoj tužbi uspjela da izdejstvuje. Vrlo brzo će doći otrežnjenje i proklinaće te idiota Bakira, ali će onda biti kasno. Prvo nas je Alija koštao rata svojom nesposobnošću, a evo i sin mu nije ništa bolji.
Ko ima pravo da zrtvi prijeti i da je ucjenjuje da trazi pravdu za svoje umrle?