Burkini, Evropa i demokratija

insomnia78

#2776 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by insomnia78 »

Nema. Al moRe l' od svetog covjeka?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2777 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Truba »

ne pika se to

uvijek cu postavljati isto pitanje dok ne procitam kuran
u sljedecih 3-5 godina
AmirBaa

#2778 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by AmirBaa »

http://www.klix.ba/sport/sahovska-prvak ... /161005020 eto objasnila vam sve djevojka :thumbup: hoce se zbog ovog pokretati teme, pisati srceparajuci statusi na fb-u, haman protesti organizovati. A da ona iz Irana mora skinuti hidzab da bi igrala u americi bosnje bi na aparatima bile :thumbup:
arzuhal

#2779 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by arzuhal »

Moja 100 % podrška ovoj šahistkinji, njenom pravu, njenoj slobodi i poštenom stavu i odnosu, tako i treba.
Truba

#2780 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Truba »

nosila bi je u saudisku arabiju još bi se veselila

simptomatično je to što se iran često stavlja u prvi plan iako postoje bogatije zemlje koje prave gora sranja
nije da opravdavam iran, ali agenda postoji... jasno je sve nema što da se priča
prvo se kreće od zemlje sa svetim mjestima svih muslimana... pa se ide koncentričnim krugovima okolo
prema tome iran bi trebao biti možda 4. ili 5.

ali je redovito na prvom mjestu u ovakvim slučajevima...

zašto?

zna se zašto
zna se HDZ :lol:
arzuhal

#2781 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by arzuhal »

Black swan wrote:nosila bi je u saudisku arabiju još bi se veselila

simptomatično je to što se iran često stavlja u prvi plan iako postoje bogatije zemlje koje prave gora sranja
nije da opravdavam iran, ali agenda postoji... jasno je sve nema što da se priča
prvo se kreće od zemlje sa svetim mjestima svih muslimana... pa se ide koncentričnim krugovima okolo
prema tome iran bi trebao biti možda 4. ili 5.

ali je redovito na prvom mjestu u ovakvim slučajevima...

zašto?

zna se zašto
zna se HDZ :lol:
Ne može u KSA, ja mislim da je šah (šatrendž, ar.) haram u Kraljevini, kako onda organizovati šahovsku olimpijadu ili nešto slično. To isto da organizuješ izbor za Miss Univerzuma u Rijadu. Hoću reći: ne kažem da se ne igra po kućama, hotelima i to, kao što se i lijepe djevojke dovode... :mrgreen:

A baš bi bilo šega čuti, negdje na vijestima, kako je "velemajstor iz Saudijske Arabije, Sa'ad Turqi, odigrao sjajno sa crnim figurama u Kraljevom gambitu protiv azerbejdžanskog velemajstora...".
Truba

#2782 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Truba »

šah je ovisnost
kao i svaka druga s tim da je društveno prihvatljiva donekle

ne znam jeste li ikad bili u šahovskim klubovima
zadimljeno do bola, kafanski stolovi, osušene neobrijane face i ajnštajn frizure
te klađenje na pobjede
plus psovanje kad se izgubi, minibar piva kao voda se toči

:D

međutim koristi se svaka prilika ocrniti iran to smeta
Hakiz

#2783 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Hakiz »

Black swan wrote:šah je ovisnost
kao i svaka druga s tim da je društveno prihvatljiva donekle
??????
ABH017

#2784 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by ABH017 »

animals wrote:
Za bolju buducnost wrote:Pa evo ja cu to pokusati da objasnim, mislim da me niste dobro razumjeli. Prvo navela sam da sam muslimanka, kako citatelji nebi odmah pomislili da sam pravoslavne ili hriscanske vjeroispovijesti. I da - uvijek cu stojati iza toga da vjera treba da bude intima svakog covjeka, znaci svak za se. Vjeruj kako smatras da trebas, al nemoj mene ponizavati i govoriti mi sta trebam a sta ne. Ja uvijek kazem da svaki covjek, treba prvo da bude dobar covjek, da postuje druge, da bude iskren i lojalan, da pomogne ako pomoci moze i da okolini u kojoj se nalazi doprinosi dobrim dijelima i rijecima. Da svoju dijecu vaspita i uci upravo o respektu i kulturnom ponasanju.Da se ljudi samo malo pridrzavaju ovih osnovnih elemenata, svi bi bili dobri vjernici. Ja sam dozivjela djevojku koja nit me zna niti pozna, znaci prvi put me vidi, prilazi mi i pita me jesam li muslimanka, reko da jesam, kaze nisi ti muslimanka jer nemas maramu na glavi. Moj odgovor na to je bio, da sam mozda veca muslimaka bez marame, nego ona sa maramom. Jer ona je ta koja je dosla i bukvalno me osudjuje, a nit me zna nit pozna. Drugo kada kazem da je burkini provokacija, onda sam mislilia na zemlje na zapadu, a ne za mene kao zenu u obicnom jednodijelnom ili dvodijelnom kupacem kostimu, zgodnu ili ne. Znaci te zene na zapadu vrlo dobro su svijesne kakav je stav gradjana u razlicitim drzavama na zapadu, tesko da ce zaposliti bilo koju zamotano-umotanu na bilo koje radno mijesto. Ne zele da nauce jezik, ne zele da rade, ne dozvoljavaju zenskim curicama od 9-10 godina da ucestvuju u casovima plivanja niti da idu skolskim drugaricama na rodjendan, jer je to haram? Izvinite al za moj pojam je to nenormalno, i stvarno nemogu da vjerujem da jedna curica od 9 godina sama bira da sva bude umotana od glave do pete, umjesto da obuce neku finu haljinicu i cipelice. A svi ti muzevi dok su svoje umotali i smjestili u kuce i izolovali od drustva i okoline, naokolo gledaju i traze tudje zene i cerke. I oni vjernici? I neslazem se bas u tome da na plaze dolaze kako bi bile dio drustva, one da zele da se integrisu bile bi na radnim mjestima, a ne na plazi. Traze pravo od drzave a u kuci ga nemaju.
Upravo tako..
I da je vise vjernika kao ti, Islam ne bi imao ovako
losu reputaciju..
Zato jer ne bi ni postojao, vjerovatno.
ABH017

#2785 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by ABH017 »

AstorH wrote:Bravo @ZaBoljuBuducnost.
Vidi se da nisi podlegla budalastinama i torturi. Nego ne das i branis dostojanstvo i pravo jedne zene koje je posve ispravano i normalno poput tvog. I tako i nastavi. Nisi stvorena da budes rob i prikaza nego slobodno stvorenje.
U Kur'anu (koji je temelj Islama, jel) Allah kaže da je ljude i džine stvorio samo da Mu robuju. Dakle onaj ko je musliman trebao bi svakako biti rob.
ABH017

#2786 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by ABH017 »

Za bolju buducnost wrote:Pa evo ja cu to pokusati da objasnim, mislim da me niste dobro razumjeli. Prvo navela sam da sam muslimanka, kako citatelji nebi odmah pomislili da sam pravoslavne ili hriscanske vjeroispovijesti. I da - uvijek cu stojati iza toga da vjera treba da bude intima svakog covjeka, znaci svak za se. Vjeruj kako smatras da trebas, al nemoj mene ponizavati i govoriti mi sta trebam a sta ne. ...
.....
Znaci te zene na zapadu vrlo dobro su svijesne kakav je stav gradjana u razlicitim drzavama na zapadu, tesko da ce zaposliti bilo koju zamotano-umotanu na bilo koje radno mijesto. Ne zele da nauce jezik, ne zele da rade, ne dozvoljavaju zenskim curicama od 9-10 godina da ucestvuju u casovima plivanja niti da idu skolskim drugaricama na rodjendan, jer je to haram? Izvinite al za moj pojam je to nenormalno, i stvarno nemogu da vjerujem da jedna curica od 9 godina sama bira da sva bude umotana od glave do pete, umjesto da obuce neku finu haljinicu i cipelice. A svi ti muzevi dok su svoje umotali i smjestili u kuce i izolovali od drustva i okoline, naokolo gledaju i traze tudje zene i cerke. I oni vjernici? I neslazem se bas u tome da na plaze dolaze kako bi bile dio drustva, one da zele da se integrisu bile bi na radnim mjestima, a ne na plazi. Traze pravo od drzave a u kuci ga nemaju.
Najprije kažeš da je vjera intimna stvar svakog pojedinca i da niko ne treba da tebi govori šta i kako ćeš da radiš, a onda ti opleteš sa savjetima, uputama, ocjenama šta je normalno, a šta ne. Šta je pisac htio reći? Oni ne mogu, a ti možeš. Zašto?
vješalica

#2787 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by vješalica »

Za bolju buducnost wrote:I neslazem se bas u tome da na plaze dolaze kako bi bile dio drustva, one da zele da se integrisu bile bi na radnim mjestima, a ne na plazi. Traze pravo od drzave a u kuci ga nemaju.
[/quote]

uvijek sam se znala ražalostiti kad pročitam ili slušam tuđe priče o pravima "u kući" :lol:

one vjerovatno dolaze na plažu da bi provocirale burqinijem,histerične ateistkinje i ostale žene slobodnih pogleda na svijet :lol:
ABH017

#2788 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by ABH017 »

vješalica wrote:
Za bolju buducnost wrote:I neslazem se bas u tome da na plaze dolaze kako bi bile dio drustva, one da zele da se integrisu bile bi na radnim mjestima, a ne na plazi. Traze pravo od drzave a u kuci ga nemaju.

uvijek sam se znala ražalostiti kad pročitam ili slušam tuđe priče o pravima "u kući" :lol:

one vjerovatno dolaze na plažu da bi provocirale burqinijem,histerične ateistkinje i ostale žene slobodnih pogleda na svijet :lol:
A onda će muž, kad kući dođu, da ih izbičuje jer su gledale golotinju. :lol:
vješalica

#2789 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by vješalica »

ABH017 wrote:
A onda će muž, kad kući dođu, da ih izbičuje jer su gledale golotinju. :lol:
ima da puze po kući za kaznu i da po kući nosaju kazneni burqini :lol:
animals

#2790 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by animals »

Imamo prirodne i neprirodne stvari..
prirodno je da se po zimi obuces a po ljeti sto manje odijece na sebi..
e sad jel prirodno da se zamotas na 35 stepeni i lezis na suncu..
beautyfool

#2791 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by beautyfool »

.... :shock: jos ova tema aktvina, ne znam sta imate vise rec' :-)
ABH017

#2792 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by ABH017 »

animals wrote:Imamo prirodne i neprirodne stvari..
Da. Zato su ljudi jedina stvorenja koja se odjevaju i kinđure. Što li? Da nema razum neke veze s tim?
vješalica

#2793 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by vješalica »

animals wrote:Imamo prirodne i neprirodne stvari..
odijeće nikako

što se tiče razgolićavanja ljeti to je iz tvoje perspektive logično
ali iz perspektive ljudi koji misle o svom zdravlju nije
iz više razloga
oblači se lagana prozračna odjeća koja ujedno štiti od štetnog zračenja i opekotina po koži pogotovo djece
recimo surferski kombinezoni mogu,a burqini ne može jer to vrijeđa agresivne ateističare koji zbog svog ateizma intenzivno su se posvetili praćenjem raznih vjera i vjerica
i nekako mi je uvijek bilo bed vidjeti ženske koje ljeti izlaze u vešu napolje i uvijek je to bio odraz neukusa
a o fizičkim mahanama da ne govorim
a muškarci posebna priča
isticanje prsnih i leđnih ćilima u atletskim majicama sa kojih ljeva znoj
je za povratiti
AstorH

#2794 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by AstorH »

ABH017

#2795 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by ABH017 »

AstorH wrote:I ko je sad ovdje normalan

https://twitter.com/zorancicak/status/7 ... 27840?s=09
Da nije ova @Moderna Pevacica?
Samo joj još fali #destroymuslimaneuBiHiregionu.
KB9

#2796 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by KB9 »

slika i prilika arapskog svijeta

arapi su najvece smece sto hoda planetom zemljom, bez dvojbe
Post Reply