Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Locked
BHCluster

#2776 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by BHCluster »

Lincoln-Burrows wrote:
Šteta, šta će reći Hercegovci na to?
Koliko je Hercegovaca?
spreca

#2777 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by spreca »

Mohamad Sissoko wrote: 30/06 dan kada je ubijena statistika u rsu :lol: :lol: :lol: :lol:
Imas dan borbe protiv raka, protiv pusenja a sad imas u RS-u i dan borbe protiv statistike. :mrgreen:[/quote]
dan i slava svete statistike uzpejske :mrgreen:
House

#2778 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by House »

koga boli kur. za nepismene?! :D :bih:
hAZNADAR

#2779 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by hAZNADAR »

Jashar X wrote:Nijedna vecinski musimanska zemlja na svijetu nije moderna, sekularna i slobodna. Moze li Bosna da bude prva?

Statistika nam pokazuje strogu korelaciju izmedju procenta ateista i nivoa razvoja zemlje. Moze li Bosna biti prva vecinski muslimanska religiozna zemlja sa stepenom ljudskih individualnih prava slican onima na zapadu Evrope.

Ili ce Bosna krenuti putem šerijatskog uređenja?
Ne stoji ni nemuslimanski dio Afrike, juzna i centralna Amerika, dobar dio nemuslimanske Azije nesto puno bolje. Mada se da diskutovati koliko Malezija, Turska upadaju u tvoju semu siromasnih i zaostalih zemalja.
Razlog nije u religiji vec u drugim stvarima. Socijalne razlike u svijetu su rezultat politike i desavanja zadnjih vijek i kusur, plus nacionalizam i drustvena svijest. Tamo gdje su ljudi prihvatili nacionalizam, kolektivnu svijest - desila se i modernizacija. Japan napr koji je kopirao zapadni model u pravo vrijeme. Mongolija nije. Amerika jeste - Bolivija nije. Itd
Zato izbaci islam iz ove price,.. jer ekonomska karta svijeta pokazuje mnoge krscanske zemlje koje su ispod zemalja sa muslimanskom vecinom.
A takodjer i odnos prema religiji jer su ljudi u Spaniji, Japanu, Indiji,.. pa cak i Americi vecinom religiozni. Tako da nije ni ateizam vs religija u pitanju.

A BiH nije nikada bila muslimanska zemlja niti ce biti. Sa muslimanskom vecinom da - ali i ta vecina je diskutabilna koliko je muslmanska. Niti ce biti serijatska(ujedi se za jezik, odnosno prst :D ) niti Zapad jer kulturoloski i geografski i civilizacijski smo bili i ostali Juzna Evropa a ne Zapadna. U BiH ce u najboljem slucaju biti slicno kao u Spaniji, Italiji, ali nece nikada kao u Njemackoj.
L u c i f e r

#2780 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by L u c i f e r »

Pobili su nas, protjerali, uskracivali nam pravo na jezik, povratak, sjecanje, postojanje.

I opet nas je 52,86! (svi koji govore bosanski)

Mogu samo da nam puse oni sto nas ne vole.
General War

#2781 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by General War »

Hafis wrote:Kmetovi su na aparatima.
Age, sretan vam popis! :thumbup:
:lol:
Lincoln-Burrows

#2782 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Lincoln-Burrows »

BHCluster wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
Šteta, šta će reći Hercegovci na to?
Koliko je Hercegovaca?
Manje od Bosanaca ali ih ima.
KIMBO

#2783 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by KIMBO »

Hafis wrote:
stari grad Visegrad wrote:Meni krivo sto su svi kataloci postali hrvati preko noci, a svi parvoslavci potali srbi. Zamisljam da ja posanem katolik preko noci, ja ipak ne bih nikad bio hrvat...
Isti slučaj kao i kod mene.
I ja zamišljam da sam kojim slučajem preko noći postao musliman, ne bih čekao Aliju i 93 u Holidej inu da me zvanično preimenuje u Bošnjaka.
Đavlja su ti posla ova politika, moj dobri Višegrade grade.
piupiu wrote:
titinho wrote: a sa osnvom skolom ima 600.000
Pa, onda je još gore:

"U BiH živi 1.060.840 osoba koje nemaju nikakvo formalno obrazovanje, imaju nepotpunu osnovnu školu ili samo završenu osnovnu školu."

Do Klixovog je naslova, vjerovatno.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/porazava ... /160630088
Pa ako oduzmes broj osoba koje ni formalno nisu mogle zavrsiti skolu, malodobna djeca do 15 godina vidjećeš stvarni broj, ali nemoj očekivati od novinara koji je statistički nepismen da to zna, a stetu koju je prouzrokovao zbog lazi koju je plasirao od bubrega naplatit,( nemoj misliti da pozivam na nasilje nego obrazovanje nasih novinara je-fuj).
ljevoruki

#2784 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by ljevoruki »

Srbi su moralni pobjednici ovog popisa.
Bice jos veci nakon sljedeceg popisa.
:lol: :lol: :lol: :lol:

:bih:
General War

#2785 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by General War »

Biene Maya wrote:
dječak sa šibicama wrote:Zemlja apsurda, opce slavlje torovaca jer u Bosni skoro pa nema Bosanaca.
Kakve ti gluposti pises! NACIJA JEDNAKO DRZAVA! Po naciji smo svi Bosanci, a unutra se dijelimo po narodima ili etnickoj pripadnosti. Bosnjaci nisu nacija, nego etnicka pripadnost. Druga je stvar sto to nacionalisticke stranke pokusavaju od etnickog napraviti nacionalno! Svaki drzavljanin sa Bosanskim drzavljanstvom po naciji je Bosanac. Ako imas bosanski pasos, a recimo u Bosni se izjasnjavas kao Srbin, ako kojim slucajem odes u neku drugu drzavu da zivis i kada se prijavljujes bices upisan kao Bosanac a ne Srbin! Je li to tesko ukapirati? Mi svi u Bosni smo bosansko-hercegovacaka nacija! A sto to nekima ne odgovara, boze moj....svijet je veliki, a granice nisu zatvorene!
Ono jeste tako ali apsolutno nemora da bidne, vidi pod Image
desni

#2786 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by desni »

House wrote:koga boli kur. za nepismene?! :D :bih:
    :lol: :bih:
      Nije ovako bilo zadnjih 100 godina
        pici
        Grijem se na: Ženske gHuzove
        Vozim: Trajvan
        Horoskop: Djevac

#2787 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by pici »

ovo je kad se naspavas, malo zigu zornjak, ujutro umijes se, popijesH kaHFVu, doruckujesH sunku s jajima, upasalisH TV i saznasH da zivisH u zemlji s vecinskim muslimanima :mrgreen: ... joojj HoRRora :lol: :lol: :lol:

Dodik: Popis pokazao da je BiH iluzorna zemlja

Srna 30.06.2016 15:47 BANJALUKA - Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio je da današnje objavljivanje rezultata popisa u BiH pokazuje svu farsu koju BiH živi i poručio da Srpska ova rezultate neće ni prihvatiti ni objaviti. Dodik je ocijenio da se od BiH pravi potpuno iluzorna zemlja nastojanjima da se jedna istina koju forsiraju Bošnjaci, a koja njima odgovara, nametne i drugima. "To je nešto što mora svima da bude jasno. Neshvatljiva je arogancija i nastojanje da se rezultati objave na ovaj način, uprkos jasnim stavovima Narodne skupštine i svih institucija RS. To je učinjeno uz očiglednu asistenciju međunarodnog faktora u BiH koji je još jednom pokazao da je definitivno navijačka strana, a ne strana koja bi trebalo da ovdje obezbijedi objektivne i konsenzusom dogovorene procedure i, naravno, na osnovu toga i podatke", istakao je Dodik. On je naglasio da je veoma jasno da Srpska neće priznati ovu vrstu popisa i neće ni objaviti te rezultate, jer su spekulativni. "Iz ovoga smo vidjeli sve i još jednom se potvrdila ta arogancija međunarodnog faktora i domaćih političkih faktora u Sarajevu koji su nastojali da na ovaj način ignorišu RS", ocijenio je predsjednik Srpske. On je naveo da su zaključci parlamenta Srpske veoma jasni i da, što se tiče popisa, RS treba da ide svojim putem i objavi svoje rezultate. "Mi ćemo veoma brzo održati novu sjednicu Narodne skupštine i donijeti zakon o popisu koji je neophodan da bi objavili svoje rezultate kojima mi raspolažemo. Tako da je ovo što su oni učinili u Sarajevu uzaludan posao, koji više šteti BiH nego što joj koristi. Ako neko hoće da BiH bude što je više moguće neuspješna zemlja, onda je ovo dokaz i povod da se tako nešto tvrdi", poručio je Dodik
        :mrgreen: :bih: :bih: :bih: idemo svebOsnjacKi sabor i raspisivanje referenduma HUUURAAAAA :bih: :bih: :bih: :bih:
        Bodkin

#2788 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Bodkin »

ljevoruki wrote:
        Bodkin wrote:Kazu slavi se u dijaspori. Prosjecna plata ide gore u bih. Radnicka prava se sve vise postuju. Konacno prvi direktor bosnjak u bl. Sve zbog popisa :bih:
        Slavi se sto vam nije proslo sta ste naumili, da nas nema nikako i da nas svedete na statitisticku gresku. Prezivili smo, necete vise nikad, nikad, nikad nas ubijati i klati.
        Mi imamo svojih problema, velikih i malih, koje cemo rijesiti, imamo svoju domovinu koju volimo bez obzira gdje zivimo.
        Nego jebo to - ko nas bre zavadi, majku mu ublehasku. :-)

Znaci turbopatriJota iz dijaspore. Ok da znam :D
        Indijanac, bosnjaka je biti 60% u drzavi do 2030. To je sasvim normalno kad su ublehasi koji vode srbe i hrvate ubijedili svoje da ovo nije njihova drzava.

Ali ono sto je najbolje je kad se promijeni u ponedeljak ustav i zemlja bude bosnjaka i ostalih, promijenicemo konacno ovu izdajnicku zastavu :bih:
        Drvosjeca iz Dejcica

#2789 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Ovaj popis je pokazao i dokazao još jednu stvar a to je da "ostalih" najviše ima u kantonima i sredinama gdje su Bošnjaci. Pametnom dosta! :wink:
        General War

#2790 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by General War »

ljevoruki wrote:
        Bodkin wrote:Kazu slavi se u dijaspori. Prosjecna plata ide gore u bih. Radnicka prava se sve vise postuju. Konacno prvi direktor bosnjak u bl. Sve zbog popisa :bih:
        Slavi se sto vam nije proslo sta ste naumili, da nas nema nikako i da nas svedete na statitisticku gresku. Prezivili smo, necete vise nikad, nikad, nikad nas ubijati i klati.
        Mi imamo svojih problema, velikih i malih, koje cemo rijesiti, imamo svoju domovinu koju volimo bez obzira gdje zivimo.
        Nego jebo to - ko nas bre zavadi, majku mu ublehasku. :-)

:lol: odakle dokle ti je domovina i zbog cega mislis da je 50% bosnjaka jace od 43% muslimana iz bivseg popisa...imas jacu vojsku, vodje sa vizijom, ekonomiju? Kako se tesko varate, pa to je nevjerovatno kod ociju i potvrdom o radnoj sposobnosti. :roll:
        House

#2791 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by House »

pici wrote:ovo je kad se naspavas, malo zigu zornjak, ujutro umijes se, popijesH kaHFVu, doruckujesH sunku s jajima, upasalisH TV i saznasH da zivisH u zemlji s vecinskim muslimanima :mrgreen: ... joojj HoRRora :lol: :lol: :lol:
        šumska live

Image

:lol: :lol:
        L u c i f e r

#2792 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by L u c i f e r »

"Ovo nije dobro što vi radite. Ovaj put na koji vi hoćete da izvedete BiH ista je ona autostrada pakla i stradanja kojom su pošli Slovenija i Hrvatska. Nemojte da mislite da nećete Bosnu i Hercegovinu odvesti u pakao, a muslimanski narod možda u nestanak. Jer muslimanski narod ne može da se odbrani ako bude rata ovdje... - poznata je Karadžićeva prijetnja upućena sa skupštinske govornice."

E moj raso, gdje si sad ti, a gdje smo mi? [emoji41]
        relativno84

#2793 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by relativno84 »

House wrote:šumska live

Image

:lol: :lol:
        :( :lol:
        hAZNADAR

#2794 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by hAZNADAR »

Bodkin wrote:

Kazu slavi se u dijaspori. Prosjecna plata ide gore u bih. Radnicka prava se sve vise postuju. Konacno prvi direktor bosnjak u bl. Sve zbog popisa :bih:
        Ne slavi, zasto bi slavili? Dijaspora je ovih dana vise zabavljena EU problemima i sta ce tu biti jer tu zaradjuje. Hebeni popis je napokon odradjen, za par dana ce se zaboraviti, i dajBoze da BiH krene dalje.

Ali ja znam sta tebi smeta - ste je dijaspora ucestvovala na popisu. Ako je to odnijelo prevagu na procentima koji ti ocigledno znace - crkni od muke. A od mrznje prema dijaspori mozes samo dobiti cir.
        Drvosjeca iz Dejcica

#2795 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

L u c i f e r wrote:"Ovo nije dobro što vi radite. Ovaj put na koji vi hoćete da izvedete BiH ista je ona autostrada pakla i stradanja kojom su pošli Slovenija i Hrvatska. Nemojte da mislite da nećete Bosnu i Hercegovinu odvesti u pakao, a muslimanski narod možda u nestanak. Jer muslimanski narod ne može da se odbrani ako bude rata ovdje... - poznata je Karadžićeva prijetnja upućena sa skupštinske govornice."

E moj raso, gdje si sad ti, a gdje smo mi? [emoji41]
        Samo ruku na srce čovjek mora priznati da je Rašo bio u pravu. Tih merhametli muslimana je nestalo ili su pod zemljom, danas Bošnjaci ne vjeruju komšijama kao 1992. godine. :thumbup:
        VjecitiStudent

#2796 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by VjecitiStudent »

KIMBO wrote: Pa ako oduzmes broj osoba koje ni formalno nisu mogle zavrsiti skolu, malodobna djeca do 15 godina vidjećeš stvarni broj, ali nemoj očekivati od novinara koji je statistički nepismen da to zna, a stetu koju je prouzrokovao zbog lazi koju je plasirao od bubrega naplatit,( nemoj misliti da pozivam na nasilje nego obrazovanje nasih novinara je-fuj).
        U popisu se (ne)pismenost računala samo za one starije od 10 godina, dok se nivo školske spreme računao samo za one starije od 15 godina.
        dezurni_ucenik

#2797 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by dezurni_ucenik »

Ne znam sto se ljudi sjebavaju toliko, pa zar se oduvijek nije znalo da je otpriliko toliko Bosnji, toliko Srba, tolika Hrvata? Ove iz RS razumijem, propade plan o velikoj Smrdiji i brojcanoj prednosti nebeskog naroda.
        Bodkin

#2798 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Bodkin »

hAZNADAR wrote:
        Bodkin wrote:

Kazu slavi se u dijaspori. Prosjecna plata ide gore u bih. Radnicka prava se sve vise postuju. Konacno prvi direktor bosnjak u bl. Sve zbog popisa :bih:
        Ne slavi, zasto bi slavili? Dijaspora je ovih dana vise zabavljena EU problemima i sta ce tu biti jer tu zaradjuje. Hebeni popis je napokon odradjen, za par dana ce se zaboraviti, i dajBoze da BiH krene dalje.

Ali ja znam sta tebi smeta - ste je dijaspora ucestvovala na popisu. Ako je to odnijelo prevagu na procentima koji ti ocigledno znace - crkni od muke. A od mrznje prema dijaspori mozes samo dobiti cir.
        megaman4

#2799 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by megaman4 »

I to smo dočekali da smo nakon 1991 dobili konačno rezultate popisa stanovništva, mada je trebalo odmah nakon 1996. objaviti ali eto bile su još friške ratne rane.

Međutim ovaj je popis pokazao ono što se i dugo slutilo a to je:

- skoro pa milion ljudi je manje u odnosu na 1991. godinu
        - visoka stopa nepismenih, te
        - konstantan pad broja stanovnika i njegovo ubrzano starenje.

Crne slutnje su se pokazale da bh. narodi polahko nestaju, ali tiho nestaju i to nikoga očigledno ne zanima. Za 20-30- godina ako ne i prije, BiH će ostati bez velikog broja stanovnika, jer je bijela kuga zavladala cijelom državom. Neko dijelovi BiH će za 20 godina ostati demografski prazni kao npr. Istočna Hercegovina, Zapadana Bosna ili Posavina, što se uveliko i dešava.

Već se sada trebamo upitati ko će nam činiti radnu snagu i da li će biti uopšte penzija u budućnosti? :(
        Last edited by megaman4 on 30/06/2016 18:14, edited 1 time in total.
        mirzaaa33

#2800 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by mirzaaa33 »

Majice sa motivom Srebrenice će se sad prodavati ko luuude. :bih: :bih: :bih:
        Locked