SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
uglavnomja

#2776 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

pirpa wrote:
sarajevo999999 wrote:ii iiii iiiiiiii Edin nam je zgrožen šmrc kako su ga istukli šmrc šmrc iiii iii
Edin je u pravu 1000%
druga je sad stvar sto mi opravdavamo postupak policije i govorimo neka su ga prebili....
Sto se tice zakona , zakon je prekrsen i od debila koji je napao policajce i od policije koji su prekoracili primjenu sile.

ne treba nama policija koja ce tuci, vec policija koja ce postovati zakon i raditi po pravilniku sluzbe. sve dok policija bude imala dvostruke standarde za prekrsioce raznih prekrsajnih i krivicnih djela, stanje se nece promjeniti...

licno krivim policiju za sigurnosnu situaciju u gradu....đe to ima da policija sjedi sa dilerima,automafijom,kamatarima, i raznim krimogenim profilima...
đe to ima da policija prođe pored prekrsioca zakona i da ne djeluje svojim ovlastima....
đe to ima da policija ode službenim vozilom na pijacu u nabavku ili da koristi sluzbeno vozilo u privatne svrhe...

da ne pricam o toj policiji u Vogosci....ako se mogu nazvati policajcima...pa ta stoka ne moze da kontrolise jednu ulicu od 500 metara koja prolazi kroz vogoscu a kamo li sta vise....

zaboravljas jednu instancu, iznad policije, koja je najkrivlja - sud i tuzilastvo.

policija hapsi, oni pustaju ...
pa koje ce qrac drot gubiti vrijeme i zivce i navuci osvetu kad ce uhapseni biti napolju za par sati, i tako vise puta ... desetine puta
JThomas

#2777 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

a sad opet tužilaštvo ne valja, ovdje nije vjerujmo institucijama?
pepeljara

#2778 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by pepeljara »

uglavnomja wrote:
zaboravljas jednu instancu, iznad policije, koja je najkrivlja - sud i tuzilastvo.

pa koje ce qrac drot gubiti vrijeme i zivce i navuci osvetu kad ce uhapseni biti napolju za par sati, i tako vise puta ... desetine puta
Sta to znaci, da treba sad anarhija da vlada, zato sto jedna sluzba ne radi svoj posoa ?
kokuz_sa

#2779 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kokuz_sa »

Ja imam prijatelja u policiji..u 7 dana 4 puta fatao lika kako krade golfove 2..

Kaze ja ga navecer zatvorim..dodjem sutra u 12h na posao pustili ga..ja ga taj dan opet uhapsim..sutra ga opet puste..

I ko je tu blesav..

Onda procitas ovo..lik za pucnjave i sta vec..dobije kaznu ispod minimuma..zale se iz tuzilastva da zakon nije ispunjen i sud mu opet da tu kaznu
shbc

#2780 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by shbc »

JThomas wrote:a sad opet tužilaštvo ne valja, ovdje nije vjerujmo institucijama?
Ne. Ovdje je kad vec tuzilastvo, sud ili ko vec ne radi neka barem murija odvaljuje bubrege. Barem neka utjeha za ostecene od strane debila.
zdruzdjo

#2781 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

uglavnomja wrote:
Tacno.
Koliko god da krivim policiju koja ima prste u kriminalu, ima tu veliki broj casnih ljudi koji obavljaju posao kako treba.
Svi mi volimo kad svoj posao obavimo kako treba i kad vidimo rezultat rada.
Medjutim kad neko od njih privede ili uhapsi nekog bilmeza ili bilo sta slicno, a on izadje za 5-6 sati napolje onda se taj policajac stvarno mora osjecati kao magarac. U najbolju ruku sizif.
I onda stvarno nije cudo sto najvise posla obave i obavljaju upravo u saobracaju. Uradis posao, urucis nalog, ucinak tu i vidis ga. Malo zadas sa strane semu, uzmes 20-30-40 km-ova po smjeni zbog pojasa ili svjetala...... Vuk sit, ovce na broju. Nece ti niko djetetu razbiti glavu u skoli, niti izbusiti gume, zapaliti auto......
Sve to nista ne opravdavam, ali fakat kontam kako fura mentalni sklop.
Ali budimo realni 90% nas bi radilo isto da smo policajci.
MOSALJOZE

#2782 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MOSALJOZE »

Ne poznajem dovoljno zakon,ali ne sumnjam da bi sve i jedan tužilac,zadržao počinitelja iole težeg dijela.
Mislim da je problem u zakonu,ne poznajem isti dovoljno,ali..
kokuz_sa

#2783 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kokuz_sa »

MOSALJOZE wrote:Ne poznajem dovoljno zakon,ali ne sumnjam da bi sve i jedan tužilac,zadržao počinitelja iole težeg dijela.
Mislim da je problem u zakonu,ne poznajem isti dovoljno,ali..
Ako si prijavlhen na jednoj adresi vise godina..djelo nije iznad 5g kazne..
Kazes da neces pobjeci..mozda da predas pasos..

I ako je to ispunjeno onda te ne zadrzavaju u zatvoru i branis se saa slobode..

Tako nekako to ide
yasaq

#2784 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by yasaq »

pirpa wrote:
sarajevo999999 wrote:ii iiii iiiiiiii Edin nam je zgrožen šmrc kako su ga istukli šmrc šmrc iiii iii
Edin je u pravu 1000%
druga je sad stvar sto mi opravdavamo postupak policije i govorimo neka su ga prebili....
Sto se tice zakona , zakon je prekrsen i od debila koji je napao policajce i od policije koji su prekoracili primjenu sile.

ne treba nama policija koja ce tuci, vec policija koja ce postovati zakon i raditi po pravilniku sluzbe. sve dok policija bude imala dvostruke standarde za prekrsioce raznih prekrsajnih i krivicnih djela, stanje se nece promjeniti...

licno krivim policiju za sigurnosnu situaciju u gradu....đe to ima da policija sjedi sa dilerima,automafijom,kamatarima, i raznim krimogenim profilima...
đe to ima da policija prođe pored prekrsioca zakona i da ne djeluje svojim ovlastima....
đe to ima da policija ode službenim vozilom na pijacu u nabavku ili da koristi sluzbeno vozilo u privatne svrhe...

da ne pricam o toj policiji u Vogosci....ako se mogu nazvati policajcima...pa ta stoka ne moze da kontrolise jednu ulicu od 500 metara koja prolazi kroz vogoscu a kamo li sta vise....
U ovakvim slučajevima i da su ga ubili na licu mjesta nije prekoračena sila. A očigledno je da si ti balavac u nekoj kurčevitoj fazi pa se ne sječaš kako je nekad milicija "prekoračivala" ovlasti.

Kad se sjetim naiđe onaj mahalski policajac i zvekne ti šamarčinu onako reda radi jer se ne ponašaš na ulici lijepo pa ne pomišljaš da se žališ čak ni roditeljima jer i od njih možeš fasovati jer ne bi te milicajac bez razloga opalio.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#2785 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_milojica »

Kakvo mlacenje praznoglavih nejebaca. Trebali su ga ohladiti kao i rodjaka. End of story.
Sta sad treba,da cekamo da mu sa alkoholom porastu dlake na mudima i da krene sa oruzjem na policiju.
Metak i zavrsi sa bagrom.
radiša

#2786 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by radiša »

sto prebise ovog kukavca,zna li se razlog?
autoskolee

#2787 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by autoskolee »

Naslovnica wrote:Zašto ja nikada nisam imao problema sa policijom, a kamoli da su me nalemali i da sam dobio batine od istih?!
Slično kao i 95% uzornih građana, koji ne traže belaj i klone se belaja.
Debil krenuo u stilu "Napad na policijsku stanicu 13", pa dobio po labrnji.
I neka je.
Dosta je ba priče da ne može policajac izvući pendrek, da prvo kriminalci moraju pucati da bi policija uzvratila i slične stvari. To nas je i dovelo do odoga da je profesija policajca srozana do maksimuma.
A sudovi su posebna priča.
Osuđivanim ubicama dosuđuju se kazne ispod zakonskog minimuma (što je protivzakonito), i to sve prolazi.
Valjda je i policiji dosta da privodi klošare i kriminalce, po 20 puta u toku godine, a sud ih po 20 puta oslobađa ili daje uslovne kazne.
Prekipilo.
Puna podrška policiji, dadam se da će biti što više mrtvih kockastih glava i ovih maloumnih žutanja na ulicama, a što više ispod zemlje.
Udri policijo, 99% naroda je uz vas i podržava vas.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
autoskolee

#2788 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by autoskolee »

radiša wrote:sto prebise ovog kukavca,zna li se razlog?
Ostetio sluzbeno auto i nanjeo lalse povrede policiji
drndalo

#2789 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drndalo »

Image

Mada kad malo bolje pogledam, nesto mi se cak i proljepsao s ovim bojama na licu, nije vise onako blijed kao inace... :zzzz:
radiša

#2790 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by radiša »

autoskolee wrote:
aha a jel lik inace kreten od ranije ili mu se ovo desilo slucajno,reko da vidim jel nam policija naelektrisana od onog događaja zadnjeg ili je lik vec evidentiran ko kreten.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2791 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2792 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

Nije bio u bijegu, jer se sam javio policiji dok je ranjen ležao u travi.

See more at: http://www.avaz.ba/clanak/244429/detalj ... fFLqR.dpuf

:| :| :| :| što je izlazio iz auta?
autoskolee

#2793 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by autoskolee »

radiša wrote:
autoskolee wrote:
aha a jel lik inace kreten od ranije ili mu se ovo desilo slucajno,reko da vidim jel nam policija naelektrisana od onog događaja zadnjeg ili je lik vec evidentiran ko kreten.
Preko mobitela sam im ulazio na profile pa nemam history da ti ih pokazem ugl. "moj brooto je stojo na travi fol i prebili ga a i mene su jer brat za brata :lol: " to je napisano
radiša

#2794 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by radiša »

:lol:
supercali

#2795 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

Zanimljivo.mi.ke da svaki ama bas svaki ovaj koji se kurci I te stvari navedu da su slabog imovinskog stanja
karanana

#2796 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by karanana »

hehe....romobil marke HY SPORTS, ali je zato vozilo toyota samo toyota.
Thorgerson

#2797 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

hahah kaze omar nije bjezao, lezao u travi i dozivao policiju.

Lezao u travi - na Ilidzi.

Policija ih pocela ganjati - u Vogosci.

Ne. Nije bjezao. Slazem se.

:skoljka:
Thorgerson

#2798 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

drndalo wrote:Image

Mada kad malo bolje pogledam, nesto mi se cak i proljepsao s ovim bojama na licu, nije vise onako blijed kao inace... :zzzz:
Image

Policiji svaka cast. Samo naprijed.

Inace i mene ovak prebiju svaki put kad me zaustave. Prvo mi kazu dobro vecer gospodine, opucaju me sakom, pa pendrekom po ledjima i onda traze vozacku i saobracajnu, izvedu me van automobila, izudaraju nogama, vrate dokumente i pozele prijatno vecer. I onda ispale jos 5-6 metaka za mnom dok se ukljucujem u saobracaj. Jebiga.
pirpa

#2799 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by pirpa »

JThomas wrote:a sad opet tužilaštvo ne valja, ovdje nije vjerujmo institucijama?
Kažu ljudi (gledao svojim ocima) da se može srediti za 500E da lakše krivično djelo zavrsi u doljnju fioku . ;-)

Svim drzavnim sluzbenicima bi ja uveo random testiranje na prisustvo narkotika, da vidimo mi ko to hapsi,tuzi, sudi pa cemo onda nesto da pricamo...

koliko me sjecanje sluzi, onam komadiru specijalnog tima SIPE što je upucao onu djevojku i ranio njenog brata, nadzeno mu je prisustvo narkotika.....
Naslovnica

#2800 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Svi se izjasnili da su slabog imovinskog stanja, a na slikama se vozaju BMW, Golf 6, utoke za pasom...
Bijednici.
Post Reply