Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2776 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

isti ja ljubi ga babo pici :kiss: :mrgreen:

"Kada te vlastiti sin ne želi vidjeti kao predsjednika", "Neko Barrona treba staviti u krevet ili mu dati red bull #učinitedaAmerikazaspiponovo", "Jedina dobra stvar u ovom govoru je gledati Barrona Trumpu kako pokušava ostati budan", neki su od tvitova koji su nasmijali mnoge.
:mrgreen:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#2777 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by KatarinaKosaca »

It_is_a_Leclerc wrote:
_BataZiv_0809 wrote: To bi ti meni ko malo suknuo je li doktore?
Već jesam.
:D :thumbup:
Drvosjeca iz Dejcica

#2779 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Kaže...
Orban: Trumpovom pobjedom okončana je era političke korektnosti
U modi je biti šupak? :mrgreen:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2780 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

Image

melanija primi me
bole1st

#2781 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by bole1st »

Pogledajte Obamu, ne samo sto mu je zivotni projekat "Obamacare" pred gasenjem, nego ce to uradit niko drugi do ludi Trump :D .

Image
daddy-kool

#2782 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by daddy-kool »

Nije smiješno, nego žalosno.
bole1st

#2783 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by bole1st »

daddy-kool wrote:Nije smiješno, nego žalosno.
Smijesno je kad mislis da je Obamacare teska glupost. :D

Drzave gdje su demokrate na vlasti poput Kalifornije mogu da naprave svaka svoj Obamacare umjesto da ga na silu namecu republikanskim drzavama koje su protiv.
daddy-kool

#2784 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by daddy-kool »

Kolika god glupost bila ipak je pomogla milionima ljudi da dođu na neki vid zdravstvenog osiguranja.

Ne vidim razloga za radost, jer kome je tačno štetila obamacare?

I čime će je zamijeniti ili unaprijediti, ako uopšte imaju nešto tako u planu?
Danguba

#2785 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Danguba »

Ovo nece na dobro a vi kako hocete.
Pandakonda

#2786 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Pandakonda »

daddy-kool wrote:Kolika god glupost bila ipak je pomogla milionima ljudi da dođu na neki vid zdravstvenog osiguranja.

Pretežno je problem što je obećano ljudima da će moći birati svoj plan zdravstvenog osiguranja (ili ga zdržat) što na kraju nije ispalo istina i ljudi koji nemaju para su opet ostali bez liječenja (Obamacare navodno je trebao da bude takav da ga svi mogu priuštit)

bole1st

#2787 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by bole1st »

daddy-kool wrote:Kolika god glupost bila ipak je pomogla milionima ljudi da dođu na neki vid zdravstvenog osiguranja.

Nije najvaznije kome je stetilo, nego uvodjenje principa komandne ekonomije i sto je jos gore nametanje tog principa drugima.

Kad si vec pitao, stetila je onima kojima se drasticno povecala premija osiguranja, nisam detaljno analizirao.

Ne znam ni kako ce je zamijeniti, imas grubi plan na trumpovom sajtu, al obzirom da je to sajt kampanje vise je marketing nego ozbiljan plan.
bole1st

#2788 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by bole1st »

Pandakonda wrote: Pretežno je problem što je obećano ljudima da će moći birati svoj plan zdravstvenog osiguranja (ili ga zdržat) što na kraju nije ispalo istina i ljudi koji nemaju para su opet ostali bez liječenja (Obamacare navodno je trebao da bude takav da ga svi mogu priuštit)
To obecanje je bilo najsmijesnija stvar, kaze potpuno cemo izmjeniti situaciju na trzistu i pravila po kojima se obracunava cijena i kreiraju paketi osiguranja, ali svako ce moci zadrzati svoje uvjete od ranije. To samo potpuna budala moze da vjeruje (dakle manje od 95% ljudi :))
jeza u ledja

#2789 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Eh, vidjecemo kako ce Trump to sve da ukine i sve fino sredi. :oops:
bole1st

#2790 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by bole1st »

jeza u ledja wrote:Eh, vidjecemo kako ce Trump to sve da ukine i sve fino sredi. :oops:
Trump nista nece srediti, samo ce stvoriti uvjete. Trump jedino umije da unajmi najbolje ljude da odrade posao i da se uslika, taman koliko treba.
It_is_a_Leclerc

#2791 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by It_is_a_Leclerc »

bole1st wrote:Pogledajte Obamu, ne samo sto mu je zivotni projekat "Obamacare" pred gasenjem, nego ce to uradit niko drugi do ludi Trump :D .

Image

Nije Obamin projekat Obamacare već to što je razvalio do u paramparčad percepciju "angry white men" da Afroamerikanac nikad neće biti predsjednik. Obama je dio svjetske historije.

Plači, moli, tu pomoći nema..
Zgoljo

#2792 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Zgoljo »

Banksy wrote:
arzuhal wrote:Ja sam dosad čuo, od svih analitičara, samo dva razloga jačeg uplitanja USA po pitanju BiH: rušenje Dejtona i jači upliv Rusije.

Inače neće mrdnut prstom...
Bude li mirno, naravno da neće.
A krene li Rusija u akcije poput one u Crnoj Gori, opet neće.
Ima li jačeg upliva od tog...
Naravno da ne moze biti mirno,neka niko nema iluzije.

Nego,hm,nesto razmisljam...siguran sam da ni jedan istinski patriota ne bi ni pomislio mirno gledati raspad zemlje.Shodno toj cinjenici tvoji stavovi su...nekako sumnjivi.
Ne bih zelio da me pogresno shvatis,svaki stav je legitiman,samo sto mi je malo bezze predstavljati se onim sto nisi.Ali eto,svakom svacije,sto no kazu.
bole1st

#2793 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by bole1st »

It_is_a_Leclerc wrote: Nije Obamin projekat Obamacare već to što je razvalio do u paramparčad percepciju "angry white men" da Afroamerikanac nikad neće biti predsjednik. Obama je dio svjetske historije.

Plači, moli, tu pomoći nema..
Obama je pola bijelac, a obzirom da igra golf vise nego kosarku recimo da je 53% bijelac i 47% crnac, u prvoj aproksimaciji bijelac. Znaci moraju jednog crnca uskoro, mozda Herman Cain il Ben Carlson.
jeza u ledja

#2794 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

bole1st wrote:
jeza u ledja wrote:Eh, vidjecemo kako ce Trump to sve da ukine i sve fino sredi. :oops:
Trump nista nece srediti, samo ce stvoriti uvjete. Trump jedino umije da unajmi najbolje ljude da odrade posao i da se uslika, taman koliko treba.
Trump mora potpisati ukidanje Obamacare i zamjenu s necim drugim. Vidjecemo kako ce on i Kongres to fino, nabrzaka srediti.
Mislim, posto je obeco. :oops: :D
It_is_a_Leclerc

#2795 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by It_is_a_Leclerc »

bole1st wrote:Pogledajte Obamu, ne samo sto mu je zivotni projekat "Obamacare" pred gasenjem, nego ce to uradit niko drugi do ludi Trump :D .

Image
jeza u ledja

#2796 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

burgundy wrote:Image
A gledaj Washingtona (mescini) iznad sto ih gleda i konta ooj dzamijo dze sam ja ovo. :roll:
Kikibombona

#2797 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Kikibombona »

Jez i Jeff

Sta mislitw hoce li se ista znacajno promijeniti u vanjskoj politici?

Posebno me zanima odnos prema zaljevskim drzavama?
Iran?
Sirija?

Da li ce fakat raditi sa Rusima? Obamina ekipa se u posljednje vrijeme zestoko konfrontirala sa Rusijom radi Sirije. Pokrenuta je zapadna masinerija da se ocrni Rusija, pripremao se teren za vec angazman. Da li ce se sve to zaustaviti i u relaksiranim odnosima raditi sa Rusijom?
drastic

#2798 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by drastic »

Kikibombona wrote:Jez i Jeff

Sta mislitw hoce li se ista znacajno promijeniti u vanjskoj politici?

Posebno me zanima odnos prema zaljevskim drzavama?
Iran?
Sirija?

Da li ce fakat raditi sa Rusima? Obamina ekipa se u posljednje vrijeme zestoko konfrontirala sa Rusijom radi Sirije. Pokrenuta je zapadna masinerija da se ocrni Rusija, pripremao se teren za vec angazman. Da li ce se sve to zaustaviti i u relaksiranim odnosima raditi sa Rusijom?
Business as Usual
chupacabra

#2799 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by chupacabra »

Stetila je svakome. Trebala je uvesti opciju drzavnog plana koji bi bio jeftiniji i koji bi pomogao da se privatna osiguranja drze pod nekom vrstom kontrole sto se tice cijena. Lobi je odradio svoje i nije prosao taj drzavni plan nego neki Frankenstein Insurance Exchange gdje ljudi privatno mogu kupiti planove uz poreske popuste. Ono sto nisu napravili je konkurencija na trzistu a uveli su mandat da svako mora imati osiguranje ili placati poresku kaznu na kraju godine. To nebi ni bilo lose da te cijene osigranja nisu postale enormno visoke da ih srednja klasa ne moze vise priustiti a ako ne kupi osiguranje dobije po usima na porezu na kraju godine. Oni kazu da je dobro sto te osiguranje ne moze vise odbiti ako si prije imao neku skupu i hronicnu bolest. Istina, ali ne kazu da ti osiguranje zbog toga spuca cijenu $2000 mjesecno koju niko normalan ne moze priustiti i prakticno te odbije da ga kupis.
Znaci jedan veliki zajeb za srednju klasu licno od Obame. Ljudi bukvalno odbijaju da kupe te pljackaske zdravstvene planove i moraju bez osiguranja na kraju godine placati kazne.
Reforma zdravstva je jedan veliki razlog zasto je srednja klasa masovno glasala za Trumpa. Ne sto ga vole nego je to bio jedan veliki srednji prst za Obamacare pored svega ostalog.
Ja sam oba puta glasao za Obamu, ali jedva cekam da Republikanci bace u smece Obamacare.
ljevoruki

#2800 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ljevoruki »

chupacabra wrote:Stetila je svakome. Trebala je uvesti opciju drzavnog plana koji bi bio jeftiniji i koji bi pomogao da se privatna osiguranja drze pod nekom vrstom kontrole sto se tice cijena. Lobi je odradio svoje i nije prosao taj drzavni plan nego neki Frankenstein Insurance Exchange gdje ljudi privatno mogu kupiti planove uz poreske popuste. Ono sto nisu napravili je konkurencija na trzistu a uveli su mandat da svako mora imati osiguranje ili placati poresku kaznu na kraju godine. To nebi ni bilo lose da te cijene osigranja nisu postale enormno visoke da ih srednja klasa ne moze vise priustiti a ako ne kupi osiguranje dobije po usima na porezu na kraju godine. Oni kazu da je dobro sto te osiguranje ne moze vise odbiti ako si prije imao neku skupu i hronicnu bolest. Istina, ali ne kazu da ti osiguranje zbog toga spuca cijenu $2000 mjesecno koju niko normalan ne moze priustiti i prakticno te odbije da ga kupis.
Znaci jedan veliki zajeb za srednju klasu licno od Obame. Ljudi bukvalno odbijaju da kupe te pljackaske zdravstvene planove i moraju bez osiguranja na kraju godine placati kazne.
Reforma zdravstva je jedan veliki razlog zasto je srednja klasa masovno glasala za Trumpa. Ne sto ga vole nego je to bio jedan veliki srednji prst za Obamacare pored svega ostalog.
Ja sam oba puta glasao za Obamu, ali jedva cekam da Republikanci bace u smece Obamacare.
Tacno ali da vidimo kako ce to Trump rijesiti.
Post Reply