arman1 wrote:
Ti si očito zloban lik, a još jednu reci protiv ARBiH zatjerat ću te tamo gdje si bio par mjeseci prije nego što si se rodio.
Sirija vol. 2
-
sarajevoxxxx
#2776 Re: Sirija vol. 2
- Maystor
#2777 Re: Sirija vol. 2
trol se re-registrovo, nema ni dvije hefte, a već "godinama prati"Mlohavi wrote:Ja jos nisam zapazio forumasa koji prenosi zlocine koje cini "njegova" strana kao ni njihove poraze, a vec godinama pratim
Bude tu ponesto onako cisto radi reda, umotano u osam povoja, al' tanko je to skroz. Zato nemojte zivi bili savoxa udarat kad ne prenese pogibiju neke siitske djece u Iraku, nije jedini definitivno.
nadam se da će administracija uraditi svoj posao i počistiti ga sa foruma, 1273. put
- Challenger__
#2778 Re: Sirija vol. 2
Bog mi je svjedok, ne mrzim nikoga pa ni njega, al' kad pročitan "Prdogan" saspem se od smjeha... 
- Mlohavi
#2779 Re: Sirija vol. 2
Sta, u kafani se porokali??? Hoce to tako u kafanama poceti. Garant ista kurdkinja davala objema stranamaKikibombona wrote:
Kafanska!
-
RepublikanskaGarda
#2780 Re: Sirija vol. 2
Rusi uništili turski konvoj od desetak kamiona blizu pograničnog grada Azaza.

-
sarajevoxxxx
#2781 Re: Sirija vol. 2
Obaranje aviona Putin je licno shvatio, u suštini Rusija je mnogo slabija nego sto to pokaziva. Jedno je galamiti preko medija, a stvarnost je sasvim nešto drugo. Putina boli stvarnost boli činjenica da je medo mnogo slabiji i ranjiviji nego sto se predstavlja.Škobo Habu wrote:Ako uporedimo političke vođe obje zemlje - to je potpuno tačno.nosara wrote:
Davutoglu skoro place kako su Turska i Rusija ko dva oka u glavi... Bi mi zao covjeka...
Obojica autokrate, sva vlast i moć koncentrisana oko njih i nekolicine njima odanih ljudi. Erdoan moderni islamista koji pretenduje na mjesto lidera svih naroda turkmenskog porijekla, baš kao što i Putin želi biti glavnih vođa svih rusofilnih Slovena.
Meni je fascinantna činjenica koliko su se Rusi našli šokirani nad jednim ovakvim činom. Kao prvo, čim je Putin poslao vojne snage u Siriji - na ovakve scene, tipa rušenja aviona, morao je računati.
Kao drugo, Putin je očekivao, to je očito, da će u Siriji imati povlaštenu ulogu kao u Ukrajini, te da će on diktirati uslove svima kao neosporan autoritet. Turci su mu jasno poručili koji su njegovi maksimalni dosezi po pitanju Sirije.
Ko treće, ako izuzmemo lupetanja rusofilskih medija, pogotovo u Srbiji, koji lupetaju o tome kako če sve ovo skupo koštati Tursku, ne treba smetnuti sa uma jednu bitnu činjenicu - što se tiče Evrope i ruskog uticaja, Putin je ostao bez svog posljednjeg aduta što se tiče tih veliki energetskih projekta.
Projekat "Turski tok" je, po svemu sudeći, mrtav, tako što se ruskog utjecaja na tom području tiče - on je svoje završio. Jedini saveznik Rusiji što se tiče ovih prostora ostaje Srbija, ali, u konstelaciji sadašnjih odnosa, ona više time može sebi stvoriti štete nego li koristi.
-
zrakomlat
#2782 Re: Sirija vol. 2
Misliš vako nešto u svezi natoa?Challenger__ wrote:Da vratimo malo vrijeme unazad... 2013, britanski Parlament odbija ideju da se ide na Siriju. Odluka je donesena pod impresijom impozantnog ruskog prisustva u Mediteranu, ali je donesena. Nakon CIA puča u Kijevu, Ukrajinci ne grle ideju da izigravaju evropske talibane i kapital postaje dubioza (Krim) . Njemačka i Francuska, uprkos Vašingtonu, sa Rusima kreiraju kovčeg za vašingtonske napore u Ukrajini i stvaraju "Sporazum iz Minska". Nakon pariskog masakra, Francuska se ne poziva na član 5. NATO pakta, već na analognu odredbu EU.nosara wrote:Davutoglu skoro place kako su Turska i Rusija ko dva oka u glavi... Bi mi zao covjeka...
NATO svi zaobilaze...
On je totalno obesmišljen pa je moguće da su, mimo turskog rukovodstva, potegli veze u "dubokoj državi" unutar turske armije a sa ciljem da ožive hladnoratovsku lešinu i potroše Tursku, kao više puta do sada, za svoje ciljeve... Naravno, sve su ovo špekulacije na tragu Manovog razmišljanja...
"just sayin' "

-
sarajevoxxxx
#2783 Re: Sirija vol. 2
Da bombardovali grad i vojne formacije koje se bore protiv Isila.RepublikanskaGarda wrote:Rusi uništili turski konvoj od desetak kamiona blizu pograničnog grada Azaza.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#2784 Re: Sirija vol. 2
kakvi šupci
napokon su pokazali svoje pravo lice ... nije da nismo znali od ranije
maske su pale
napokon su pokazali svoje pravo lice ... nije da nismo znali od ranije
maske su pale
- muhafuca
#2785 Re: Sirija vol. 2
Posljednja mapa (od danas) za cijelu Siriju
(desni klik - view image za punu verziju)

- KUZNETSOV
#2786 Re: Sirija vol. 2
to je smerch, koriste ga ukrainci jarane kad to derneKikibombona wrote:Strahota jebote...malimrav1978 wrote:Ljudi dragi šta ovo bi?Sehro wrote:Erdoganu bi bilo bolje da nije rušio avion, sada Rusi tuku puno jače:
Valjda ovako nesto...

Staljinove orgulje, pamtile su ih i švabe
inace smerch je dosta jaka zajebancija 200mm rakete ispaljiva, a to kad derne pravi kratere siroke po 15 metara
- Maystor
#2787 Re: Sirija vol. 2
e tugo mojasarajevoxxxx wrote:Obaranje aviona Putin je licno shvatio, u suštini Rusija je mnogo slabija nego sto to pokaziva. Jedno je galamiti preko medija, a stvarnost je sasvim nešto drugo. Putina boli stvarnost boli činjenica da je medo mnogo slabiji i ranjiviji nego sto se predstavlja.Škobo Habu wrote:Ako uporedimo političke vođe obje zemlje - to je potpuno tačno.nosara wrote:
Davutoglu skoro place kako su Turska i Rusija ko dva oka u glavi... Bi mi zao covjeka...
Obojica autokrate, sva vlast i moć koncentrisana oko njih i nekolicine njima odanih ljudi. Erdoan moderni islamista koji pretenduje na mjesto lidera svih naroda turkmenskog porijekla, baš kao što i Putin želi biti glavnih vođa svih rusofilnih Slovena.
Meni je fascinantna činjenica koliko su se Rusi našli šokirani nad jednim ovakvim činom. Kao prvo, čim je Putin poslao vojne snage u Siriji - na ovakve scene, tipa rušenja aviona, morao je računati.
Kao drugo, Putin je očekivao, to je očito, da će u Siriji imati povlaštenu ulogu kao u Ukrajini, te da će on diktirati uslove svima kao neosporan autoritet. Turci su mu jasno poručili koji su njegovi maksimalni dosezi po pitanju Sirije.
Ko treće, ako izuzmemo lupetanja rusofilskih medija, pogotovo u Srbiji, koji lupetaju o tome kako če sve ovo skupo koštati Tursku, ne treba smetnuti sa uma jednu bitnu činjenicu - što se tiče Evrope i ruskog uticaja, Putin je ostao bez svog posljednjeg aduta što se tiče tih veliki energetskih projekta.
Projekat "Turski tok" je, po svemu sudeći, mrtav, tako što se ruskog utjecaja na tom području tiče - on je svoje završio. Jedini saveznik Rusiji što se tiče ovih prostora ostaje Srbija, ali, u konstelaciji sadašnjih odnosa, ona više time može sebi stvoriti štete nego li koristi.
-
sarajevoxxxx
#2788 Re: Sirija vol. 2
Danas 10 režimskih vojnika prebjeglo na stranu FSA i to u regionu Džebel Turkman tj gdje je oboren ruski avion.
-
RepublikanskaGarda
#2789 Re: Sirija vol. 2
Očekivano. Osim FSA u gradu se nalazi i Al Nusra front, i preko Azaza dosta toga ulazi iz Turske.sarajevoxxxx wrote:Da bombardovali grad i vojne formacije koje se bore protiv Isila.RepublikanskaGarda wrote:Rusi uništili turski konvoj od desetak kamiona blizu pograničnog grada Azaza.
- Ironmen
#2790 Re: Sirija vol. 2
Mlohavi wrote:Ne mogu ovako nesto gledati a ne pomisliti na one koji su pod vatromSehro wrote:Erdoganu bi bilo bolje da nije rušio avion, sada Rusi tuku puno jače:
Bit ce sigurno mrtvih i ranjenih, njima tu prestaje uglavnom, oni idu van ako ima neke mogucnosti. Najvise ipak onih koji produ nepovrijedeni a moraju zadrzati linuju na tom mjestu i ocekivati novu seriju raketa...Strasno majke mi.
strasno cime ih ovo gadjaju
-
RepublikanskaGarda
#2791 Re: Sirija vol. 2
Jesu jesu alewije prebjegle u FSAsarajevoxxxx wrote:Danas 10 režimskih vojnika prebjeglo na stranu FSA i to u regionu Džebel Turkman tj gdje je oboren ruski avion.
- KUZNETSOV
#2792 Re: Sirija vol. 2
na jugu se ništa ne dešava, ko ima Alepo dobio je rat... sudbina sirije ovisi o alepumuhafuca wrote:Posljednja mapa (od danas) za cijelu Siriju
- KUZNETSOV
#2793 Re: Sirija vol. 2
ja mislim da i sax sam sebi vjeruje kada procita sta je na forumu izmislioRepublikanskaGarda wrote:Jesu jesu alewije prebjegle u FSAsarajevoxxxx wrote:Danas 10 režimskih vojnika prebjeglo na stranu FSA i to u regionu Džebel Turkman tj gdje je oboren ruski avion.![]()
no photo no evidence no istina
-
malimrav1978
#2794 Re: Sirija vol. 2
Jesul direktno sa Sulejmanijeve dzenaze prebjegli?sarajevoxxxx wrote:Danas 10 režimskih vojnika prebjeglo na stranu FSA i to u regionu Džebel Turkman tj gdje je oboren ruski avion.
-
Kaligula I
#2795 Re: Sirija vol. 2
...slušaj prijatelju, ovaj svijet ti je postao jedan veliki rijaliti sou...Veliki Brat nam razvlači pamet kao jufku za pitu, i uzduž i poprijeko...zato nikakvo čudo sto su ljevičari i desničari zamijenili programe, ideje, retoriku...Veliki Brat je naredio erDOGanu, jednom od učesnika rijalitija, da ruši ruski avion, kako bi procjenio sposobnost snalaženja u vremenu i prostoru i ostalih učesnika u datom sou programu...Veliki Brat ima cilj da preko 'rijaliti igrača' realizira ideju jedne svjetske drzave, jedne svjetske vlade, jedne svjetske monete itd itd...naravno pojedini igrači mu yebu koncepciju i sada On sam, kroz svoj 'rijaliti', iznalazi način kako ih prevjerit, disciplinirat, dresirat, pridobit i iskoristit za ideju unipolarnog svijeta, odnosno globalnog svijeta...Orvelov Veliki Brat nas posmatra...možda, čak, i ovaj forum...budimo finiMaystor wrote:Tvoja omiljena političarka Sara Vagenkneht kaže da se moraju obustaviti razgovori s Turskom! Jebo te, svijet se okrenuo naopako. Da istaknuta ljevičarka govori ono što bi trebala Merkel, koja opet glumi nešto drugo.ioannes wrote:Kad čovijek pogleda ove diverzante što jučer i danas ulijeću u temu i prave zulum....fakat se poželim coola,Opetje i ekipe. Možete mislit dokle je došlo
- Mlohavi
#2796 Re: Sirija vol. 2
KUZNETSOV wrote:
Staljinove orgulje, pamtile su ih i švabe![]()
inace smerch je dosta jaka zajebancija 200mm rakete ispaljiva, a to kad derne pravi kratere siroke po 15 metara![]()
Ma ne vjerujem da je GRAD, prije ce da bude ipak smerch s nekom kasetnom varijantom.
Eksplozije mi dosta podsjecaju na ovaj video a ovdje je u pitanju smerch
Uostalom vjerovatno ne znaju ni oni na koje pada sve to, sto bi ja znao, moRe bidne svasta. Ako je pak u pitanju grad, u pitanju je sigurno preko 100 raketa na tako malu povrsinu...
Last edited by Mlohavi on 25/11/2015 23:21, edited 2 times in total.
-
sarajevoxxxx
#2797 Re: Sirija vol. 2
Vijest o ranjavanju Kasima Sulejmanija u zadnjim borbama u južnoj okolini Haleba tačnije na Al Ajsu je objavio AFP, BBC, i neki iranski mediji. Iranska revolucionarna garda je demantovala.malimrav1978 wrote:Jesul direktno sa Sulejmanijeve dzenaze prebjegli?sarajevoxxxx wrote:Danas 10 režimskih vojnika prebjeglo na stranu FSA i to u regionu Džebel Turkman tj gdje je oboren ruski avion.
Last edited by sarajevoxxxx on 25/11/2015 23:18, edited 1 time in total.
-
Kaligula I
#2798 Re: Sirija vol. 2
nosara wrote:
...daj mu 'sise' ako ti je ga žao...
- Challenger__
#2799 Re: Sirija vol. 2
#Latakia: #RuAF hit ~20 Turkish vehicles coming into #Syria from #Turkey. They were carrying aid to terror groups. 7 killed, 10 wounded
Northern #Latakia: The hills of Al-Sheikh Mohammed & Al-Safah, which are near Kitf Alghanama & Kitf Alghader are now under #SAA control.
-
Kaligula I
#2800 Re: Sirija vol. 2
...čime je da je ide erDOGanu na dušu...Ironmen wrote:Mlohavi wrote:Ne mogu ovako nesto gledati a ne pomisliti na one koji su pod vatromSehro wrote:Erdoganu bi bilo bolje da nije rušio avion, sada Rusi tuku puno jače:
Bit ce sigurno mrtvih i ranjenih, njima tu prestaje uglavnom, oni idu van ako ima neke mogucnosti. Najvise ipak onih koji produ nepovrijedeni a moraju zadrzati linuju na tom mjestu i ocekivati novu seriju raketa...Strasno majke mi.
strasno cime ih ovo gadjaju![]()