Anyway

Koncert je počeo oko 20:30 i trajao je skoro 3 sata.
Kombank arena je bila puna. Ja sam uzela stajaća mjesta i zajebala se jer sam niska i vidjela sam maleckog Cavea (koji u svom stilu se stalno sagiba ka publici) ako se propnem na prste. Srećom bila su 3 ogromna ekrana (koje su uključili tek od 3 pjesme, which sucks).
Razglas je bio neočekivano odličan.
Zvijezda večeri je bio lik sa violinom

Alan Moore sa violinom, mislila sam da će prizvati cthulhua glavom i bradom. S tim da zaboravite na klasično držanje violine i sviranje iste, to traje samo kratkih par sekundi...ostatak pjesme se lik hrva sa violinom i tjera je da ispušta najčudnije zvukove dok ga prati ostatak benda
Cave je bio pun energije i imao je popriličnu interakciju sa publikom. Dirao je sve one uzdignute ručice i dobacivao.
Što se tiče samih pjesama, bilo je par improvizacija i otklona od studijskih verzija naravno.
Balade su korektno odrađene. Finalna Push the sky away je jedan koncertni dragulj i orgazmični završetak, i definitivno šije studijsku svjetlosnim godinama,
From Her to eternity se tako savršeno pretvorila u paklenu kakafoniju sa violinistom i wall of noise ostalih instrumenata, da mi je suza kanula.
Ostali "teži" klasici - Tupelo, Mercy seat,Red right hand i djelomicno Stagger Lee su bili vizuelno- zvučni doživljaj - gdje se brižljivo tkana melodija lagano rastače. vođeno Nickovim glasom u božanstvenu buku i ludilo muzičara na bini, i skoro da zaboraviš na Cavea jer se njegov glas utopi u tom ludilu i jednostavno se prepustiš zvučnom košmaru koji se u jednoj sekundi odjednom prekine (red right hand) i melodija nastavi.
Meni je bilo prelijepo i out of this world.
ja bih opet
volim tog čovjeka
Dolje ispod je setlista
Setlista
https://www.setlist.fm/setlist/nick-cav ... 30949.html