Svijet bez religija
- Optimus Prime
#2776 Re: Svijet bez religija
Znaci, sve sto nam je Smrcak htjeo podvaliti kao mudzize su njegovi proizvoljni prevodi 
- Plavo-bijeli
#2777 Re: Svijet bez religija
Htjeo, nemoj nam brukat ateiste po forumu
Da se podsjetimo, uvijek oplačem od smijeha...
Da se podsjetimo, uvijek oplačem od smijeha...
- Towelie
#2778 Re: Svijet bez religija
Pa i nisu. Citajte Mliva od nasih a Reshada Khalifu od engleskih prevoda.Optimus Prime wrote:Znaci, sve sto nam je Smrcak htjeo podvaliti kao mudzize su njegovi proizvoljni prevodi
- Smrcak15
#2779 Re: Svijet bez religija
eto ja sam pronalazio sam sve ove stvari bez ljudi koji su daleko upoznatiji sa ovim stvarima nego jaOptimus Prime wrote:Znaci, sve sto nam je Smrcak htjeo podvaliti kao mudzize su njegovi proizvoljni prevodi
i jos nesto, znaci ti stvarno mislis da ja bi te tako podvaljivao kao da niko drugi nemoze to provjeriti i provaliti me, da ja tako petljam i lazem kao sto ti mislis nebi ni dokle stigao prvi bi me vjernici ismijavali i dokazivali da nisam upravu pa svi ostali.
- Plavo-bijeli
#2780 Re: Svijet bez religija
S obzirom na to kako svaka riječ ima toliko značenja, nemoguće je da u Quranu bude i jedna greška. Da bi se naglasila neka greška tipa da je zemlja ravna ajet bi morao biti napisan ovako " Zemlja je ravna. Ravna. Nije okrugla, kockasta, ili u bilo kojem drugom obliku, ravna je. Ne mislim da je ravna za hodanje, jer je brdovita, ravna je. Nemoj da bi ko ispravio ovo da je ravna, ravna je ko što je linija ravna. "
Za sve ostale greške se samo nađe neki drugi prijevod i there you go
- shbc
#2781 Re: Svijet bez religija
Smrcak15 wrote:kakav god da je pa i rogat ali matematika se mora poznavati i znati baratati sa njoj sobzirom da je svaki kurs bio matematicke prirode
-
Lopov-eliminator
#2782 Re: Svijet bez religija
To, upravo u tome je stvar kad je rijec o ovome sto Smrcak prodaje kao dokaze. Ako se negdje zajebu, reci ce kako nisu dobro preveli i onda ce po potrebi prisiti novo znacenje rijecima kako bi se zajeb zataskao pa ce po osnovu novog znacenja reci kako nema nikakvih gresaka. Pravo pitanje bi trebalo biti kada je koje znacenje za odredjenu rijec nastalo.Zanimljivo da tvrdnje kako je sve to pisalo vec u Kur'anu dolaze tek nakon sto se to nesto otkrije, a ne prije.Plavo-bijeli wrote:S obzirom na to kako svaka riječ ima toliko značenja, nemoguće je da u Quranu bude i jedna greška. Da bi se naglasila neka greška tipa da je zemlja ravna ajet bi morao biti napisan ovako " Zemlja je ravna. Ravna. Nije okrugla, kockasta, ili u bilo kojem drugom obliku, ravna je. Ne mislim da je ravna za hodanje, jer je brdovita, ravna je. Nemoj da bi ko ispravio ovo da je ravna, ravna je ko što je linija ravna. "
-
Lopov-eliminator
#2783 Re: Svijet bez religija
Ili da 1 naprema jaaaako veliki broj znaci nemoguc dogadjaj.shbc wrote:Smrcak15 wrote:kakav god da je pa i rogat ali matematika se mora poznavati i znati baratati sa njoj sobzirom da je svaki kurs bio matematicke prirodePa kako ga onda ti zavrsi gospodine "5 je najlogicnija sredina od 10"
Tako to bude kad je neko makijavelista prema samom sebi tj. kad neko ne bira sredstva u samoobmanjivanju.
- Smrcak15
#2784 Re: Svijet bez religija
za 10, sredina je izmedju 5 i 6shbc wrote:Smrcak15 wrote:kakav god da je pa i rogat ali matematika se mora poznavati i znati baratati sa njoj sobzirom da je svaki kurs bio matematicke prirodePa kako ga onda ti zavrsi gospodine "5 je najlogicnija sredina od 10"
1,2,3, 4, 5(sredina)6,7,8,9,10
-
Invincible
#2785 Re: Svijet bez religija
Što bolan Šveđane onda ne pozivaš u istinu? Pod uslovom da si uopšte i jezik savladao, pošto nijednu varijantu ovog jezika koji se govori na našim prostorima, očito nisi.
Možda ljude sa par hiljada eura i komfornim životom boli kurac za Muhameda, Isusa i ostalu veselu družbu proroka, a ti sjediš u kući, primaš socijalu, višak vrijednosti koji ti ljudi ostvare, i i nudiš nam dokaze, koji dokazuju samo da ti pojma nemaš o metodologiji, da ne znaš šta su vjerovatnoća i kombinatorika, a vjeruj da je meni mudžiza ako si uspio završiti bilo šta osim vehabijskih online kurseva ili je taj tvoj ETF u rangu fakulteta za prodavače magle u Saudiji.
Još nisi u stanju da shvatiš kako je broj 5 podjednaka ,,sredina'' kao i broj 6 u odnosu na 10, nemoj lagati da si završio neku ozbiljnu školu, ova tvrdnja te u startu demantuje, nema zaokruživanja, meni je ovo bliže, matematika ima decidan skup pravila,a ti mi djeluješ kao neko k'o ne zna riješiti ni one zadatke tipa 2+2x2:2=? ili pitanja tipa; ako prestigneš drugoplasiranog u utrci, na kojoj si poziciji?
Možda ljude sa par hiljada eura i komfornim životom boli kurac za Muhameda, Isusa i ostalu veselu družbu proroka, a ti sjediš u kući, primaš socijalu, višak vrijednosti koji ti ljudi ostvare, i i nudiš nam dokaze, koji dokazuju samo da ti pojma nemaš o metodologiji, da ne znaš šta su vjerovatnoća i kombinatorika, a vjeruj da je meni mudžiza ako si uspio završiti bilo šta osim vehabijskih online kurseva ili je taj tvoj ETF u rangu fakulteta za prodavače magle u Saudiji.
Još nisi u stanju da shvatiš kako je broj 5 podjednaka ,,sredina'' kao i broj 6 u odnosu na 10, nemoj lagati da si završio neku ozbiljnu školu, ova tvrdnja te u startu demantuje, nema zaokruživanja, meni je ovo bliže, matematika ima decidan skup pravila,a ti mi djeluješ kao neko k'o ne zna riješiti ni one zadatke tipa 2+2x2:2=? ili pitanja tipa; ako prestigneš drugoplasiranog u utrci, na kojoj si poziciji?
-
r_faruk
#2786 Re: Svijet bez religija
covjek se uvijek moze zbuniti
- Smrcak15
#2787 Re: Svijet bez religija
Invincible wrote: Što bolan Šveđane onda ne pozivaš u istinu? Pod uslovom da si uopšte i jezik savladao, pošto nijednu varijantu ovog jezika koji se govori na našim prostorima, očito nisi.
a kako ti znas da nepozivam?Što bolan Šveđane onda ne pozivaš u istinu? Pod uslovom da si uopšte i jezik savladao, pošto nijednu varijantu ovog jezika koji se govori na našim prostorima, očito nisi.
hahahahahaa ti sjediš u kući, primaš socijalu, višak vrijednosti koji ti ljudi ostvare,
ma jok eto ja na sociali se zafrkavamnemoj lagati da si završio neku ozbiljnu školu, ova tvrdnja te u startu demantuje,
-
Invincible
#2788 Re: Svijet bez religija
Vidim ja čitavi gradovi u Švedskoj na islam prelaze, za 3 mjeseca se šerijat uvodi, a ti ako si zaposlen, onda Švedska ima genijalan proces inkluzije.
- Optimus Prime
#2789 Re: Svijet bez religija
Meni samo nije jasno, kako se ti Arapi medjusobno sporazumjevaju.Plavo-bijeli wrote:S obzirom na to kako svaka riječ ima toliko značenja, nemoguće je da u Quranu bude i jedna greška. Da bi se naglasila neka greška tipa da je zemlja ravna ajet bi morao biti napisan ovako " Zemlja je ravna. Ravna. Nije okrugla, kockasta, ili u bilo kojem drugom obliku, ravna je. Ne mislim da je ravna za hodanje, jer je brdovita, ravna je. Nemoj da bi ko ispravio ovo da je ravna, ravna je ko što je linija ravna. "
Narucis caj, dobijes kafu
- Krastavica
#2790 Re: Svijet bez religija
Ne znam jel sarkazam al..... to se nece desit ni za 100000 godina , jesu tolerantni i vise nego sto treba. Pricam sa njima i svi znaju da ti Sved jedno govori a drugo misli cisto iz kulture kad su ove stvari u pitanju . Ono sto mi kazu jer poznaju mene i moje stavove hmmm , bolan mrze sve dosle koji sisaju drzavu , Sved te voli dok porez placas , sve koji djaba leze NE VOLEInvincible wrote:Vidim ja čitavi gradovi u Švedskoj na islam prelaze, za 3 mjeseca se šerijat uvodi, a ti ako si zaposlen, onda Švedska ima genijalan proces inkluzije.
-
Avetinho
#2791 Re: Svijet bez religija
Majko mila! Sta kazes, dobro se zna?Smrcak15 wrote:dobro to se zna da je najbolja nagrada u Dzennetu gledanje u njegovo savrseno lijepo lice, i razgovor sa njim. to je vec poznato ali osim toga, sta?Towelie wrote:
pravi vjernici još više vole Allaha.'' (El-Bekare, 165)
Nemojte bolan ljudi vise ovoliko lupati po tastaturi.
- Towelie
#2792 Re: Svijet bez religija
Ja bih tebi preporucio da probas da citas sa razumevanjem. I brat Smrcak i ja smo vernici a to podrazumeva da verujemo u Boga i u svaku rec koju je On objavio da su sama istina. Tako da, iz nase vernicke perspektive, zaista se dobro zna.Avetinho wrote:Majko mila! Sta kazes, dobro se zna?Smrcak15 wrote:dobro to se zna da je najbolja nagrada u Dzennetu gledanje u njegovo savrseno lijepo lice, i razgovor sa njim. to je vec poznato ali osim toga, sta?Towelie wrote:
pravi vjernici još više vole Allaha.'' (El-Bekare, 165)![]()
Sama autenticnost Kur'ana nije bila tema emisije.
- Smrcak15
#2793 Re: Svijet bez religija
da to se zna iz hadisa, znaci poznato iz hadisa izmedju nas vjernika a sad kad pricamo sa vama onda je to diskutabilnoAvetinho wrote:Majko mila! Sta kazes, dobro se zna?Smrcak15 wrote:dobro to se zna da je najbolja nagrada u Dzennetu gledanje u njegovo savrseno lijepo lice, i razgovor sa njim. to je vec poznato ali osim toga, sta?Towelie wrote:
pravi vjernici još više vole Allaha.'' (El-Bekare, 165)![]()
pazi jednu stvar, ono moze da se zna za to pa makar i nemora biti istina ali je poznata ta informacija, razumijes li sad??
-
Avetinho
#2794 Re: Svijet bez religija
Po kuranu, bolja je desna ruika. Lijevom se cisti supak i pogana je, a desnom se jede i cista je. Koliko se sjecam iz Kurana, ljevoruke osobe sejtancici, s njima nesto nije u redu.Smrcak15 wrote:Plavo-bijeli wrote: {...}
obadvoje, ovo je pitanje, kao koja je bolja ruka lijeva ili desna.5. Da li je bolje čitav život posvetiti Kur'anu, izučavanju istog, truditi se da postaneš hafiz, ili izučavati nauku i druge knjige, postati naučnik i truditi se da svima poboljšaš život na planeti?
{...}
-
Avetinho
#2795 Re: Svijet bez religija
Odakle je tacno dosla ta poznata "informacija", iz hadisa? Kako je dospjela ta "informacija" do hadisa? Znas li uopste znacenje rijeci "informacija"? Znas li uopste znacenje rijeci "znanje"?Smrcak15 wrote:da to se zna iz hadisa, znaci poznato iz hadisa izmedju nas vjernika a sad kad pricamo sa vama onda je to diskutabilnoAvetinho wrote:Majko mila! Sta kazes, dobro se zna?Smrcak15 wrote:
dobro to se zna da je najbolja nagrada u Dzennetu gledanje u njegovo savrseno lijepo lice, i razgovor sa njim. to je vec poznato ali osim toga, sta?![]()
pazi jednu stvar, ono moze da se zna za to pa makar i nemora biti istina ali je poznata ta informacija, razumijes li sad??
- Smrcak15
#2796 Re: Svijet bez religija
Avetinho wrote: Odakle je tacno dosla ta poznata "informacija", iz hadisa? Kako je dospjela ta "informacija" do hadisa? Znas li uopste znacenje rijeci "informacija"? Znas li uopste znacenje rijeci "znanje"?
daOdakle je tacno dosla ta poznata "informacija", iz hadisa?
preko meleka Dzibrila/GabrielaKako je dospjela ta "informacija" do hadisa?
jeli to ono sto se sipa u kafuZnas li uopste znacenje rijeci "informacija"?
Znas li uopste znacenje rijeci "znanje"?
-
Avetinho
#2797 Re: Svijet bez religija
Dakle ovako: lik iz bajke je porucio da su ostali likovi i dogadjaji iz bajke istiniti.Smrcak15 wrote:Avetinho wrote:preko meleka Dzibrila/GabrielaKako je dospjela ta "informacija" do hadisa?
Znao sam ja da nece nista dobro ispasti kad se pocnu brkati i izjednacavati termini "nauk" i "nauka".
- dustaban
#2798 Re: Svijet bez religija
Jebote, koja rasprava, ne mogu vjerovati. Smrcak...I NULA JE BROJ!Smrcak15 wrote:za 10, sredina je izmedju 5 i 6shbc wrote:Smrcak15 wrote:kakav god da je pa i rogat ali matematika se mora poznavati i znati baratati sa njoj sobzirom da je svaki kurs bio matematicke prirodePa kako ga onda ti zavrsi gospodine "5 je najlogicnija sredina od 10"
1,2,3, 4, 5(sredina)6,7,8,9,10
Dakle 0,1,2,3,4 (5-sredina) 6,7,8,9,10
ili da to nacrtamo
oI....1I....2I....3I....4I....5I....6I....7I....8I....9I....1I0
Last edited by dustaban on 04/05/2016 22:59, edited 1 time in total.
- nasa
#2799 Re: Svijet bez religija
@avetinho
Pa ti onda prosetaj na neku drugu temu kad je tako glupo i ako ti je na ovoj cilj ismijavati odgovore na vrlo plitak nacin tipa bajke,haha, buhaha.... Mislim, fatas se za banalne stvari, dosadno i iritantno.
A i @Smrle kad razlozis te odgovore....
Pa ti onda prosetaj na neku drugu temu kad je tako glupo i ako ti je na ovoj cilj ismijavati odgovore na vrlo plitak nacin tipa bajke,haha, buhaha.... Mislim, fatas se za banalne stvari, dosadno i iritantno.
A i @Smrle kad razlozis te odgovore....
-
Avetinho
#2800 Re: Svijet bez religija
Nema problema, sta god moderacija naredi, mora se slusat.
Evo koja mi je trun u oko upala.
Ovamo se galami kako se "dobro svi znaju da je najljepse gledati u lice Gospodara". kad pitas kako to "svi dobro znaju", onda ti odgovere da "svi dobro znaju" jer je tako porucio Dzibril.
To ti je otprilike isto kao kad Herkules kaze da je lice u Zeusa najljepse, a to "svi znaju" jer je tako porucila Hera. Mora onda biti da je tako.
Evo koja mi je trun u oko upala.
Ovamo se galami kako se "dobro svi znaju da je najljepse gledati u lice Gospodara". kad pitas kako to "svi dobro znaju", onda ti odgovere da "svi dobro znaju" jer je tako porucio Dzibril.
To ti je otprilike isto kao kad Herkules kaze da je lice u Zeusa najljepse, a to "svi znaju" jer je tako porucila Hera. Mora onda biti da je tako.