Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
- tututuuuu
#2776 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
bas da su fukare i nisu, osobito Cesi.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2777 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
opet zamjene teza...poljaci sve rade po zakonu sto bi rekao brankovic
i nema ih kao imigranata kojih moze doci 100 milijuna i opet ce biti 500 milijuna na cekanju jer je 40 drzava u odredjenom vidu sukoba
poljak je u eu...somalijci iracani nisu
niko ama bas niko ne moze drugome narediti da cini ono sto ne zeli
i nema ih kao imigranata kojih moze doci 100 milijuna i opet ce biti 500 milijuna na cekanju jer je 40 drzava u odredjenom vidu sukoba
poljak je u eu...somalijci iracani nisu
niko ama bas niko ne moze drugome narediti da cini ono sto ne zeli
- AleksoMKD
#2778 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Jebiga, otisla je Poljska u desno.Edin H. wrote:
Bojim se da ih niko nije nista pitao![]()
Pa neka onda vrate Poljake iz Engleske i drugih evropskih zemalja u Poljsku.
Rade godinu dana u Engleskoj, onda mole poslodavca da im da otkaz da bi se nakacili na socijalu i besplatan stan, jos im djeca zive u Poljskoj, a oni dobijaju Child benefit za njih.
Koji populizam i demagogija, nevjerovatno.
- Edin H.
#2779 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
U biblioteku, pa se malo libri uhvati.tututuuuu wrote:bas da su fukare i nisu, osobito Cesi.
I potrazi izvjestaje UNHCR-a kako Cesi tretiraju svoje gradjane, romsku populaciju, npr. segregacija djece koju vrse po skolama, kao u najbolje vrijeme nacista.
Black Swan, clanstvo u Evropskoj uniji podrazumjeva odredjena prava, ali i obaveze, a jedna od obaveza je i postovanje Zenevske konvencije o izbjeglicama. Normalno je ocekivati da zemlja, clan Evropske unije pomogne da se teret izbjeglica iz ratom zahvacenih zemalja, zajednicki podnese, u odnosu na nacionalno bogatstvo.
Osnovni razlog zasto Englezi zele van EU nisu azilanti, nego upravo migranti iz zemalja, clanica Evropske unije. Nor. nece da prihvate prijedlog da ukoliko Poljak zivi u Engleskoj da se njihovoj djeci koja zive u Poljskoj Engleska placa dodatak za djecu u iznosu koji je ekvivalentan zaradama u Poljskoj, a ne na nivou koji je u Engleskoj.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2780 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
sto se mene tice sve sto donese parlament jedne zemlje nek se sprovodi
naravno u suglasju sa sudom i osnovnim ljudskim pravima koja ne ukljucuju tablet
naravno u suglasju sa sudom i osnovnim ljudskim pravima koja ne ukljucuju tablet
- tututuuuu
#2781 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
pa fukara se valjda odnosi na financijsku situaciju datih a ne na njihove ine postupke?Edin H. wrote:U biblioteku, pa se malo libri uhvati.tututuuuu wrote:bas da su fukare i nisu, osobito Cesi.![]()
I potrazi izvjestaje UNHCR-a kako Cesi tretiraju svoje gradjane, romsku populaciju, npr. segregacija djece koju vrse po skolama, kao u najbolje vrijeme nacista.
Black Swan, clanstvo u Evropskoj uniji podrazumjeva odredjena prava, ali i obaveze, a jedna od obaveza je i postovanje Zenevske konvencije o izbjeglicama. Normalno je ocekivati da zemlja, clan Evropske unije pomogne da se teret izbjeglica iz ratom zahvacenih zemalja, zajednicki podnese, u odnosu na nacionalno bogatstvo.
Osnovni razlog zasto Englezi zele van EU nisu azilanti, nego upravo migranti iz zemalja, clanica Evropske unije. Nor. nece da prihvate prijedlog da ukoliko Poljak zivi u Engleskoj da se njihovoj djeci koja zive u Poljskoj Engleska placa dodatak za djecu u iznosu koji je ekvivalentan zaradama u Poljskoj, a ne na nivou koji je u Engleskoj.
- Connaisseur Karlin
#2782 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Edin H. wrote:U biblioteku, pa se malo libri uhvati.tututuuuu wrote:bas da su fukare i nisu, osobito Cesi.![]()
- animals
#2783 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Problem je, sto se mora zaustaviti nekontrolisano setanje imigranata kroz Evropu..
sto neke zemlje nece izbjeglice, mozda je odgovor na ove bolesnike sto se raznjeli u Briselu..
i oni su jednom primljeni u Evropu i sve im je dato..i oni to vracaju na ovakav nacin..
i otuda strah od useljavanja muslimana iz arapski zemalja..
sto neke zemlje nece izbjeglice, mozda je odgovor na ove bolesnike sto se raznjeli u Briselu..
i oni su jednom primljeni u Evropu i sve im je dato..i oni to vracaju na ovakav nacin..
i otuda strah od useljavanja muslimana iz arapski zemalja..
- vivaldi
#2784 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
ovaj bas opleo po imigrantima, a navodi masu nekih primjera koji su stvarno nevjerovatni - jel stvaro ovo moguce u svedskoj ili je malo izvuceno iz konteksta?
u jednom trenutku kaze da je zbog rata pobjego sa balkana pa ne znam jel iz bosne?
u jednom trenutku kaze da je zbog rata pobjego sa balkana pa ne znam jel iz bosne?
- TAFKAP
#2785 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
@Zvize, jesil to ti?

- Altair_SA
#2786 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Zviz je u Danskoj koliko se sjecamTAFKAP wrote:@Zvize, jesil to ti?
![]()
![]()
A ovaj strucnjak iz videa... star je ovo video i bio je u nekoj temi nekad. Bosnjo imigrant montiro malo gluposti koje je pofato po netu i sad bi druge da protjeruje iz zemlje u koju je i on doso ko izbjeglica
Pominjo je neko na ovoj temi samo treba naci da ovako 1% kriminala u Svedskoj su pocinili imigranti i izbjeglice, to koliko se mogu sjetiti u prosloj godini... Al nek su za sve krivi imigranti u ocima prosjecnog fasistickog govneta
- Gojeni H
#2787 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Bio je ovaj jaran sviJeh zubara u Svedskoj na forumu na nekoj drugoj temi.vivaldi wrote:ovaj bas opleo po imigrantima, a navodi masu nekih primjera koji su stvarno nevjerovatni - jel stvaro ovo moguce u svedskoj ili je malo izvuceno iz konteksta?
Neka shusha iz Bosne, ne znamo da li je dijete izbjeglice ili pobjegulje, al' da se usr'o da ode Svecka socijala, jest'.
- uglavnomja
#2788 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
u norveskoj je taj % ogroman, da ne lupam sada 90, ali 1 nije sigurnoAltair_SA wrote:Zviz je u Danskoj koliko se sjecamTAFKAP wrote:@Zvize, jesil to ti?
![]()
![]()
![]()
A ovaj strucnjak iz videa... star je ovo video i bio je u nekoj temi nekad. Bosnjo imigrant montiro malo gluposti koje je pofato po netu i sad bi druge da protjeruje iz zemlje u koju je i on doso ko izbjeglica![]()
Pominjo je neko na ovoj temi samo treba naci da ovako 1% kriminala u Svedskoj su pocinili imigranti i izbjeglice, to koliko se mogu sjetiti u prosloj godini... Al nek su za sve krivi imigranti u ocima prosjecnog fasistickog govneta
- Altair_SA
#2789 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Zaposli ti mene da rovim po temi, hajd nije bilo toliko stranica unazad
evo, kaze manje od 1% i to izvestaj njihove murije 
Maverick78 wrote:Londonom sam se i ja odusevio, samo sto sam bio sa zenomali ima zena
![]()
Muske nisam zagledao
Ja od skoro koristim blagodeti putovanja svedskim pasosem, tako da sljedeca destinacija je USA
![]()
ON topic... u izvjestaju svedske policije, manje od jedan procenat svih krivicnih dijela u Svedskoj su pocinili novopridosli imigranti i izbjeglice... Nazalost, neki desnicarski krugovi zele prikazati da su prakticno svi problemi koji se desavaju tu izazvani od strane izbjeglica, sto po ovom izvjestaju policije definitivno nije istina, naprotiv...
Refugees are involved in less than one percent of the interventions that the police do in Sweden, shows statistics Dagens Nyheter developed. Notifications relating to asylum seekers is provided by the police with the code "291". DN has produced statistics by running the errands with the code, against the total number of cases that the police registered during the same period. Police would not say how many cases with the code, but according to the Swedish newspaper Svenska Dagbladet, these are about 5,000 cases, up to the end of January. - If you look at the big collective as corresponding figures normal image of the police intervention, says Thomas Wallberg, the national police operations department, Noah. - Given the enormous attention that crime among the new arrivals have received during the past six months so let 1 percent as quite a bit. That means that 99 percent of what the police are doing can not be linked to the new arrivals, says Felipe Estrada, a professor of criminology at Stockholm University told the newspaper. TT
http://www.svtplay.se/klipp/6388317/fa- ... flyktingar
https://translate.google.com/translate? ... edit-text=
- uglavnomja
#2790 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Altair_SA wrote:Zaposli ti mene da rovim po temi, hajd nije bilo toliko stranica unazadevo, kaze manje od 1% i to izvestaj njihove murije
Maverick78 wrote:Londonom sam se i ja odusevio, samo sto sam bio sa zenomali ima zena
![]()
Muske nisam zagledao
Ja od skoro koristim blagodeti putovanja svedskim pasosem, tako da sljedeca destinacija je USA
![]()
ON topic... u izvjestaju svedske policije, manje od jedan procenat svih krivicnih dijela u Svedskoj su pocinili novopridosli imigranti i izbjeglice... Nazalost, neki desnicarski krugovi zele prikazati da su prakticno svi problemi koji se desavaju tu izazvani od strane izbjeglica, sto po ovom izvjestaju policije definitivno nije istina, naprotiv...
Refugees are involved in less than one percent of the interventions that the police do in Sweden, shows statistics Dagens Nyheter developed. Notifications relating to asylum seekers is provided by the police with the code "291". DN has produced statistics by running the errands with the code, against the total number of cases that the police registered during the same period. Police would not say how many cases with the code, but according to the Swedish newspaper Svenska Dagbladet, these are about 5,000 cases, up to the end of January. - If you look at the big collective as corresponding figures normal image of the police intervention, says Thomas Wallberg, the national police operations department, Noah. - Given the enormous attention that crime among the new arrivals have received during the past six months so let 1 percent as quite a bit. That means that 99 percent of what the police are doing can not be linked to the new arrivals, says Felipe Estrada, a professor of criminology at Stockholm University told the newspaper. TT
http://www.svtplay.se/klipp/6388317/fa- ... flyktingar
https://translate.google.com/translate? ... edit-text=
e hebat ga, ima razlike izmedju NOVOPRIDOSLIH imigranata i izbjeglica, odnosno trazilaca azila i generalno svih stranaca.
ovi prvi se cuvaju jer ako naprave belaj dok ne dobiju papire - izgon! naglavacke.
a vjeruj da ovi sa papirima rade, odokativno, 70-80% krivicnih djela.
pljacke, dzeparenja ... 100%
silovanja (osim maturskih kolektivnih pijanki) isto tu negdje
bare bare su sa voznjom u pijanom stanju.
ubistva - kriminalni milje prednjaci. poznati policiji od ranije. opet vecinom stranci i poneki lokalni propalitet.
i porodicno nasilje je specijalitet stranaca, sto istocnije, to nasilnije.
pa poznata albanska i srpska mafija i veliki poslovi ...
itd
- Maverick78
#2791 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Haha, lik jeste komican zaistaGojeni H wrote:Bio je ovaj jaran sviJeh zubara u Svedskoj na forumu na nekoj drugoj temi.vivaldi wrote:ovaj bas opleo po imigrantima, a navodi masu nekih primjera koji su stvarno nevjerovatni - jel stvaro ovo moguce u svedskoj ili je malo izvuceno iz konteksta?
Neka shusha iz Bosne, ne znamo da li je dijete izbjeglice ili pobjegulje, al' da se usr'o da ode Svecka socijala, jest'.
Opet, sto se tice bh dijaspore, ne treba gledati kroz njega i slicne. Neuporedivo je vise onih koji su tu zaista uspjesni. Posebno ova omladina
http://sverigesradio.se/sida/artikel.as ... el=6347804
- vivaldi
#2792 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
ma meni on nije shega, vec su mi primjeri shega, ako su zaista tacni.Maverick78 wrote:Haha, lik jeste komican zaista Opet, sto se tice bh dijaspore, ne treba gledati kroz njega i slicne. Neuporedivo je vise onih koji su tu zaista uspjesni. Posebno ova omladina . Prije par mjeseci je bila emisija o tome na svedskom drzavnom radio (Sveriges Radio P4). Najbolje integrisana zajednica od svih imigrantskih zajednica u Svedskoj. Konkretno su uzeli primjer jedne regije gdje ima bosanaca, 44% se skoluje dalje, tj. ide na neki fakultet ili visu skolu, za razliku recimo od drugih koji su rodjeni u Svedskoj i taj procenat iznosi 28%. To ja i ovako vidim oko sebe, masa te nase omladine studira tu i kasnije ima fine poslove, mada je bilo fino dobiti statisticki potvrdu diretkno od svedjana u vezi toga.
s obzirom da jako dobro prica engleski (logicno i svedski) nije sigurno nikakav probisvjet.
jedino nisam znao jel iz bosne ili negdje iz susjedstva jer je rekao da je pobjego zbog balkanskih ratova
- animals
#2793 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Jeste vam vise glupa ta prica sa socijalom..Maverick78 wrote:Haha, lik jeste komican zaistaGojeni H wrote:Bio je ovaj jaran sviJeh zubara u Svedskoj na forumu na nekoj drugoj temi.vivaldi wrote:ovaj bas opleo po imigrantima, a navodi masu nekih primjera koji su stvarno nevjerovatni - jel stvaro ovo moguce u svedskoj ili je malo izvuceno iz konteksta?
Neka shusha iz Bosne, ne znamo da li je dijete izbjeglice ili pobjegulje, al' da se usr'o da ode Svecka socijala, jest'.![]()
Opet, sto se tice bh dijaspore, ne treba gledati kroz njega i slicne. Neuporedivo je vise onih koji su tu zaista uspjesni. Posebno ova omladina. Prije par mjeseci je bila emisija o tome na svedskom drzavnom radio (Sveriges Radio P4). Najbolje integrisana zajednica od svih imigrantskih zajednica u Svedskoj. Konkretno su uzeli primjer jedne regije gdje ima bosanaca, 44% se skoluje dalje, tj. ide na neki fakultet ili visu skolu, za razliku recimo od drugih koji su rodjeni u Svedskoj i taj procenat iznosi 28%. To ja i ovako vidim oko sebe, masa te nase omladine studira tu i kasnije ima fine poslove, mada je bilo fino dobiti statisticki potvrdu diretkno od svedjana u vezi toga.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.as ... el=6347804
ljudi sa nasi prostora vecinom rade i uspjesno su integrirani..
kakva socijalai gluposti..
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2794 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Pa cekaj zar ih Njemacka nije zvala?Edin H. wrote: Black Swan, clanstvo u Evropskoj uniji podrazumjeva odredjena prava, ali i obaveze, a jedna od obaveza je i postovanje Zenevske konvencije o izbjeglicama. Normalno je ocekivati da zemlja, clan Evropske unije pomogne da se teret izbjeglica iz ratom zahvacenih zemalja, zajednicki podnese, u odnosu na nacionalno bogatstvo. .
- Maverick78
#2795 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
@vivaldi Pazi, nisu svi imigranti dobro intergisani tu, i ima tu greske i Svedske kao drzave, previse im dozvoljavaju da budu na socijali. U nekim drugim zemljama je puno teze dobiti socijalu, ali u Svedskoj prakticno je dovoljno da ne radis ili da se pravis lud i neces da radis i to je to. Dobiju placen stan i sve troskove, lijecenje ako treba, plus nekih 400 eura po osobi. Djeciji dodatak je oko 110 eura po djetetu. I tako mogu prakticno godinama i godinama. Neki to zloupotrebljavaju maksimalno i sta je tu je.
Tako da, ima istine, ali ima i puno vise preuvelicavanja i dezinformacija. Puno informacija je pokupio sa nekih desnicarskih portala vjeruj mi, a tu se moze pokupiti i puno laznih informacija, sad iz kog razloga on to radi, nemam pojma, a niti me zanima. Znaju ga licno neka raja sa druge teme, Gojeni je bas bio na toj temi.
Uglavnom, mjenjace se puno toga i ovdje, granice su vec uvedene i ne planiraju da ih otvore do daljeg. Uskoro ce vjerovatno postroziti i dobijanje dokumenata na osnovu braka ili posla, tako da mogu da posavjetujem bilo kome ko ima u planu da dolazi ovamo, da to gleda da zavrsi sto prije, jer je izvjesno da ce to biti poostreno.
Sto se tice Svedske, zemlja evo samo biljezi ekonomsi rast i proslu cijelu godinu i ovu je tako pocela. GDP u 2015. godini je bio 4155 milijardi kruna. Sve velike kompanije posluju pozitivno. Nezaposlenost je nekih 7%... Inace zemlja u kojoj se prozvodi prakticno sve, od gaca i carapa do vozova, kamiona, automobila, aviona, brodova, podmornica...
Nije lose za zemlju od nekih 9 miliona stanovnika
Tako da, ima istine, ali ima i puno vise preuvelicavanja i dezinformacija. Puno informacija je pokupio sa nekih desnicarskih portala vjeruj mi, a tu se moze pokupiti i puno laznih informacija, sad iz kog razloga on to radi, nemam pojma, a niti me zanima. Znaju ga licno neka raja sa druge teme, Gojeni je bas bio na toj temi.
Uglavnom, mjenjace se puno toga i ovdje, granice su vec uvedene i ne planiraju da ih otvore do daljeg. Uskoro ce vjerovatno postroziti i dobijanje dokumenata na osnovu braka ili posla, tako da mogu da posavjetujem bilo kome ko ima u planu da dolazi ovamo, da to gleda da zavrsi sto prije, jer je izvjesno da ce to biti poostreno.
Sto se tice Svedske, zemlja evo samo biljezi ekonomsi rast i proslu cijelu godinu i ovu je tako pocela. GDP u 2015. godini je bio 4155 milijardi kruna. Sve velike kompanije posluju pozitivno. Nezaposlenost je nekih 7%... Inace zemlja u kojoj se prozvodi prakticno sve, od gaca i carapa do vozova, kamiona, automobila, aviona, brodova, podmornica...
Sweden's domestic product , GDP, amounted to 4155 billion in 2015. Compared to 2014 , GDP increased by 4.1 percent. Growth in the fourth quarter of 2015 was 4.5 percent compared with the same quarter last year and 1.3 percent compared with the third quarter of 2015.
http://www.ekonomifakta.se/Fakta/Ekonom ... --Sverige/
- vivaldi
#2796 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
ma svedjani su mi meni cudo prirode..tako ih je malo, a cuda prave.Maverick78 wrote:Sto se tice Svedske, zemlja evo samo biljezi ekonomsi rast i proslu cijelu godinu i ovu je tako pocela. GDP u 2015. godini je bio 4155 milijardi kruna. Sve velike kompanije posluju pozitivno. Nezaposlenost je nekih 7%... Inace zemlja u kojoj se prozvodi prakticno sve, od gaca i carapa do vozova, kamiona, automobila, aviona, brodova, podmornica... Nije lose za zemlju od nekih 9 miliona stanovnika
zato mi i jeste cudna da njihova preotvorenost. Svaba je 10 puta vise, a mislim da je svedska druga po broju primljenih.
sta im je to trebalo da se guraju nemam pojma. cini mi se da su prevelik gutljaj potegli.
sjebace to i nas i diretkno i indirektno. kao sto si i sam napisao, stegnuce sada kriterije.
- Maverick78
#2797 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Vjeruj mi i meni... i to da ne racunamo samo one velike kompanije koje su poznate u svjetskim razmjerama, masa manjih kompanija za koje ranije nisam cuo, ali prave ultra kvalitetno sve.
Pazi, moras da ih poznajes dosta bolje da bi shvatio da su oni ovo oko izbjeglica uradili bas onako kakvi su oni ustvari. Prosto, drzali su se svog djela dogovora. Prosjecni svedo kad nesto radi radi ful i onako kako je obecao i kako treba da se uradi, skoro pa nikada tu nema fuseraja ili rada mimo dogovorenog. Tako je bilo i ovo oko izbjeglica. Uzeli su tacno koliko su mogli, nekih 160.000 je doslo ovamo i onog trenutka kad su kapaciteti popunjeni, rekli su kraj i zatvorili granice. Dolazili su njemci da ih mole da uzmu jos, ali ne moze, prosto oni su rekli dosta i sveda tu vise ne pitaj moze li to kako drugacije, jer ne moze... u bilo kom segmentu zivota su takvi. Tako da cisto sumnjam da ce oni otvoriti granice za jos ljudi... ne zato sto nece da pomognu, vec zato sto smatraju da su primili koliko su mogli i koliko je do njih. Nije to neki preveliki zalogaj vjeruj mi, prosto su odradili koliko je do njih i to je to.
Primili su inace oko 160.000 izbjeglica, kao sto sam pomenuo vec, ali vratice ih puno. Nece vjerovatno ove iz Sirije, ali ostalih nekih 80.000 planiraju vratiti jer ne ispunjavaju uslove za ostanak. Njemacka je ipak primila dosta dosta vise, mada kao sto si napisao Njemacka ima i desetak puta stanovnika vise.
Pazi, moras da ih poznajes dosta bolje da bi shvatio da su oni ovo oko izbjeglica uradili bas onako kakvi su oni ustvari. Prosto, drzali su se svog djela dogovora. Prosjecni svedo kad nesto radi radi ful i onako kako je obecao i kako treba da se uradi, skoro pa nikada tu nema fuseraja ili rada mimo dogovorenog. Tako je bilo i ovo oko izbjeglica. Uzeli su tacno koliko su mogli, nekih 160.000 je doslo ovamo i onog trenutka kad su kapaciteti popunjeni, rekli su kraj i zatvorili granice. Dolazili su njemci da ih mole da uzmu jos, ali ne moze, prosto oni su rekli dosta i sveda tu vise ne pitaj moze li to kako drugacije, jer ne moze... u bilo kom segmentu zivota su takvi. Tako da cisto sumnjam da ce oni otvoriti granice za jos ljudi... ne zato sto nece da pomognu, vec zato sto smatraju da su primili koliko su mogli i koliko je do njih. Nije to neki preveliki zalogaj vjeruj mi, prosto su odradili koliko je do njih i to je to.
Primili su inace oko 160.000 izbjeglica, kao sto sam pomenuo vec, ali vratice ih puno. Nece vjerovatno ove iz Sirije, ali ostalih nekih 80.000 planiraju vratiti jer ne ispunjavaju uslove za ostanak. Njemacka je ipak primila dosta dosta vise, mada kao sto si napisao Njemacka ima i desetak puta stanovnika vise.
Da, planiraju da poostre dobijanje boravisne dozvole na osnovu braka i posla. Sada je 2 godine, a drzavljanstvo nakon svega tri godine ako si u braku sa svedskim drzavljaninom/kom. Planiraju na 5 godina da podignu samo za dobijanje stalne boravisne dozvole, uz neke uslove koje ce zaista tesko biti ispuniti. Jos uvijek nije tako, ali to se zacas moze promjeniti.Ygeman: Up to 80,000 asylum seekers can be deported
https://translate.google.com/translate? ... t=&act=url
- vivaldi
#2798 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
ma jasno je meni odavno kakvi su oni giganti..Maverick78 wrote:uj mi i meni... i to da ne racunamo samo one velike kompanije koje su poznate u svjetskim razmjerama, masa manjih kompanija za koje ranije nisam cuo, ali prave ultra kvalitetno sve.
u odnosu na broj stanovnika, oni i jewsi rules globalno. japanaca je puno vise, ali i oni su mi fenomen tehnoloski-kulturolski. nazalost nisam jos posjetio ni svedsku ni japan ni izrael
- Goldenhand
#2799 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Na vrijeme skontali da od rata nema koristi. Dok su ratovali bili strah i trepet Evrope i onda vidjeli da Evropljani zaslužuju Ruse i Njemce za gospodare i izolirali se.vivaldi wrote:ma jasno je meni odavno kakvi su oni giganti..Maverick78 wrote:uj mi i meni... i to da ne racunamo samo one velike kompanije koje su poznate u svjetskim razmjerama, masa manjih kompanija za koje ranije nisam cuo, ali prave ultra kvalitetno sve.
u odnosu na broj stanovnika, oni i jewsi rules globalno. japanaca je puno vise, ali i oni su mi fenomen tehnoloski-kulturolski. nazalost nisam jos posjetio ni svedsku ni japan ni izrael
-
prog321
#2800 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Zna Svedska sta radi.
Da bi se odrzao nivo cijena stanovanja (koji je medju najvecim u Evropi) potreban je svake godine odredjen uvoz imigranata.
Iz istog razloga Kanada uvozi preko 200 hiljada imigranata svake godine. A u USA i preko milion godisnje.
Da bi se odrzao nivo cijena stanovanja (koji je medju najvecim u Evropi) potreban je svake godine odredjen uvoz imigranata.
Iz istog razloga Kanada uvozi preko 200 hiljada imigranata svake godine. A u USA i preko milion godisnje.