Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
detroit-mercy

#2776 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by detroit-mercy »

sinuhe wrote:Image
Ponukan obecanjima koja su dolazila od tadasnjih vlasti o ulaganju sredstava i rada i ostalih gluposti. Moj tetak, rodjak i maltene treci komsija su se vratili iz Austrije/Francuske ulozili pare i poceli da rade. Za manje od godinu dana sva trojica su se vratila u instranstvo. Jednostavno nije islo, sve je bilo jedna veca ubleha.
Dozer

#2777 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Dozer »

supercali wrote:otisli fudo kanadjanin i amazonac na takmicenje u sjeci suma klo ce najvise posjeci

i zavrsilo takmicenje kanadjanin pobjedio fudo drugi ovaj amazonac treci
i pita kanadjanina fudo kako si ti skoro duplo vise od mene posjekao drva
kaze kanadjanin fino uze stihl upali i pocne sjeci
kad fudo a ti to palis?

i od tad fudo se kune u stihl
A to je bilo 1985 kad je Fudo imao 6 godina. Medjutim, to mu je ostalo toliko duboko urezano da je jedva docekao 1992 i rat, kako bi na Kupresu upadao po 20km iza cetnickih linija samo kako bi pronasao Stihlovku. I nasao je. Ne jednu, nego tri!
Ostaje da nam razjasno na koji nacin se vratio nazad kroz cetnicke rovove, pri tome istovremeno koristeci sve tri stihllovke da sasijece srpsku nejac koja mu je stajala na putu u tim rovovima. :D
Last edited by Dozer on 02/09/2015 20:35, edited 1 time in total.
detroit-mercy

#2778 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by detroit-mercy »

Dozer wrote:
detroit-mercy wrote:
piupiu wrote:
Za sistemom se nema šta žaliti, on je imao svoju istorijsku svrhu; došao, prošao, hvala mu na onome što je napravio. A, dozvoliti ovom nesistemu, ovoj smijuriji od neofeudalnih prćija, da pljuje po onom sistemu - e, to je stvarno za ... :-)
Korektno boldano, ono sto meni smeta sto se cio raspad drzave posmatra sa neke idealisticke strane. Eto da je Tito pobio dovoljno, Juga se ne bi raspala :-) . Eto, dosle nacionalne stranke, Juga se raspala. A vamo drugovi se prvi raskantali medjusobno.
Pa na kraju ko da smo mi u BiH krivi za bilo sta, moglo je biti jos sto i jedan Alija, nas u tim desavanjima nije niko nista pitao, jednostavno bili smo statisti. I sad me dodje i postavi youtube snimak eto Slovenci i sad zale za Jugom. Kurac zale, prvi su izletili iz nje mi ga najebali i sad oni ko zale a narodi u Bosni treba da snose krivicu za smrt drzave, cemu su najmanje doprinijeli.
Nije ba sto tako, al hajde...
Ja bih svo ovo s(r)tanje svijesti ljudi na ovom prostoru sve na plastificiranu jednostavnost - imao sam desetobrzinca, a onda mi neko utrpao BMX i na momenat me ubijedio da je bolji. Nakon nekog vremena sam shvatio da sam zejabn i d ase BMX ne moze mjeriti s mojim starim destobrzincem.
Logicno, zao mi desetobrzinca. Bio veci, udobniji, brzi, tisii.... A ovaj BMX nekakav pendav, kratak, neudoban, bucan, spor...

Usput, ja svaki dan pravim litar prirodnog cistog kefira, odlican za regulisanje jetre i metabolizma generalno. Naucio za dan :D
Jedini problem sa desetobrzincem sto je bio loseg kvaliteta a kratkog trajanja, tako da se je raspao da ga ni najbolji majstor ne moze pokrpiti.
Tragom tvoje analogije :mrgreen: .
Dozer

#2779 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Dozer »

Tesko.... Moj trajao od '89 do 2002, a ni sam ne zna gdje je sve bio i sta je sve istrpio. Unisov :D
Uh...lazem! Od '86! :D
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#2781 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Domaci izdajnik »

detroit-mercy wrote:Jedini problem sa desetobrzincem sto je bio loseg kvaliteta a kratkog trajanja, tako da se je raspao da ga ni najbolji majstor ne moze pokrpiti
Jest mOhunu loš bio! Ja sam do prije desetak godina imao ROG trkaći bicikl, pedale, leptir i mjenjač su bili Made in France. Za sve godine ekspolatacije stradao je jedino tzv leptir na zadnjem točku....osim guma i kočnica sve bilo fabrički :)

Kupio femšn turbo moderni Mount bike sa svim osim navigacijom, u roku od mjesec dana raspale se i pedale i zupčanici :-)
5 0 5

#2782 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by 5 0 5 »

napisao sam vec jednom na ovoj temi. a evo opet cu. prije dvije godine sam vidio unisovo biciklo (bas taj desetobrzinac) na ulici u amsterdamu. slikao sam ga. a cim mi se bude dalo, potrazit cu tu sliku.
detroit-mercy

#2783 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by detroit-mercy »

5 0 5 wrote:napisao sam vec jednom na ovoj temi. a evo opet cu. prije dvije godine sam vidio unisovo biciklo (bas taj desetobrzinac) na ulici u amsterdamu. slikao sam ga. a cim mi se bude dalo, potrazit cu tu sliku.
Kod mene jedan poznanik ovdje vozi Jugu :mrgreen:
Dozer

#2784 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Dozer »

Pozuri :D
detroit-mercy

#2785 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by detroit-mercy »

sinuhe wrote:Image

1985
Prevent BiH ostvaruje izvoz i veci od toga ali niko da napomene :mrgreen:
spreca

#2786 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by spreca »

Lajavikrelac wrote:
spreca wrote: Umiru sela koja su raseljena i protjerana....druga sela se razvijaju i uvelicavaju......ma kome si to mogao prodati sve pa cak i prije proizvedenog...daj nemoj biti smijesan.......otkupne stanice nikad nisu ispostovale otkunu cijenu koju su za ranije dogovorili ,plus sto su te jos zajebavali za sve moguce...od navodno loseg kvaliteta do neznam cega sve
Nemoj pregoniti. Veliki dio Srbije koji rata nije vidio je opustio zbog propasti zadruga i lošeg otkupa i plasmana, a do 90tih je živjelo od poljoprivrede:
http://mondo.rs/a710118/Info/Ekonomija/ ... -cene.html
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story ... eskve.html

Manje-više je isto stanje u BIH. Ima sela gdje rata kao da nije bilo....
Nista ne pregonim....srbija je raspadom Yu izgubila trziste.....sama armija je bila veliki konzument......danas pusu drugi vjetrovi.....u mom selu je sad bolje i ako se ne obradjuje sve kao nekada.... ipak sad bar kod mene selo stoji dobro
Domaci izdajnik

#2787 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

A čiji je Prevent i ko ubire paru?
Domaci izdajnik

#2788 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

spreca wrote:Nista ne pregonim....srbija je raspadom Yu izgubila trziste.....sama armija je bila veliki konzument......danas pusu drugi vjetrovi.....u mom selu je sad bolje i ako se ne obradjuje sve kao nekada.... ipak sad bar kod mene selo stoji dobro
Ne kažem da nije istina što govoriš, samo nije baš sve bilo tako bijedno i jadno....a što se tiče tržišta i armije pa najviše namjenske industrije je nahranilo BIH porodica. I da armija nije bila najveći konzument, primjer maline....
Last edited by Domaci izdajnik on 02/09/2015 20:56, edited 1 time in total.
spreca

#2789 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by spreca »

Lajavikrelac wrote:
spreca wrote:Nista ne pregonim....srbija je raspadom Yu izgubila trziste.....sama armija je bila veliki konzument......danas pusu drugi vjetrovi.....u mom selu je sad bolje i ako se ne obradjuje sve kao nekada.... ipak sad bar kod mene selo stoji dobro
Ne kažem da nije istina što govoriš, samo nije baš sve bilo tako bijedno i jadno....a što se tiče tržišta i armije pa najviše namjenske industrije je nahranilo BIH porodica.
i ne govorim da je bilo bijeda i jad....ali sad bar kod mene selo manje radi a zivi bolje...kontas.....vec sam reko da je u bivsoj drzavi bilo dobrih stvari......ali imas ih ovdje nekih koji pretjeruju sa hvaljenjem proslog sistema.....kosto neko rece kao da nismo zivjeli u istoj drzavi :mrgreen:
a sto se tice armije ....i kostala nas je
Last edited by spreca on 02/09/2015 20:56, edited 1 time in total.
Leons

#2790 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Leons »

supercali wrote:
Leons wrote:
supercali wrote:Pricam o austrijancima ne madjarima i benjaminu kalaju koji je u bih branio madjarske interese u austrougarskoj monarhiji u odnosu na slavene iz hrvatske i bih
Pa pod vlascu Kallaya AU pokusava stvoriti bosnjacku naciju od sva tri etnosa. I kakvo branjenje madjarskih interesa u BiH... Daj ba ne lupetaj.
Ocito ti istorija nije jaca strana
Cuj kakvo branjenje madjarskih interesa a bih i hrvatska povrsinom priblizno madjarskoj a i broj stanovnika tu negdje a i jedni i drugi pod patronatom beca
Inace prije toga madjari kontra hrvata i bosanaca samo slali pisma podrske nikako nisu ratovali
Ako ne znas cinjenice ne znaci automatski lupetanje kako ti kazes nego ae to zove argumentovana rasprava kojoj nisi dorastao jer ne znas neke cinjenice i nemas argumenata da pobijea to
:lol:

Ne znas ti jarane gdje si supalj. Dakle, Madjar Kallay je branio interese Madjarske tako sto je pokusao da ujedini etnicke grupe u BiH, to bi bas ono oslabilo BiH. Kad vec tako dobro guglas, izguglaj i Trianonski sporazum pa da vidis kako su BiH i Hrvatska bile slicne povrsinom i populacijom slavnom Magyarorszagu. :mrgreen:
Fudo387

#2791 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

supercali wrote:otisli fudo kanadjanin i amazonac na takmicenje u sjeci suma klo ce najvise posjeci

i zavrsilo takmicenje kanadjanin pobjedio fudo drugi ovaj amazonac treci
i pita kanadjanina fudo kako si ti skoro duplo vise od mene posjekao drva
kaze kanadjanin fino uze stihl upali i pocne sjeci
kad fudo a ti to palis?

i od tad fudo se kune u stihl
Grohotom se smijem. :lol: :D
Da vas Tito vidi tako duhovite i mastovite, rekao bi da zemlja koja ima tako tupavu omladinu ne treba da brine za svoju buducnost. :mrgreen:
Fudo387

#2792 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

detroit-mercy wrote:
5 0 5 wrote:napisao sam vec jednom na ovoj temi. a evo opet cu. prije dvije godine sam vidio unisovo biciklo (bas taj desetobrzinac) na ulici u amsterdamu. slikao sam ga. a cim mi se bude dalo, potrazit cu tu sliku.
Kod mene jedan poznanik ovdje vozi Jugu :mrgreen:
Yugo,no go! :mrgreen: :lol:
Ljudi se sprdaju sa tim, ja im kazem da se to pravilo u srbiji, onoj istoj sto ste je zBombardovali...oh, ok. :mrgreen:
Domaci izdajnik

#2793 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

spreca wrote:a sto se tice armije ....i kostala nas je
Svaka armija ovog svijeta košta. To ti trebaš znati poznaš Rusiju ;-)

Fudo ne turiraj toliko smrdi ko da su tri Trabanta nagasala.... :mrgreen:
detroit-mercy

#2794 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by detroit-mercy »

Lajavikrelac wrote:A čiji je Prevent i ko ubire paru?
Hastorov :mrgreen:
Ciji je BMW i ko ubire paru je prilicno nevazno pitanje :mrgreen: .
Domaci izdajnik

#2795 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

EI bio naš pare išle nama, BMW je njemački pare ostaju u Njemačkoj. Rudnici Ljubija u vlasništvu Mittala paru klepa Indijac kako nije bitno?
detroit-mercy

#2796 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by detroit-mercy »

Lajavikrelac wrote:
Ne kažem da nije istina što govoriš, samo nije baš sve bilo tako bijedno i jadno....a što se tiče tržišta i armije pa najviše namjenske industrije je nahranilo BIH porodica. I da armija nije bila najveći konzument, primjer maline....
Veca konkurencija plus problem malinara u Srbiji je da uzgajaju malinu na nacin kako se je radilo prije 30-35 godina. Danas imas ljude koji primjenjuju novije metode tako da ostvaruju veci prinos po kolicini ulozenih sredstava.
Domaci izdajnik

#2797 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Pa što onda i dalje malina iz SRB ima najveću cijenu na tržištu? Jbg geografski faktori čine mnogo ;-) Poljaci rasturaju sadnju malina ali je srbijanska kvalitetnija i slađa....Da se neke sorte vinove loze ne uzgajaju na načine kakav je decenijama ustaljen ne bi neka vina bila to što jesu.
detroit-mercy

#2798 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by detroit-mercy »

Lajavikrelac wrote:EI bio naš pare išle nama, BMW je njemački pare ostaju u Njemačkoj. Rudnici Ljubija u vlasništvu Mittala paru klepa Indijac kako nije bitno?
Pa kad se vodis logikom pijace onda je bitno. Jer onaj na pijaci sto god klepi ide u slamaricu. Dok Hastor razmislja na drugi nacin pa se tako stalno siri u BiH, pogledaj prevent BiH prije 10 godina i danas, ili za deset godina.
Domaci izdajnik

#2799 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

detroit-mercy wrote:Pa kad se vodis logikom pijace onda je bitno. Jer onaj na pijaci sto god klepi ide u slamaricu. Dok Hastor razmislja na drugi nacin pa se tako stalno siri u BiH, pogledaj prevent BiH prije 10 godina i danas, ili za deset godina.
Tako je....radnici GAP, Adidasa, Nike i ostalih giganata se slažu s tobom.
Image
Image
spreca

#2800 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by spreca »

detroit-mercy wrote:
Lajavikrelac wrote:EI bio naš pare išle nama, BMW je njemački pare ostaju u Njemačkoj. Rudnici Ljubija u vlasništvu Mittala paru klepa Indijac kako nije bitno?
Pa kad se vodis logikom pijace onda je bitno. Jer onaj na pijaci sto god klepi ide u slamaricu. Dok Hastor razmislja na drugi nacin pa se tako stalno siri u BiH, pogledaj prevent BiH prije 10 godina i danas, ili za deset godina.
Prevent(Slo) je nekad u yu samo radio rukavice zastine za ranike :mrgreen:
Post Reply