Kodi/XBMC Media centar

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
dječak sa šibicama

#2776 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by dječak sa šibicama »

milann1971 wrote:
ajd mi pojasni kako da odradim update sa 16.1 na 17.3, samo par koraka, nisam duduk totalis...radi se o kodiju na android box playeru, hvala
Otvoris Google play store, nadjes Kodi i kliknes na Azuriraj

Jednostavno.
milann1971

#2777 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by milann1971 »

pa nece biti bas tako...probao sam, da moze ne bi pitao ovde
mufa1

#2778 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by mufa1 »

Deinstaliras tu verziju sto imas, e onda odes u play store i nadjes kodi, i instaliraš ga. Tek tad ces imati najnoviju verziju..
ke_ma

#2779 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by ke_ma »

Pozdrav..
Imam pitanjce za linuksaše :D
Naime,imam instaliran kodi 18 alpha1 i problem sa pvr klijentima..
Imam samo jedan instaliran a kada hoću da ga stavim na enabled,kaže mi da nije kompaktabilan sa verzijom kodija..
Naknadno sam instalirao i druge klijente ali dobivam istu grešku..
Izbrisao sam kodija i htio sam da ubacim neku stariju verziju,ali hoš vraga....ne ide..
Znači,pitanje bi bilo zašto nemam i druge klijente,zašto ih ne mogu staviti na enabled,i zašto je tako teško instalirati stariju verziju..
odgovor na barem jedno pitanje bi mi bio dovoljan :lol:
milann1971

#2780 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by milann1971 »

od preksinoc na 2 uredjaja na 17.3 kodiju, ultra sam zadovoljan, prije svega brzinom rada...genesis reborn, jedini momentalno addon za filmove i serije koji radi naaaaj
brazzo19

#2781 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

Sta je opet sa ovim kodijem, sinoc hocu da gledam John Wick 2 ucita mi 6-7 1080p linkova i jedno 10HD linkova, poceo gledat film u pola filma samo zastopa i izbaci me iz filma, udjem ponovo da preskeniram da nastavim sa filmom izbaci mi samo jedan 1080p link i jedno 3-4 ova HD linka ..... i tako od sinoc evo sad usao da provjerim isto .... sta je bilo da nisu pali serveri na kojima su bili filmovi u 1080p rezoluciji ili nesto drugo ?
vicious

#2782 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

brazzo19 wrote:Sta je opet sa ovim kodijem, sinoc hocu da gledam John Wick 2 ucita mi 6-7 1080p linkova i jedno 10HD linkova, poceo gledat film u pola filma samo zastopa i izbaci me iz filma, udjem ponovo da preskeniram da nastavim sa filmom izbaci mi samo jedan 1080p link i jedno 3-4 ova HD linka ..... i tako od sinoc evo sad usao da provjerim isto .... sta je bilo da nisu pali serveri na kojima su bili filmovi u 1080p rezoluciji ili nesto drugo ?
Ne vjerujem da ti iko može dati konkretan odgovor na to pitanje :D

Sa serverima je uvijek promjenljiva situacija, sad radi sad ne radi, ili je teže dostupan iz nekog razloga (provjeri kakvi su ti time out settings, pa možda da produžiš vrijeme?)

Sad sam baš provjerio, i kod mene za taj film Exodus daje jedan 1080p link i 4 HD.
brazzo19

#2783 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

vicious wrote:
brazzo19 wrote:Sta je opet sa ovim kodijem, sinoc hocu da gledam John Wick 2 ucita mi 6-7 1080p linkova i jedno 10HD linkova, poceo gledat film u pola filma samo zastopa i izbaci me iz filma, udjem ponovo da preskeniram da nastavim sa filmom izbaci mi samo jedan 1080p link i jedno 3-4 ova HD linka ..... i tako od sinoc evo sad usao da provjerim isto .... sta je bilo da nisu pali serveri na kojima su bili filmovi u 1080p rezoluciji ili nesto drugo ?
Ne vjerujem da ti iko može dati konkretan odgovor na to pitanje :D

Sa serverima je uvijek promjenljiva situacija, sad radi sad ne radi, ili je teže dostupan iz nekog razloga (provjeri kakvi su ti time out settings, pa možda da produžiš vrijeme?)

Sad sam baš provjerio, i kod mene za taj film Exodus daje jedan 1080p link i 4 HD.
Isto ko i kod mene linkova izbacilo za taj film ... znaci globalni je problem nije do mene :D
30 sekundi mi tacno trazi linkove za svaki film pa onda listu izbaci.
irac300

#2784 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Par dana traje ovaj problem. Prvo sam mislio da je do mene, međutim, isprobam na još jednom boxu i drugim media centrima, ista stvar. Nisam nigdje pronašao šta je uzrok.
dječak sa šibicama

#2785 Re: Kodi/XBMC Media centar

Nije samo do linkova, instalirao sam Kodi ponovo jer sam fleshirao uredjaj na novi launcher, elem jedva se Exodus instalirao... trajalo je poprilicno. Specto fork uspio, Zen ne moze ni dohvatiti odnosno njegov zip file "noobs and nerds" ne moze konektovati Kodi preko neta.

Na Exodusu izbaci 1 ili 2 1080 i mozda 3-4 720 linka, na serijama najcesce niti jedan, samo SD.

Do cega je, vidjecemo.
brazzo19

#2786 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

dječak sa šibicama wrote:Nije samo do linkova, instalirao sam Kodi ponovo jer sam fleshirao uredjaj na novi launcher, elem jedva se Exodus instalirao... trajalo je poprilicno. Specto fork uspio, Zen ne moze ni dohvatiti odnosno njegov zip file "noobs and nerds" ne moze konektovati Kodi preko neta.

Na Exodusu izbaci 1 ili 2 1080 i mozda 3-4 720 linka, na serijama najcesce niti jedan, samo SD.

Do cega je, vidjecemo.
Ista stvar sa tim linkovima od jucer a recimo prije dva dana kako sam instalirao krypton 17.3 znalo izbaci po 7-8 1080p linkova i 10.ak ovih HD ako ne i vise ....
zippoo87

#2787 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by zippoo87 »

cro Kodi procepio...opet rade svi kanali, filmski i ostali ex yu
prosle sedmice bili nestali svi izvori i pisalo nesto da je vasa IPTV istekla
dječak sa šibicama

#2788 Re: Kodi/XBMC Media centar

brazzo19 wrote:
dječak sa šibicama wrote:Nije samo do linkova, instalirao sam Kodi ponovo jer sam fleshirao uredjaj na novi launcher, elem jedva se Exodus instalirao... trajalo je poprilicno. Specto fork uspio, Zen ne moze ni dohvatiti odnosno njegov zip file "noobs and nerds" ne moze konektovati Kodi preko neta.

Do cega je, vidjecemo.
Ista stvar sa tim linkovima od jucer a recimo prije dva dana kako sam instalirao krypton 17.3 znalo izbaci po 7-8 1080p linkova i 10.ak ovih HD ako ne i vise ....
sa obzirom da nije prvi put da padaju linkovi, nadajmo se da ce opet proraditi, neki update uskoro ili nesto.

Uvijek bude slicno, radi jedan ili dva HD izvora, ostali ne. Pa dodje update, onda radi, dok radi :D

Zen je meni jos nedostupan, naravno ni stranica im ne radi, noobsandnerds. Fusiontvaadons radi, ali kako rekoh sinoc mi je nesto dugo potrajala instalacija Exodusa. Preko Indiga nije ni htjelo instalirati.
brazzo19

#2789 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

Mala obavijest ,,,
Trenutno puno developera addona odustaje" zbog podizanja tuzbi" od kodija neki addoni su vec prestali sa radom neki Ce uskoro ,primijetili ste da ima manje strimova za serije i filmove ,URL resolver i neki jos addoni koji su potrebni za normalan rad cekaju update , neki Ce promijeniti imena i lokacije ....pratim razvoj situacije pa kad se stanje ustali onda cu napraviti novi build sa addoonima koji ostaju i dodati neke nove i sa izmijenjenim adresama , zasada je tako kako je malo se treba strpiti pa cemo vidjeti sta i kako dalje do tada ...........cekanje......,

Ovako je napisao onaj na osijek buildu ... znaci sranje u najavi ... nadati se najboljem :(
vicious

#2790 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

brazzo19 wrote:Mala obavijest ,,,
Trenutno puno developera addona odustaje" zbog podizanja tuzbi" od kodija neki addoni su vec prestali sa radom neki Ce uskoro ,primijetili ste da ima manje strimova za serije i filmove ,URL resolver i neki jos addoni koji su potrebni za normalan rad cekaju update , neki Ce promijeniti imena i lokacije ....pratim razvoj situacije pa kad se stanje ustali onda cu napraviti novi build sa addoonima koji ostaju i dodati neke nove i sa izmijenjenim adresama , zasada je tako kako je malo se treba strpiti pa cemo vidjeti sta i kako dalje do tada ...........cekanje......,

Ovako je napisao onaj na osijek buildu ... znaci sranje u najavi ... nadati se najboljem :(
Ma nema nikakvih tuzbi od kodija, nego nekakav americki sat provajder Dish Network.

https://torrentfreak.com/popular-kodi-a ... it-170607/
irac300

#2791 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Valjda nađu kakvo rješenje, jer baš bi me sjebalo da ne mogu više pratiti filmove i serije preko Kodija. Pogotovu serije, jer lako je preko torrenta skinuti film, al' serije skidati, pogotovu ako je ispucano par sezona, pa ubacivati titlove, uf, kad se sjetim smrkne mi se.
brazzo19

#2792 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

irac300 wrote:Valjda nađu kakvo rješenje, jer baš bi me sjebalo da ne mogu više pratiti filmove i serije preko Kodija. Pogotovu serije, jer lako je preko torrenta skinuti film, al' serije skidati, pogotovu ako je ispucano par sezona, pa ubacivati titlove, uf, kad se sjetim smrkne mi se.
100% isti sam ti takav .... filmovi se i drze nekako ali od kako je izasao ovaj kodi krypton sto se tice serija gotovo koju god da pretrazujem nema uopste 1080p linkova bude par linkova u HD.u i to je sve ... :sad:
zippoo87

#2793 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by zippoo87 »

kodi je jako zgodna i zarazna stvarcica,brzo se navikne,posebno kada sve radi :D
jos uz to neka wifi tastatura da sluzi kao daljinski i veliki tv i ugodjaj je potpun...za par sekundi si vec pokrenuo ono sto te zanima :D
musicman80

#2794 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by musicman80 »

zippoo87 wrote:kodi je jako zgodna i zarazna stvarcica,brzo se navikne,posebno kada sve radi :D
jos uz to neka wifi tastatura da sluzi kao daljinski i veliki tv i ugodjaj je potpun...za par sekundi si vec pokrenuo ono sto te zanima :D

Da, ali izgleda da do kraja godine nece puno ostati, s obzirom na ova najnovija desavanja i odustajanje developera. Steta, bilo je super dok je trajalo.
vicious

#2795 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

Ma ja se ne brinem, ako kodi prne u fenjer biće nešto drugo.
Recimo meni je popcorn time čak dosta ugodniji za korištenje, jedino mu fali fleksibilnosti sa titlovima.
I njemu eto godinama pokušavaju dohakati, pa se opet vraća stalno iznova. A ako bi kodi zaista pao, vjerujem da bi popcorn opet živnuo i da bi se razvijao dalje.
irac300

#2796 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

vicious wrote:Ma ja se ne brinem, ako kodi prne u fenjer biće nešto drugo.
Recimo meni je popcorn time čak dosta ugodniji za korištenje, jedino mu fali fleksibilnosti sa titlovima.
I njemu eto godinama pokušavaju dohakati, pa se opet vraća stalno iznova. A ako bi kodi zaista pao, vjerujem da bi popcorn opet živnuo i da bi se razvijao dalje.
Nije mi Popcorn nekako praktičan za rukovanje, naravno, uspoređujući sa Kodijem. Npr. kada je box u pitanju, daljinski nema nikakve funkcije, moram koristiti bežičnu tastaturu, a to mi odmah pravi probleme kada naveče gledam, jer ne vidim. :D Prednost je što mu mnogo bolji kvalitet slike jer su mu izvor torrenti, a ne stream. A opet, mana mu je to sa titlovima, možeš samo jedan jezik odabrati, pa ako njega nema, valja ići u settings pa odabrati drugi. Slova sa kvačicama zezaju, ja nisam našao rješenje kako se to šteli. Ukratko, dobro dođe kao alternativa, ali ne može mi u istu rečenicu sa Kodijem.

P.S.
Sinoć krenuo da gledam House of Cards, nijedan jedini HD link nije izbacio preko Exodusa.
milann1971

#2797 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by milann1971 »

pa uzmi tastaturu sa osvetljenjem, ja istu platio cijelih 9 USD
dječak sa šibicama

#2798 Re: Kodi/XBMC Media centar

Meni ionako riknuo uredjaj star mjesec i po :D

Jbti Kinu i kineske uredjaje.
fortaleza

#2799 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by fortaleza »

moke_31 wrote:
suad-sarajevo wrote:Ima li na nekom addonu da ide arena sport u HD-u večeras da se malo pogleda Roma-Juve? Hvala.
Imaš na Castawayu u P2P sekciju sport i na ruskom Footbal 2 prenose italijansku ligu, slika beton ful hd, nema se potrebe zezati sa arenama koje čas rade čas ne rade i na većini ih je slika SD.

Jedino moraš imati naštiman acestream, pa ako te on zeza onda traži arene ili nešto drugo. Dobar je i AV addon ali i on traži acestream ili sopcast. Ja uglavnom samo gledam preko acestreama, a zajebavanje sa addonima koji rade preko linkova koji čas rade čas ne rade je obično uzaludno trošenje vremena, ili loš kvalitet slike ili trza ili ne radi link.
Kod mene Castaway nikad nije proradio premda je instaliran acestream, i sve podešeno. Arenavision radi bez problema kao posebni addon kao i Phoenix sport acestream (donedavno), ali Castaway nikako.
vicious

#2800 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

irac300 wrote:
vicious wrote:Ma ja se ne brinem, ako kodi prne u fenjer biće nešto drugo.
Nije mi Popcorn nekako praktičan za rukovanje, naravno, uspoređujući sa Kodijem. Npr. kada je box u pitanju, daljinski nema nikakve funkcije, moram koristiti bežičnu tastaturu, a to mi odmah pravi probleme kada naveče gledam, jer ne vidim. :D Prednost je što mu mnogo bolji kvalitet slike jer su mu izvor torrenti, a ne stream. A opet, mana mu je to sa titlovima, možeš samo jedan jezik odabrati, pa ako njega nema, valja ići u settings pa odabrati drugi. Slova sa kvačicama zezaju, ja nisam našao rješenje kako se to šteli. Ukratko, dobro dođe kao alternativa, ali ne može mi u istu rečenicu sa Kodijem.

P.S.
Sinoć krenuo da gledam House of Cards, nijedan jedini HD link nije izbacio preko Exodusa.
Ah, uvijek zaboravim da većina koristi boxove :D

Pa meni je kvalitet slike najbitniji, a vjeruj mi da je na kompu puno lakše koristiti popcorn nego kodi.

Ali ne znam kako daljinski nema funkcije, zar ne može ono da ga koristiš kao miša?
Što se tiče odabira titla nije baš tako, u settings samo odabereš jednom koji ti je default, a nakon što pokreneš film samo klikneš dole u ćošku na onu ikonicu za titl i odmah ti izađe izbornik sa svim raspoloživim titlovima.
Ja sa kvačicama nikad nisam imao problema, to vjerovatno moraš negdje podesiti u generalnim postavkama boxa.
Post Reply