Otvoris Google play store, nadjes Kodi i kliknes na Azurirajmilann1971 wrote:
ajd mi pojasni kako da odradim update sa 16.1 na 17.3, samo par koraka, nisam duduk totalis...radi se o kodiju na android box playeru, hvala
Jednostavno.
Moderator: Benq
Otvoris Google play store, nadjes Kodi i kliknes na Azurirajmilann1971 wrote:
ajd mi pojasni kako da odradim update sa 16.1 na 17.3, samo par koraka, nisam duduk totalis...radi se o kodiju na android box playeru, hvala
Ne vjerujem da ti iko može dati konkretan odgovor na to pitanjebrazzo19 wrote:Sta je opet sa ovim kodijem, sinoc hocu da gledam John Wick 2 ucita mi 6-7 1080p linkova i jedno 10HD linkova, poceo gledat film u pola filma samo zastopa i izbaci me iz filma, udjem ponovo da preskeniram da nastavim sa filmom izbaci mi samo jedan 1080p link i jedno 3-4 ova HD linka ..... i tako od sinoc evo sad usao da provjerim isto .... sta je bilo da nisu pali serveri na kojima su bili filmovi u 1080p rezoluciji ili nesto drugo ?
Isto ko i kod mene linkova izbacilo za taj film ... znaci globalni je problem nije do menevicious wrote:Ne vjerujem da ti iko može dati konkretan odgovor na to pitanjebrazzo19 wrote:Sta je opet sa ovim kodijem, sinoc hocu da gledam John Wick 2 ucita mi 6-7 1080p linkova i jedno 10HD linkova, poceo gledat film u pola filma samo zastopa i izbaci me iz filma, udjem ponovo da preskeniram da nastavim sa filmom izbaci mi samo jedan 1080p link i jedno 3-4 ova HD linka ..... i tako od sinoc evo sad usao da provjerim isto .... sta je bilo da nisu pali serveri na kojima su bili filmovi u 1080p rezoluciji ili nesto drugo ?
Sa serverima je uvijek promjenljiva situacija, sad radi sad ne radi, ili je teže dostupan iz nekog razloga (provjeri kakvi su ti time out settings, pa možda da produžiš vrijeme?)
Sad sam baš provjerio, i kod mene za taj film Exodus daje jedan 1080p link i 4 HD.
Ista stvar sa tim linkovima od jucer a recimo prije dva dana kako sam instalirao krypton 17.3 znalo izbaci po 7-8 1080p linkova i 10.ak ovih HD ako ne i vise ....dječak sa šibicama wrote:Nije samo do linkova, instalirao sam Kodi ponovo jer sam fleshirao uredjaj na novi launcher, elem jedva se Exodus instalirao... trajalo je poprilicno. Specto fork uspio, Zen ne moze ni dohvatiti odnosno njegov zip file "noobs and nerds" ne moze konektovati Kodi preko neta.
Na Exodusu izbaci 1 ili 2 1080 i mozda 3-4 720 linka, na serijama najcesce niti jedan, samo SD.
Do cega je, vidjecemo.
sa obzirom da nije prvi put da padaju linkovi, nadajmo se da ce opet proraditi, neki update uskoro ili nesto.brazzo19 wrote:Ista stvar sa tim linkovima od jucer a recimo prije dva dana kako sam instalirao krypton 17.3 znalo izbaci po 7-8 1080p linkova i 10.ak ovih HD ako ne i vise ....dječak sa šibicama wrote:Nije samo do linkova, instalirao sam Kodi ponovo jer sam fleshirao uredjaj na novi launcher, elem jedva se Exodus instalirao... trajalo je poprilicno. Specto fork uspio, Zen ne moze ni dohvatiti odnosno njegov zip file "noobs and nerds" ne moze konektovati Kodi preko neta.
Na Exodusu izbaci 1 ili 2 1080 i mozda 3-4 720 linka, na serijama najcesce niti jedan, samo SD.
Do cega je, vidjecemo.
Ma nema nikakvih tuzbi od kodija, nego nekakav americki sat provajder Dish Network.brazzo19 wrote:Mala obavijest ,,,
Trenutno puno developera addona odustaje" zbog podizanja tuzbi" od kodija neki addoni su vec prestali sa radom neki Ce uskoro ,primijetili ste da ima manje strimova za serije i filmove ,URL resolver i neki jos addoni koji su potrebni za normalan rad cekaju update , neki Ce promijeniti imena i lokacije ....pratim razvoj situacije pa kad se stanje ustali onda cu napraviti novi build sa addoonima koji ostaju i dodati neke nove i sa izmijenjenim adresama , zasada je tako kako je malo se treba strpiti pa cemo vidjeti sta i kako dalje do tada ...........cekanje......,
Ovako je napisao onaj na osijek buildu ... znaci sranje u najavi ... nadati se najboljem
100% isti sam ti takav .... filmovi se i drze nekako ali od kako je izasao ovaj kodi krypton sto se tice serija gotovo koju god da pretrazujem nema uopste 1080p linkova bude par linkova u HD.u i to je sve ...irac300 wrote:Valjda nađu kakvo rješenje, jer baš bi me sjebalo da ne mogu više pratiti filmove i serije preko Kodija. Pogotovu serije, jer lako je preko torrenta skinuti film, al' serije skidati, pogotovu ako je ispucano par sezona, pa ubacivati titlove, uf, kad se sjetim smrkne mi se.
zippoo87 wrote:kodi je jako zgodna i zarazna stvarcica,brzo se navikne,posebno kada sve radi
jos uz to neka wifi tastatura da sluzi kao daljinski i veliki tv i ugodjaj je potpun...za par sekundi si vec pokrenuo ono sto te zanima
Nije mi Popcorn nekako praktičan za rukovanje, naravno, uspoređujući sa Kodijem. Npr. kada je box u pitanju, daljinski nema nikakve funkcije, moram koristiti bežičnu tastaturu, a to mi odmah pravi probleme kada naveče gledam, jer ne vidim.vicious wrote:Ma ja se ne brinem, ako kodi prne u fenjer biće nešto drugo.
Recimo meni je popcorn time čak dosta ugodniji za korištenje, jedino mu fali fleksibilnosti sa titlovima.
I njemu eto godinama pokušavaju dohakati, pa se opet vraća stalno iznova. A ako bi kodi zaista pao, vjerujem da bi popcorn opet živnuo i da bi se razvijao dalje.
Kod mene Castaway nikad nije proradio premda je instaliran acestream, i sve podešeno. Arenavision radi bez problema kao posebni addon kao i Phoenix sport acestream (donedavno), ali Castaway nikako.moke_31 wrote:Imaš na Castawayu u P2P sekciju sport i na ruskom Footbal 2 prenose italijansku ligu, slika beton ful hd, nema se potrebe zezati sa arenama koje čas rade čas ne rade i na većini ih je slika SD.suad-sarajevo wrote:Ima li na nekom addonu da ide arena sport u HD-u večeras da se malo pogleda Roma-Juve? Hvala.
Jedino moraš imati naštiman acestream, pa ako te on zeza onda traži arene ili nešto drugo. Dobar je i AV addon ali i on traži acestream ili sopcast. Ja uglavnom samo gledam preko acestreama, a zajebavanje sa addonima koji rade preko linkova koji čas rade čas ne rade je obično uzaludno trošenje vremena, ili loš kvalitet slike ili trza ili ne radi link.
Ah, uvijek zaboravim da većina koristi boxoveirac300 wrote:Nije mi Popcorn nekako praktičan za rukovanje, naravno, uspoređujući sa Kodijem. Npr. kada je box u pitanju, daljinski nema nikakve funkcije, moram koristiti bežičnu tastaturu, a to mi odmah pravi probleme kada naveče gledam, jer ne vidim.vicious wrote:Ma ja se ne brinem, ako kodi prne u fenjer biće nešto drugo.
Recimo meni je popcorn time čak dosta ugodniji za korištenje, jedino mu fali fleksibilnosti sa titlovima.
I njemu eto godinama pokušavaju dohakati, pa se opet vraća stalno iznova. A ako bi kodi zaista pao, vjerujem da bi popcorn opet živnuo i da bi se razvijao dalje.Prednost je što mu mnogo bolji kvalitet slike jer su mu izvor torrenti, a ne stream. A opet, mana mu je to sa titlovima, možeš samo jedan jezik odabrati, pa ako njega nema, valja ići u settings pa odabrati drugi. Slova sa kvačicama zezaju, ja nisam našao rješenje kako se to šteli. Ukratko, dobro dođe kao alternativa, ali ne može mi u istu rečenicu sa Kodijem.
P.S.
Sinoć krenuo da gledam House of Cards, nijedan jedini HD link nije izbacio preko Exodusa.