Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ultima_palabra

#2776 Re: Sarajevski derbi

Post by ultima_palabra »

Normala da je jug zatvoren, u skladu sa zabranom.

Cijena za zapad je trebala biti kao i u ostalim vašim utakmicama, a to je cener ako sam dobro razumio... ovako to ostavlja prostor za neki revanš na idućem derbiju na Grbavici a to nam nije potrebno.

Kakav crni potpuni ugođaj, nije natkriveno a moguća kiša, udaljen si miljama od terena :-) Objektivno to je kontraproduktivna odluka, ako su u upravi FKS mislili zaraditi... ovako će zaraditi manje nego da je zapad cener.
north

#2777 Re: Sarajevski derbi

Post by north »

Ma je l de prijatelju, cener kažeš???, isto znači kao i na sjeveru Grbavice gdje nas strpaju u onu zdenku gdje ne možeš disati i još se kaže kraj priče...Zapad Koševa je predsjednički apartman za sjever Grbavicr i vrlo je logično da bude skuplji, da je cvaja ne bi bilo preskupo u odnosu na sjever Grbavice....
ultima_palabra

#2778 Re: Sarajevski derbi

Post by ultima_palabra »

Smještaj je neka druga priča... mi jednostavno nemamo uslova da primimo 2-3 hiljade gostujućih navijača i da im bude udobno. Kad budemo imali bolji stadion, biće valjda i to.

Ali nikad nismo nabijali cijene gostima, kako vama tako i nama...
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#2779 Re: Sarajevski derbi

Post by F&N »

ultima_palabra wrote:Smještaj je neka druga priča... mi jednostavno nemamo uslova da primimo 2-3 hiljade gostujućih navijača i da im bude udobno. Kad budemo imali bolji stadion, biće valjda i to.

Boga mi se ja sasvim dobro sjecam kada je zdenka bila 15 KM ;), a te iste godina vama jug po 6, ili 7 eventualno, i prvi put kad vam se digla cijena odmah ste izbojkotovali derbi
ultima_palabra

#2780 Re: Sarajevski derbi

Post by ultima_palabra »

F&N wrote:
ultima_palabra wrote:Smještaj je neka druga priča... mi jednostavno nemamo uslova da primimo 2-3 hiljade gostujućih navijača i da im bude udobno. Kad budemo imali bolji stadion, biće valjda i to.

Boga mi se ja sasvim dobro sjecam kada je zdenka bila 15 KM ;), a te iste godina vama jug po 6, ili 7 eventualno, i prvi put kad vam se digla cijena odmah ste izbojkotovali derbi
Nikad nije zdenka bila skuplja od ostatka sjevera, niti istok skuplji od juga.
lerdi

#2781 Re: Sarajevski derbi

Post by lerdi »

Ultima ovo što pišeš je fakat smiješno. Pa kod vas je cijena zapada bila 20KM prošlu utakmicu, a za prošli derbi na koševu su i jug i sjever bili po 6KM. Mi smo naravno zimus plačali 10KM za sjever pa nikom ništa. Fakat ste postali smiješni i žalosni sa ovim pričama o cijenama ulaznica.
north

#2782 Re: Sarajevski derbi

Post by north »

Pa neće ni ovdje dio zapada prema jugu biti skuplji od dijela zapada prema sjeveru....Korektan si stvarno, ali nemoj pokušati ispravljati krivu drinu, znaš da je ovo itekako logično...Ako je cijeli sjever Grbavice KM 10 i znao je biti ko što prethodnik kaže i KM 15, nebitna je sad zdenka i smještaj, u čemu je problem ako je cijeli zapad Koševa KM 15, koji je Old Traford za vašu tribinu?

Samo pošteno i po zasluzi....
F&N

#2783 Re: Sarajevski derbi

Post by F&N »

ultima_palabra wrote: Nikad nije zdenka bila skuplja od ostatka sjevera, niti istok skuplji od juga.
Ja ne znam sto se vi zalite cijena je i onako odredjena za navijace Sarajeva, kako skontah vi necete biti u mogucnosti da dodjet :D :mrgreen: :evil:

Hajde ba nemojte uvijek biti papci, potrosite i vi nekad koju marku kod komšije :mrgreen:
ultima_palabra

#2784 Re: Sarajevski derbi

Post by ultima_palabra »

north wrote:Pa neće ni ovdje dio zapada prema jugu biti skuplji od dijela zapada prema sjeveru....Korektan si stvarno, ali nemoj pokušati ispravljati krivu drinu, znaš da je ovo itekako logično...Ako je cijeli sjever Grbavice KM 10 i znao je biti ko što prethodnik kaže i KM 15, nebitna je sad zdenka i smještaj, u čemu je problem ako je cijeli zapad Koševa KM 15, koji je Old Traford za vašu tribinu?

Samo pošteno i po zasluzi....
To kad je sjever na Grbavici bio 15 KM je bilo nekorektno i prema jednim i prema drugim, jer se radilo o dizanju cijene samo za jednu utakmicu.

Isto tako je ovo sad nekorektno prema navijačima Želje, neutralcima i navijačima Sarajeva koji su navikli gledati utakmice sa zapada.

A problem je što se mijenjaju cijene samo za derbi, a vamo se valja šuplja o popularizaciji derbija i našeg fudbala općenito, liju se suze što nema gledalaca... hajmo biti malo manje licemjeri ;-)
cappy_tempo

#2785 Re: Sarajevski derbi

Post by cappy_tempo »

fakat EDIT: PRIPAZI MALO NA RJECNIK. gostima je svakako zabranjeno,a 15KM ce platiti i svi navijaci koji budu na zapadu,a ne samo navijaci/simpatizeri zeljeznicara. svaki derbi povlacite temu oko karata. bjezi ba umjesto da se fura sto vise prica oko derbija vi se karata ufatite i el clasico sa borcem :-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#2786 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

@ultima je u pravu sto se tice karata. Sto se dizu cijene samo za derbi? Kako je krenulo, 5.000 ce biti uspjeh i na derbiju. Zabrana je gostujucim navijacima, hajmo sad oderati svoje????
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#2787 Re: Sarajevski derbi

Post by bordo gandalf »

Ako vam je cener taman bujrum na istok
F&N

#2788 Re: Sarajevski derbi

Post by F&N »

Tomahawk11 wrote:@ultima je u pravu sto se tice karata. Sto se dizu cijene samo za derbi? Kako je krenulo, 5.000 ce biti uspjeh i na derbiju. Zabrana je gostujucim navijacima, hajmo sad oderati svoje????
Pa kolke su cijene standardne na grbavici mimo derbija?

P.S. Otkad znam za derbi uvijek su karte za derbi bile skuplje od standardnih utakmica, barem na Kosevu, tako da sto se toga tice nama nije problem mi smo navikli :mrgreen:

A vi i onako imate zabranu :P :mrgreen: :evil:
Obuca9

#2789 Re: Sarajevski derbi

Post by Obuca9 »

LSD wrote:
dosadno mi wrote:
LSD wrote:Hocemo jug za 6 maraka :!: isto kao i sjever...yebo zapad, cuj 15 mambi :shock: puuuu ...šteta je da zjapi Jug prazan citavu godinu...pa kad ce se otvoriti ako nece za derbi :? kad :? a mi cemo doci onako usput, spontano i neorganizovano, bez kortea i policijske pratnje ,a i bez navijackih rekvizita.
Hocemo i mi u Cuhaijevoj dolini svasta nesto al ne moze,tako je i vama,bujrum,15 KM i dio zapada je tvoj samo mojne nositi nesto vopla da te ne tivra 8-)
Ali ovo je glupost od strane FCS-a , po meni....mogli su zaraditi neke love da su Jug otvorili i stavili neku razumnu cijenu, ovo im je bila jedinstvena prilika da zarade šta od karata - ove sušne sezone....Komitet ne može plombirati tribinu jer nema nadležnost za to ;-) ....puste se fino u prodaju sve tribine, a zabrana i dalje na snazi ko fol....tako smo i mi pustili i otvorili vama onaj dio sjevera na Grbavici koji gravitira prema istoku (i još vas javno pozvali :shock: ) dakle skoro kršili zabranu.
Nije to glupost od strane FKS, nego ista stvar koja se desila i na Grbavici. Komitet ne dozvoljava da sektori za gostujuće navijače budu otvoreni. Ne znam koliko se sjećaš derbija na Grbavici, ali i tada je bila zatvorena ona zdenka, kao i istočna tribina. Navijači Sarjaeva koji su bili dole, ušli su na standardne ulaze, namijenjene domaćim navijačima. Ovako je to bilo, ako si zaboraivo:

Image

A evo i šta je rečeno na presici uoči derbija:

Dželaludin Muharemović je istakao da Željezničaru Komitet za normalizaciju N/FSBIH nije uslišio molbe za dolazak gostujućih navijača, te je rekao da navijačima Sarajeva neće biti dozvoljeno da uđu na stadion sa obilježjima kluba:

"Mi smo željeli da imamo gostujuće navijače, ali Komiitet nam nije uslišio molbu. Moram napomenuti da na stadion neće biti dopušteno unošenje šalova i transparenata Sarajeva. Na ulazima će biti rigorozne kontrole, a dio sjeverne i istočne tribine, na kojima su inače smješteni navijači Sarajeva, biće zatvorene."

http://sportsport.ba/bh_fudbal/amar-osi ... biju/67513
Charuga
Globalni moderator

#2790 Re: Sarajevski derbi

Post by Charuga »

Svaki derbi, ali bas svaki posljednjih godina krece prica oko cijena karata, samo sto se mjenjaju oni koji spominju to. Jebo vise i karte i cijene, ljudi u FK Sarajevo (u ovom slucaju) odredili da cijene budu takve kakve su i to je to. Mozemo mi pricati sta hocemo i koliko hocemo ali one ostaju takve. Ko hoce da ide, otici ce a ko nece i kome se ne daju tolike pare za kartu ima kafana, raja i sav ostali ugodjaj.
ultima_palabra

#2791 Re: Sarajevski derbi

Post by ultima_palabra »

Plavih_11 wrote:Svaki derbi, ali bas svaki posljednjih godina krece prica oko cijena karata, samo sto se mjenjaju oni koji spominju to. Jebo vise i karte i cijene, ljudi u FK Sarajevo (u ovom slucaju) odredili da cijene budu takve kakve su i to je to. Mozemo mi pricati sta hocemo i koliko hocemo ali one ostaju takve. Ko hoce da ide, otici ce a ko nece i kome se ne daju tolike pare za kartu ima kafana, raja i sav ostali ugodjaj.
Kad je derbi na Grbavici onda je priča oko veličine sektora za goste, a na Koševu su cijene :D
lerdi

#2792 Re: Sarajevski derbi

Post by lerdi »

ultima_palabra wrote:
Plavih_11 wrote:Svaki derbi, ali bas svaki posljednjih godina krece prica oko cijena karata, samo sto se mjenjaju oni koji spominju to. Jebo vise i karte i cijene, ljudi u FK Sarajevo (u ovom slucaju) odredili da cijene budu takve kakve su i to je to. Mozemo mi pricati sta hocemo i koliko hocemo ali one ostaju takve. Ko hoce da ide, otici ce a ko nece i kome se ne daju tolike pare za kartu ima kafana, raja i sav ostali ugodjaj.
Kad je derbi na Grbavici onda je priča oko veličine sektora za goste, a na Koševu su cijene :D
Sve si rekao ;)
F&N

#2793 Re: Sarajevski derbi

Post by F&N »

lerdi wrote:
ultima_palabra wrote:
Sve si rekao ;)
:mrgreen:
Hamo_copa_pitu

#2794 Re: Sarajevski derbi

Post by Hamo_copa_pitu »

Koliko se znalo placati na Grbavici, ovo je super.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2795 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

F&N wrote:
Tomahawk11 wrote:@ultima je u pravu sto se tice karata. Sto se dizu cijene samo za derbi? Kako je krenulo, 5.000 ce biti uspjeh i na derbiju. Zabrana je gostujucim navijacima, hajmo sad oderati svoje????
Pa kolke su cijene standardne na grbavici mimo derbija?

P.S. Otkad znam za derbi uvijek su karte za derbi bile skuplje od standardnih utakmica, barem na Kosevu, tako da sto se toga tice nama nije problem mi smo navikli :mrgreen:

A vi i onako imate zabranu :P :mrgreen: :evil:
Nisi upratio. Nisam ja ''vi'' :mrgreen: Ja govorim uopste za derbije, nebitno da li se igra na Kosevu ili Grbavici. Hoce se neka popularizacija, promocija, marketing, treba onda raditi na tome, idealna je situacija pripremiti cijene karata koje ce privuci sto vise publike. Izgleda da je bolje prodati 1.000 ulaznica po 15 KM, nego 5.000 po 10 :-)
north

#2796 Re: Sarajevski derbi

Post by north »

lerdi wrote:
ultima_palabra wrote:
Sve si rekao ;)
+1
F&N

#2797 Re: Sarajevski derbi

Post by F&N »

Tomahawk11 wrote:Nisi upratio. Nisam ja ''vi'' :mrgreen: Ja govorim uopste za derbije, nebitno da li se igra na Kosevu ili Grbavici. Hoce se neka popularizacija, promocija, marketing, treba onda raditi na tome, idealna je situacija pripremiti cijene karata koje ce privuci sto vise publike. Izgleda da je bolje prodati 1.000 ulaznica po 15 KM, nego 5.000 po 10 :-)
Prosle godine smo im dali "popularne" cijene. A oni nama prije toga nisu htjeli dati dovoljno prostora.
Ove godine mislim bi cijene karata bile iste i da nema zabrane, s obzirom na tendenciju cijena, ako imas da je standardna utakmica zapad 10 logicno da ce za rebi biti 15.

prije su cijene isle ovako
obicne tekme sjever 3, istok 5, zapad 7
derbi sjever 5, istok 7, zapad 10 nekad 12 mislim da je jednom bio i 15
tako da ta prica ne pije vode da je sad ovo neka vanredna situacija.
Nego kone su vazda kukali, uvijek znaci i kad im je bio jug 7 ko nama istok, oni su plakali sto im nije 3 jer je toboze i sjever 3.

Mislim da je ultima nesvjesno rekao sve sto je trebalo reci :mrgreen:
ultima_palabra

#2798 Re: Sarajevski derbi

Post by ultima_palabra »

F&N wrote:Mislim da je ultima nesvjesno rekao sve sto je trebalo reci :mrgreen:
Isto da imaš dvojicu komšija, jedan ima tijesan stan a drugi frontalni kokuz :mrgreen:

Kod jednog uvijek problem koliko raje može doći kad se organizuje dernek... a kod drugog nema tih problema, ali traži veliku cifru za cugu i mezu :D
ganjeta

#2799 Re: Sarajevski derbi

Post by ganjeta »

Kako reče @ nort za Gracića i vezano za cijene karti. Tako da se može primjeniti i ovdje, djelimično.
north wrote:Ma nek zaradi primitivac, goni ga u PM.
Meni je normala 15 maca, ipak je Dino Selimović obećao jednu Evropsku ekipu na Koševu.

Strašni Željezničar stiže koji ruši sve rekorde u BIH a i šire, to se mora naplatiti :dance: .
Tomahawk11
Globalni moderator

#2800 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

F&N wrote:
Tomahawk11 wrote:Nisi upratio. Nisam ja ''vi'' :mrgreen: Ja govorim uopste za derbije, nebitno da li se igra na Kosevu ili Grbavici. Hoce se neka popularizacija, promocija, marketing, treba onda raditi na tome, idealna je situacija pripremiti cijene karata koje ce privuci sto vise publike. Izgleda da je bolje prodati 1.000 ulaznica po 15 KM, nego 5.000 po 10 :-)
Prosle godine smo im dali "popularne" cijene. A oni nama prije toga nisu htjeli dati dovoljno prostora.
Ove godine mislim bi cijene karata bile iste i da nema zabrane, s obzirom na tendenciju cijena, ako imas da je standardna utakmica zapad 10 logicno da ce za rebi biti 15.

prije su cijene isle ovako
obicne tekme sjever 3, istok 5, zapad 7
derbi sjever 5, istok 7, zapad 10 nekad 12 mislim da je jednom bio i 15
tako da ta prica ne pije vode da je sad ovo neka vanredna situacija.
Nego kone su vazda kukali, uvijek znaci i kad im je bio jug 7 ko nama istok, oni su plakali sto im nije 3 jer je toboze i sjever 3.

Mislim da je ultima nesvjesno rekao sve sto je trebalo reci :mrgreen:
Ma kakva vanredna situacija. Te su cijene bile jos u doba dok sam posjecivao Kosevo. Samo kazem da je derbi odlicna prilika da se privuku ljudi na tribine, nije se sad u poziciji da kazes: cijena je 15 KM, ko hoce, hoce, ko nece, nek proseta.
Post Reply