Uf, sto me nasekira! Sta cu jadan bez tvog povjerenja. I sta cemo s cinjenicom da sam i ja vjerovao u bratstvo i jedinstvo, JNA, Jugoslaviju....?starisalko wrote:Da nisi zelen vjerovao bi ti,u stvari ne bi ti ni postavio pitanje.Izvini dosta sam vam vjerovaowolf07 wrote:Gled'o bih i da je bio bilo ko drugi. Jbg, reprizno emitovanje iza pola noci, nigdje nista ni na onim Discovery, Animal Planet..., ni filmovi, ni bilo sta drugo. Casna rijec! A ako hoces ne moras mi vjerovat.starisalko wrote:wolf
Kako bas da prvi put gledas i odma na Bakira potrefi
BAKIRE ODLAZI
-
wolf07
#2776 Re: BAKIRE ODLAZI
-
wolf07
#2777 Re: BAKIRE ODLAZI
Ma nebitan tip, potpuno! Evo ima li iko ozbiljan ko se prima na izjave tipa - zabranicu Karamarku da dolazi u BiH!!! Pa da tip dobije izbore i da sam ja Karamarko, odmah sutra ujutro bi mu dosao na slatku, da mu prvog radnog dana u Predsjednistvu pokazem da laze!Man of steel wrote:Baš će sin jednog dokazanog i osvjedočenog KOS-ovca i UDBAŠA Sefera Halilovića koji je tokom rata srao u pelene otvarati oči o neprijateljima ove države.XXS wrote:http://youtu.be/QXkOaH8bNK4
Atentat - epizoda 1
Samo da se zna kako su Izetbegovici branili jedinstvenu i cijelovitu dok su trpali nase pare u svoje vrece.
-
Rusina_17
#2778 Re: BAKIRE ODLAZI
A na pitanje onog poltrona iz S-BiH Damiru Hadzicu ; kako objasnjava tu situaciju sa Niksicevim bratom ovaj izmedju ostalog kaze ; pa sta , sutra neko tvoj dodje .wolf07 wrote:Rusina_17 bilo bi lijepo da kazes i zasto mu je pomoglo, ovako ispade da je samo to i odgovorio. Nema tvojih komentara na Niksicevog brata radi kojeg je i statut firme mijenjan. Doduse ovo ti je tek drugi post pa valjda ces stici i tamo da koju progovoris. Ne pominjes da MRSA vise nema u drzavnoj bolnici, ne pominjes da je ta bolnica dobila i neku novu opremu. U najkracem - stvari su se poboljsale. Radi toga Bakir kaze da mu je to pomoglo u kampanji.Rusina_17 wrote:U gostovanju na tv-1 , na pitanje novinara , Jeli vam smetalo u karijeri sto je vasa zena izabrana za direktora bolnice Bake odgovara , citiram ; Nije cak mi je i pomoglo . Zamisli sad koliko jos familije i poslusnika smrad ima i kako ce biti mocan i pametan kada ih sve zaposli i na direktorska mjesta postavi . Ne mogu da svarim nikako koliko neka osoba mora biti neinformisana ili ogranicena pa da njemu , LOPOVU , koji je sa svojim jatacima opustosio donacije koje su stizale u BiH da svoj glas . Fakat , nikad mi nece biti jasno ...
A ako neko vec hoce da nesto pametno kaze protiv SDA, a vezano za drzavnu bolnicu, zasto se osvrnete na cinjenicu da je ta bolnica formalno-pravno trebala pripasti vojsci ove zemlje, jer je bolnicu pravno naslijedilo Federalno ministarstvo odbrane. Pa je onda na volseban nacin vojna bolnica postala "drzavna". Namjerno stavljam navodnike jer ta bolnica nije ni po cemu drzavna vec - sarajevska. Ja koji ne zivim u SA u tu bolnicu mogu uci samo nekom u posjetu. Dakle, SDA snosi krivicu zato sto je nesto sto treba pripadati svima nama postalo sarajevsko a ne zato sto je direktorica Bakirova zena koja je svakako doktorica.
Nesto sam drugo ja zelio da kazem , a to je kako nema normalnog konkursa za posao nego stranka ciji je to plijen bira kandidate . ne svrstavaj me u ni u jednu stranku , ja sam samo obican gradjanin koji ih mrzi zbog lopovluka , nesposobnosti , nepotizma i ostalog .
Nije to tema , al eto da se spomene .
ps . kad si tako upucen i pametan objasni mi kako to hoda , da i ja progledam ...
- XXS
#2779 Re: BAKIRE ODLAZI
Vidis ti tehnike skretanja sa teme. Sad ja k'o trebam da uletim u polemiku o Seferu.Man of steel wrote:Baš će sin jednog dokazanog i osvjedočenog KOS-ovca i UDBAŠA Sefera Halilovića koji je tokom rata srao u pelene otvarati oči o neprijateljima ove države.XXS wrote:http://youtu.be/QXkOaH8bNK4
Atentat - epizoda 1
Samo da se zna kako su Izetbegovici branili jedinstvenu i cijelovitu dok su trpali nase pare u svoje vrece.
Nek' se Sefer sam brani, a ja cu ponovo da pitam:
"Gdje su pare od donacija, skupljene na krvi nasih majki, oceva, sinova, brace i sestara. Gdje je izvjestaj o utrosku nasih para koje je familija Izetbegovic krcmila kako je htjela izvan institucija ove drzave. 20 godina se pitamo gdje su pare I gdje je izvjestaj, a Bakiru draze da mu se horga po rahmetli majci i ocu nego da nam podnese izvjestaj. Sto li?"
-
wolf07
#2780 Re: BAKIRE ODLAZI
E pa bas tako kako si i napisao! Zavod za zaposljavanje nam treba kao i plantaza banana. Mozemo ogradit, zasijat, podjubrit al' tesko da cemo pojest domacu bananu. Tako i sa zavodom za zaposljavanje, sluzi da broji nezaposlene i po mom skromnom misljenju to treba ukinuti kao instituciju, dzaba jedu hljeb. Jedini poslodavci u javnom sektoru su stranke!!! I to se odnosi na SVE stranke jednako. Onoliko koliko moci gdje imaju toliko i zaposljavaju svojih ljudi, tu nema izuzetka. Kad bi nam zaposljavanje bilo jedini kriterij za izbore onda izbori ne bi ni trebali jer je sasvim svejedno, ko god je na vlasti taj zaposljava svoje ljude i tacka!Rusina_17 wrote:A na pitanje onog poltrona iz S-BiH Damiru Hadzicu ; kako objasnjava tu situaciju sa Niksicevim bratom ovaj izmedju ostalog kaze ; pa sta , sutra neko tvoj dodje .wolf07 wrote:Rusina_17 bilo bi lijepo da kazes i zasto mu je pomoglo, ovako ispade da je samo to i odgovorio. Nema tvojih komentara na Niksicevog brata radi kojeg je i statut firme mijenjan. Doduse ovo ti je tek drugi post pa valjda ces stici i tamo da koju progovoris. Ne pominjes da MRSA vise nema u drzavnoj bolnici, ne pominjes da je ta bolnica dobila i neku novu opremu. U najkracem - stvari su se poboljsale. Radi toga Bakir kaze da mu je to pomoglo u kampanji.Rusina_17 wrote:U gostovanju na tv-1 , na pitanje novinara , Jeli vam smetalo u karijeri sto je vasa zena izabrana za direktora bolnice Bake odgovara , citiram ; Nije cak mi je i pomoglo . Zamisli sad koliko jos familije i poslusnika smrad ima i kako ce biti mocan i pametan kada ih sve zaposli i na direktorska mjesta postavi . Ne mogu da svarim nikako koliko neka osoba mora biti neinformisana ili ogranicena pa da njemu , LOPOVU , koji je sa svojim jatacima opustosio donacije koje su stizale u BiH da svoj glas . Fakat , nikad mi nece biti jasno ...
A ako neko vec hoce da nesto pametno kaze protiv SDA, a vezano za drzavnu bolnicu, zasto se osvrnete na cinjenicu da je ta bolnica formalno-pravno trebala pripasti vojsci ove zemlje, jer je bolnicu pravno naslijedilo Federalno ministarstvo odbrane. Pa je onda na volseban nacin vojna bolnica postala "drzavna". Namjerno stavljam navodnike jer ta bolnica nije ni po cemu drzavna vec - sarajevska. Ja koji ne zivim u SA u tu bolnicu mogu uci samo nekom u posjetu. Dakle, SDA snosi krivicu zato sto je nesto sto treba pripadati svima nama postalo sarajevsko a ne zato sto je direktorica Bakirova zena koja je svakako doktorica.
Nesto sam drugo ja zelio da kazem , a to je kako nema normalnog konkursa za posao nego stranka ciji je to plijen bira kandidate . ne svrstavaj me u ni u jednu stranku , ja sam samo obican gradjanin koji ih mrzi zbog lopovluka , nesposobnosti , nepotizma i ostalog .
ps . kad si tako upucen i pametan objasni mi kako to hoda , da i ja progledam ...
-
wolf07
#2782 Re: BAKIRE ODLAZI
Ako nisi prespavao period 1992-1995.g. onda bi trebalo da znas da je drzava u tom periodu bila pod embargom UN-a na uvoz oruzja i vojne opreme, jer geniji UN-a su skontali ako bude vise oruzja - bice vise rata! Zato je njihova ideja bila da se oruzje ne pusta kako bi Srbi sto prije i sto lakse poklali Bosnjake. Dakle, nije bilo ni teoretske sanse da kupis top, tenk, helikopter i da ga uredno platis, a da ti pri tome prodavac uredno posalje racun koji bi tebi Bakir sutra poslao (ili barem ovjerenu kopiju istog).XXS wrote:Vidis ti tehnike skretanja sa teme. Sad ja k'o trebam da uletim u polemiku o Seferu.Man of steel wrote:Baš će sin jednog dokazanog i osvjedočenog KOS-ovca i UDBAŠA Sefera Halilovića koji je tokom rata srao u pelene otvarati oči o neprijateljima ove države.XXS wrote:http://youtu.be/QXkOaH8bNK4
Atentat - epizoda 1
"Gdje su pare od donacija, skupljene na krvi nasih majki, oceva, sinova, brace i sestara. Gdje je izvjestaj o utrosku nasih para koje je familija Izetbegovic krcmila kako je htjela izvan institucija ove drzave. 20 godina se pitamo gdje su pare I gdje je izvjestaj, a Bakiru draze da mu se horga po rahmetli majci i ocu nego da nam podnese izvjestaj. Sto li?"
Naoruzavali smo se na nacin da za skupljene pare ispod tezge platimo (visestruko vise, jer smo pod embargom) nekom bjelosvjetskom hostapleru svaki metak, svaku uniformu, svaku granatu, svaki top, helikopter...
A onda se na sve to natovari neki pravednik iz Hrvatske koji opet hoce pare da to pusti za Bosnu, pa onda HVO, pa ne tako rijetko i sam UN (gdje su takodje ljudi od krvi od mesa i, neces mi vjerovati, drage im pare majku mu, a ne daju racun).
I sta ti mislis da ti Bakir i podnese izvjestaj, sta bi Fahro rek'o na to onako posten kako jeste?
-
Rusina_17
#2783 Re: BAKIRE ODLAZI
A na pitanje onog poltrona iz S-BiH Damiru Hadzicu ; kako objasnjava tu situaciju sa Niksicevim bratom ovaj izmedju ostalog kaze ; pa sta , sutra neko tvoj dodje .
ps . kad si tako upucen i pametan objasni mi kako to hoda , da i ja progledam ...[/quote]
E pa bas tako kako si i napisao! Zavod za zaposljavanje nam treba kao i plantaza banana. Mozemo ogradit, zasijat, podjubrit al' tesko da cemo pojest domacu bananu. Tako i sa zavodom za zaposljavanje, sluzi da broji nezaposlene i po mom skromnom misljenju to treba ukinuti kao instituciju, dzaba jedu hljeb. Jedini poslodavci u javnom sektoru su stranke!!! I to se odnosi na SVE stranke jednako. Onoliko koliko moci gdje imaju toliko i zaposljavaju svojih ljudi, tu nema izuzetka. Kad bi nam zaposljavanje bilo jedini kriterij za izbore onda izbori ne bi ni trebali jer je sasvim svejedno, ko god je na vlasti taj zaposljava svoje ljude i tacka![/quote]
Eto vidis kralju , nakon ovog odgovora ja tebe mrzim iako te licno ne poznajem , dovoljno si mi rekao . SDA kao stranka koja se prva pojavila nakon rata je uvela to pravilo , i do sada je na taj nacin isisano ko zna koliko milijardi DRZAVNOG novca , i svaki od tih zaposlenih na ovaj ili onaj nacin daje reket stranci , u ovom slucaju SDA , jel tako !
Vidis , ja se Don Kihotovski borim protiv takvih stvari , stranki i ljudi kao sto si ti . Vjerovatno te i placaju da pises ovde , da branis ukaljanu cast , ili si vec uhljebljen na vec spomenuti nacin .
Sto je najtuznije niti jedan papak koji se priklonio tvojoj stranci nije ni bio zainteresovan da se vrati na svoje poslije rata , a i zasto bi kada ovde moze da zivi kao car iz filmova koje je prije rata gledao na nekom zajednickom seoskom crno bijelom tv-u , proklinjuci guzicu guzicu u trenutcima kada je morao trcati vani u halu .
Danas takvi odredjuju ko ce se gdje zaposliti i jos tvrde da moras biti prpadnik stranke da bi dobio posao .
ps . kad si tako upucen i pametan objasni mi kako to hoda , da i ja progledam ...[/quote]
E pa bas tako kako si i napisao! Zavod za zaposljavanje nam treba kao i plantaza banana. Mozemo ogradit, zasijat, podjubrit al' tesko da cemo pojest domacu bananu. Tako i sa zavodom za zaposljavanje, sluzi da broji nezaposlene i po mom skromnom misljenju to treba ukinuti kao instituciju, dzaba jedu hljeb. Jedini poslodavci u javnom sektoru su stranke!!! I to se odnosi na SVE stranke jednako. Onoliko koliko moci gdje imaju toliko i zaposljavaju svojih ljudi, tu nema izuzetka. Kad bi nam zaposljavanje bilo jedini kriterij za izbore onda izbori ne bi ni trebali jer je sasvim svejedno, ko god je na vlasti taj zaposljava svoje ljude i tacka![/quote]
Eto vidis kralju , nakon ovog odgovora ja tebe mrzim iako te licno ne poznajem , dovoljno si mi rekao . SDA kao stranka koja se prva pojavila nakon rata je uvela to pravilo , i do sada je na taj nacin isisano ko zna koliko milijardi DRZAVNOG novca , i svaki od tih zaposlenih na ovaj ili onaj nacin daje reket stranci , u ovom slucaju SDA , jel tako !
Vidis , ja se Don Kihotovski borim protiv takvih stvari , stranki i ljudi kao sto si ti . Vjerovatno te i placaju da pises ovde , da branis ukaljanu cast , ili si vec uhljebljen na vec spomenuti nacin .
Sto je najtuznije niti jedan papak koji se priklonio tvojoj stranci nije ni bio zainteresovan da se vrati na svoje poslije rata , a i zasto bi kada ovde moze da zivi kao car iz filmova koje je prije rata gledao na nekom zajednickom seoskom crno bijelom tv-u , proklinjuci guzicu guzicu u trenutcima kada je morao trcati vani u halu .
Danas takvi odredjuju ko ce se gdje zaposliti i jos tvrde da moras biti prpadnik stranke da bi dobio posao .
-
HM 2011
#2784 Re: BAKIRE ODLAZI
Ja ne pustam svoj narod hohstaplerima koji jedva cekaju uhljebljenje na osnovu prosutih ubleha.....
to je cin izdaje - cin ublehe koju prodajete narodu - pod svjeze registrovanim nickovima bez mrve griznje savjesti....
Ljudi ne nasjedajte - prodaju Vam ublehu i Vasu okivanje u lance......
svaka ta optuzba koju imaju usmjerena prema SDA za novce ,milijarde ,lopovluke - na svaku je argumentovano odgovoreno jos prije 20 godina.....
takvi kao ovi ublehasi - bosnjake su toliko razjedinili da su postali bezvezan faktor u BIH a najvise ih je......
zato svi za SDA - Zaista u jedinstvu je snaga....
odbacite ublehase koji od Vas prave budale - glasajte svi za SDA na svim nivoima....
cekaju Vas ogromni izazovi - na Vama je odluka - pokazite se - glasajte svi, samo i iskljucivo za SDA na svim nivoima....
SDA jedna adresa a ne njih 160...
to je cin izdaje - cin ublehe koju prodajete narodu - pod svjeze registrovanim nickovima bez mrve griznje savjesti....
Ljudi ne nasjedajte - prodaju Vam ublehu i Vasu okivanje u lance......
svaka ta optuzba koju imaju usmjerena prema SDA za novce ,milijarde ,lopovluke - na svaku je argumentovano odgovoreno jos prije 20 godina.....
takvi kao ovi ublehasi - bosnjake su toliko razjedinili da su postali bezvezan faktor u BIH a najvise ih je......
zato svi za SDA - Zaista u jedinstvu je snaga....
odbacite ublehase koji od Vas prave budale - glasajte svi za SDA na svim nivoima....
cekaju Vas ogromni izazovi - na Vama je odluka - pokazite se - glasajte svi, samo i iskljucivo za SDA na svim nivoima....
SDA jedna adresa a ne njih 160...
-
Rusina_17
#2785 Re: BAKIRE ODLAZI
Sta ste vi odgovorili ? Kome ? Gdje ?
Na osnovu ubleha VI , ne dopustate uljebljenje , najuhljebljeniji od najuhljebljenijih .
Kako vas samo nije stid , bando seljacka .
Ne postoji kletva kojom bih ti mogao docarati kako ste mi odvratni vi iz SDA , i ovi iz SDP-a , i ono cudoviste Fahro sto ga futavac Bakir stvori .
Bando !!!
Na osnovu ubleha VI , ne dopustate uljebljenje , najuhljebljeniji od najuhljebljenijih .
Kako vas samo nije stid , bando seljacka .
Ne postoji kletva kojom bih ti mogao docarati kako ste mi odvratni vi iz SDA , i ovi iz SDP-a , i ono cudoviste Fahro sto ga futavac Bakir stvori .
Bando !!!
-
baxus
#2786 Re: BAKIRE ODLAZI
Bakir je lopov, najveći od svih.
Ne dopustite da vam nepismeni metuzalemi od 80 godina, otiskom prsta biraju predsjednika i obrazovni program djece, dok studenti sjede po kafama za vrijeme izbora.
Ne budite dio bosanskog paradoksa.
Animirajre apstinente da glasaju i lopovi će pasti.
Ne dopustite da vam nepismeni metuzalemi od 80 godina, otiskom prsta biraju predsjednika i obrazovni program djece, dok studenti sjede po kafama za vrijeme izbora.
Ne budite dio bosanskog paradoksa.
Animirajre apstinente da glasaju i lopovi će pasti.
-
wolf07
#2787 Re: BAKIRE ODLAZI
E pa bas tako kako si i napisao! Zavod za zaposljavanje nam treba kao i plantaza banana. Mozemo ogradit, zasijat, podjubrit al' tesko da cemo pojest domacu bananu. Tako i sa zavodom za zaposljavanje, sluzi da broji nezaposlene i po mom skromnom misljenju to treba ukinuti kao instituciju, dzaba jedu hljeb. Jedini poslodavci u javnom sektoru su stranke!!! I to se odnosi na SVE stranke jednako. Onoliko koliko moci gdje imaju toliko i zaposljavaju svojih ljudi, tu nema izuzetka. Kad bi nam zaposljavanje bilo jedini kriterij za izbore onda izbori ne bi ni trebali jer je sasvim svejedno, ko god je na vlasti taj zaposljava svoje ljude i tacka![/quote]Rusina_17 wrote:A na pitanje onog poltrona iz S-BiH Damiru Hadzicu ; kako objasnjava tu situaciju sa Niksicevim bratom ovaj izmedju ostalog kaze ; pa sta , sutra neko tvoj dodje .
_______________________________________________________________________________________________________
Danas takvi odredjuju ko ce se gdje zaposliti i jos tvrde da moras biti prpadnik stranke da bi dobio posao .[/quote]
_______________________________________________________________________________________________________
Ja tebi fino napisah kakve stvari jesu u nasem drustvu, i napisah kako se to odnosi na SVE stranke a ti me popljuva k'o da je to moj patent. Ali hajmo redom. Nemam ni jedan jedini razlog da ti se za bilo sta pravdam ali sam veceras nesto nagodan za bilo kakvu diskusiju, pa hajde. Nisam clan SDA niti bilo koje druge stranke. Nisam na njihovom bilo kakvom platnom spisku. Nisam rodjen niti zivim na selu. Nisam uhljebljen preko bilo koje stranke, pa samim tim ni SDA. Svoj glas jesam ponekad davao SDA eli ne svaki put, bilo je tu i odstupanja, jedino nikad nisam glasao za SDP i necu nikad dok god im je Lagumdzija sef kao sto nikad necu glasati ni za SBB jer mi je Fahro odvratan, otprilike kao tebi Bakir I. pa to pomnozi sa 10. Nisam ni prognan, zivim u gradu u kojem sam rodjen tako da tvoja konstatacija kako ja sad zivim "ovdje" nema blage veze sa zivotom. To ovdje nije Sarajevo!!! I da skratim, stvarno si promasio sve i jednu tvrdnju koju si iznio na moj racun, vjerujes li?
S druge strane, ono sto se moze o tebi reci nakon sto se me ovako obilato pocastio je sljedece:
Ti si jedan iskompleksirani sarajevski klosar koji u svojoj biografiji kao najvazniju cinjenicu ima upravo to; mjesto stanovanja - SARAJEVO! Prilicno si nekulturan, neobrazovan, nevaspitan, mrzis - iako ne poznajes, empatija sa protjeraniim i prognanim je ravna nuli, tebi su oni smetnja, zivis da bi udovoljio svojoj guzici. Nisi u stanju voditi dijalog sa nekim ko nije tvoj istomisljenik a da ne vrijedjas. Iznad svega prezires selo i ljude koji su sa sela. U najboljem slucaju oni ti sluze kao neko od koga kupujes jabuke ili krompir medjutim takvi po tebi ne bi trebali biti pitani ni za sta, ti si tu da odlucis o svemu sto se tice i tebe i njih. S podsmjehom i sa visine gledas na sve sto nije identicno tvom stavu. Pretpostavljas da iako nisi uspio u skoli, sportu, muzici... i cime god da si se bavio i dalje imas ispravne poglede na zivot i zbivanja oko sebe jer zaboga - ti si sarajlija. S tom titulom se ne moze porediti ni jedan fakultet, ni jedan magisterij, doktorat ili bilo koja druga titula.
Da skratim, vec sam prijavio administraciji tvoje nekulturno i neuljudjeno ophodjenje s drugim diskutantima na ovoj temi. Iskreno se nadam da ces biti banovan. Ja sigurno hocu, i nimalo ne zalim. Do izbora je svakako jos samo par dana tako da na tu temu vise i nemam nista posebno reci. Jedino mi je zao sto necu ucestvovati u diskusijama na drugim temama jer ja nisam na forumu od juce i samo radi izbora. Al' nema veze, barem sam jednog papka koji je cijeli zivot proveo na asfaltu, a nije se naucio osnovnoj kulturi, naucio pameti!
-
HM 2011
#2788 Re: BAKIRE ODLAZI
north wrote:HM, smaraš, odustani...ovdje slabo imaš pajdaša, ovdje bar među diskutantima (za tastaturom) nećeš naći podršku za svoje lopove...imaš sulejmana banovanog i još jednog-dvojicu max. koji se povremeno jave i to je sve koliko vidim ovdje da ima oko podrške toj izopačenoj stranci i njenom lideru u liku i djelu žutokljunca
....dakle u ruralna sela gdje ljudi ne razmišljaju glavom i puše foru svi u svoje torove, jer zaboga"srbi i hrvati će za svoje pa i mi moramo" + malo se zadaj po budžetskim institucijama mada tu ne moraš tražiti podršku jer će ti htjeli ne htjeli morati za njih glasati i to je sve na što ta lopovska stranka može računati..za koliko će to biti dovoljno u konačnom zbiru glasova vidjećemo, ali siguran sam da trend njihovo padanja kao i 2010 se nastavlja...aBd
Zara se ni večera nije pojavila na debatnoj emisiji, jebe se njega..Narod zna
za stranku koja je u najtezim trenutcima ove zemlje donosila najbitnije odluke - ne smijes govoriti da je izopacena.....
To je najjaca i najrazvijenija politicka partija u djelu drzave gdje su bosnjaci vecina
ta politicka stranka je kaljena u najgorim uslovima i samo ta politicka stranka te moze provuci kroz najteze trenutke sa najmanje gubitaka - jer je njih ta zmija vec jednom ugrizla i tqcno znaju kako je minirano bas to minsko polje....
nemoj se igrati sa svojom sigurnosti i svojom buducnosti - glasaj covjece za SDA povedi i porodicu da glasaju za SDA na svim nivoima...
predstoje teski trenutci - jedini koji iste mogu prevazici b3z problema jesu politicari i rukov9dstvo poli5icke partije SDA....
procitaj naglas pred ljudima od povjer3nja - razmisli - ne muljam te.....
pokazite jedinstvo.....
SDA j3 nas zajednicki alat za nasu drzavu....
u jedinstvu je snaga....
molim te radi svoga dobra ako ne radi bilo koga drugog razmisli VOTE SDA..
Last edited by HM 2011 on 08/10/2014 23:03, edited 1 time in total.
- pametolog
#2789 Re: BAKIRE ODLAZI
Bilo kome ko je rat proveo u Bosni bi trebalo biti jasno. Od cega se kupovalo oruzje i oprema, od cega se placala dostava te opreme do Bosne. Jel mislis da trgovci oruzja daju fiskalne racune a ukrainski avioni dobili posao preko javnog tendera u Ekonomistu, lokalni komandanti na barikadama koje treba proci do npr Sarajeva ili Bihaca uredno izdavali potvrdu o oduzetim kolicinama. Jel mislis da ce neka banka regularno prihvatiti transakcije od nekoliko miliona (toliko rat kosta dnevno) za podmicivanje medjunarodnih pasa rata oko kupovine oruzja.XXS wrote:Vidis ti tehnike skretanja sa teme. Sad ja k'o trebam da uletim u polemiku o Seferu.Man of steel wrote:Baš će sin jednog dokazanog i osvjedočenog KOS-ovca i UDBAŠA Sefera Halilovića koji je tokom rata srao u pelene otvarati oči o neprijateljima ove države.XXS wrote:http://youtu.be/QXkOaH8bNK4
Atentat - epizoda 1
Nevjerovato mi je koliko se ljudi primilo i uporno ponavljaju price o zlatnim kasikama, vrecama za mog bakira i slicne gluposti. I svi se argumenti ovdje svode samo na te kasike, trezor i vrece. Jadno. I naravno uz to ide i paket uvredljivih rijeci, Izmetbegovic i sl, sto vise nalajes, to jaci argument. To samo govori o nevaspitanosti tih forumasa, a nikako o g. Izetbegovicu.
-
Rusina_17
#2790 Re: BAKIRE ODLAZI
Tacno , dobro si sve napisao . Nisam uspio u zivotu i sada mi je jedina satisfakcija da pljujem kao ti i pojedini po forumima . Ukupno , ovo mi je 6-7 post ikada .
Tacno , ja sam jedan isfrustrirani Sarajlija , koji vise ne moze da gleda papke koji su se naselili ovde , sto sa namjerom sto silom prilika . Tacno je , ja sam isfrustriran jer ne mogu da gledam kako nam ti isti papci kroje politiku drzave . Tacno je , ja sam isfrustriran sto nam ti papci pod krinkom vjere i zrtve oderase kozu sa ledja . Tacno je isfrustriran sam jer 100-ine hiljada obrazovane Sarajevske djece koja nisu navikla da vire papcima iz guzice ne mogu da dobiju posao u svom gradu . tacno je nisam uspio u sportu jer niakda ntit jedan sport nije bio adekvatno finansijski ispracen ako papci nisu imali hajra .
Tacno je sve sto si napisao , papak !
Pozdrav od Sarajevskog klosara ...
ps . Kako da budem kulturan kad nam papci sve i jednu kulturnu ustanovu zatvorise i li pustise da propadne .
Tacno , ja sam jedan isfrustrirani Sarajlija , koji vise ne moze da gleda papke koji su se naselili ovde , sto sa namjerom sto silom prilika . Tacno je , ja sam isfrustriran jer ne mogu da gledam kako nam ti isti papci kroje politiku drzave . Tacno je , ja sam isfrustriran sto nam ti papci pod krinkom vjere i zrtve oderase kozu sa ledja . Tacno je isfrustriran sam jer 100-ine hiljada obrazovane Sarajevske djece koja nisu navikla da vire papcima iz guzice ne mogu da dobiju posao u svom gradu . tacno je nisam uspio u sportu jer niakda ntit jedan sport nije bio adekvatno finansijski ispracen ako papci nisu imali hajra .
ps . Kako da budem kulturan kad nam papci sve i jednu kulturnu ustanovu zatvorise i li pustise da propadne .
Last edited by Rusina_17 on 08/10/2014 23:09, edited 1 time in total.
- XXS
#2791 Re: BAKIRE ODLAZI
Pravi, SDA, piljarski odgovor. Tacno onako kako je Alija tretirao ovu drzavu i tacno onako kako mu je sin vodi danas.wolf07 wrote: Ako nisi prespavao period 1992-1995.g. onda bi trebalo da znas da je drzava u tom periodu bila pod embargom UN-a na uvoz oruzja i vojne opreme, jer geniji UN-a su skontali ako bude vise oruzja - bice vise rata! Zato je njihova ideja bila da se oruzje ne pusta kako bi Srbi sto prije i sto lakse poklali Bosnjake. Dakle, nije bilo ni teoretske sanse da kupis top, tenk, helikopter i da ga uredno platis, a da ti pri tome prodavac uredno posalje racun koji bi tebi Bakir sutra poslao (ili barem ovjerenu kopiju istog).
Naoruzavali smo se na nacin da za skupljene pare ispod tezge platimo (visestruko vise, jer smo pod embargom) nekom bjelosvjetskom hostapleru svaki metak, svaku uniformu, svaku granatu, svaki top, helikopter...
A onda se na sve to natovari neki pravednik iz Hrvatske koji opet hoce pare da to pusti za Bosnu, pa onda HVO, pa ne tako rijetko i sam UN (gdje su takodje ljudi od krvi od mesa i, neces mi vjerovati, drage im pare majku mu, a ne daju racun).
I sta ti mislis da ti Bakir i podnese izvjestaj, sta bi Fahro rek'o na to onako posten kako jeste?
Drzava je ozbiljan, odgovoran posao i zna se kako se to radi, samo Izetbegovici nisu prisustvovali tom casu.
Svaka drzava na dunjaluku ima potrebu da rijesava odredjene probleme "ispod stola", kao sto smo mi deverali sa embargom.
Samo su Izetbegovici od toga napravili porodicni posao, a u ozbiljnoj drzavi, izvrsna vlast napravi agenciju koja ce se baviti poslom i rjesavanjem problematike, a zakonodavna vlast napravi komisiju od povjerenja koja ce to da kontrolise.
Na kraju price, poloze se racuni, komisija to verifikuje i koga onda zaboli sta neki Fahro ima da kaze. Ako mu se ne svidja, ima sudska vlast kojoj moze da se zali kroz prilaganje dokaza i pokretanje postupka.
Ali jok, izetbegovici, ni pet, ni sest, pa svu lovu u svoje vrece (preko deset milijardi), da bi je kasnije dijelili k'o da je njihova.
Kupovina dimija po Istambulu nam je pomogla u razbijanju embarga.
Drzava nije familijarna piljara i za sve se mora poloziti racun. Prema tome, prije ili kasnije, docekacemo ili izvjestaj ili da vidimo Izetbegovice iza resetaka.
Dok je vecina ginula i patila, neki su sjedili u trezoru i trpali pare u vrece.
Ne ide to tako!
- zateznistub
#2792 Re: BAKIRE ODLAZI
Poprilicno precizno...Rusina_17 wrote:Tacno , dobro si sve napisao . Nisam uspio u zivotu i sada mi je jedina satisfakcija da pljujem kao ti i pojedini po forumima . Ukupno , ovo mi je 6-7 post ikada .
- Man of steel
#2793 Re: BAKIRE ODLAZI
Zašto ne pitaš KOS-ovca Sefera Halilovića gdje su pare od donacija jer je upravo on uzimao pare dok je bio na čelu državne komisije koja je trebala da utvrdi gdje su nestale i ko je to pokrao pare od donacija?XXS wrote:Vidis ti tehnike skretanja sa teme. Sad ja k'o trebam da uletim u polemiku o Seferu.Man of steel wrote:Baš će sin jednog dokazanog i osvjedočenog KOS-ovca i UDBAŠA Sefera Halilovića koji je tokom rata srao u pelene otvarati oči o neprijateljima ove države.XXS wrote:http://youtu.be/QXkOaH8bNK4
Atentat - epizoda 1
-
weredsf
#2794 Re: BAKIRE ODLAZI
Sto su izbori blize, kmecanje postaje intenzivnije 
-
wolf07
#2795 Re: BAKIRE ODLAZI
Rusina_17 wrote:Tacno , dobro si sve napisao . Nisam uspio u zivotu i sada mi je jedina satisfakcija da pljujem kao ti i pojedini po forumima . Ukupno , ovo mi je 6-7 post ikada .
Nista, samo mi drago da sam puno vise ja pogodio o tebi nego ti o meni. A vjeruj mi, nista ti nisam slagao!
P.S.
A lijepe oci moje zasto ti nisi direktor "Zemaljskog muzeja" pa da ga spasis? Zasto ti nisi umjsto Edina Dzeke otisao u Manchester City? Zasto ti nisi umjesto Danisa Tanovica dobio "Oscara"?....
Hoces da ti kazem zasto! Znas ti to vrlo dobro - zato sto kad je trebalo ugrijat' guzicom stolicu uceci, ili k'o bez duse trcati na treningu, ili uciti iz dosadnih ceskih, italijanskih ili ruskih filmova, tebi je bilo zanimljivije da izadjes malo s rajom u "Slogu", da malo ganjas "trebe", da gledas glupi "Top Gun" i kupis sebi Ray Ban cvikere... jer jebes skolu, treninge i slicne gluposti. Tebi to ne treba, ti si sarajlija!
-
wolf07
#2796 Re: BAKIRE ODLAZI
XXS wrote:Pravi, SDA, piljarski odgovor. Tacno onako kako je Alija tretirao ovu drzavu i tacno onako kako mu je sin vodi danas.wolf07 wrote: Ako nisi prespavao period 1992-1995.g. onda bi trebalo da znas da je drzava u tom periodu bila pod embargom UN-a na uvoz oruzja i vojne opreme, jer geniji UN-a su skontali ako bude vise oruzja - bice vise rata! Zato je njihova ideja bila da se oruzje ne pusta kako bi Srbi sto prije i sto lakse poklali Bosnjake. Dakle, nije bilo ni teoretske sanse da kupis top, tenk, helikopter i da ga uredno platis, a da ti pri tome prodavac uredno posalje racun koji bi tebi Bakir sutra poslao (ili barem ovjerenu kopiju istog).
Drzava je ozbiljan, odgovoran posao i zna se kako se to radi, samo Izetbegovici nisu prisustvovali tom casu.
Svaka drzava na dunjaluku ima potrebu da rijesava odredjene probleme "ispod stola", kao sto smo mi deverali sa embargom.
Samo su Izetbegovici od toga napravili porodicni posao, a u ozbiljnoj drzavi, izvrsna vlast napravi agenciju koja ce se baviti poslom i rjesavanjem problematike, a zakonodavna vlast napravi komisiju od povjerenja koja ce to da kontrolise.
Na kraju price, poloze se racuni, komisija to verifikuje i koga onda zaboli sta neki Fahro ima da kaze. Ako mu se ne svidja, ima sudska vlast kojoj moze da se zali kroz prilaganje dokaza i pokretanje postupka.
Ali jok, izetbegovici, ni pet, ni sest, pa svu lovu u svoje vrece (preko deset milijardi), da bi je kasnije dijelili k'o da je njihova.
Drzava nije familijarna piljara i za sve se mora poloziti racun. Prema tome, prije ili kasnije, docekacemo ili izvjestaj ili da vidimo Izetbegovice iza resetaka.
Ne ide to tako!
Pa posto nema svih tih klinaca komisija, povjerenstava, papira i sl. jos lakse - tuzite ih sad i kraj price!
-
Novak20
#2797 Re: BAKIRE ODLAZI
Hebi ga. 50% sarajlija ne izađe na izbore. Dal su to starosjedioci ili došle, nebitno je. Papci su bolje organizovani i puno vrijedniji po tom pitanju.zateznistub wrote:Poprilicno precizno...Rusina_17 wrote:Tacno , dobro si sve napisao . Nisam uspio u zivotu i sada mi je jedina satisfakcija da pljujem kao ti i pojedini po forumima . Ukupno , ovo mi je 6-7 post ikada .
- Man of steel
#2798 Re: BAKIRE ODLAZI
I šta kažeš, ukrali preko deset milijardi!?XXS wrote:Pravi, SDA, piljarski odgovor. Tacno onako kako je Alija tretirao ovu drzavu i tacno onako kako mu je sin vodi danas.wolf07 wrote: Ako nisi prespavao period 1992-1995.g. onda bi trebalo da znas da je drzava u tom periodu bila pod embargom UN-a na uvoz oruzja i vojne opreme, jer geniji UN-a su skontali ako bude vise oruzja - bice vise rata! Zato je njihova ideja bila da se oruzje ne pusta kako bi Srbi sto prije i sto lakse poklali Bosnjake. Dakle, nije bilo ni teoretske sanse da kupis top, tenk, helikopter i da ga uredno platis, a da ti pri tome prodavac uredno posalje racun koji bi tebi Bakir sutra poslao (ili barem ovjerenu kopiju istog).
Ne ide to tako!
Pa hajde mi bar daj članak iz Avaza na osnovu kojeg tvrdiš da su Izetbegovići ukrali PREKO deset milijardi?
Ili ti onako lupaš propagandu kao i većina ovdje pa ko se primi, primi?
A levata uvijek ima.
- karanana
#2799 Re: BAKIRE ODLAZI
kakva drskost i nepostovanje i bezobrazluk da se ne pojavljuje niti na jednoj "debati".
- zateznistub
#2800 Re: BAKIRE ODLAZI
O ovome bih ti mogao disertaciju napisati...ali nije tema...wolf07 wrote:
Nista, samo mi drago da sam puno vise ja pogodio o tebi nego ti o meni. A vjeruj mi, nista ti nisam slagao!
P.S.
A lijepe oci moje zasto ti nisi direktor "Zemaljskog muzeja" pa da ga spasis? Zasto ti nisi umjsto Edina Dzeke otisao u Manchester City? Zasto ti nisi umjesto Danisa Tanovica dobio "Oscara"?....
Hoces da ti kazem zasto! Znas ti to vrlo dobro - zato sto kad je trebalo ugrijat' guzicom stolicu uceci, ili k'o bez duse trcati na treningu, ili uciti iz dosadnih ceskih, italijanskih ili ruskih filmova, tebi je bilo zanimljivije da izadjes malo s rajom u "Slogu", da malo ganjas "trebe", da gledas glupi "Top Gun" i kupis sebi Ray Ban cvikere... jer jebes skolu, treninge i slicne gluposti. Tebi to ne treba, ti si sarajlija!