PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

Fantassin

#2776 Re: PROTESTI!!!

Post by Fantassin »

velikonja wrote:
gnjev wrote:Seronja bi bio ko ne bi priznao da se ni na Aldinu a ni na ovom malom sto je pusten danas ne vidi bilo kakav vid torture. Cak sta vise moze se reci da im dlaka sa glave ne fali.
Ma jah, al i dalje : policija bije, tuce, ubice ....
Ne sumnjam da tuku te po stanici sreca eto nije mnogo,al im ono bacanje protestanata u miljacku nije trebalo... mislim mogli su hladno ubiti nekoga.
velikonja

#2777 Re: PROTESTI!!!

Post by velikonja »

prezimenko wrote:Nesto razmisljam da su demonstranti krenuli na Twist Tower i njega gadjali policija bi sigurno pucala na narod a ko jeb* predsjednistvo
Pa na miiiiiinistraaaaaaa da udare. Ne sekiraj, nece ih solak and co tamo voditi, gdje ce spasioca prepadati
visocicaguy

#2778 Re: PROTESTI!!!

Post by visocicaguy »

FAHRUDIN RADONCIC BI, TAKODJER, MORAO DATI OSTAVKU. On je ministar sigurnosti... a sve izmice kontroli
Brkooo

#2779 Re: PROTESTI!!!

Post by Brkooo »

gnjev wrote:Seronja bi bio ko ne bi priznao da se ni na Aldinu a ni na ovom malom sto je pusten danas ne vidi bilo kakav vid torture. Cak sta vise moze se reci da im dlaka sa glave ne fali.
pa postoji psihicka tortura, a imaju i fizicke (metode) gdje se ne mogu vidjeti posljedice...

a znamo dobro da psihicke ostaje bolje urezane nego fizicke
gnjev

#2780 Re: PROTESTI!!!

Post by gnjev »

Fantassin wrote:
velikonja wrote:
Ma jah, al i dalje : policija bije, tuce, ubice ....
Ne sumnjam da tuku te po stanici sreca eto nije mnogo,al im ono bacanje protestanata u miljacku nije trebalo... mislim mogli su hladno ubiti nekoga.
Ja kazem na ovo sto je prikazano. Imali smo priliku vidjeti Aldina evo i ovaj mali isto skinuo se. Svjesni , komunikativni :D Kako ono vec ide u ljekarskom..
gnjev

#2781 Re: PROTESTI!!!

Post by gnjev »

Brkooo wrote:
pa postoji psihicka tortura, a imaju i fizicke (metode) gdje se ne mogu vidjeti posljedice...

a znamo dobro da psihicke ostaje bolje urezane nego fizicke
Eh jedino to . Ako su im pustali cetnicke pjesme nek ih je sram !!
dunkemm3

#2782 Re: PROTESTI!!!

Post by dunkemm3 »

johntra wrote:
dunkemm3 wrote:PRATITE I PODJELITE KAKO SE LAŽI NA SVE STRANE PLASIRAJU:

http://www.klix.ba/forum/oprez-narode-n ... 7.html-f=3
mrš sa tim plaćeničkim spinovima, sa nickovima starim dva dana...gdje ste bili do sada? koga vi upućujete šta valja ili ne valja...što ne kažete ko ste i šta ste, a ne da nam dijelite savjete...
Korisnik pod nickom "JOHNTRA" se u ovome jasno otkrio da je plaćenički element ubačen na forum da sa ovim NEGIRANJEM ČINJENICA koje imaju za cilj razbijanje DEZINFORMACIJA koje stižu od Vlasti sa svih strana, da pokuša kao Vlast NEBULOZNO da sa sebe skrene pažnju i optuži običnog građanina za ono što je sam, plaćenički element.
Panzer_Daddy

#2783 Re: PROTESTI!!!

Post by Panzer_Daddy »

Oglas.

Potrebno 10 radnika na farmi svinja,prednost u zaposljavanju imaju bivse budzetlije.Sve informacije na tel..

032 033 035
Dr. Kuca

#2784 Re: PROTESTI!!!

Post by Dr. Kuca »

Sad sa protesta, najmanje gladnih, najvise klosarcica. ima tu i prenzionera i radnika i raje starije bez posla, al najvise klosarcica, maloljetnika, fol oni se nesta guraju.

Eki zahtjeva da neko sa biroa bude premijer i udje u vlast, to isto da ja postanem hirurg.

I ova djeca sto su ih premlatili niko modrice nema. bar ja ne vidjoh.
velikonja

#2785 Re: PROTESTI!!!

Post by velikonja »

Fantassin wrote: Ne sumnjam da tuku te po stanici sreca eto nije mnogo,al im ono bacanje protestanata u miljacku nije trebalo... mislim mogli su hladno ubiti nekoga.
Ma jbg, kad krene onda ode sve u 3 lijepe. Mogli su i drotovi izginut od kamenja, vatrogasci od dima....
Poenta je da ne bi danas trebalo vise loziti na sukobe i to se pozivaju na tucu djece po zatvrima. Jbg ti, ovom na klipu nise ni samar spucan, al mali veze koda je bataljen presao preko njega.
Corto Maltese

#2786 Re: PROTESTI!!!

Post by Corto Maltese »

cyprus wrote:Ja ne kontam ovo - kako neko ko se odluči na učešće u nasilnim protestima može da se žali na odvaljene bubrege? Valjda se podrazumjeva, ako ideš bacat kamenje na policiju i uništavat društvenu/privatnu imovinu valjda moraš bit svjestan da je dobra šansa da ćeš i dobit batine... Ili je to ono - jebat se, a da ti ne uđe... Gdje su ti principi jebemu?
I ja sam zbunjen.
HM 2011

#2787 Re: PROTESTI!!!

Post by HM 2011 »

Genije wrote:
HM 2011 wrote: Evo neprijatelju da ti ja odgovorim u ime čitavog foruma - Vrijeđaš.

Neprijatelj si jer nisi niti pročitao šta bih radio i kakav sam kao čovjek. Sam sebi si neprijatelj, ja evo pokušavam da pružim ruku pomoći - ali govoriš mi da Odjebem i to u ime čitavog foruma.
daj ovde cv i sliku pa ćemo da pričamo
a ovako na slijepo ti je to blesavo
dobronamjerno ti kažem
prijatelju :)
CV

Član MENSE IQ veći od 156, Mr. ekonomije, znanje engleskog međunarodno priznato, masa dodatnih certifikata i diploma, trenutno REFERENT (posao Srednje ili VIše stručne spreme). Nikad nisam stepenovao na fakultetu - počeo raditi kao referent sa univerzitetskom diplomom VII stepena - poslodavac presretan - meni manja plata ali barem imam posao znači i ja zadovoljan ali tražim bolje.

Sliku i detalje poput imena prezimena datuma rođenja adrese stanovanja i ostalih detalja potrebnih za provjeru nakon prihvatanja mene kao svog čovjeka.
NoDrotLand

#2788 Re: PROTESTI!!!

Post by NoDrotLand »

Dr. Kuca wrote:Sad sa protesta, najmanje gladnih, najvise klosarcica. ima tu i prenzionera i radnika i raje starije bez posla, al najvise klosarcica, maloljetnika, fol oni se nesta guraju.

Eki zahtjeva da neko sa biroa bude premijer i udje u vlast, to isto da ja postanem hirurg.

I ova djeca sto su ih premlatili niko modrice nema. bar ja ne vidjoh.
Kakve veze ima ko je na protestima?Neka i klosara i doktora i penzionera i svega.Svi su oni dio BiH.
Alfons Kauders

#2789 Re: PROTESTI!!!

Post by Alfons Kauders »

naravno da ne fale, pa nisu drotovi glupi kao iz viceva... maltretiranje mozda, ali ozbiljne povrede jok

aldin na pressici pokazuje da ima "ovoliku" modricu na ledjima, siri ruke... i onda kaze da je u pitanju modrica od 10cm...

to je problem s omladinom... meni je jednom prilikom milicija palila samare, i posljedice su se dale primjetiti :D nije se krilo :D

dakle prije je bilo - mali napravi belaj, murija ga samara, otac ga prebije kad dodje kuci... a danas roditelji brane djecu i kad nekog zakolju (ko ona kurvetina kad su ubili denisa), ili kad zapale jebeno predsjednistvo... jer je nekako kriv neko drugi sto nisu znali odgojiti svoju djecu... isto tako napadaju i profesore po skolama... prije su roditelji propalitetima palili samare, a sad tuku profesore koji ih se usude oboriti... :D

dakle ili lazu, ili se strasno brzo oporavljaju (od spida mozda?)... eto vidite aldina... slomljene mu obje noge, zgazeno lice, skakalo po njemu 9 specijalaca, a ima samo modricu od 10cm i drzi pressicu s advokatom, kojeg je kaze izabrao zato jer je dobar advokat a ne politicar (svako ko misli da je ajanovic dobar advokat bi se kod mene u sudnici po defaultu smatrao bitno umanjeno uracunljivim)
Havatar

#2790 Re: PROTESTI!!!

Post by Havatar »

Panzer_Daddy wrote:Oglas.

Potrebno 10 radnika na farmi svinja,prednost u zaposljavanju imaju bivse budzetlije.Sve informacije na tel..

032 033 035
Ne postoje bivse budzetlije . I oni koji su radili u zapaljenim zgradama i dalje su zaposleni samo sto sad ne moraju da idu na posao.
Fantassin

#2791 Re: PROTESTI!!!

Post by Fantassin »

gnjev wrote:
Ja kazem na ovo sto je prikazano. Imali smo priliku vidjeti Aldina evo i ovaj mali isto skinuo se. Svjesni , komunikativni :D Kako ono vec ide u ljekarskom..
Ih pa nije niko lud zna se da ce biti batina u stanici-iako je to kod nas drustveno prihvacena norma sto opet nije normalno.Samo me interesuje oceli ko odgovarati za prekomjernu upotrebu sile i ugrozavanje zivota-sumnjam da je proporcionalna sila baciti u rijeku nekoga ko baci kamen na tebe.
MOSALJOZE

#2792 Re: PROTESTI!!!

Post by MOSALJOZE »

Da vam se javim,evo sad sa protesta.Nisam iskreno upućen u ovo što se zbilo u zadnjih sat vremena.Danas je to bilo dosta dobro,i ako sam i razočaran i zadovoljan.Razočaran prije svega što više ljudi nije izašlo.Ipak je nedelja,ima ih barem 100 000 da danas ne rade,opet i razumijem narod koji ne zeli da ga neko spuca kamenom u glavu.Sutra očekujem da se narod pokrene.Zadovoljan sam jer su ljudi koji su bili iznijeli zahtjeve,znaju se ciljevi.Kako god samo nastaviti :bih: :bih: :bih:
Vidim forumski stručnjaci i analitičari ne odustaju,pametuju preko foruma,a ne mogu se pomjeriti iz stolice i dati barem pola sata podrške
guber90

#2793 Re: PROTESTI!!!

Post by guber90 »

032 033 035
Hoces da ih zaposlis kao svinje ? :D
almir1977

#2794 Re: PROTESTI!!!

Post by almir1977 »

Država očito popušta pod zakonom ulice i rulje. Jebo takvu državu.
velikonja

#2795 Re: PROTESTI!!!

Post by velikonja »

Alfons Kauders wrote:meni je jednom prilikom milicija palila samare, i posljedice su se dale primjetiti :D nije se krilo :D

dakle prije je bilo - mali napravi belaj, murija ga samara, otac ga prebije kad dodje kuci... a danas roditelji brane djecu i kad nekog zakolju (ko ona kurvetina kad su ubili denisa), ili kad zapale jebeno predsjednistvo... jer je nekako kriv neko drugi sto nisu znali odgojiti svoju djecu... isto tako napadaju i profesore po skolama... prije su roditelji propalitetima palili samare, a sad tuku profesore koji ih se usude oboriti... :D

dakle ili lazu, ili se strasno brzo oporavljaju (od spida mozda?)... eto vidite aldina... slomljene mu obje noge, zgazeno lice, skakalo po njemu 9 specijalaca, a ima samo modricu od 10cm i drzi pressicu s advokatom, kojeg je kaze izabrao zato jer je dobar advokat a ne politicar (svako ko misli da je ajanovic dobar advokat bi se kod mene u sudnici po defaultu smatrao bitno umanjeno uracunljivim)
i to danima burazeru!!!
hAZNADAR

#2796 Re: PROTESTI!!!

Post by hAZNADAR »

Valjda ce ove kontrademonstracije iz Bijeljine i opca podrska Dodiku ubijediti mnoge revolucionare da prekinu upotrebljavati prazne fraze poput slozno svi u BiH, zajednicki problem i da sanjaju da nam je i barem muka zajednicka.

Sve ovo samo pokazuje raslojenost naseg drustva i da ce mira tesko biti. Ne mozemo se podijeliti po ovim procentima, a nemamo cak ni muku zajednicku.

Prekjucer je umrla ljevica u Bosnjaka. Prvo sto se pokazala kao divljacka i politicki nezrela, a drugo sto se pokazalo nema nikakvog zajednistva i multietnicnosti pa time ljevica gubi svoj smisao.
weredsf

#2797 Re: PROTESTI!!!

Post by weredsf »

Ja cekam da Antimobing predlozi nesto
Panzer_Daddy

#2798 Re: PROTESTI!!!

Post by Panzer_Daddy »

guber90 wrote:

032 033 035
Hoces da ih zaposlis kao svinje ? :D
...ako su zdrave i utovljene dobro dalo bi se pregovarat.
weredsf

#2799 Re: PROTESTI!!!

Post by weredsf »

Vodja danasnjih demonstracija
Image
Swedbank

#2800 Re: PROTESTI!!!

Post by Swedbank »

Edis Jasarevic TUZLA ‏@EdisPG 1m
Kod Unitica se formirao kordon. Bilo bi jako glupo da intervenisu

Image
Post Reply