Ukrajina

Post Reply
tnnt

#2776 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

Hlapoje wrote: Ne mislim ja da su ovi u Kijevu fašisti samo zato što su smenili Janukoviča i legalnu vlast.
Kontam da su oni fašisti zato što se sami tako deklarišu.
Ono...Desni sektor i ti fazoni...
pa večinom su po BiH razbijali klinci navijačkih skupina koji su prodesničarski orijentirani
tako da ako generaliziraš Ukrajinu moraš i BiH, znači po tebi jedni i drugi fašisti?
ok :D
Russki

#2777 Re: Ukrajina

Post by Russki »

tnnt wrote:
Russki wrote: ti se trebas ici leČiti, covjek je u pravu, a to sto je vama ispran mozak i mislite da su ameri najfiniji i sve rade u korist naroda to vam nije nitko kriv

probudite se ba
pa šta me brigaju Ameri, dali su Rusi bacili oko i šape na drugu državu?
o čem ti pričaš?
otvoreno podržavaš rat i ankesiju u stilu Njemačke, kada je okupirala Čehoslovačku
gdje pise da ja podrzavam rat???? gdje? moja poenta je ta da se slazem s ovo malo ljudi ovdje sto razmisljaju svojom glavom, a to je da ce ukrajinci najebat do zla boga ako se okrenu EU i SAD-u, ove demonstracije i ovo sve sto se dogodilo je njihovo maslo..ne kazem ja da su rusi sveci, al ako se treba birat bolje se njima okrenit nego ovim govnima
tnnt

#2778 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

@mba wrote:

jest samo je razlika sto je CHETNITET nastao GENOCID-om u kojem je doslo do ETNICKOG CISCENJA!!!

a KRIM je sasvim nest drugo, ne bitno kakvu autonomiju imali!
pa Krim i je rezultat etničkog čiščenja krimskih Tatara 1944 od strane Staljina
ista stvar znači, dobro si to primjetio :D
daxon

#2779 Re: Ukrajina

Post by daxon »

Ljudi kako ne vidite da je Ukrajina samu sebe uništila, nemaju nikakvu kontrolu nad bilo čime, pa u sred jebenog Kijeva neko nepismeno, svinjoliko, ćelavo i kockoglavo, nacističko smeće, sa kalašnjikovom postrojava parlamentarce, sudije i tužioce.

O čemu mi ovdje pričamo, kakva Ukrajina, gdje je, šta i koga kontrolišu, država je u stanju anarhije, raspad sistema, a za to su im najmanje krivi Rusi. I šta sada Rusi trebaju, pustiti to retardirano smeće da ih maltretira i da se iživljava nad njima? Ukrajina je pokazala da nije zrela ni sposobna da se nosi sa situacijom u koju su se sami doveli, a nisu sposobni ni da zadrže suverenitet nad cijelim svojim teritorijem Ruska reakcija je najnormalnija i najprirodnija stvar i spriječit će građanski i bratoubilački rat i mnoge žrtve koje bi u njemu pale.
Last edited by daxon on 01/03/2014 16:19, edited 1 time in total.
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#2780 Re: Ukrajina

Post by anthraxQ »

hebala vas Rusija.

otkud takva fasciniranost Rusijom ovdje? Ciji je ovo forum? BG ili BL omladine?

Cetnici - fasisti su svo vrijeme rata u BiH imali podrsku Rusije...

jeste vi normalni?

prijatelj moga neprijatelja ne moze meni biti prijatelj.
jastuk1

#2781 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

Donjeck - Anti mejdan:

Image

Uzgred, malo sam slušano neku emisiju na BBC-u. Krive ruske medije za pristrasnost, a u toj emiCiji nisu mogli biti više jednostrano nastrojeni čak i da su htjeli.

Ali ne mogu da vjerujem da su se zapadni Ukrajinci toliko umislili da su ono kao veći Rusi od Rusa.
tnnt

#2782 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

Russki wrote: gdje pise da ja podrzavam rat???? gdje? moja poenta je ta da se slazem s ovo malo ljudi ovdje sto razmisljaju svojom glavom, a to je da ce ukrajinci najebat do zla boga ako se okrenu EU i SAD-u, ove demonstracije i ovo sve sto se dogodilo je njihovo maslo..ne kazem ja da su rusi sveci, al ako se treba birat bolje se njima okrenit nego ovim govnima
pa izbori su za mjesec dva u Ukrajini, srušena je vlast koja nije odgovarala ljudima, u čemu je problem?
odmah poslati tenkove da se ugrabi dio Ukrajine ili šta?
vidim da razmišljaš dobro svojom glavom :D
Challenger__

#2783 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

daxon wrote:Ljudi kako ne vidite da je Ukrajina samu sebe uništila, nemaju nikakvu kontrolu nad bilo čime, pa u sred jebenog Kijeva neko nepismeno, svinjoliko, ćelavo i kockoglavo, nacističko smeće, sa kalašnjikovom postrojava parlamentarce, sudije i tužioce.

O čemu mi ovdje pričamo, kakva Ukrajina, gdje je, šta i koga kontrolišu, država je u stanju anarhije, raspad sistema, a za to su im najmanje krivi Rusi. I šta sada Rusi trebaju, pustiti to retardirano smeće da ih maltretira i da se iživljava nad njima? Ukrajina je pokazala da nije zrela ni sposobna da se nosi sa situacijom u koju su se sami doveli, a nisu sposobni ni da zadrže suverenitet nad cijelim svojim teritorijem, ruska reakcija je najnormalnija i najprirodnija stvar i spriječit će građanski i bratoubilački rat i mnoge žrtve koje bi u njemu pale.
Ovaj ćelavi majmun je iz zapadne oblasti Rovno, kao što je većina desničara i pučista sa krajnjeg zapada Ukrajine. Tamo on "operiše", iz oblasti Rovno su snimci, kako ovaj, tako sa tužiocem.
Objektivni navijac

#2784 Re: Ukrajina

Post by Objektivni navijac »

tnnt wrote:
Objektivni navijac wrote:

Sve je netacno. Krim je Autonomna republika a RS je entitet. Krim ima daleko vece prerogative od RS-a.
Nikada vi necete nista kao braca Rusi. Rusi su veliki,mocni,pametni,imaju dusu a vi u Srbiji niste nista od toga.
a šta je RS nego autonomna republika u kojoj se vrlo malo pita federalna vlada
nemoj da ti različiti osječaji prema istim ili sličnim stvarima utječu na objektivnost, jer je to očito ovdje slučaj :D
RS i pojam entiteta je jedinstven pojava u svijetu,kao recimo i pojam konstutivnih naroda. No,u svakom slucaju RS nema pravne mehanizme samoopredjeljenja i samoodredjenja. Dok Autonomne republike u SSSR-u i Jugoslaviji su imale ugradjeno to pravilo. Naravno ,sada nije vrijeme SSSR-a ali je sistem vecim djelom nasljedzen,posebno jer je to autonomna republika ,koja je usla u Ukrajini pod veoma specificnim uslovima i prije jako kratkoga vremena. I da ,ponovicu : Autonomna republika Krim ima vecu drzavnost od RS-a.
Poenta je u tome,da @ hlapoju,nije dugo trebalo da izbaci nacionalizam. Imamo ovdje nacionaliste Srbe,koju navijaju za Rusiju,samo zato sto misle da ce jednoga dana Putin ujahati na bjelom konju u Sarajevo,ali nece :D :izet: :D
Kao sto imamo i Bosnjake nacionaliste i kleronacionaliste,koji mrze sve rusko,samo zato sto misle ako bude Rusiji lose,Dudakovic ce na bjelom konju uci u Banja Luku ali nece :D :izet: :D
Poenta dva,u ovom trenutku ,je formalno-pravni status Krima izgubio na vaznosti,jer je ociti da Rusi idu dalje od Krima. Dokle :? Vidjecemo,da li dokle bude 'mekano' bez otpora ili ce nastaviti i kada dodje do otpora. Sigurno je da Rusi preko svoje razgranate mreze u Ukrajini,organizuju varijantu da se Rusi prihvate u cijeloj Ukrajini. Ostaje da vidimo. Malo su me razocarali Banderovci i ostali fasisti,proslo toliko dana a jos ih nema. No,prosla dva puta su iza sebe imali Poljsku i Njemacku,pa su se razbjezali ,od njih se ne moze puno ocekivati :D :D
tnnt

#2785 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

Challenger__ wrote:
Ovaj ćelavi majmun je iz zapadne oblasti Rovno, kao što je većina desničara i pučista sa krajnjeg zapada Ukrajine. Tamo on "operiše", iz oblasti Rovno su snimci, kako ovaj, tako sa tužiocem.
kakva je razlika između njega i onih paravojnih jedinica koje su zauzeli aerodrom i neznam šta još
i puškama postrojavaju i kontroliraju ljude?AH DA, jedni su fašisti a drugi čuvari i oslobodioci, skužio sam
sječam se Slobe iz 1991 :D
tnnt

#2786 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

Objektivni navijac wrote:
RS i pojam entiteta je jedinstven pojava u svijetu,kao recimo i pojam konstutivnih naroda. No,u svakom slucaju RS nema pravne mehanizme samoopredjeljenja i samoodredjenja. Dok Autonomne republike u SSSR-u i Jugoslaviji su imale ugradjeno to pravilo. Naravno ,sada nije vrijeme SSSR-a ali je sistem vecim djelom nasljedzen,posebno jer je to autonomna republika ,koja je usla u Ukrajini pod veoma specificnim uslovima i prije jako kratkoga vremena. I da ,ponovicu : Autonomna republika Krim ima vecu drzavnost od RS-a.
Vidjeli smo u slučaju autonomne republike Čečenije koliko vrijedi to pravo
znači Rusi su ti koji odlučuju koja autonomna oblast ima pravo na samostalnost a koja ne,
to mi želiš prodati? :lol:
Martinez_

#2787 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

A na Majdanu i Kepitol Hilu - muk :lol:
Challenger__

#2788 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

R'n'R i u Odesi, na jugozapadu zemlje:
Pro-Russian protests were reported in the eastern cities of Kharkiv, Donetsk and Odessa.
AP
rasuta_riza

#2789 Re: Ukrajina

Post by rasuta_riza »

anthraxQ wrote:hebala vas Rusija.

jeste vi normalni?

To ti je to, nasrnuli su kao mutavi. Zapravo kao i Bosna 92, refendum o nezavisnosti, SDS sa već pripremljenim planom i JNA tj više nije bila JNA i sa Srbijom u zeleđini proglapavaju "nezavisnot" i vrše agresiju, čuj Ukrajina u stanju anarhije pa ne bi bila da je Rusi ne handre kao svaka podudarnost sa nama slučajna? Fascinirani su jer bi isti voljeli da se RS pripoji Srbiji kad već nisu čitavu BiH poklopili. Zato svršavaju na Krim, i ostalo, ruske avione i ostale kurce palce. Oni koji su svrgli proruskog kleptomana su fašisti kao onomad ovdje mudžahedini i ustaše itd.
Sve je to preslik vlastitih želja i kompleksa a oni koji nemaju te tendencije imaju mentalitet naivaca koji su 92 nosali Titove slike, vjerovali u bratsvo jedinstvo, socijalizam, narodnu armiju koja će im glave doći.
Pa ista Rusija kad je riječ o BiH gdje god može čuva zna se čiju stranu, razumijem ove sa srpske strane koji ih simpatišu ali mi ovi kvaziljevičari nisu jasni.
I da, ovaj siledžija mi je nešto simpatičan kako sam pročitao da je ratovao kontra Rusa u Čečniji. :mrgreen:
Niko se ne pita zašto te iste Ruse ne vole u Zapadnoj Ukrajini a vala niti iko u zemljam bivšeg bloka garant zbog finoće. :-)
tnnt

#2790 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

Challenger__ wrote:R'n'R i u Odesi, na jugozapadu zemlje:
Pro-Russian protests were reported in the eastern cities of Kharkiv, Donetsk and Odessa.
AP
tipična ratno hušačka propaganda ala Hrvatska 1991
fašisti u Zagrebu a ovdje su u Kijevu, još malo pa će balvani i SAO tj RAO krajine 8)
rasuta_riza

#2791 Re: Ukrajina

Post by rasuta_riza »

tnnt wrote:
Challenger__ wrote:
kakva je razlika između njega i onih paravojnih jedinica koje su zauzeli aerodrom i neznam šta još
i puškama postrojavaju i kontroliraju ljude?AH DA, jedni su fašisti a drugi čuvari i oslobodioci, skužio sam
sječam se Slobe iz 1991 :D
To je ista mantra i matica, kad već ne piči Great Serbia onda je tu uvijek dežurna mamica Rusija svi ostali su fašisti a oni jadni slikari naivci.
Challenger__

#2792 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Padaju gradovi kao zrele kruške, bez ispaljenog metka:

Image
#UKRAINE: Russian flags raised in the cities of Melitopol, Yevpatoria and Mariupol
Last edited by Challenger__ on 01/03/2014 16:39, edited 1 time in total.
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#2793 Re: Ukrajina

Post by anthraxQ »

rasuta_riza wrote:
anthraxQ wrote:hebala vas Rusija.

jeste vi normalni?

To ti je to, nasrnuli su kao mutavi. Zapravo kao i Bosna 92, refendum o nezavisnosti, SDS sa već pripremljenim planom i JNA tj više nije bila JNA i sa Srbijom u zeleđini proglapavaju "nezavisnot" i vrše agresiju, čuj Ukrajina u stanju anarhije pa ne bi bila da je Rusi ne handre kao svaka podudarnost sa nama slučajna? Fascinirani su jer bi isti voljeli da se RS pripoji Srbiji kad već nisu čitavu BiH poklopili. Zato svršavaju na Krim, i ostalo, ruske avione i ostale kurce palce. Oni koji su svrgli proruskog kleptomana su fašisti kao onomad ovdje mudžahedini i ustaše itd.
Sve je to preslik vlastitih želja i kompleksa a oni koji nemaju te tendencije imaju mentalitet naivaca koji su 92 nosali Titove slike, vjerovali u bratsvo jedinstvo, socijalizam, narodnu armiju koja će im glave doći.
Pa ista Rusija kad je riječ o BiH gdje god može čuva zna se čiju stranu, razumijem ove sa srpske strane koji ih simpatišu ali mi ovi kvaziljevičari nisu jasni.
I da, ovaj siledžija mi je nešto simpatičan kako sam pročitao da je ratovao kontra Rusa u Čečniji. :mrgreen:
Niko se ne pita zašto te iste Ruse ne vole u Zapadnoj Ukrajini a vala niti iko u zemljam bivšeg bloka garant zbog finoće. :-)

potpuno se slazem. Rusija ima imperijalisticke teznje - kao da su jos carstvo.

Znaci ovdje se stvara slika o ukrajincima kao nekim fasistima koji su preuzeli vlast. Nadje se nekoliko videa, jedne te iste budale, i odmah su svi neki naci sljhedbenici. Logicno da se sad ne zna ko pije i ko placa - revolucija je majku mu. Pa gdje bi se to znalo u ovakvim uslovima? Male ribe sada postanu velike, i neke budale isplivaju na povrsinu - ali nemojmo gubiti siru sliku iz konteksta: rusi handre ukrajince vec godinama, ma stoljece najmanje, pa samo se sjetimo Velike Gladi.
I sad su ukrajinci krivi sto su digli glavu jel? pa je to americko-njemacko-poljska zavjera? A sta je onda kod nas bilo? Ljudi godinama rusificirali ukrajince, i nije ni cudo sto sad imamo skupinu nekih freakukrajinaca po Harkivu i Donjecku koji veze nemaju ko su. Ne postoji zemlja koja je imala rusku dominaciju a koja bi se zeljela sada vratiti na staro. Sve drzave mrze Rusiju iz dna duse - pa hebemu jel to dzaba?
nosara

#2794 Re: Ukrajina

Post by nosara »

Samarijada se nastavlja... :D

Image
Last edited by nosara on 01/03/2014 16:42, edited 1 time in total.
tnnt

#2795 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

rasuta_riza wrote:
To je ista mantra i matica, kad već ne piči Great Serbia onda je tu uvijek dežurna mamica Rusija svi ostali su fašisti a oni jadni slikari naivci.
ja mislim da su neki Rusi bili u Beogradu na izobrazbi, toliko sličnosti da je za ne povjerovati :D
sluga_okupatora

#2796 Re: Ukrajina

Post by sluga_okupatora »

Ebu Ubejde wrote:Nakon Ukrajine, Rusija i Turska prezimaju balkanske zemlje koje su navodno na cekaonici za EU. Zasto? Zato sto lideri tiju zemalja iskoristavaju priliku da narodu mazu oci i da popljackaju i ono sto je malo ostalo od ovih jadnih Jugo drzava. Zato, zelim Rusiju i Tursku. Dosta je bilo lazi!!

Jedno pitanje nevezano za temu - to sto uzimas, jel' se ima u apoteci kupiti ili je ono.....ispod pulta se prodaje?
Probao sam svasta za zivota al' to tvoje haman udara ko macola pa reko' da vidim gdje se ima za uzet' :D
Challenger__

#2797 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

rasuta_riza wrote:To je ista mantra i matica, kad već ne piči Great Serbia onda je tu uvijek dežurna mamica Rusija svi ostali su fašisti a oni jadni slikari naivci.
Riža. Znam te s neke druge teme gjde si sam svjedočio da konzumiraš neku terapiju. E, sad, ako nisi u stanju da pratiš temu (a tema je Ukrajina, a ne naša BiH), a ti nemoj da je pratiš.

To što meni imputiraš je za "prijavi komentar".
tnnt

#2798 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

anthraxQ wrote:

Znaci ovdje se stvara slika o ukrajincima kao nekim fasistima koji su preuzeli vlast. Nadje se nekoliko videa, jedne te iste budale, i odmah su svi neki naci sljhedbenici. Logicno da se sad ne zna ko pije i ko placa - revolucija je majku mu. Pa gdje bi se to znalo u ovakvim uslovima? Male ribe sada postanu velike, i neke budale isplivaju na povrsinu - ali nemojmo gubiti siru sliku iz konteksta: rusi handre ukrajince vec godinama, ma stoljece najmanje, pa samo se sjetimo Velike Gladi.
I sad su ukrajinci krivi sto su digli glavu jel? pa je to americko-njemacko-poljska zavjera? A sta je onda kod nas bilo? Ljudi godinama rusificirali ukrajince, i nije ni cudo sto sad imamo skupinu nekih freakukrajinaca po Harkivu i Donjecku koji veze nemaju ko su. Ne postoji zemlja koja je imala rusku dominaciju a koja bi se zeljela sada vratiti na staro. Sve drzave mrze Rusiju iz dna duse - pa hebemu jel to dzaba?
dobar post koji je sažeo bit svega :thumbup:
nosara

#2799 Re: Ukrajina

Post by nosara »

tnnt wrote:
anthraxQ wrote:

dobar post koji je sažeo bit svega :thumbup:
Sazeo je moj kurac... Zasto onda nisu njuske pa odjebali pare i gas po povlastenoj cijeni...? Zasto svoje smece izvoze ISKLJUCIVO u Rusiju...? Da nema Rusije pokrepali bi odavno... :izet: vas zapad i amerika sa svojim emisarima i demokratijom...
tnnt

#2800 Re: Haaretz: Izraelski veterani predvodili jednu paravojnu f

Post by tnnt »

alicmuhamed87 wrote:Haaretz: Izraelski veterani predvodili jednu paravojnu formaciju protiv Ukrajine

http://bosnian.sahartv.ir/news/haaretz- ... jine-14899
vidjeh i ja to i čudom se čudim kud će oni sa fašistima zajedno, jer ako je vjerovati Srbima i Rusima samo fašisti srušiše voljenog Janukovića :D
Post Reply