Alfons Kauders wrote:Hafis wrote:Alfons Kauders wrote:
sto vise u to vjerujes, vise ce biti istinito...

dobar pristup koji je i upropastio hrvatsku politiku u bih... i ne samo hrvatsku, ali u zadnje vrijeme se u njoj najcesce manifestuje...

Ne bih se složio. U ovom trenutku jedina dezorjentirana politika, koja gubi jednoga po jednoga saveznika, i svojom iracionalnom politikom opasno ljulja ovu državu jeste današnja bošnjačka politika. Na Dodika smo navikli i on sve da hoće ne može urušiti ovu državu, dok bošnjačka poklitička dezintegrirajuća politika to može veoma efikasno.
slazem se - jedino tornjak, neonko i zlaja mogu dovesti do toga... ali pitanje je kako?
Hajdemo realno: misliš li da je vrijedno ovoliko prepetavanje oko izbora člana predsjedništva? Ulazimo u veoma opasno i sumorno razdoblje, zbog rješavanja pitanja koje nema apsolutno nikakve veze s životnim pitanjima običnog čovjeka, kojeg prije svega interesira standard, sigurnost, i napredak.
Zašto sve to stavljati na čekanje, ako treba i godinama da bi se rješilo pitanje da li će biti ''predstavnik'' ili ''pripadnik''.
Razumijem motive HDZ-a, u potpunosti ih razumijem, i oni će ustrajati, budi siguran.
ne razumije ''probosanski'' blok: puna usta brige o narod(Iima), o socijaldemokraciji, radu, ekonomiji...a zapeli na čistom nacionalnom pitanju.
Jedino objašnjenje koje imam je: dugoročno im više znači političko potčinjavanje drugog naroda u FBiH (bitku za RS su definitivno izgubili, a ovu jednostavno ne smiju) i na uštrb toga spremni su također ići do kraja, makar pola Bosne prosilo - briga ih ionako. Po meni, veoma veoma opasna igra, koja više nema dovoljno jakih saveznika i neminovno vodi federaciju, a i cijelu državu u sunovrat.
Siguran sam da očekuju neka jača ''jamstva'' prije nego što pristanu na ponuđena rješenja, s tim da moraju dobro paziti da ne pretjeraju, jer se nešto ipak valja iza brda.