Sirija

Locked
Banksy

#2776 Re: Sirija

Post by Banksy »

snaga_znanja wrote:
Neki dan citam jedan proAsadovski clanak na temu hemijskog napada u kojem se tvrdi da je ovaj hemijski napad Sirijske markale. Dalje se inputira da su markale izvedene u reziji ABiH da bi se skrenula paznja medjunarodne zajednice.

Nadalje par dana pratim odjeke po svijetu i uglavnom se rusi kace za takav argument.

...
Da zaista pratiš ''odjeke'' po svijetu znao bi da, uprkos skoro globalnoj američkoj medijskoj kontroli, nema nijednog svjetskog medija koji tek hintovima ili sasvim otvoreno pokretače ovog napada nije doveo u sumnju.
Markale i sl nisu nigdje nikome nikakav argument niti se na bilo koji način mogu dovoditi s ovim u vezu.
ferum

#2777 Re: Sirija

Post by ferum »

kljucna kost wrote:AAuuu ja jednostavno necu i nemogu da vjerujem,norv novinehehe..ajd ok

A da,Basar se sprema za bijek,sva njegova elita i lako naoruzanje su spremi na bjezanje,hehe,kuces Assade pa ti imas armiju imas snagu bori se za svoje Alavite hehe.Maskiraju se borodovi u Latakiji da bi izgledali sto neprimjetnije.
Ostao je sam smrad nema ni Komu Rusije a ni lajavog Irana da pritekne u pomoc :lol:

:run:
nije tačno, Iran će kao i uvijek do sada da svoje rakete usmjeri na Izrael, sasut će kišu raketa..ta cionistička tvorevina više neće postojati..to su rekli još rahmetli Ahmet i Nedžad
ferum

#2778 Re: Sirija

Post by ferum »

SalihI wrote:
kljucna kost wrote:http://www.avaz.ba/globus/svijet/u-siri ... o-i-napalm

Fuj sta sve nece uraditi samo da rezim opstane.Ovo je zbilja previse,prvo hemija,sad napalm fuj dno dna.

To je samo ispoljavanje nemoci armije,jednostavno na terenu nemogu nista,armiji fali ljudstva,ovde neki pametnjakovici spominju nekakvu djecu i regrutovanje,heh :)
Daj ba ne zahebavaj. Napalm, bijeli fosfor, osiromaseni uranijum i kasetne bombe i danas koriste armije "najdemokratskijih" drzava svijeta.

24 Aug 2013.
US Selling Cluster Bombs Worth $641 million to Saudi Arabia
a to bi kao trebalo biti opravdanje ? :-)
Avetinho

#2779 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Banksy wrote:
snaga_znanja wrote:
Neki dan citam jedan proAsadovski clanak na temu hemijskog napada u kojem se tvrdi da je ovaj hemijski napad Sirijske markale. Dalje se inputira da su markale izvedene u reziji ABiH da bi se skrenula paznja medjunarodne zajednice.

Nadalje par dana pratim odjeke po svijetu i uglavnom se rusi kace za takav argument.

...
Da zaista pratiš ''odjeke'' po svijetu znao bi da, uprkos skoro globalnoj američkoj medijskoj kontroli, nema nijednog svjetskog medija koji tek hintovima ili sasvim otvoreno pokretače ovog napada nije doveo u sumnju.
Markale i sl nisu nigdje nikome nikakav argument niti se na bilo koji način mogu dovoditi s ovim u vezu.
Bas kao sto se ne mogu dovoditi u vezu skudovi na redove za hljeb u Alepu.

Sta mislis da li je Asadu vazno koje oruzje ce upotrijebiti i kada, e ne bi li osteao na vlasti jos koji dan?
Provjeri istoriju Sirije. Ne voli raja wikipediju, ali je dobro mjesto za pocet.
snaga_znanja

#2780 Re: Sirija

Post by snaga_znanja »

Banksy wrote:
snaga_znanja wrote:

...
Markale su itekako argument u raspravi jer se Rusija i njeni sateliti koriste tim zlocinom kao argumentom koji je zapad natjerao na intervenciju. Ili si mlad ili neces da se sjetis upravo su Markale bile prekretnica nakon kojeg su krenuli zracni udari po polozajima i infrastrukturi VRS.

Ovaj zlocin se koristi kao "primjer" kako je zapad iscenirao svoju intervenciju protiv srpske nejaci, a sad ce na isti nacin da uradi i protiv Asada.

Sumnja? Sve osim video dokaza gdje Asad pritisce crveno dugme i velikim osmjehom ispraca rakete vama nije dovoljno! Zbog takvih "sumnji" sam se ja naslusao prica o bacanju granate sa trznice u Sarajevu, do lutki i slicnih budalastina. Meni veci dokaz od rusko-brankovicevog "po zakonu" ne treba!
Banksy

#2781 Re: Sirija

Post by Banksy »

Ja Sam Odavle wrote:
Sta mislis da li je Asadu vazno koje oruzje ce upotrijebiti i kada, e ne bi li osteao na vlasti jos koji dan?
:lol:
Banksy

#2782 Re: Sirija

Post by Banksy »

snaga_znanja wrote: Sumnja? Sve osim video dokaza gdje Asad pritisce crveno dugme i velikim osmjehom ispraca rakete vama nije dovoljno!
Mislim da onda imaš problem sa sveijednim svjetskim medijem i analitičarima koji izražavaju ovakve sumnje.
Avetinho

#2783 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Banksy wrote:
Ja Sam Odavle wrote:
Bansky, smij se koliko treba! Sta te briga za cetiri miliona izbjeglica, stohiljada poginulih, stotine hiljada obogaljenih.
Vazno je da cuvar slobode cijele planete Asad ostane na vlasti.

OMG
Banksy

#2784 Re: Sirija

Post by Banksy »

Ja Sam Odavle wrote:
Banksy wrote:
Ja Sam Odavle wrote:
Bansky, smij se koliko treba! Sta te briga za cetiri miliona izbjeglica, stohiljada poginulih, stotine hiljada obogaljenih.
Vazno je da cuvar slobode cijele planete Asid ostane na vlasti.

OMG
Ne, važno je da branimo američke interese u njihovoj svetoj borbi za energetske resurse i da pravdamo sve njihove agresije i ubijanja civila širom svijeta u zadnjih 100 godina.

edit: pratim ovu temu par dana i ne razumijem, jel vi radite za američku vladu, jel neko zaposlen kod njih, jedete li njihov hljeb, živite li tamo, pa morate pisati tako ili zaista mislite ovo što pišete :?
Alfons Kauders

#2785 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

Banksy wrote:
Ne, važno je da branimo američke interese u njihovoj svetoj borbi za energetske resurse i da pravdamo sve njihove agresije i ubijanja civila širom svijeta u zadnjih 100 godina.
sta predlazes? da branimo ruse u njihovoj svetoj borbi za energetske i ekonomske resurse narednih 100 godina? :D
Avetinho

#2786 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Banksy wrote:
Ja Sam Odavle wrote:
Vazno je da cuvar slobode cijele planete Asid ostane na vlasti.

OMG
Bas mi je drago sto si nasao (nasla) opravdanje za nesrecu stotina hiljada Sirijaca u jednoj recenici. Samo mi reci, koje su resursi u pitanju u Siriji? Preskoci Hezbolah, Asada, Iran, Rusiju i Kinu.
snaga_znanja

#2787 Re: Sirija

Post by snaga_znanja »

Banksy wrote:
snaga_znanja wrote: Sumnja? Sve osim video dokaza gdje Asad pritisce crveno dugme i velikim osmjehom ispraca rakete vama nije dovoljno!
Mislim da onda imaš problem sa sveijednim svjetskim medijem i analitičarima koji izražavaju ovakve sumnje.
Ti ocigledno imas problem sa svojom blizom istorijom. Mozda si bio mlad, a mozda si i ti s brda djelovao po "muslimanskim teroristima" kako nas je Slobo volio zvati...
Banksy

#2788 Re: Sirija

Post by Banksy »

Alfons Kauders wrote:
Banksy wrote:
sta predlazes? da branimo ruse u njihovoj svetoj borbi za energetske i ekonomske resurse narednih 100 godina? :D
A šta, sad ne smijemo reći da su Ameri izvršili agresije na hejbet zemalja, ubijali civile širom svijeta, ravnali gradove, pržili napalmom, lagali o hemijskom i biološkom oružju, svrgavali vlade, kaubojski ignorirali cijeli svijet i UN i radili što im se prohtije, to se ne smije jer smo onda rusofili, jel to?
Avetinho

#2789 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Banksy wrote:
Alfons Kauders wrote:
Banksy wrote:
A šta, sad ne smijemo reći da su Ameri izvršili agresije na hejbet zemalja, ubijali civile širom svijeta, ravnali gradove, pržili napalmom, lagali o hemijskom i biološkom oružju, svrgavali vlade, kaubojski ignorirali cijeli svijet i UN i radili što im se prohtije, to se ne smije jer smo onda rusofili, jel to?
Otvori novu temu o "Americi".
Ovdje se radi o "Siriji".
Banksy

#2790 Re: Sirija

Post by Banksy »

snaga_znanja wrote:
Banksy wrote:
Ti ocigledno imas problem sa svojom blizom istorijom. Mozda si bio mlad, a mozda si i ti s brda djelovao po "muslimanskim teroristima" kako nas je Slobo volio zvati...
Ako ti je ovo maksimum argumentacije, ideš na ignore ili na prijavu.
cindrlimindrli

#2791 Re: Sirija

Post by cindrlimindrli »

Banksy wrote:A šta, sad ne smijemo reći da su Ameri izvršili agresije na hejbet zemalja, ubijali civile širom svijeta, ravnali gradove, pržili napalmom, lagali o hemijskom i biološkom oružju, svrgavali vlade, kaubojski ignorirali cijeli svijet i UN i radili što im se prohtije, to se ne smije jer smo onda rusofili, jel to?
Pa eto, lagao bih kad bih napisao da mi je zao sto su Beograd bubali. :D
miki.ba

#2792 Re: Sirija

Post by miki.ba »

Koliko sam mogao povezati Merkel vrsi pritisak na Obamu, a ovaj i nema bas mnogo ekonomskog pokrica za napad, cini mi se kako god da se preracuna ne isplati mu se.
A ako vec biram stranu, onda sam na strani Merkel i Obame. :-D
snaga_znanja

#2793 Re: Sirija

Post by snaga_znanja »

Banksy wrote:
sema911s

#2794 Re: Sirija

Post by sema911s »

miki.ba wrote:Koliko sam mogao povezati Merkel vrsi pritisak na Obamu, a ovaj i nema bas mnogo ekonomskog pokrica za napad, cini mi se kako god da se preracuna ne isplati mu se.
A ako vec biram stranu, onda sam na strani Merkel i Obame. :-D
ono sto dajdza angelin ne ostvari mora ona samo sto ce ovaj put uz pomoc crne amerike,.,
Avetinho

#2795 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Banksy wrote:
snaga_znanja wrote:
Bansky, pazi sta radis. Za tebe vazi isto sto drugima spocitavas. Spocitavas? Brzo na Google. Ko jos razumije naski.
Banksy

#2796 Re: Sirija

Post by Banksy »

cindrlimindrli wrote:
Banksy wrote:A šta, sad ne smijemo reći da su Ameri izvršili agresije na hejbet zemalja, ubijali civile širom svijeta, ravnali gradove, pržili napalmom, lagali o hemijskom i biološkom oružju, svrgavali vlade, kaubojski ignorirali cijeli svijet i UN i radili što im se prohtije, to se ne smije jer smo onda rusofili, jel to?
Žao mi je svakog, ali Beograd je to zaslužio.
Ovo što se radi na Bliskom istoku nema nikakve veze s nama niti se može povući bilo kakva paralela. Ovo je čista borba za energetske resurse gdje se svrgavanjima, destabilizacijama, invazijama, pokoljima ubijaju civili, devastiraju cijele države, a mi valjda trebamo pljeskati ručicama i navijati za Amere koji to rade, za svojim interese i mimo svih svjetskih zakona, samo zato jer su nam pomogli prije 20 godina i bili na našoj strani?
Avetinho

#2797 Re: Sirija

Post by Avetinho »

snaga_znanja wrote:
Banksy wrote:
Ne samo to. Ovo:
:lol: :lol: :lol:
cindrlimindrli

#2798 Re: Sirija

Post by cindrlimindrli »

Banksy wrote:Žao mi je svakog, ali Beograd je to zaslužio.
Ovo što se radi na Bliskom istoku nema nikakve veze s nama niti se može povući bilo kakva paralela. Ovo je čista borba za energetske resurse gdje se svrgavanjima, destabilizacijama, invazijama, pokoljima ubijaju civili, devastiraju cijele države, a mi valjda trebamo pljeskati ručicama i navijati za Amere koji to rade, za svojim interese i mimo svih svjetskih zakona, samo zato jer su nam pomogli prije 20 godina i bili na našoj strani?
Pa donekle imas pravo, mogli su rahat ostati po strani i posmatrati kako onaj manijak cijanidom gusi sopstveni narod.
Valjda bi po vasim lafo liberalnim stavovima trebalo sacekati milion mrtvih pa da onda kolektivno zaplacete i zapitate
se sta ta Amerika vise ceka.
nosara

#2799 Re: Sirija

Post by nosara »

Banksy wrote:
cindrlimindrli wrote:

Nisu nikad bili na nasoj strani...
miki.ba

#2800 Re: Sirija

Post by miki.ba »

Banksy wrote:
cindrlimindrli wrote:
Po tebi ispade Amerika dosla u Siriju i zaratila.

Sta ti nako mislis, koliko ih jos treba pustiti da se ubijaju, prije nego se neko umijesa?
Locked