Moguce. Davno je bilo, ali meni se cini da je bio opstanak, sjecam se nekih ptića.Dozer wrote:David - Opstanak...? Mislim da nije on to vodio... On je vazda bio po nekakvim vrtovima i tabirio biljke i baje po njima. Sjecam se da su me vazda fascinirali njegovi prljavi nokti![]()
Samo za 30+ forumase
-
Drinski
#2776 Re: Samo za 30+ forumase
- TDK-90
#2777 Re: Samo za 30+ forumase
Tada u mom djetinjstvu nikada nisam cuo niti znam nekoga ko je cuo da je neko bacio na otpad bickl (poni) jednostavno za poni si mogao da kupis svaki moguci dio i da je u ne znam kako losem stanju mogao se osposobiti. A danas............. dobra stara vremena
- dječak sa šibicama
#2778 Re: Samo za 30+ forumase
Meni je ostala u sjecanju epizoda gdje David u "plivackom kombinezonu" uskace u bazen sa povelikom kockom leda, i onda u bazenu mehanicki prave valove, pa je objasnjavao kako kocka leda usljed valova postaje stroj za unistavanjeDozer wrote:Kako se zvala ona emisija s onim bradonjom, cini mi se da bi David Belamy, ili tako nesto, a bio je nekakav botanicar cini mi se...?
Jes', botanicar. David James Bellamy
- Dozer
#2779 Re: Samo za 30+ forumase
E, tu nisam gled'o

- dječak sa šibicama
#2780 Re: Samo za 30+ forumase
Logicno, Poni se proizvodio na Ilidzi ako se ne varam, onda su se pojavili i BMX bicikli koji su bili popularni u raji jer si se na njima mogao djipatiTDK-90 wrote:Tada u mom djetinjstvu nikada nisam cuo niti znam nekoga ko je cuo da je neko bacio na otpad bickl (poni) jednostavno za poni si mogao da kupis svaki moguci dio i da je u ne znam kako losem stanju mogao se osposobiti. A danas............. dobra stara vremena
- Dozer
#2781 Re: Samo za 30+ forumase
Tita mi...dje ti Tori pade na pamet

A zaboravio si brzince nakon BMX-a
UNIS-ov i ROG-ov desetobrzinac bio cudo. I danas ga imam u supi, UNIS-ov
- damskot
#2782 Re: Samo za 30+ forumase
dječak sa šibicama wrote:Logicno, Poni se proizvodio na Ilidzi ako se ne varam, onda su se pojavili i BMX bicikli koji su bili popularni u raji jer si se na njima mogao djipatiTDK-90 wrote:Tada u mom djetinjstvu nikada nisam cuo niti znam nekoga ko je cuo da je neko bacio na otpad bickl (poni) jednostavno za poni si mogao da kupis svaki moguci dio i da je u ne znam kako losem stanju mogao se osposobiti. A danas............. dobra stara vremenakad malo poodrastes na red dolaze Tomos motorici, automatic, pa onda APN6 i tako dalje... bio je i onaj mali Tomosov Tori, minijaturni motor
Procita ova dva posta i poce mi srce igrat . I onda neka tuga , valjda znam nikad tomosa i apn6 necu vise sresti . Dok za Poni BMX bi mogao pisati 5 listova. Samo bih dodao jos ATX .. Svaka cast nastavite .
- al_akhisari
#2783 Re: Samo za 30+ forumase
...kad je tv program u pitanju, u sjećanju ostade noćni program, a posebno serijal ALo, ALo 
- Creasy
#2784 Re: Samo za 30+ forumase
Sjećam se da je svaka TV imala svoj, kao npr. sarajevski "I noć i dan", beogradski "Uvek sa Vama",...al_akhisari wrote:...kad je tv program u pitanju, u sjećanju ostade noćni program, a posebno serijal ALo, ALo
- dječak sa šibicama
#2785 Re: Samo za 30+ forumase
Zagrebacki "Program plus".
Sarajevski i zagrebacki su bili najbolji, sadrzajno.
Sarajevski i zagrebacki su bili najbolji, sadrzajno.
- Cherry-Cherry
#2786 Re: Samo za 30+ forumase
Kako su bile dobre serije u noćnom programu 
-
kakavdanakneiskustvu
#2787 Re: Samo za 30+ forumase
Cherry-Cherry wrote:Kako su bile dobre serije u noćnom programu
poziv u ponoć ,jack killian
-
bang and blame
#2788 Re: Samo za 30+ forumase
Jack Killian.. Laku noć Ameriko, gdje god da si..kakavdanakneiskustvu wrote:Cherry-Cherry wrote:Kako su bile dobre serije u noćnom programu
poziv u ponoć ,jack killian
- Cherry-Cherry
#2789 Re: Samo za 30+ forumase
sirota mala bogatašica, krckalica, alo alo, mućke, kozbi šou, alf...
- valjuga
#2790 Re: Samo za 30+ forumase
Moj ROG-ov desetobrzinac neko mazne sa balkona nekad u ratu.Ne znam jesam li od tad i sjeo na bicikl.Dozer wrote:Tita mi...dje ti Tori pade na pamet![]()
![]()
- Dozer
#2791 Re: Samo za 30+ forumase
A jutarnji "Dozvolite da se obratimo"

- 1941.
#2792 Re: Samo za 30+ forumase
Takodjerbang and blame wrote:Tada, "Opstanak", kao dijete i nisam baš voljela, jer je ,nekako,skoro uvijek bio emitiran poslije crtanog filma, dok sam ja u sebi ponavljala i molila Boga, da bude SAMO jos jedan crtani. Eh, ne bi crtani, već opstanakDrinski wrote:Opstanak. E to je steta, to se vise ne emituje.
Meni je Sherlock Holmes ostao nekako najupecatljiviji serijal iz tog nocnog programa.al_akhisari wrote:...kad je tv program u pitanju, u sjećanju ostade noćni program, a posebno serijal ALo, ALo
Ne mogu se sjetiti da li su se u sklopu istog prikazivali Crna Guja i Twin Peaks, cini mi se da ih je emitovao upravo zagrebacki program plus.
- dječak sa šibicama
#2793 Re: Samo za 30+ forumase
Mozda ce mladjim generacijama glupo zvucati, ali tadasnji MTV je bio program ipo, ovo danas je obicno njesra od kanala.
Kad se sjetim kad se tek pojavio, pa su ga prvo imali ovi sa Dobrinje sto su imali kablovsku tv, prepricavalo se u raji sta je bilo na MTV-u tog dana ili prethodnu noc
Program plus je emitirao Twin peaks, ali nikako se ne mogu sjetiti ko je tada prvi emitirao Mucke. Jel to islo u redovnom programu ili... sjecam se i utoraka, obavezno sam gledao Jugoplastiku one tri godine kad su osvojili EL, a na prvom programu Poirot
Pa Sjever Jug
Kad se sjetim kad se tek pojavio, pa su ga prvo imali ovi sa Dobrinje sto su imali kablovsku tv, prepricavalo se u raji sta je bilo na MTV-u tog dana ili prethodnu noc
Program plus je emitirao Twin peaks, ali nikako se ne mogu sjetiti ko je tada prvi emitirao Mucke. Jel to islo u redovnom programu ili... sjecam se i utoraka, obavezno sam gledao Jugoplastiku one tri godine kad su osvojili EL, a na prvom programu Poirot
Pa Sjever Jug
-
kakavdanakneiskustvu
#2794 Re: Samo za 30+ forumase
1941. wrote:Takodjerbang and blame wrote:Tada, "Opstanak", kao dijete i nisam baš voljela, jer je ,nekako,skoro uvijek bio emitiran poslije crtanog filma, dok sam ja u sebi ponavljala i molila Boga, da bude SAMO jos jedan crtani. Eh, ne bi crtani, već opstanakDrinski wrote:Opstanak. E to je steta, to se vise ne emituje.
Meni je Sherlock Holmes ostao nekako najupecatljiviji serijal iz tog nocnog programa.al_akhisari wrote:...kad je tv program u pitanju, u sjećanju ostade noćni program, a posebno serijal ALo, ALo
Ne mogu se sjetiti da li su se u sklopu istog prikazivali Crna Guja i Twin Peaks, cini mi se da ih je emitovao upravo zagrebacki program plus.
twin peaks je emitovala tv novi sad, a crna guja je čini mi si bila u noćnom programu tv sa
-
bang and blame
#2795 Re: Samo za 30+ forumase
dječak sa šibicama wrote:Mozda ce mladjim generacijama glupo zvucati, ali tadasnji MTV je bio program ipo, ovo danas je obicno njesra od kanala.
Kad se sjetim kad se tek pojavio, pa su ga prvo imali ovi sa Dobrinje sto su imali kablovsku tv, prepricavalo se u raji sta je bilo na MTV-u tog dana ili prethodnu noc![]()
Pa Sjever Jug
Da. Tada su spotovi bili pravi, mali filmovi. Ovo danas ne znam ni kako da nazovem. Puno plastike, "bogatstva", elektronike i specijalnih efekata. Ma, sve nekako nadrealno.
Prije se uživalo u slušanju i gledanju spotova. Još čekaš kad će pustiti spot omiljene grupe/pjevača, pa brže-bolje snimaj na video kasetu
- al_akhisari
#2796 Re: Samo za 30+ forumase
...jedan od dražih momenata u toku večeri je bio kada između dvije emisije puste par mtv spotovabang and blame wrote:dječak sa šibicama wrote:Mozda ce mladjim generacijama glupo zvucati, ali tadasnji MTV je bio program ipo, ovo danas je obicno njesra od kanala.
Kad se sjetim kad se tek pojavio, pa su ga prvo imali ovi sa Dobrinje sto su imali kablovsku tv, prepricavalo se u raji sta je bilo na MTV-u tog dana ili prethodnu noc![]()
Pa Sjever Jug
Da. Tada su spotovi bili pravi, mali filmovi. Ovo danas ne znam ni kako da nazovem. Puno plastike, "bogatstva", elektronike i specijalnih efekata. Ma, sve nekako nadrealno.
Prije se uživalo u slušanju i gledanju spotova. Još čekaš kad će pustiti spot omiljene grupe/pjevača, pa brže-bolje snimaj na video kasetu
- dale cooper
#2797 Re: Samo za 30+ forumase
Kao što neko reče Twin Peaks je prikazivala Tv Novi Sad. A Zagrebački program plus je davao Star Trek Next Generation i Midnight Caller
alias Jack Killian.
alias Jack Killian.
-
quarterback
#2798 Re: Samo za 30+ forumase
dasta je, kod mene je bio upaljen cijeli dan, Ray Cokes, Kristiane Backer, Paul King, Steve Blame...dječak sa šibicama wrote:Mozda ce mladjim generacijama glupo zvucati, ali tadasnji MTV je bio program ipo, ovo danas je obicno njesra od kanala.

-
spacek
#2799 Re: Samo za 30+ forumase
...
Last edited by spacek on 22/04/2016 23:41, edited 1 time in total.
-
vryzas
#2800 Re: Samo za 30+ forumase
quarterback wrote:dasta je, kod mene je bio upaljen cijeli dan, Ray Cokes, Kristiane Backer, Paul King, Steve Blame...dječak sa šibicama wrote:Mozda ce mladjim generacijama glupo zvucati, ali tadasnji MTV je bio program ipo, ovo danas je obicno njesra od kanala.